Πώς οι Eκβιαστές του Κλίματος Σκοπεύουν Nα Mας Aναγκάσουν Nα Mπούμε Σε Έξυπνα Γκουλάγκ (“Έξυπνες Πόλεις / Πόλεις των 15 Λεπτών”)

Μετάφραση: Απολλόδωρος  Paul Cudenec | Διαβάστε το εδώ.

Στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, τα συστήματα «ελεγχόμενης υποχώρησης» θα μπορούσαν να αναγκάσουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια που τα μοντέλα «κλιματικής αλλαγής» καθιστούν «ανασφάλιστα»

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΧΝΟ-ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΞΥΠΝΩΝ ΠΟΛΕΩΝ.

Οι εγκληματοκράτες παγκόσμιοι ιμπεριαλιστές χρησιμοποιούν συχνά τις αποικίες της Κοινοπολιτείας τους για να δοκιμάσουν τις πιο ύπουλες κλιμακώσεις της τυραννίας τους – σκεφτείτε τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία κατά τη διάρκεια του Covid.

Μπορούμε επομένως να υποθέσουμε ότι αυτό θα είναι το σχέδιο για την εξάπλωση της ατζέντας τους για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση σε όλο τον κόσμο.

Το εν λόγω σκοτεινό σχέδιο, που ονομάζεται «Διαχειριζόμενη υποχώρηση», έχει αποκαλυφθεί από την ανεξάρτητη ερευνήτρια Kate Mason στο εξαιρετικό ιστολόγιο Substack που έχει ως στόχο την «αποδόμηση των αφηγήσεων της 4IR».

Η ιδέα είναι ότι χρησιμοποιείται υπερβολική «μοντελοποίηση» των φανταστικών επιπτώσεων της «κλιματικής αλλαγής» για να οριστούν ορισμένες περιοχές ως ακατάλληλες για ανθρώπινη εγκατάσταση.

Χέρι χέρι με το κράτος συνεργάζεται η ασφαλιστική βιομηχανία – εδώ και πολύ καιρό κεντρικό κομμάτι της διεφθαρμένης εγκληματοκρατικής αυτοκρατορίας – η οποία θεωρεί τα σπίτια σε αυτές τις περιοχές ως «μη ασφαλίσιμα».

Οι τράπεζες παίζουν επίσης το ρόλο τους (φυσικά!) λέγοντας ότι δεν είναι πρόθυμες να παράσχουν στεγαστικά δάνεια για αυτές τις «μη ασφαλίσιμες» ιδιοκτησίες.

Στο τελευταίο της άρθρο, η Kate αναφέρεται σε ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ σχετικά με το Kensington Banks, κοντά στο κέντρο της Μελβούρνης, το οποίο έχει πρόσφατα κηρυχθεί ζώνη πλημμύρας.

Γράφει: «Οι τιμές των ακινήτων αναμένεται να καταρρεύσουν κατά 20 τοις εκατό. Νομίζω ότι αυτό είναι μάλλον συντηρητικό – ποιος θα αγοράσει σε μια ζώνη πλημμύρας; Εκτός αν πρόκειται για κάποιον εργολάβο που θα τα ισοπεδώσει όλα και θα χτίσει ένα συγκρότημα Smart Resilient».

Εν τω μεταξύ, στη Νέα Ζηλανδία, οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στις προσπάθειες να επιβληθεί η «υποχώρηση» από τις παράκτιες περιοχές με το πρόσχημα της προβλεπόμενης ανόδου της στάθμης της θάλασσας.

Όπως δείχνει αυτό το δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης, οι κάτοικοι δεν χάφτουν την τρομολαγνική κλιματική προπαγάνδα.

Ο Tim Rees δήλωσε: «Ζω δίπλα στην παραλία Paraparaumu από το 1965 και η παραλία στην πραγματικότητα μεγαλώνει. Εδώ και 45 χρόνια καταδύομαι στο νησί Kāpiti και οι βράχοι εξακολουθούν να έχουν το ίδιο ύψος στην άμπωτη».

Η Tania Lees πρόσθεσε: «Η επιστήμη δεν είναι ξεκαθαρισμένη και δεν υπάρχει συναίνεση. Δεν πιστεύουμε ότι η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει σημαντικά και [ότι] θα πλημμυρίσουμε όλοι».

Η κεντρική και η τοπική κυβέρνηση δεν θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν «μια διαδικασία αυτής της κλίμακας», είπε. «Μέχρι στιγμής, οι φορολογούμενοι έχουν πληρώσει πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια για τη διαδικασία Takutai Kāpiti.

«Απλώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να ξοδέψουμε περισσότερα. Εάν εφαρμοστεί, η διαχειριζόμενη υποχώρηση θα ξεπερνούσε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια».

Όσον αφορά την ατζέντα πίσω από όλα αυτά, η Kate γράφει:

Η εύρεση των πληροφοριών σχετικά με τη μοντελοποίηση της κλιματικής αλλαγής και την ασφάλιση έχει συνδέσει τις τελείες για μένα σχετικά με τον τεράστιο όγκο των κατασκευών κατοικιών σε πακέτα και στοίβες που προχωρούν στην Αυστραλία.

Θα πρέπει να μας βάλουν όλους κάπου όταν τα σπίτια μας θα είναι ανασφάλιστα και θα πρέπει να τα πουλήσουμε για ψίχουλα.

Είναι σαφές ότι πρόκειται για «Ανθεκτικές» Έξυπνες Πόλεις. Τα πάντα συνδεδεμένα με το διαδίκτυο και τα δεδομένα που συλλέγονται, αποθηκεύονται και χρησιμοποιούνται ως μοντέλο για να υπαγορεύουν όλο και πιο δυστοπικά κυβερνητικά μέτρα ελέγχου και επιβολής».

Προς επιβεβαίωση, αποκαλύπτει ότι το Ασφαλιστικό Συμβούλιο της Αυστραλίας, που συμμετέχει στην Ελεγχόμενη Υποχώρηση, λειτουργεί στο πλαίσιο του μοντέλου Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και τηρεί τους “Στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη” (ΣΒΑ), όντας μάλιστα ιδρυτικό μέλος των Αρχών των Ηνωμένων Εθνών για τη “Βιώσιμη Ασφάλιση” (Sustainable Insurance).

Η ατζέντα των έξυπνων γκουλάγκ του ΟΗΕ παρελαύνει στο 80σέλιδο φυλλάδιο τους με τίτλο «Centering People in Smart Cities: A playbook for local and regional governments», όπως αναφέραμε το 2022.

Επίσης το 2022, ένας οργανισμός που ονομάζεται Αυστραλιανό Συμβούλιο για το Κλίμα δημοσίευσε μια μελέτη που εκτιμούσε ότι 1 στα 25 από όλα τα σπίτια και τα εμπορικά κτίρια της χώρας θα γινόταν ουσιαστικά ανασφάλιστο μέχρι το 2030 λόγω της «επιδείνωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων».

Οι πλημμύρες ποταμών αποτελούσαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, σύμφωνα με τη μελέτη, ενώ οι αστραπιαίες πλημμύρες και οι πυρκαγιές εντοπίστηκαν ως οι άλλοι κύριοι κίνδυνοι που συμβάλλουν στο να καταστούν τα ακίνητα «ανασφάλιστα».

Εκτός από την έκκληση για «ελεγχόμενες μετεγκαταστάσεις», η έκθεση τονίζει την ανάγκη για «αναβάθμιση των δημόσιων επενδύσεων στην ανθεκτικότητα» και για «υποστήριξη των κοινοτήτων ώστε να «χτίσουν καλύτερα».

Δήλωσε δε ότι: «Οι πόλεις, οι κωμοπόλεις και οι κοινότητες πρέπει να ανοικοδομηθούν -όπου αυτό ενδείκνυται- με τρόπο που να λαμβάνει υπόψη τις αναπόφευκτες μελλοντικές κλιματικές αλλαγές και να τις καθιστά πιο ανθεκτικές».

ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ…

Αρχικά δημοσιεύθηκε στην τελευταία έκδοση του ενημερωτικού δελτίου The Acorn, μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το δελτίο και να εγγραφείτε ΕΔΩ ή να ακολουθήσετε το Winter Oak στο X/Twitter. Το εξαιρετικό SubStack που το ενέπνευσε είναι γραμμένο από την Kate Mason, που συνιστάται επίσης να ακολουθήσετε.

Ευρωβουλευτής: Οι «Έξυπνες – Πόλεις-των-15-λεπτών Σημαίνουν «ΠΛΗΡΗ Εξαθλίωση και ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΟΛΩΝ των Ανθρώπων»

Ευρωβουλευτής: Οι "Έξυπνες - Πόλεις-των-15-λεπτών Σημαίνουν "ΠΛΗΡΗ Εξαθλίωση και ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΟΛΩΝ των Ανθρώπων"

Μετάφραση: Απολλόδωρος 5 Μαΐου, 2023 | Jan Jekielek και Naveen Athrappully | Διαβάστε το εδώThanks for reading Apollodoros’s

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button