Πάρης Παπαδάκης: “Εμείς σβήνουμε και οι ΛΑΘΡΟ καίνε! Είναι ΠΟΛΕΜΟΣ! Κηρύξτε ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ!”

Δείτε τι πόσταρε στο fb ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης στο νομό Έβρου, Πάρης Παπαδάκης:

παπαδακης

ΜΑΚΕΛΕΙΟ -ΤΟ Π0ΝΤΙΚΙ & PRESS.GR

Εφιάλτη ζει για μία ακόμη φορά η χώρα με δεκάδες φωτιές να μαίνονται από άκρη σε άκρη, με τους κατοίκους και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν μπροστά τους μια πολύ δύσκολη νύχτα. Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στη Φυλή, ενώ απανθρακωμένοι σοροί βρέθηκαν στο δάσος της Δαδιάς, στον Έβρο. Aπό 19 έως 21 Αυγούστου έχουν γίνει στάχτη 380.000 στρέμματα στον Έβρο12.000 στρέμματα στη Ροδόπη, 8.000 στρέμματα στην Κύθνο και 5.000 στρέμματα στα Ψαχνά. Εκρήξεις σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο, αλλεπάλληλες εκκενώσεις στην Αλεξανδρούπολη, μαίνεται το μέτωπο στη Ροδόπη, κίνδυνος οι αναζωπυρώσεις σε Καβάλα και Εύβοια. Τέσσερα ανεξέλεγκτα μέτωπα στη Βοιωτία. 93 νέες αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Τραγικές στιγμές περνούν οι κάτοικοι της Χασιάς με τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην Φυλή να παραμένει εκτός ελέγχου. Το 112 ήχησε ξανά στα κινητά των κατοίκων της περιοχής, ζητώντας να εκκενωθούν περιοχές με κατεύθυνση το κέντρο του Μενιδίου. Πλέον το πύρινο μέτωπο, έχει επεκταθεί και καίει πάνω από το Μενίδι, «σκαρφαλώνοντας» στην πλαγιά της Πάρνηθας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά που ξεκίνησε κοντά στην Ιερά Μονή Κλειστών στη Φυλή εξελίσσεται, έχει δυναμική και κατευθύνεται ανατολικά. Η φωτιά ξεκίνησε μεταξύ Μονής Κλειστών και Φυλής και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ προχώρησαν στον απεγκλωβισμό 50 ατόμων από τη Μονή. Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν προχωρήσει στην εκκένωση των περιοχών Φυλή, ‘Ανω Λιόσια, Γεννηματά, Κανάλα, Πανόραμα και ‘Αγιος Ιωάννης Ρώσος Ντάρδιζα, με τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών να έχουν ειδοποιηθεί με μηνύματα του 112.

Στο σημείο επιχειρούν 164 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 62 οχήματα ενώ από αέρος εκ περιτροπής επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα.

 

Λίγο μετά τις 19:20 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Άγιου Ιωάννη Ντάρδιζα να εκκενώσουν προς το Μενίδι, ενώ την ίδια στιγμή στα Άνω Λιόσια, βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση απομάκρυνσης κατοίκων.

 

Μεταφέρονται πυρομαχικά από στρατόπεδα στις Σάπες…

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση του στρατού στον Έβρο, καθώς η φωτιά που καίει εδώ και τέσσερις μέρες την περιοχή μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ το απόγευμα της Τρίτης (22/8), ο στρατός ξεκίνησε τη μεταφορά πυρομαχικών από διάφορα στρατόπεδα προκειμένου να αποθηκευτούν σε ασφαλή σημεία, μακριά από τις φωτιές.

Η μεταφορά των πυρομαχικών φαίνεται πως γίνεται για προληπτικούς λόγους καθώς βρίσκονταν σε υπέργειες αποθήκες και τώρα μεταφέρονται σε αποθήκες τύπου igloo.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button