Με προτάσεις στους Ετεροδημότες της Αθήνας ο Σπ.Κροκίδης

Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του επιχειρηματικού κέντρου MBC business center, στην Αθήνα, ο Σπύρος Κροκίδης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους ετεροδημότες Κερκυραίους, να αναπτύξει θέματα που διαιωνίζονται άλυτα όλα αυτά τα χρόνια και να προτείνει το δικό του άμεσο «master plan», αναπτυξιακό σχέδιο, που θα φέρει στη Βουλή προκειμένου η Κέρκυρα , τα Διαπόντια νησιά και οι Παξοί να πάρουν τη δική τους θέση στην κλίμακα ανάπτυξης της ελληνικής περιφέρειας.

Ο κος Κροκίδης στην ομιλία του ανάπτυξε το «φλέγον» θέμα των απορριμμάτων στο νησί της Κέρκυρας και την κάκιστη πολιτική που ασκήθηκε τα τελευταία χρόνια, από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τις «φρούδες» ψηφοθηρικές υποσχέσεις που δόθηκαν για την αντιμετώπιση του, χωρίς ουδέποτε να εκτελεστεί το πρόγραμμα της διαχείρισης απορριμμάτων, όπως είχε τεθεί και προγραμματιστεί από τη ΝΔ για το νησί.
«Στο Τεμπλόνι υπάρχουν σήμερα 100.000 τόνοι άθαφτο σκουπίδι και 60.000 τόνοι «τυλιγμένο» σκουπίδι. Ο Θεός να βάλει το χέρι του για τη φετινή σεζόν. Η Κέρκυρα περιουσιακά από το κεντρικό κράτος, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δε λαμβάνει ως αντιπαροχή εκείνο που παράγει και προσφέρει στο ελληνικό και αυτό γιατί οι εκάστοτε κυβερνητικοί μας εκπρόσωποι προσχωρούσαν στην κυβερνητική άποψη και δεν ανόρθωναν αναστήματα και δεν ύψωναν φωνή για να υπερασπιστούν τον τόπο και να παράξουν έργο» ανέφερε ο Σπύρος Κροκίδης.

«Θα εφαρμόσουμε άμεσα μία ολοκληρωμένη λύση βασισμένη στις ευρωπαϊκές πρακτικές για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Θα νοικοκυρέψουμε τον τόπο μας», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής, που παρουσίασε στον «ένθερμο» κοινό του, τους αναπτυξιακούς στόχους και τις πρωτοβουλίες που θα λάβει την επόμενη μέρα της εκλογής του στο ελληνικό κοινοβούλιο.
«Θα προτείνουμε άμεσα τη δημιουργία του δήμου Διαποντίων νήσων, την αναλογική εκπροσώπηση των Παξών και των Διαποντίων νήσων στο Περιφερειακό Συμβούλιο και την τροποποίηση του Νόμου 4551/18 περί μεταφορικού ισοδυνάμου ώστε να συμπεριληφθούν οι Παξοί και τα Διαπόντια νησιά που «πλέουν» μόνα τους στο πέλαγος, εγκαταλελειμμένα από την κεντρική μέριμνα.
Προχωράμε μαζί για την επόμενη μέρα για τα νησιά μας. Όραμά μου, που θα το υποστηρίξω θερμά, αν ο κερκυραϊκός λαός μου δώσει τη ψήφο εμπιστοσύνης του, είναι ο κεντρικός οδικός άξονας, που θα ενώσει τη βόρεια με τη νότια Κέρκυρα και θα έχει διακλαδώσεις προς όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του νησιού. Είναι η δημιουργία διεθνούς δικτύου μικρών λιμένων με σημαντικές κατασκευές και μόνιμες παρεμβάσεις στα μικρά μας λιμάνια. Η ανακατασκευή του λιμανιού του Αγίου Στεφάνου ώστε η Βόρεια Κέρκυρα να αποκτήσει το δικό της λιμάνι , με λιμενικό σταθμό , μικρό τελωνείο, βιολογικό σταθμό και υποδομές ανεφοδιασμού. Να γίνουν κρίσιμες επεμβάσεις στο λιμάνι της Λευκίμμης και στο Αλιευτικό καταφύγιο Αλυκών της Λευκίμμης και στο λιμανάκι του Περιβολίου.

Έργα υποδομής, εκπόνηση του έργου των φραγμάτων για την ολοκληρωμένη υδροδότηση του νησιού, αλλά και στήριξη τους πρωτογενούς του δευτερογενούς τομέα στον τόπο μας.
Παράλληλα, η Κέρκυρα ως κοιτίδα πολιτισμού και τουρισμού στον ελλαδικό χώρο και όχι μόνο, πρέπει να σταθεί στο βάθρο που της αξίζει.

Η ίδρυση φιλαρμονικού και χορωδιακού Μεγάρου με την ανακατασκευή του βρετανικού Νοσοκομείου εντός του Παλαιού Φρουρίου, θα είναι μία από τις επιδιώξεις μου. Ολοκλήρωση και παράδοση των εργατικών κατοικιών, μετά τη «βασανιστική» αυτή περίοδο που πέρασαν οι δικαιούχοι. Το έργο αυτό το εγκαινίασα ως δήμαρχος Παρελίων και έκτοτε ουδείς το εκπόνησε! Ήρθε η ώρα! Τέλος τα μεγάλα λόγια, πάμε στην πράξη! Αξίζουμε Καλύτερα. Ήρθε η ώρα η Κέρκυρα να πάει στη βουλή! Για να τα καταφέρουμε χρειάζομαι τη στήριξή σας», είπε μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής Κέρκυρας, Σπύρος Κροκίδης, που δέχθηκε την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη των ετεροδημοτών και το κουράγιο να συνεχίσει, δυνατός, τον προεκλογικό αυτό αγώνα της νίκης της Νέας Δημοκρατίας και του κερκυραϊκού λαού».

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close