Την ώρα που όλη η Ελλάδα βράζει για την συγκάλυψη της τραγωδίας των Τεμπών η κυβέρνηση Μητσοτάκη πληρώνει αποζημίωση 60,9 εκ ευρώ στην Hellenic Train
Πρόκληση! Την ώρα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στο δελτίο του Apha πριν από μια εβδομάδα, αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αν προκύψουν σημαντικές ευθύνες της Hellenic Train στο φονικό δυστύχημα στα Τέμπη να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση ακόμα και σε καταγγελία της σύμβασης, η κυβέρνηση αθόρυβα (αναρτήθηκε στην Διαύγεια) προχωρά σε καταβολή αποζημίωσης 61 εκ ευρώ περίπου στην εταιρεία!
Πιο συγκεκριμένα με απόφαση του Υπ Μεταφορών Χρ Σταικούρα, της Γενικής Γραμματείας Μεταφορών, της Διεύθυνσης Μεταφορών καταβάλλεται αποζημίωση ύψους 60.962. 45, 19 + ΦΠΑ ευρώ στην Hellenic Train AE για τις υπηρεσίες της σύμβασης ΥΔΥ Α’ και Β΄εξαμήνου του έτους 2023 (τη χρονιά του φονικού δυστυχήματος που στοίχισε τις ζωές σε 75 ανθρώπους ηλικίας από 17-25 ετών)! Η ημερομηνία της απόφασης είναι η 30 . 1. 2025! Δηλαδή πριν από 6 ημέρες την εβδομάδα που ο Πρωθυπουργός έδινε την “περίφημη” συνέντευξη στον Alpha αμέσως μετά την έκρηξη της λαικής οργής της προπερασμένης Κυριακής με μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε 110 πόλεις στην Ελλάδα και 40 στο εξωτερικό για τα Τέμπη και τη συγκάλυψη!
Χαρακτηριστικό μαλιστα είναι οτι την ίδια μέρα που υπέγραφε την απόφαση αποζημίωσης της Hellenic Train βάση της σύμβασης με 61 εκ ευρώ περίπου, ο υπ Μεταφορών όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (Μαρινάκης και Σταϊκούρας)με δηλωσεις τους σε ΜΜΕ άνοιγαν θέμα για ευθύνες της Hellenic Train απέναντι στο Δημόσιο! Μάλιστα οι δύο υπουργοί, σε συνέχεια των δηλώσεων Μητσοτάκη, έκαναν λόγο και για πολιτικές ευθύνες, εάν προκύψει από την Δικαιοσύνη πως η εταιρεία έχει ποινικές ευθύνες για την τραγωδία
Το έγγραφο (ανηρτημένο στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ)
Εδώ ολόκληρη η απόφαση σε PDF
Wikileaks: 6.200 δημοσιογράφοι και πάνω από 980 ΜΜΕ & MKO από 30 χώρες στη λίστα πληρωμών της USAID..Θα μαθουμε ποια λαμογια ελληνες ηταν στο μισθολογιο και μας ταισανε σανο??
https://fonaklas.blogspot.com/2025/02/wikileaks-6200-980-mko-30-usaid.html