Γ. Τράγκας: Η «Αυλή των Θαυμάτων» του πρωθυπουργού είναι «αφοσιωμένη»… στον ξανθό Ζίγκφριντ

Ο Μητσοτάκης θα υπογράψει όσα του πούνε οι Γερμανοί…

Ο Γερμανόφιλος πρωθυπουργός, «αρχάγγελος – προστάτης» της υγείας των Ελλήνων, αφού εμφανίστηκε ως «νικητής» της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής με «πακέτο» 72 δισ., τώρα θα μας πει ότι πάμε να βρούμε μία συνολική λύση με τον Ερντογάν, κάτω από τα μάτια της Καγκελαρίας.Οι Εθνικές υποχωρήσεις ακολουθούν την αύξηση του Δημοσίου χρέους.

Η «Αυλή των Θαυμάτων» του γερμανόφιλου Κυριάκου Μητσοτάκη τα έχει όλα. Χωλούς, ζητιάνους της εξουσίας, πορτοφολάδες της λαϊκής πίστης, μαχαιροβγάλτες των συμφερόντων του Έθνους, φθηνές πόρνες που καλύπτουν τα άσχημα και βρόμικα κορμιά τους με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, ρυπαρούς τύπους και τσιλιαδόρους που προστατεύουν τους παπατζήδες της κυβέρνησης. Αν κοιτάξεις προσεκτικά θα βρεις κουασιμόδους αλλά χωρίς τα ευγενικά αισθήματα του καμπούρη που χτυπούσε τις καμπάνες στη Notre Dame. Πουθενά δεν υπάρχει Εσμεράλδα.
Όλοι όσοι διάλεξε ο Κυριάκος είναι υπάκουοι και αφοσιωμένοι στο Βερολίνο και στη Sagrada Familia. Έχουν να επιδείξουν οικογενειακές περγαμηνές υποταγής στο γερμανικό αετό. Πάρτε παράδειγμα τον αντιπρόεδρο της σημερινής κυβέρνησης, τον κο Πικραμμένο. Ο πατέρας του ανταμείφθηκε με προνόμια και ανταλλάγματα από τη γερμανική διοίκηση κατοχής στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Είχε την αποκλειστικότητα διανομής του κατοχικού Τύπου. Ο γιός του, ο σημερινός αντιπρόεδρος, ομιλεί απταίστως τη γερμανική, επενδύει όπως λέει το πόθεν έσχες του σε γερμανικούς κολοσσούς και ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας νομιμοποίησε το μνημόνιο, γιατί όπως είπε: «οι συνθήκες στη χώρα μας, προσομοίαζαν εκείνες του πολέμου». Όλοι έχουν ρίζες με το μύθο του Νιμπελούνγκεν. Λατρεύουν και προσκυνούν τον ξανθό Ζίγκφριντ. Ο παππούς του κου Σκυλακάκη επικεφαλής των γερμανόφιλων στην περίοδο Μεταξά. Ο πατέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου δοσίλογος των Γερμανών.

Ο γιός, δραπέτης τώρα στη Γερμανία, κολλητός του σημερινού πρωθυπουργού την περίοδο που ήταν διευθύνων σύμβουλος – τοποτηρητής της Ζίμενς Ελλάδος. Οικογένειες που ευεργετήθηκαν με προνόμια και ανταμοιβές από το χιτλερικό καθεστώς. Ποτέ δεν θα ακούσετε Μητσοτάκη να ζητάει έστω και χαμηλόφωνα τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο από τους Γερμανούς. Ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού μιλούσε με υπερηφάνεια και κομπασμό για τις ιδιαίτερες σχέσεις του με τους Γερμανούς και την Καγκελαρία (οι δηλώσεις του αυτές έχουν μεταδοθεί κατ’ επανάληψη στο ραδιόφωνο).

Η Sagrada Familia είχε πάντα καλές σχέσεις με την οικογένεια Μπους, το ίδρυμα Κλίντον και ειδικά το ίδρυμα Σόρος αλλά σηκωνόταν όρθια, όταν άκουγε τη φωνή του Γερμανού Πρέσβη στην Αθήνα.
Ο Κυριάκος έχει φτιάξει μία κυβέρνηση – καθεστώς που εκτιμάται ότι είναι έτοιμη να δεχθεί και να υπογράψει όσα της πούνε να κάνει οι Γερμανοί.

Όλα αυτά που συμβαίνουν αυτές τις ημέρες με την Τουρκία. Δηλαδή η αυξημένη προκλητικότητα των γειτόνων, το γεγονός ότι οι στόλοι είναι «μύτη με μύτη» στο Αιγαίο, οι δήθεν υποστηρικτικές δηλώσεις του Βερολίνου, είναι όλα η τελική φάση του «μαγειρέματος» μιας συμφωνίας για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Έχουν συμφωνηθεί τα πάντα στο παρασκήνιο αλλά απαιτείται ψυχολογική προετοιμασία του ελληνικού πληθυσμού. Για την ακρίβεια «σοτάρεται» τώρα το πώς θα παρουσιαστεί εντός και εκτός Ελλάδος η προσάρτηση περιοχών του Αιγαίου από την Τουρκία. Είτε μέσω διμερούς καθολικής διαπραγμάτευσης, είτε μέσω Χάγης, αφού μπούνε μέσα στο συνυποσχετικό όλες οι διεκδικήσεις της Άγκυρας. Ο Κυριάκος εκτιμάται από το Βερολίνο, ότι είναι η ιδανική «νοσηρή» προσωπικότητα για τη μεγάλη ταπεινωτική ήττα του ελληνικού Έθνους.

Ο (υ)ιός Μητσοτάκης έχει φτιάξει μία κυβέρνηση – καθεστώς που εκτιμάται ότι θα εφαρμόσει πιστά όλες τις οδηγίες της Καγκελαρίας.

Έχει τοποθετήσει στην προεδρία της Δημοκρατίας την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, μία κυρία, ασήμαντη και άγνωστη προσωπικότητα για το διεθνή περίγυρο, που την ακολουθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας ένα πλήθος αντιλαϊκών αποφάσεων. Έχει αντιπρόεδρο τον γερμανόφωνο Πικραμμένο και κάνει στενή παρέα τον κο Ροζάκη, τους αδελφούς Ζαββού ( του ιδρύματος Σόρος), τα μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ και όσους έχουν εργαστεί σκληρά για να εισαχθεί στην Ελλάδα ένας χείμαρρος τουρκικής κουλτούρας και ένα βαθύ αίσθημα φοβίας απέναντι στους γείτονες. Είναι ο άνθρωπος που καλείται από τους Γερμανούς να αλλάξει τα σύνορα και να χαλκεύσει περισσότερα οικονομικά δεσμά στη χώρα. Και θα το κάνει, αν δεν τον εμποδίσουμε.

Στην «Αυλή των Θαυμάτων» του Μητσοτάκη, οι περισσότεροι είναι κλαυσίγελοι. Κλαίνε μπροστά στο λαό, απαγγέλλουν ποιήματα και γελάνε πίσω από την πλάτη του. Ο Μητσοτάκης τοποθέτησε πλάκα στο κτίριο της marfin, εναντίον της «μισαλοδοξίας και του διχασμού», ενώ ψήφισε με χέρια και με πόδια, την είσοδο του καταστροφικού και διχαστικού μνημονίου στη ζωή των Ελλήνων. Η ελληνική αστυνομία ποτέ δεν βρήκε τους δολοφόνους τριών αθώων ανθρώπων μέσα στο υποκατάστημα της marfin. Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου έβαλε γνωστό δικηγόρο των Αθηνών να στείλει εξώδικο στον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, για τη δήθεν σπουδή τους να εντοιχίσουν αναμνηστική πλάκα, εκεί που κάηκαν ζωντανοί οι 3 άνθρωποι. Και πέσανε λυτοί και δεμένοι να μην φτάσει το εξώδικο στο Μαξίμου. Φυσικά, όλο το πανελλήνιο γνωρίζει, ότι η μαζική δολοφονία έγινε για να δημιουργηθεί συλλογικό αίσθημα ενοχής και να φύγουν οι πληγωμένοι από το μνημόνιο «αγανακτισμένοι» από την πλατεία Συντάγματος. Μαζί με τα σιδερόφρακτα τείχη που εμπόδιζαν το λαό να εισέλθει στο κοινοβούλιο των ατέλειωτων ΝΑΙ υπέρ της οικονομικής κατοχής.

Στην «Αυλή των Θαυμάτων» του γερμανόφιλου και υπάκουου υπηρέτη της κας Μέρκελ «κλαίνε» για το Ολοκαύτωμα στο Μάτι και «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους» για όσα συνέβησαν εκείνη τη νύχτα μέσα στην Πυροσβεστική ή την Αστυνομία. Ουδείς δεν μιλάει για την κατάσταση στις κρατικές υπηρεσίες, μετά τις περικοπές των δαπανών που έφερε το γερμανικό μνημόνιο.

Όλοι οι ρυπαροί της «Αυλής των Θαυμάτων» ψιθυρίζουν, δακρύζουν αλλά ποτέ δεν λένε ανοιχτά ότι αυτή η χώρα δεν έχει ασθενοφόρα, δεν έχει πυροσβεστικά αεροσκάφη, δεν έχει απαραίτητους εξοπλισμούς για θεομηνίες, σεισμούς και καταποντισμούς. Όλα περιορίζονται στην ατομική ευθύνη. Είτε πρόκειται για πυρκαγιά, είτε πρόκειται για κορωνοϊό. Οι κάτοικοι στο Μάτι έφταιγαν για τα στενά δρομάκια της περιοχής, για την αυθαίρετη δόμηση. Καμία εφημερίδα, ούτε η «Καθημερινή», ούτε άλλη φώναξε: «γιατί κρατήθηκαν στο έδαφος τα ελικόπτερα μετά την κατάσβεση της φωτιάς στην Κινέττα, ενώ καίγονταν άνθρωποι στο Μάτι;».

Όλα τα βλέπει κανείς στην «Αυλή των Θαυμάτων» της γερμανόφιλης κυβέρνησης. Ο Τσιόδρας κλαίει για τον παππού και τη γιαγιά. Απαγγέλλει στίχους και μετά φωτογραφίζεται ως top model για το εξώφυλλο του περιοδικού της Aegean. Το είδαμε και αυτό…

Προκειμένου να αντέξει το μνημονιακό ΕΣΥ το βάρος πιθανού μεγάλου αριθμού ασθενών από covid-19, επελέγησαν τα ακραία μέτρα και η καταστροφή της οικονομίας. Για μια ακόμη φορά έσπευσαν να καλύψουν τη ντροπή της άθλιας οικονομικής κατάστασης στην αποικία εξαιτίας της γερμανικής κατοχής.

Η κα Σία Κοσιώνη ακούει υπομονετικά τον κο Σύψα να μιλάει για το περίφημο remdesivir στο «παράθυρο» της, να αναζητεί το εμβόλιο και να προειδοποιεί με νέο lockdown, τριγυρισμένος από δωρεές και επιχορηγήσεις της πολυεθνικής Gilead και άλλων φαρμακοβιομηχανιών. Εδώ που τα λέμε όλοι περιμένουν πότε θα «σκάσει μύτη» το εμβόλιο, όπως εκείνο του Η1Ν1 που αγοράσαμε από την GlaxoSmithKline και το πετάξαμε στη χωματερή.

Όλα «δουλεύουν ρολόι» υπέρ των δυνάμεων κατοχής επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη. Η «Καθημερινή» έχει «αποκλειστικότητες». Η ΕΣΗΕΑ ακούει και βλέπει μόνο όταν θίγονται φιλοκυβερνητικά έντυπα. Έχει επιλεκτική ακοή και όραση. Εδώ και καιρό δεν ακούει τις επισημάνσεις του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου για την έλλειψη δημοσιογράφων στην καθημερινή ενημέρωση των κ.κ. Τσιόδρα – Χαρδαλιά. Επίσης, δεν έχει αντιληφθεί, ότι γράφουν πολλά έντυπα του Εξωτερικού για την έλλειψη Ελευθερίας και Ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα. Δεν διάβασε πριν μερικά 24ωρα γαλλικό περιοδικό Slate που έγραφε ότι: « ο κος Μητσοτάκης ηγείται μίας ανελεύθερης Δημοκρατίας». Παρουσιάζει συμπτώματα «Αλτσχάιμερ» σε ό,τι αφορά την ελευθεροτυπία, την ελεύθερη κίνηση των ιδεών και την ισότιμη μεταχείριση παλαιών και νέων μελών της.

Μην έχετε καμία αμφιβολία. Ο Κυριάκος θα τα υπογράψει όλα. Με τη βοήθεια του ΣΚΑΙ και την ανοχή της ομάδας Σαμαρά – MEGA. Όλα αυτά που ακούτε και διαβάζετε είναι η αρχή του τέλους. Ο covid – 19 και τα ακραία μέτρα, όπως και η καθημερινή διάχυση του φόβου από τον ΣΚΑΙ και τις δύο μεγάλες ιστοσελίδες που χρηματοδοτεί η κυβέρνηση, για κάτι που δεν υφίσταται πλέον ως μεγάλη απειλή, διευκολύνουν το γερμανόφιλο πρωθυπουργό να «αδειάσει» τις ψυχές των Ελλήνων. Να πείσει τους Έλληνες, ότι προκειμένου να «σώσουν» τις ζωές τους, πρέπει να αποδεχθούν και τις οικονομικές περικοπές και την εθνική ταπείνωση στο Αιγαίο. Όπως άδειασαν την πλατεία Συντάγματος από τους «αγανακτισμένους», έτσι «κλείδωσαν» στα σπίτια τους φοβισμένους. Και στις δύο περιπτώσεις επιδίωκαν την παθητικοποίηση του λαού.

Σύμφωνα με οδηγίες του Βερολίνου, ο «νοσηρός» εμφανίζεται πλέον ως κομιστής μεγάλου πακέτου ενίσχυσης (72 δις), ενώ στην πραγματικότητα, ούτε ένα ευρώ δεν δίνεται, χωρίς να ελέγχεται από το Βερολίνο και χωρίς να έχει τόκους ή προϋποθέσεις. Και επιδεικνύει την υπό έλεγχο οικονομική υποστήριξη, προκειμένου να πάει σε ταπεινωτικό τραπέζι διαπραγμάτευσης με την Τουρκία. Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί ήταν η τελευταία πράξη του Ερντογάν για την προετοιμασία της διεθνούς κοινής γνώμης. Ούτε κιχ δεν ακούστηκε από πουθενά. Ούτε από Δύση, ούτε από Ανατολή. Επομένως, μετά από μία σειρά «τζαρτζ» στο Αιγαίο, ο υπηρέτης της Μέρκελ θα μας πει ότι: « το καλύτερο είναι μία διμερής διαπραγμάτευση ή ο δρόμος της Χάγης με το συνυποσχετικό που θέλει η Τουρκία».

Όλα έχουν προαποφασιστεί πριν από 24ωρα στο Βερολίνο στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας- Τουρκίας- Γερμανίας, παρουσία των Σουράνη-Καλίν-Χέκερ. Εκεί ο Μητσοτάκης δέχθηκε να βγούνε οι Τούρκοι στα περίχωρα του Καστελόριζου και να μην ταξιδέψει το ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης. Οι Γερμανοί είχαν ενημερώσει όλες τις πλευρές. Τα υπόλοιπα που γίνονται στο Αιγαίο και ενδεχομένως μία πιστολιά στον αέρα, είναι για τον κόσμο που φοράει μάσκες για να προστατευτεί από τον ανύπαρκτο στατιστικά covid-19.

Αρθρο του Γιώργου Τράγκα.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button