Η λίστα με τα 1.232 Μέσα ενημέρωσης που χρηματοδοτήθηκαν για τον Κορωνοιό!!

Η Κυβέρνηση κρύβει τα ποσά που έριξε στα ΜΜΕ και δίνει μόνο ονόματα!!!

Η λίστα με τα ΜΜΕ που συμπεριλήφθηκαν στην ενημερωτική καμπάνια της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς», δόθηκε στη δημοσιότητα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Στη λίστα περιλαμβάνονται 1.232 Μέσα και ειδικότερα έντυπα, ιστοσελίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικοί σταθμοί από όλη την Ελλάδα ωστόσο απουσιάζει από αυτήν το χρηματικό ποσό που δόθηκε στο κάθε Μέσο.

Η δημοσιοποίηση της λίστας έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις σε μερίδα του Τύπου καθώς όπως καταγγέλλεται έχουν αποκλειστεί από την καμπάνια κάποια ΜΜΕ ενώ έχουν συμπεριληφθεί κάποια άλλα, ειδικά ιστοσελίδες που δεν είναι εγγεγραμμένες ούτε καν στο Μητρώο Online Media.

Το κόστος της καμπάνιας ανήλθε στο ποσό των 20 εκ. ευρώ ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο κατανομής της εξήγησε ότι:

«Η καμπάνια αυτή ξεδιπλώθηκε στο σύνολο των κατηγοριών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με σκοπό η διάχυση και διείσδυση των μηνυμάτων της εκστρατείας να είναι η κατά το δυνατόν ευρύτερη και αποτελεσματικότερη, υπό την προϋπόθεση ότι τα μέσα αυτά λειτουργούν πληρώντας κριτήρια αντικειμενικότητας και αμεροληψίας και τηρώντας τις αρχές της ηθικής και δεοντολογίας, συνεκτιμώμενης της αξιοπιστίας των μέσων αναφορικά με τη μη αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων (fake news) και τη μη πρόκληση σύγχυσης στο κοινό.

Τα ΜΜΕ που συμμετείχαν στην εκστρατεία καθορίστηκαν με την εφαρμογή τέτοιων αντικειμενικών, ποιοτικών και ποσοτικών κριτηρίων, και πάντα σε σχέση το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, με γνώμονα τη διαφύλαξη της εγκυρότητας της εκστρατείας και την προστασία της ασφάλειας των πολιτών.

Ως εκ τούτου, ουδέποτε τέθηκε ως κριτήριο αποκλεισμού από την εκστρατεία η πολιτική τοποθέτηση ενός Μέσου. Αντίθετα, συμμετείχαν μέσα ενημέρωσης που δεν είναι φίλα προσκείμενα στην Κυβέρνηση ασκώντας συνεχώς έντονη κριτική στο έργο της. Ενδεικτικά αναφέρουμε Μέσα όπως η Αυγή, η Εφημερίδα των Συντακτών, ο Ριζοσπάστης, ο Δρόμος της Αριστεράς, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ κ.α.».

Έβαλαν και λίγα Μέσα που ασκούν κριτική στη Κυβέρνηση για να ισχυρίζονται τα παραπάνω αλλά ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ στη ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ τα ΠΟΣΑ που ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ το ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ…..Αυτη είναι η Διαφάνεια και η Πολιτική για να κλείσουν Μέσα τους Ελληνες με διασπορά ΦΟΒΟΥ και ΤΡΟΜΟΥ για έναν ιό που δεν είναι Πανδημια και στατιστικά ΑΝYΠΑΡΚΤΟΣ…Το σχέδιο πλήρους ελέγχου των πολιτών και η ρομποτοποίηση μας .Σημειώνουμε ότι αυτή η “ξάστερη” Κυβέρνηση ακόμη δεν έχει ανεβάσει στη Διαύγεια τα ακριβή ποσά που μοιράστηκαν αλλά μόνο σε ποια Μέσα έπεσε παραδάκι!!

Η Κυβέρνηση ΚΡΥΒΕΙ το ΜΠΑΓΙΟΚΟ που έριξε για να Φυλακίσει τους Ελληνες..

Δείτε ΕΔΩ τη λίστα με τα ΜΜΕ Ιστοσελίδες site ,Εντυπα, Ραδιόφωνα και Τηλεοπτικοί Σταθμοί..Η λιστα ειναι για τους Περιφερειακούς Σταθμούς…και Περιφερειακά Μεσα.Στο Κέντρο της Αθήνας υπάρχει αλλη ΛΙΣΤΑ με χρηματοδότηση καθώς και Ειδικές Χρηματοδοτήσεις πριν τις 23 Μαρτίου δεκάδων εκατομμυρίων.

Επίσης ετοιμάζουν νέα Χρηματοδότηση  στα Μέσα της Ελλάδος από ΕΟΤ για το σποτ του Εσωτερικού Τουρισμού που ετοιμάζει η marketink Grecce και η Ιωάννα Δρεττα…Όλα αυτά τα πακέτα πιθανολογείται μαζί με τα ήδη τρέχοντα να φτάσουν τα 100 εκ ευρώ!!! Ηδη έχουν δοθεί στα ΜΜΕ της Αθήνας 42 εκ ευρώ μαζί με τα τέλη αδειών και 20 στα Περιφερειακά ενώ αναμένεται και 3ο Πακέτο και 4ο για το σποτ του  εσωτερικού Τουρισμού.

Διαβάστε επιπλέον απο την ηλεκτρονική μας εφημερίδα amazonios.net πως τα σχολιάζει το pronews ….

——————————————————————————————————————————————–

Μείζον σκάνδαλο προέκυψε σχετικά με τα 20 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στα ΜΜΕ για να μας «προστατέψουν» απέναντι στον κορωνοϊό, καθώς κρατικά χρήματα δόθηκαν σε ιστοσελίδες που βρίσκονταν εδώ και χρόνια εκτός λειτουργίας ή δημιουργήθηκαν μόνο για να λάβουν χρήματα από την καμπάνια! 

Φυσικά αν σε αυτά προσθέσουμε και τις εκατοντάδες ιστοσελίδες μηδαμινής επισκεψιμότητας, στις οποίες μοιράστηκε κρατικό χρήμα αντιλαμβανόμαστε ότι μιλάμε για ένα σημαντικό σκάνδαλο γύρω από τις περίφημες καμπάνιες «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς».

Αυτές είναι οι 3 πιο τρανταχτές περιπτώσεις site «φαντασμάτων» που πήραν ζεστό κρατικό χρήμα.

1. Το site diavouleusi.gr είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο: Όπως προκύπτει μέσω των στοιχείων της γνωστής ιστοσελίδας waybackmachine, η οποία αποθηκεύει σελίδες του Διαδικτύου, το τελευταίο online ίχνος του εν λόγω site εντοπίζεται στις 4 Δεκεμβρίου του 2019. Μήνες πριν εμφανιστεί το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας. Το site, όταν λειτουργούσε, φαίνεται να είχε κεντρικό πρόσωπο τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Μάστορα, ο οποίος παρουσίαζε για κάποιο διάστημα την εκπομπή “Ελεύθερα” στο κανάλι ART TV.

Ακόμα και εάν δεχτούμε το σενάριο ότι πρόκειται για μια ‘κακιά’ ημέρα για το diavouleusi.gr, που ‘έπεσε’ λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος, κάνοντας μια έρευνα στα στατιστικά του την περίοδο που φαινόταν να λειτουργεί κανονικά, προκύπτει ότι είχε σχεδόν ανύπαρκτη επισκεψιμότητα

Στην similiarweb, τη δημοφιλέστερη και πιο έγκυρη πλατφόρμα για την καταγραφή της επισκεψιμότητας ιστοσελίδων του Διαδικτύου, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο αναγνωσιμότητας για το diavouleusi.gr.

2. Το blog protieidisinews.blogspot.com του Μένιου Φουρθιώτη. Το blog εμφανίζεται να έχει φτιαχτεί μόνο και μόνο για τον λόγο αυτόν. Και αυτό διότι έχει όλες κι όλες δύο αναρτήσεις. Η πρώτη στις 11 Μαΐου του 2020, που είναι το banner της διαφήμισης του «Μένουμε Ασφαλείς», και μετά από δεκαπέντε ημέρες μια είδηση για τη “λήψη μέτρων διασφάλισης της δημόσιας υγείας”.

Ακόμα πιο απροκάλυπτο είναι το ότι στη λίστα με τα χιλιάδες ΜΜΕ που πήραν διαφήμιση από τις καμπάνιες της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό είναι δηλωμένο το domain protieidisi.com. Αν κανείς επισκεφτεί το εν λόγω domain, οδηγείται αυτόματα στο protieidisinews.blogspot.com. Δηλαδή το domain που είναι δηλωμένο στην επίσημη λίστα που έδωσε στο πλαίσιο της υποτιθέμενης “διαφάνειας” της κυβέρνησης δεν υπάρχει!

Τραγική ειρωνεία: Η κυβέρνηση επέλεξε να διαθέσει τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών σε ένα παντελώς άγνωστο blogspot που λέγεται protieidisi, αλλά η πρώτη και η τελευταία του είδηση είναι η καμπάνια. Η ιστορία θυμίζει τα sites που πήραν διαφήμιση από το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως το περιβόητο.. «Κλωστή και βελόνα».

3. Το site menta.gr: Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος κάνοντας μια απλή αναζήτηση στην Google, είναι προς πώληση, και μάλιστα αντί του ποσού των 4.900 ευρώ.

Μάλιστα η κυβέρνηση σε μία πρωτοφανή κίνηση αδιαφάνειας έδωσε στη δημοσιότητα μόνο τα ονόματα των ιστοσελίδων και όχι το πόσο που πήρε η κάθε μία. 

Γιατί άραγε; 

Απαντώντας στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο Στ. Πέτσας αρνήθηκε να δώσει πλήρη κατάλογο με τα μέσα επικοινωνίας που έλαβαν χρήματα και το ύψος του ποσού καθενός, επιμένοντας ότι τα χρήματα διανεμήθηκαν κατόπιν αξιολόγησής τους και με κριτήριο την…. αμεροληψία και την αντικειμενικότητα.

Επιπλέον ερωτήματα υπάρχουν και για το «media shop» που μοίρασε τα χρήματα το οποίο πήρε προμήθεια 600.000 ευρώ! 

Δηλαδή, την ώρα που η ελληνική οικονομία καταστρέφεται και εκατομμύρια Έλληνες βρίσκονται σε απόγνωση, η ελληνική κυβέρνηση μοίραζε χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων δεξιά & αριστερά σε ανύπαρκτα site «φαντάσματα» ή πολύ χαμηλής επισκεψιμότητας.

————————————————————————————————————————————————

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button