Πως θα κατέβει ο Κασιδιάρης και θα εκλεγεί βουλευτής παρά το μπλόκο
Στην εκπομπή Live News του παρουσιαστή Νίκου Ευαγγελάτου, η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου αποκάλυψε το σενάριο με το οποίο ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος αναμένεται να αποφυλακιστεί μετά την έκτιση της ποινής του ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν.
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ
Οι μεγαλύτεροι διώκτες και υβριστές μου, από τον Γεωργιάδη της ΝΔ μέχρι την Μάνδρου και τον Ευαγγελάτο, ομολογούν ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να μπλοκάρουν την επιστροφή μου στη Βουλή. Μετά από δεκατρία χρόνια κάθειρξης και πέντε αντισυνταγματικές τροπολογίες εις βάρος μου, η κυβέρνηση των διεφθαρμένων χάνει οριστικά το παιχνίδι.
— Ηλίας Κασιδιάρης (@IliasKasidiaris) September 9, 2026
Η δημοσιογράφος ανέφερε ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης μπορεί να κατέλθει ως μεμονωμένος ανεξάρτητος υποψήφιος, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, αλλά για να εισέλθει στην Βουλή απαιτείται να πάρει άνω του 3%.
Με βάση τη νομοθετική ρύθμιση του 2023 και τις αναλύσεις συνταγματολόγων, απαγορεύεται η συμμετοχή του σε κόμμα, δεν μπορεί να ιδρύσει κόμμα, να ηγηθεί κόμματος ή να συμπεριληφθεί ως υποψήφιος στους συνδυασμούς οποιουδήποτε κόμματος.
Ο νόμος απαγορεύει τη συμμετοχή σε εκλογές σε κόμματα των οποίων η πραγματική (έστω και παρασκήνια) ηγεσία ασκείται από πρόσωπα καταδικασμένα για συγκεκριμένα αδικήματα, όπως η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Ιωάννα Μάνδρου, αν ο Ηλίας Κασιδιάρης πιάσει το 3% και εισέλθει στην βουλή, και εντωμεταξύ έχει εκλεγεί και το νέο κόμμα που ετοιμάζεται, ο ίδιος μπορεί να συνεργαστεί με αυτό στην συνέχεια, εισερχόμενος ξανά στην Βουλή.
Το σενάριο αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία σε όλα τα κόμματα, που μετρούν από τώρα τις δυνάμεις τους, για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές σε μερικούς μήνες.
Επισημάινουμε ότι, νομικά και κοινοβουλευτικά, ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει το δικαίωμα να προσχωρήσει σε υπάρχουσα Κοινοβουλευτική Ομάδα ή να συμπράξει με άλλο κόμμα μετά την εκλογή του, ωστόσο μια τέτοια κίνηση ενδέχεται να προσβληθεί δικαστικά.
Δεν μπορεί να φτιάξει δική του Κοινοβουλευτική Ομάδα μόνος του, καθώς απαιτούνται τουλάχιστον 10 βουλευτές (ή 5 υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, αν το κόμμα είχε κατέβει αυτόνομα στις εκλογές).
Αν ο Ηλίας Κασιδιάρης προσχωρήσει σε ένα κόμμα και αποδειχθεί ότι ασκεί την πραγματική διοίκηση, το κόμμα αυτό κινδυνεύει με αποκλεισμό ή μετέπειτα νομικές κυρώσεις.
Ακόμη και αν η σύμπραξη γίνει μετά τις εκλογές, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κατατεθούν ενστάσεις στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (Εκλογοδικείο) με αίτημα την έκπτωση του ίδιου από το βουλευτικό αξίωμα ή την ακύρωση της συμμετοχής του κόμματος, λόγω καταστρατήγησης του πνεύματος του αντιρατσιστικού νόμου, καταλήγει η ίδια.










αντε κατεβηκε, αντε εξελέγη, ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ? ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΗΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ?
ΚΑΘΕΣΕΤ ΚΙΑΣΧΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΓΕΛΟΙΟ ΑΑΕΡΓΟ ΑΝΙΣΣΟΡΟΠΟ ΣΛΤΙΜΠΑΓΚΟ ΠΟΥ ΣΣ ΠΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΣΕΤΕ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΑΣ.
ΤΡΕΧΕΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΓΕΛΟΙΟ ΑΝΙΣΣΟΡΟΠΟ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΜΕ ΤΑΣΤΡΑ, ΕΝΩ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΦΤΥΝΕΙ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΟΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ??
ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΩΤΗΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΤΟΧΑΝ ΘΑΨΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΙΩΠΗΛΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, βλ. ΠΟΤΑΜΙ, Χ.Α, ΜΕΡΑ 25, ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ, ΩΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΣΕΤΕ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΑΣ. ΚΙΑΣ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΤΕ ΜΕΤΑ.!!
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ? ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.
ΨΑΞΤΕ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΑΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ.!!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΦΑΝΕΙΤΕ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.!!
ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΜΑΖΙ.!!!
ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΕΘΞΙΞΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΘΑΠΡΕΠΕ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ.
Να σταματήσει πάραυτα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της χώρας συνολικά.
Να καταργηθούν αμέσως όλοι οι μνημονιακοί θεσμοί και οι δεσμεύσεις υποτέλειας.
Να εθνικοποιηθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία και οι υποδομές που πέρασαν στη διαχείριση του ΤΑΥΠΕΔ και του Υπερταμείου, είτε έχουν πουληθεί, είτε όχι.
Να συλληφθούν και να καθίσουν στο σκαμνί όλοι – πολιτικοί, αξιωματούχοι της διοίκησης, στελέχη των μνημονιακών θεσμών και εταιριών ευκαιρίας – όσοι έφεραν τη χώρα σ’ αυτήν την πρωτοφανή κατάντια, να θρηνεί εκατόμβες θυμάτων της πιο δολοφονικής και εγκληματικής αυθαιρεσίας που γνώρισε ποτέ στη νεότερη ιστορία της η Ελλάδα.