Γιάννης Ιωαννίδης: Το Lockdown σημαίνει έλλειψη στρατηγικής, δεν έσωσε ούτε μία ζωή, ήταν αφήγημα φανταστικής πανδημίας!

«Δεν πείθεις την κοινωνία με απόψεις ὅτι μετά τα μεσάνυχτα ὁ ἰός γίνεται πιο επιθετικός. Δεν μπορώ να συμφωνήσω ούτε με μερικό Lockdown ούτε με γενικό Lockdown. Το ὁλικό Lockdown δε θα ήταν μία πραγματική καταστροφή, θα στοίχιζε πάρα πολλές ζωές και σέ αυτή τή φάση δεν θεωρώ ὅτι μπορεί να ανακόψει την πορεία της πανδημίας. Δεν μπορούμε να παγώσουμε ὅλους τούς ανθρώπους, σου κλείνουμε τον διακόπτη, είσαι ἕνα ρομπότ, να μείνεις παγωμένος ἐκει πού βρίσκεσαι για δύο βδομάδες.»
Νοσεί με κορωνοϊό τουλάχιστον το 10% του πληθυσμού της γης, λέει στο ράδιο 98,4 ὁ καθηγητής Ιατρικής, Ἐπιδημιολογίας, Ὑγείας του Πληθυσμού και Στατιστικής και κλινικός παθολόγος στο Πανεπιστήμιο του Stanford, ἕνας από τούς κορυφαίους παγκοσμίως Έλληνες επιστήμονες, ὁ Γιάννης Ἰωαννίδης, με τη θνητότητα… στο 0,15% και το ποσοστό να αυξομειώνει ανάλογα με τα ηλικιακά κριτήρια και τα νοσήματα των ἀσθενών, ακόμη και 5 φορές πάνω σέ ειδικές όμως κατηγορίες. Τα αποκαλυπτικά στοιχεία πού παρέθεσε προέρχονται από την αναλυτική ἐπεξεργασία 83 μελετών σέ παγκόσμια κλίμακα και θα δημοσιευτούν τίς επόμενες ημέρες σέ κορυφαία επιστημονικά περιοδικά της Ιατρικής. Για την Ἑλλάδα όπως είπε ὁ αριθμός των κρουσμάτων είναι πάνω από 1000 με 1500 από αυτά πού καθημερινά ανακοινώνονται ως διαπιστωμένα.
Ὅπως τόνισε εμφατικά στην πρώτη φάση ἡ Ἑλλάδα λόγω της ἐποχῆς πού εκδηλώθηκε δεν ήταν κέντρο μετακινήσεων, ως εκ τούτου ἡ χώρα δεν γνώρισε παρά ἕνα μικρό κύμα της επιδημίας σέ αντίθεση με τώρα πού είναι σέ φάση έντονης διασποράς μετά το καλοκαίρι με χαρακτηριστικά πανδημίας.
Ἔτσι το lockdown στην πρώτη φάση στη πραγματικότητα δεν απέτρεψε από καμία αύξηση του αριθμού θανάτων. Σήμερα επίσης ἕνα lockdown δεν έχει να προσφέρει τίποτα στη κοινωνία, αποκαλύπτει έλλειψη στρατηγικής και κυρίως οδηγεί σέ χειρότερα προβλήματα την κοινωνία, μεταφέροντες το πρόβλημα σέ στενότερα περιβάλλοντα. Όπως είπε ἡ μαζικότητα των τεστ ημερησίως με δωρεάν κάλυψη μέσω του Εθνικού Συστήματος, είναι το κλειδί το οποίο προϋποθέτει να περάσει στη μάχη ἡ πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και να σταματήσουν τα νοσοκομεία να είναι κέντρο συσσώρευσης κρουσμάτων και πολλαπλασιασμού τους . Κατά τον κ. Ιωαννίδη το 10% του πληθυσμού πού είναι ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένοι, τρόφιμοι οίκων ευγηρίας, άστεγοι, φτωχά στρώματα και μετανάστες, είναι αυτό πού μπορεί να πληγεί θανάσιμα και είναι αυτό το τμήμα για το οποίο θα πρέπει να ληφθούν δρακόντεια μέτρα προστασίας με κοινωνικές αποστάσεις και μαζικά τεστ.
Τό 90% του πληθυσμού θα νοσήσει ἀλλά δεν θα πεθάνει, χρειάζονται λοιπόν μέτρα, όπως ἡ ατομική υγιεινή, οι αποστάσεις και οι μάσκες ὅπου υπάρχει συνωστισμός, όχι όμως δαιμονοποιόντας την διαφορετική άποψη ἀλλά εξηγώντας επιστημονικά το ἀναγκαίο τέτοιων μέτρων. Δεν πείθεις την κοινωνία υποστήριξε, με απόψεις ὅτι μετά τα μεσάνυχτα ὁ ἰός γίνεται πιο επιθετικός. Ὁ καθηγητής μιλά επίσης για τίς σοβαρές κοινωνικές συνέπειες – ανεργία, οικονομία, ψυχικές παθήσεις – πού προκαλούν οι λανθασμένοι χειρισμοί των Κυβερνήσεων, ἐνω αποκαλύπτει με συγκλονιστικά στοιχεία τίς υπερβολές και υποεκτιμήσεις γύρω από το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο. Ἡ ανθρωπότητα πρέπει να δείξει υπομονή για τα εμβόλια ἀλλά ανεπιφύλακτα όταν διασφαλιστεί η αξιοπιστία τους είναι ἡ καλύτερη λύση, μόνο έτσι η ανθρωπότητα θα πάει μπροστά. Είναι παράτολμο λοιπόν εμβόλια όπως το Ρωσικό από την φάση δύο να λέμε ὅτι είναι έτοιμα για τούς πολίτες, ἡ επιστήμη έχει κάνει άλματα στην έρευνα ἀλλά έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας.
http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button