Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φόρεσε καπίστρι στο τουρισμό και γκέμι στη διασκέδαση.

Από τον Απόστολο Αποστόλου

Φαίνεται ότι στην κυβέρνηση της Ν.Δ  έχουν κηρύξει γενική απεργία της λογικής. Ας θυμηθούμε τι είχε τουιτάρει ο πρωθυπουργός πριν κάποιες μέρες  και κάνετε τις συγκρίσεις:

 «Το άνοιγμα του τουρισμού έγινε μεθοδικά. Ήμασταν έτοιμοι με έναν μηχανισμό ελέγχου και ιχνηλάτησης. Δημιουργήσαμε ένα πρωτοποριακό σύστημα, που έχουμε εξάγει ως τεχνογνωσία σε άλλες χώρες, και καθορίζει, με έναν έξυπνο αλγόριθμο, πόσα είναι τα αναγκαία τεστ ανά πύλη εισόδου

Η πρώτη εντύπωση είναι ότι ο αχαλίνωτος και σπάταλος  ενθουσιασμός του πρωθυπουργού, τον έχει παρασύρει και τον πάει σε αποκριάτικες γενικές παραδοχές. Είναι σαν  τα λόγια του να  αναζητούν αποκριάτικους  χαρταετούς  για να  τα πάνε ψηλά. Λόγια άδεια και κούφια που θέλουν να πείσουν τους  ψηφοφόρους  του.

Μια δεύτερη σκέψη είναι ότι δανείζεται χρώματα από τον καιροσκοπισμό και πινέλο από το χέρι της παραπληροφόρησης.

Μια τρίτη σκέψη είναι ότι έτσι λειτουργεί ως πολιτική προσωπικότητα ολοένα αναχωρεί και ολοένα παλιννοστεί.

Αλλά και  μια τέταρτη σκέψη θα υποστήριζε ότι έτσι έχει μάθει ο κ. Μητσοτάκης  να σηκώνει την πρόσφορη σημαία της ευκολίας και στις πράξεις τους και στα εκφραζόμενα του και μετά να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα.

Και τέλος μια πέμπτη σκέψη  θα ισχυριζόταν ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να εξαγγέλλει πολιτικές κατευθύνσεις  κάτω από καθορισμένες προϋποθέσεις και συνθήκες, αλλά τον τελικό λόγο τον  έχει πάντα  το παγκόσμιο διευθυντήριο. Και αν σκεφτεί κανείς ότι το παγκόσμιο διευθυντήριο έχει  ως στόχο να πραγματοποιηθούν όσα περισσότερα εμβόλια παγκοσμίως ώστε να καταναλωθούν τα εμβόλια παλιάς τεχνολογίας και να  έρθουν  εκείνα της νέας τεχνολογίας, τότε όλα θα πρέπει να δείχνουν μια μετάλλαξη ή μια παραλλαγή της πανδημίας που θα δικαιολογεί την ανάγκη ενός τρίτου εμβολίου. Έτσι με  όπλο τα αναξιόπιστα τεστ, τα κρούσματα γιγαντώνονται και η εφαρμογή των  περιοριστικών  μέτρων καθίσταται αναγκαία με όλες τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια τέτοια εξέλιξη και επίσης αναγκαία καθίσταται και  η πορεία του νέου εμβολίου.

Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι και η Ισπανία ασκεί την ίδια τουριστική πολιτική, βάζει δηλαδή τους ίδιους περιορισμούς στα τουριστικά της θέρετρα.

Έτσι λοιπόν έπρεπε να κτυπηθεί και η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού η Μύκονος. Γιατί και ο τουρισμός οφείλει να πληγεί προκειμένου να ακολουθήσουν οι καινούργιες εξελίξεις. Ο γιατρός Δημήτρης Γάκης σε ανάρτηση του, αναφέρεται σε αδιανόητο σαμποτάζ του τουρισμού. Και καταθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν πως σκηνοθετήθηκε ο τουριστικός  περιορισμός της Μυκόνου.

Ωστόσο υπάρχει και μια ακόμη ερμηνεία γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις της Μυκόνου. Μήπως η κυβέρνηση επιθυμεί να κάνει εισαγωγή κορωνοϊού; Έλεγξαν τους τουρίστες που εισήλθαν στη χώρα; Ή ως ανοχύρωτη  χώρα που είμαστε κατέφθασαν τουρίστες με πλαστά πιστοποιητικά;

Όλα τα ερωτήματα τελούν υπό εξέταση και κυρίως τελεί υπό εξέταση  και η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εξάλλου ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει το χάρισμα του καλέσματος των καιρών παίζει στη μονοθεματική ατζέντα της νεοταξικής εποχής και ως εκ τούτου δεν μπορεί να κεφαλοποιήσει κανένα όραμα, μπορεί όμως  να εκτελέσει όλους τους ρόλους που του ανατίθενται.

Ο Νίκος Εγγονόπουλος στη συλλογή «Τα κλειδοκύμβαλα της σιωπής» (1939) γράφει: «Μύκονος / Μυκήναι / μύκητες / τρεις / λέξεις / όμως / δυο / μόνο / φτερά». Στη μερική ομοηχία η λέξη  που κερδίσει σήμερα  είναι οι μύκητες. Μύκητες παντού από την πολιτική γραμμή και τα ανυπόφορα μέτρα έως την πανδημία. Τελικά έχουν  συγχρονιστεί πολλοί δαίμονες μαζί. 

Απόστολος Αποστόλου. Καθηγητής φιλοσοφίας.   

Δείτε περισσότερα

Related Articles

2 Comments

 1. Απομακρύνθηκαν 54 πυροσβέστες
  ΦΩΤΙΕΣ – ΣΕΙΣΜΟΙ – ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΔΑΙΟΥ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΜΑΚ!

  https://attikanea.info/%cf%86%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%b5%cf%83-%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%b7-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%b1-%ce%ba/

  Μουξιός Στεργίου Σπυρίδων
  19 Ιουλίου στις 11:02 μ.μ. ·
  Αξιότιμοι συνάδελφοι,
  Μετά από 14 χρόνια η φυσική μου ηγεσία αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσω από την 2η Ε.Μ.Α.Κ.
  Τα χρόνια πέρασαν σαν νερό, έζησα τα πάντα!
  Θέλω να σας ευχαριστώ για την συνεργασία μας όλα τα χρόνια, πάντα από οποίο πόστο ήμουνα στο μυαλό μου είχα το καλό της Μονάδας.
  Ζητώ συγνώμη μέσα από την καρδιά μου αν στεναχώρησα ή πίκρανα κάποιον με οποιονδήποτε τρόπο.
  Καλή δύναμη σε όλους εσάς που μένετε πίσω, ο Θεός να σας φυλάει σε κάθε σας βήμα εσάς και τις οικογένειες σας.
  Θα είμαι πάντα στο πλευρό σας.
  Είμαι περήφανος που υπηρέτησα μαζί σας!

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10219682309913823&set=a.10203798671752796

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button