Πληρωμές με αναγνώριση προσώπου..Ποσο επικίνδυνες είναι?

Σε μια νέα καφετέρια στη Μόσχα οι πελάτες μπορούν πληρώσουν μέσω ειδικής εφαρμογής που βασίζεται στην αναγνώριση προσώπου. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι κατεβάσουν την εφαρμογή να εισάγουν τα βιομετρικά τους χαρακτηριστικά και να επιλέξουν την πληρωμή. Μάλιστα σε όσους προτιμούν αυτή τη μέθοδο η καφετέρια κάνει και 20% έκπτωση.

Όλα τα σχολεία στη Ρωσία θα είναι σύντομα εξοπλισμένα με κάμερες αναγνώρισης προσώπου, προκειμένου να παρακολουθούν τις παρουσίες και τις απουσίες των παιδιών στο σχολείο.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με δημοσιεύματα της ρωσικής εφημερίδας Vedomosti και του Russia Today, το σύστημα έχει ως στόχο τον εντοπισμό των επισκεπτών και την ενίσχυση της ασφάλειας των μαθητών.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών (NCI) της Rostec θα εγκαταστήσει συστήματα βιντεοπαρακολούθησης μέσα στα κτίρια των σχολείων, καθώς και στην περίμετρό τους.

Το σύστημα καταγραφής βίντεο θα συνδεθεί σε μια πλατφόρμα με την ονομασία «Orwell», ένα σύστημα παρακολούθησης με δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου, το οποίο παρέχεται από τη ρωσική εταιρεία NtechLab.

Στη Μόσχα εφαρμόζεται το καινούργιο σύστημα πληρωμής και στο μετρό με αναγνώριση προσώπου. Ούτε μετρητά, ούτε κάν κάρτα.

ixnos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αυτόματη αναγνώριση προσώπου στους δημόσιους χώρους: Μεταξύ πραγματικότητας και δυστοπίας

Να απαγορευτεί η επικίνδυνη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου …

Δείτε περισσότερα

Related Articles

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button