Φωνή αίματος του αδελφού σου βοά προς με εκ γης..

Και είπε ο Κύριος. Τί πεποίηκας; Φωνή αίματος του αδελφού σου βοά προς με εκ γης……”

“ΤΊ πεποίηκας;” Τί έκανες; Τί φοβερή και εγκληματική πράξη αποτόλμησες; Πώς σου πέρασε από το μυαλό σου ότι μπορείς να κουκουλώσεις το κακούργημα αυτό; “Φωνή αίματος του αδελφού σου βοά προς με εκ γης”. Το αίμα του αδελφού σου βγάζει κραυγές δυνατές από τη γη και Με φωνάζει. Με φωνάζει, από τη γη που χύθηκε και το ρούφηξε σαν να είχε στόμα. Και η φωνή του φτάνει μέχρι τον ουρανό ζητώντας εκδίκηση και τιμωρία. Η φωνή είναι ταυτόχρονα μάρτυρας και διώκτης του εγκλήματός σου. Γι αυτό φωνάζει σε Μένα που είμαι ο εκδικητής των αδικημένων.

Την ώρα που αιφνιδιαστικά σκότωνε ο Κάιν τον αδελφό του Άβελ, πού αλλού το αθώο εκείνο θύμα θα γύρισε τα μάτια του, για να βρει βοήθεια, παρά στον Ουρανό; Πού αλλού πάλι θα στρέφει το πρόσωπό του καθένας, ο οποίος με δολιότητα, άδικα και ύπουλα δολοφονείται, χωρίς να μπορεί να υπερασπιστεί τη ζωή του, παρά στον Θεό;
https://m.youtube.com/watch?v=5VDq51M3Twk
Πικρό βγαίνει το παράπονο από το στόμα του την ώρα ακριβώς που πεθαίνει άδικα και χωρίς κάποιον δίπλα του να τον υπερασπιστεί. Βγαίνει τότε λόγος φοβερός, όπως βγήκε άλλοτε από τα χείλη του Αζαρία, όταν άδικα τον σκότωσε ο Ιάς: “Ιδού Κύριος και κρινάτω”
Ο Θεός βλέπει και κρίνει.
https://ioanniskomninos.blogspot.com/2024/08/drones.html?m=1
Η φωνή από το παράπονο του αδικοσκοτωμένου, που ζητάει τιμωρία και εκδίκηση, φτάνει μέχρι τα αυτιά του Θεού. Φτάνει μέχρι το θυσιαστήριο του Θεού και κράζει :”Ο Θεός ο Άγιος και αληθινός, έως πότε ουκ εκδικείς το αίμα ημών από των κατοικούντων επί της γης;” (Αποκάλυψη στ’ 10)

“Φωνή αίματος του αδελφού σου βοά προς με”. Το αίμα φωνάζει και ζητάει μόνο εκδίκηση. Κι όταν ακόμα το θύμα δεν ζητάει εκδίκηση, κι όταν ο αδικοσκοτωμένος συγχωρεί και δεν θέλει να τιμωρηθούν οι φονιάδες του, και τότε το αίμα φωνάζει. Να, δεν βλέπεις το Χριστό που συγχωρεί τους σταυρωτές Του πάνω στο Σταυρό; Δεν βλέπεις πώς παρακαλεί τον Πατέρα Του γι’ αυτούς και σαν να ήταν διορισμένος δικηγόρος τους μπροστά στο φοβερό κριτήριο της θείας δικαιοσύνης πώς τους δικαιολογεί πάνω από το Σταυρό λέγοντας : “Πάτερ άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τί ποιούσι;” Και μ’ όλα αυτά η φωνή του αγαπημένου παιδιού του Θεού δεν φτάνει στα αυτιά του μεγάλου Κριτή. Φτάνει όμως η φωνή του αίματός Του, που άδικα χύθηκε πάνω στο Γολγοθά. Αυτή φτάνει μέχρι τον Ουρανό και προκαλεί τη τρομερή εκδίκηση κατά των σταυρωτών Του.

Παναγιώτης Ν. Τρεμπέλας

Ομάδα Ιωάννης Κομνηνός

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button