Στο Βίδο οι κάτοικοι της Κέρκυρας για να μην περάσουν τα σχέδια των αρπακτικών.. (18 Φωτό)

Η πρωτοβουλία πολιτών για την ανάδειξη και προστασία του Βίδο διοργάνωσε σήμερα επίσκεψη στο νησί που εχει ξεμείνει απο επικοινωνία και για δεύτερη χρόνια ο Δήμος Κέρκυρας δεν άνοιξε τις παιδικές κατασκηνώσεις για να αφήσει το ΙΚΟΣ να αλωνίζει ελεύθερο για τους πελάτες του…Οι διαμαρτυρίες γίνονται για  την προσπάθεια  του Ανδρεάδη  ΙΚΟΣ  των  Οaktree Capital Management της  αλυσίδας Marriot και άλλων  funds του εξωτερικού να αποκλείσουν το νησί από τους κατοίκους της Κέρκυρας…

Ο Δήμος Κέρκυρας έσπρωξε με το διαγωνισμό τη ΙΚΟΣ να έρθει στα χέρια τους το εστιατόριο -αναψυκτήριο και η μπροστινή παραλία και κατάφεραν να είναι μόνοι τους στο διαγωνισμό χωρίς αντίπαλο αφού απο 8-9 χιλιάδες ευρώ που έφθανε η δημοπρασία το ανέβασε στα 20.000 ευρώ και το ΙΚΟΣ για να εξαγοράσει συνειδήσεις  έριξε 40.000 ευρώ!!! Ετσι πήρε το κομμάτι αυτό για 6 χρόνια συν έξη επιπλέον…

Όπως απέκοψαν τον απλό λαό από τα Μπανια τ Αλέκου και το Μον Ρεπό έτσι και εδώ μετά τα πανωπροίκια που έδωσε ο Ανδρεάδης απο τα πρώην Χανδρης  στο Δημο Κέρκυρας η εξαγορά συνεχίζεται με το Βιδο..

Σήμερα έγινε “απόβαση” των Κερκυραίων με καΐκι που μετέφερε άτομα της πρωτοβουλία για την προστασία του Βιδο και πολιτών. Εκ μέρους της πρωτοβουλίας μίλησε και συντόνισε η Τατιάνα Σπίγγου. Μίλησαν  για την ιστορία του Βίδο  και για την μεθόδευση αποκοπής του νησιού για τους Κερκυραίους ο πρώην Νομάρχης κ.Στεφανος Πουλημένος ,ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Ρεδαιστινός ,ο Σέρβος Ζελικο Πόποβιτς ,ο Γιώργος Δούκας , ο Γιώργος Σκλαβούνος , ο επικεφαλής της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων κ.Γιάννης Δρυς, ο Γ.Κατσαιτης κ.α  Το παρόν έδωσε και ο επικεφαλής της νεοεκλεγείσας παράταξης του Δήμου Κέρκυρας κ.Γ.Καλούδης (ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ).

Αποφασίστηκε να υπάρχει επικοινωνία και ανταλλάχθηκαν τηλέφωνα ενώ θα προχωρήσουν και σε σύσταση συλλόγου προστασίας του Βιδο.Το Βίδο αποτελει χώρο ιστορικής μνήμης για την Κέρκυρα όπως επίσης και για τους Σέρβους.Υπάρχει Σέρβικο Μαυσωλείο -Ρώσικο μνημείο -Φυλακή ανηλίκων κ.α.Ειπώθηκε οτι είναι Φυσική προέκταση της Κέρκυρας και δεν θα μπορεί κανεις να εμποδίσει την πρόσβαση σε αυτο.Ειναι ο ιδανικός χώρος για προσκόπους και Διεθνείς Κατασκηνώσεις και κανένας δεν θα σταματήσει αυτές τις δράσεις για Πολυεθνικές που εποφθαλμιούν να το αρπάξουν. Επίσης αναφέρθηκε οτι στο αναψυκτήριο θα πρέπει τις τιμές να τις δίνει ο Δήμος και να ειναι προσιτές στο ευρυ κοινό με παράδειγμα τη σύμβαση που υπάρχει στο Μουσείο της Ακρόπολης. Τελος το όνομα του εστιατορίου θα εχει μόνιμο μπραντ νειμ Εστιατόριο Βιδο και οχι το όνομα επιλογής του κάθε ενοικιαστή.

Κατά την άφιξη στο Βίδο μας περίμενε το “περιπολικό” σκάφος του ΙΚΟΣ το οποίο έσπευσε να ενημερώσει τον Ανδρεάδη δια θαλάσσης!!!

Η άφιξη του καϊκιού ΑΙΟΛΟΣ στο Βίδο.

Μόλις ειδε την κίνηση έβαλε πλώρη για Δασιά να ενημερώσει τα αφεντικά του…

Στο χώρο των κατασκηνώσεων

Η απόδειξη του ΙΚΟΣ για το Υποκατάστημα 7 ΒΙΔΟΣ

 

 

*Συνεχίζεται….με την Βεβήλωση του ΙΚΟΣ σε Ιστορικό χώρο του Βιδο…Η εμπορευματοποίηση του Ανδρεάδη…

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button