Τρομοκρατούν τους πολίτες με Αστυνομική παρουσία στα Μονοπάτια του Ερημίτη Κέρκυρας..

Προσαγωγές και περιπολικό στην είσοδο του Μονοπατιού στις Σινιές..

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος ΕΡΗΜΙΤΗΣ και Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας καταγγελουν την επενδύτρια εταιρία στον Ερημίτη για ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ των Πολιτών με την παρουσία Αστυνομίας και προσαγωγές για να μην περπατούν και να μην επισκέπτονται το Οικοσύστημα.

Μία 47χρονη υπήκοος Βρετανίας συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας 22/02/21 μετά την επίσκεψή της στην περιοχή του Ερημίτη, όπου εκτελούνται εργασίες για την επένδυση «Kassiopi project» της NCH Capital.

Απαγορεύουν να περπατήσουμε στα μονοπάτια ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ την ελεύθερη πρόσβαση  των κατοίκων της περιοχής στο μονοπάτι που οδηγεί στον Ερημίτη.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας στα σχέδια της επένδυσης δήλωναν  ότι η πρόσβαση στα μονοπάτια, θα είναι ελεύθερη για όλον τον κόσμο και βλέπουμε ότι εμποδίζεται  πριν καν πέσει ο θεμέλιος λίθος. Τωρα το γύρισαν και καλούν την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ βάζοντας και περιπολικό στην είσοδο απο τις Σινιές!!!

Διαβαστε τις ανακοινωσεις :

Ο περιβαλλοντικός Σύλλογος “ΕΡΗΜΙΤΗΣ Πλους” καταγγέλλει επιχειρούμενη τρομοκράτηση της τοπικής κοινωνίας από τους εκπροσώπους της φερόμενης ως επενδύτριας εταιρείας στον Ερημίτη.

  Η ανακοίνωση αναφέρει οτι με οργή και αγανάκτηση καταγγέλλουμε στον Κερκυραϊκό λαό την επιχειρούμενη τρομοκράτηση της τοπικής κοινωνίας από τους εκπροσώπους της φερόμενης ως επενδύτριας εταιρείας στον Ερημίτη.

Με την παρουσία της Αστυνομίας και προσαγωγές βάζουν περιορισμούς στην καθημερινότητα των κατοίκων του Αγ. Στεφάνου Σινιών και φραγμούς στους εκατοντάδες πολίτες που επισκέπτονται καθημερινά το οικοσύστημα για τον περίπατό τους και την σωματική τους άσκηση.

Πανικόβλητοι μπροστά στην οργή της κοσμοπλημύρας που επισκέπτεται καθημερινά την περιοχή με δάκρυα στα μάτια για την καταστροφή, βγάζουν το αληθινό τους πρόσωπο και δείχνουν τις πραγματικές τους διαθέσεις απέναντι στην τοπική κοινωνία.

Οι μάσκες πέφτουν… Μετά την τραμπούκικη λεκτική και σωματική βία που άσκησαν προχθές σε ομάδα περιπατητών, χθες προκάλεσαν αστυνομικό μπλόκο στην είσοδο του οικοσυστήματος από την πλευρά του Αγ. Στεφάνου

Πράξεις και κινήσεις ανανδρίας και δειλίας, μικρόψυχες και κατάπτυστες…  σαν τέτοιες καλούμε τον Κερκυραϊκό λαό τις εκλάβει και να τις καταδικάσει…

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας, μετά την σύλληψη Αγγλίδας που έκανε περίπατο στα μονοπάτια του Ερημίτη και συνελήφθη. Η ανακοίνωση είναι η εξής: Πληροφορηθήκαμε ότι από  χτες υπήρχει περιπολικό στον Άγιο Στέφανο Σινιών, που εμποδιζει την ελεύθερη πρόσβαση  των κατοίκων της περιοχής στο μονοπάτι που οδηγεί στον Ερημίτη.

Καθημερινά δεκάδες συμπολιτών μας  μπαίνουν στα μονοπάτια του Ερημίτη για περίπατο, σωματική άσκηση και απόλαυση της πανέμορφης φύσης.

Μετα την σύλληψη της  Αγγλίδας μόνιμου κάτοικου της περιοχής, την ώρα του περιπάτου με το σκύλο της  στην περιοχή της Βρωμόλιμνης, που είναι καθημερινή της συνήθεια τα δώδεκα χρόνια που ζει στο νησί μας.

Τωρα υπάρχει περιπολικό που εμποδίζει την ελεύθερη πρόσβαση. Θυμίζουμε ότι προχθές στο ίδιο σημείο είχε πραγματοποιηθεί ειρηνική διαμαρτυρία πολιτών ενάντια στην τσιμεντοποίηση και επομένως καταστροφή του οικοσυστήματος, η οποία έγινε γνωστή από τις φωτογραφίες, που κυκλοφόρησαν  και χαιρετήθηκε τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας στα σχέδια της επένδυσης δηλώναν  ότι η πρόσβαση στα μονοπάτια, θα είναι ελεύθερη για όλον τον κόσμο και βλέπουμε ότι εμποδίζεται  πριν καν πέσει ο θεμέλιος λίθος.  Οφείλεται μια απάντηση  από τις αρμόδιες αρχές  στους πολίτες της Κέρκυρας για το  ποιος έδωσε οδηγία στο περιπολικό να φρουρεί την είσοδο στον Ερημίτη και με ποια αρμοδιότητα.

Θεωρούμε αδιανόητο να απαγορεύεται η ελεύθερη διέλευση στα μονοπάτια του καθημερινού περιπάτου, που  δεν αποτελεί  μόνο το μοναδικό τρόπο ψυχαγωγίας  αλλά και ψυχική και σωματική ανάγκη κατά τη δύσκολη συγκυρία που ζει η ανθρωπότητα.

vraxonisida.blogspot.com

https://vraxonisidagr.blogspot.com/2021/02/blog-post_23.html

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close