Κήρυγμα-φωτιά του π. Βασίλειου Βολουδάκη!(video)

Αίσχος και στους Αρχιερείς και στους Άρχοντες

Tο «αίσχος» ακουγόταν με τρεκλίσματα. Δεν ήταν κήρυγμα. Δεν ήταν ξέσπασμα. Ήταν καταγγελία. Ιερέας στο ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στα Πευκάκια Αθηνών είπε την αλήθεια του, την αλήθεια μας, ξεστόμισε την πραγματικότητα. «Αίσχος. Και στους αρχιερείς και τους άρχοντες αυτές της χώρας που στερούν τον Ιησού από τους πιστούς».

Είναι μερικές στιγμές που οι λέξεις είναι ξύλινες. Φτωχές για να περιγράψουν το συναίσθημα. Στην λειτουργία της Αποκαθήλωσης, ο ιερέας δεν άντεξε. Τον ξεπέρασαν τα όσα νιώθει. Πλημμύρισε το δίκαιο το «είναι» του και έβγαινε με κραυγές. «Αίφνης βρέθηκαν χιλιάδες αστυνομικοί για να ρωτούν τους πιστούς που πάνε; Που πάνε; Τέτοια μέρα! Την ώρα που κακοποιοί κυκλοφορούν ελεύθεροι».

Η πραγματικότητα είναι αυτή ακριβώς που ισχυρίζεται. «Που κατάντησε η Εκκλησία της Ελλάδας. Αυτό το αίσχος δεν πρόκειται να σβήσει από την ιστορία. Τα κανάλια προβλέπουν γρίπη και τον Οκτώβρη. Θα έχουμε και τα Χριστούγεννα κλειστές εκκλησίες. Ε, όχι! Να μας πάτε φυλακή, να τελούμε εκεί Θεία Λειτουργία».

Ο πύρινος λόγος του πατήρ Βασίλειου Βολουδάκη στον ιερό ναό του Άγιου Νικολάου στα Πευκάκια την μεγάλη Παρασκευή μετά την ακολουθία της αποκαθήλωσης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού

pentapostagma

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close