Ενταση ξανά για τους πλειστηριασμούς με ΜΑΤ αυγά να πετάνε στον αέρα!!!(video & φωτό)

plhstΠλειστηριασμοί και… Τετάρτη έχουν γίνει εδώ και εβδομάδες έννοιες σχεδόν ταυτόσημες. Ή για να ακριβολογούμε οι… προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί. Διότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει μόνο ηλεκτρονικοί, αφού οι συνεχείς διαδηλώσεις και οι αποφάσεις των συμβολαιογράφων για αναβολές, έχουν κάνει την διαδικασία να κινείται με… ρυθμούς χελώνας.

Κι εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο ζήτημα έχει -εκτός φυσικά απο κοινωνική- μεγάλη πολιτική σημασία. Διότι οι Θεσμοί κάνουν ασφυκτικό πρέσινγκ στην κυβέρνηση ώστε να «τρέξουν» οι πλειστηριασμοί. Ένα μέτρο που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

Κανονικά οι πλειστηριασμοί μεταξύ ιδιωτών

Σήμερα, λοιπόν, Τετάρτη 13.12.2017, το Ειρηνοδικείο στην οδό Λουκάρεως βρέθηκε στο προσκήνιο. Εκεί ξεκίνησε από νωρίς το μεσημέρι να συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος.

Η περιοχή βέβαια, μετά από όλα όσα έχουν γίνει τις προηγούμενες εβδομάδες, θύμιζε «εμπόλεμη ζώνη». Πολλές κλούβες, πολλοί αστυνομικοί και λαμαρίνες να φράζουν την είσοδο.

Εδώ να σημειώσουμε πως οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν χθες αναβολή των πλειστηριασμών (σ.σ. διαβάστε στην συνέχεια του κειμένου την ανακοίνωσή τους). Αυτό όμως δεν σημαίνει πως σήμερα δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί.

Κι αυτό διότι στην ανακοίνωση υπήρχε η διευκρίνιση πως η αναβολή αφορά σε πλειστηριασμούς «με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία«. Αντιθέτως, «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά«.

Χαμός με Ζωή Κωνσταντοπούλου – Προσπάθησαν να περάσουν την κλούβα!

Η ένταση ήταν έκδηλη! Ένας άνδρας προσπάθησε να περάσει τις προστατευτικές λαμαρίνες που βρίσκονται στην είσοδο των δικαστηρίων, σκαρφαλώνοντας πάνω από την κλούβα της αστυνομίας!

Στις εικόνες φαίνεται επίσης και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στο βίντεο απεικονίζεται να μιλά σε έντονο τόνο σε έναν αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας. «Όνομα έχεις;» του φωνάζει, εκείνος δεν της απαντά.

Δείτε το βίντεο

Πετούν αυγά!

Στιγμές αργότερα κάποιοι ξεκίνησαν να πετούν αυγά εναντίον των αστυνομικών! Αν μη τι άλλο είχαν πάει… προετοιμασμένοι.

Δείτε τις εικόνες από το σημείο

Νωρίτερα έδιωξαν δύο συμβολαιογράφους!

Τα αίματα πιο πριν δεν άργησαν να «ανάψουν». Συμβολαιογράφοι προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο αλλά εμποδίστηκαν! «Είσαι ένα κοράκι» ακούγεται στο παρακάτω βίντεο να λέει ένας άνδρας σε μια συμβολαιογράφο και η ένταση ήταν γεγονός.

Στιγμές αργότερα εμποδίστηκε και δεύτερη συμβολαιογράφος, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απαγορεύουν την είσοδο ακόμη και στους δημοσιογράφους που επιχειρούν να «καλύψουν» το γεγονός!

Οι στιγμές στον… διωγμό της δεύτερης συμβολαιογράφου ήταν ακόμη πιο έντονες. Στο βίντεο φαίνεται ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, μέλοςτου κινήματος «Δεν Πληρώνω» να έχει πάρει στο… κατόπι τη γυναίκα!

«Κοράκια, χούντα» της φώναζε! «Ποια είστε εσείς κυρία μου; Πείτε το όνομά σας«, συνέχιζε.

Δείτε το βίντεο

Δείτε τις εικόνες από το… οχυρωμένο Ειρηνοδικείο πλειστηριασμοίπλειστηριασμοίπλειστηριασμοί

Στο σημείο για μία ακόμη φορά βρίσκεται και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκπροσωπώντας την Λαϊκή Ενότητα. 

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε, μάλιστα, διάλογο με αστυνομικούς. Δείτε το βίντεο

Πλειστηριασμοί: Οι συμβολαιογράφοι χθες είχαν αποφασίσει αναβολή

Εδώ να σημειωθεί πως οι συμβολαιογράφοι που ανήκουν στη περιφέρεια του του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, αποφάσισαν χθες, Τρίτη 12.12.2017 να αναβληθούν οι πλειστηριασμοί.

Στην ανακοίνωσή τους ανέφεραν: «Αναβάλλεται η διαδικασία των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειάς μας με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι έχουν προγραμματισθεί για την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017.

Επισημαίνεται ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικάΗ ως άνω απόφαση ελήφθη προκειμένου να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι σχετικές με τη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών.

Είναι αυτονόητο ότι η διαδικασία διεξαγωγής πλειστηριασμών απαιτεί ευαίσθητους χειρισμούς από όλες τις πλευρές. Κοινός στόχος αποτελεί η ομαλή και ασφαλής διεκπεραίωσή τους προς το συμφέρον όλων υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την Ελληνική κοινωνία και αγορά».

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

newsit

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close