Οι ΗΠΑ/ΝΑΤΟ έχουν καταληφθεί από δαιμονική λαγνεία θανάτου και ολόκληρος ο κόσμος απειλείται.

By Edward Curtin   OffGuardian

March 2, 2022

Δεν θέλω να ακούγομαι υπερβολικός, αλλά αρχίζω να συμπεραίνω ότι οι πυρηνικοί τρελοί που διευθύνουν τον Νέο Ψυχρό Πόλεμο των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, που ξεκίνησαν πριν από δεκαετίες, έχουν φαγούρα να ξεκινήσουν έναν πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία.

Η υποκρισία και η μηδενιστική δίψα τους για θάνατο και καταστροφή είναι τόσο ακραία που μου σαστίζει το μυαλό. Κατηγορούν τη Ρωσία ότι ξεκίνησε ένα Νέο Ψυχρό Πόλεμο τη στιγμή που το έκαναν οι ίδιοι πριν από δεκαετίες και από τότε τεντώνουν το σχοινί. Τώρα ενεργούν σαν σοκαρισμένοι που η Ρωσία, μετά από πολλά χρόνια υπομονής, αντεπιτέθηκε στην Ουκρανία.

Το 2017, ο  Oliver Stone κυκλοφόρησε τις τέσσερις συνεντεύξεις του με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin. Οι Συνεντεύξεις του Putin διεξήχθησαν μεταξύ του 2015 – δηλαδή του επόμενου έτους αφότου οι ΗΠΑ προκάλεσαν το πραξικόπημα στην Ουκρανία, εγκαθιστώντας Ναζί στην εξουσία μιας χώρας που συνορεύει με τη Ρωσία – και του 2017.

Ο Stone βεβαίως κατακρίθηκε έντονα για το γεγονός ότι τόλμησε να κάνει σοβαρές ερωτήσεις και να λάβει απαντήσεις από τον Ρώσο ηγέτη που τα αμερικανικά ΜΜΕ ανέκαθεν κατηγορούσαν, όπως όλους τους μυθικούς μπαμπούλες, ως το νέο Χίτλερ που σκοπεύει να κατακτήσει τον κόσμο, όταν είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, και όχι η Ρωσία, που έχει τοποθετήσει πάνω από 750 στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον κόσμο και έχει επιτεθεί στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Γιουγκοσλαβία, τη Λιβύη, τη Συρία – ο κατάλογος είναι ατελείωτος.

Στις συνεντεύξεις του με τον Putin, ο Oliver Stone, ένας άνθρωπος της αλήθειας και της τιμής, αφήνει τους θεατές να πάρουν μια γεύση από τον πραγματικό Vladimir Putin και τα θέματα που τον ανησυχούν ως ηγέτη της Ρωσίας. Το 2018, έγραψα γι’ αυτές τις συνεντεύξεις:

…Αυτός [ο Putin] εγείρει πραγματολογικά σημεία που πρέπει να ηχούν δυνατά και ξεκάθαρα σε όποιον είναι εξοικειωμένος με τα γεγονότα.

  1. Ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται έναν εξωτερικό εχθρό (“Το ξέρω, το νιώθω αυτό.”).
  2. Οι ΗΠΑ μηχανεύτηκαν το πραξικόπημα στην Ουκρανία στα σύνορα της Ρωσίας.
  3. Οι ΗΠΑ έχουν περικυκλώσει τη Ρωσία με στρατεύματα και βάσεις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ οπλισμένες με αντιβαλλιστικούς πυραύλους που μπορούν, όπως σωστά λέει ο Putin στον Stone, να μετατραπούν μέσα σε λίγες ώρες σε τακτικό επιθετικό πυρηνικό πύραυλο με στόχο τη Ρωσία.

Αυτή είναι μια τεκμηριωμένη και αληθινή δήλωση που πρέπει να κάνει κάθε άτομο με δίκαιο πνεύμα να σταθεί όρθιος με φρίκη. Αν η Ρωσία είχε τέτοιους πυραύλους που περικύκλωναν τις Ηνωμένες Πολιτείες από την Κούβα, το Μεξικό και τον Καναδά, ποιος Αμερικανός θα το θεωρούσε ανεκτό; Τι θα είχαν να πουν το CNN και οι New York Times;

Ωστόσο, αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι πρόθυμα βρίσκουν αδύνατο να διακρίνουν τη νομιμότητα στη θέση της Ρωσίας, καταφεύγοντας σε υβριστικές και παράλογες ρητορικές. Η Ρωσία είναι περικυκλωμένη με στρατεύματα και πυραύλους των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ωστόσο η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος!

Στα χρόνια που ακολούθησαν μετά από αυτές τις συνεντεύξεις, οι ΗΠΑ/ΝΑΤΟ έχουν σταθερά σφίξει τον κλοιό γύρω από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της τροφοδότησης των ουκρανικών επιθέσεων στο Donbass, σκοτώνοντας χιλιάδες, ενώ ταυτόχρονα δηλώνουν αθώοι και δεν περιμένουν αντίδραση. Τώρα ήρθε η απάντηση.

Αν και δεν έχω καμία εσωτερική πληροφόρηση, έχω την αίσθηση ότι η Δυτική Αυτοκρατορία σχεδιάζει/ξεκινά αντίμετρα πολύ πιο ακραία από τις πολυδιαφημισμένες οικονομικές κυρώσεις.

Παρόλο που αληθεύει, όπως έχουν επισημάνει πολλοί σχολιαστές όπως οι Ray McGovern και Pepe Escobar, ότι μια αλλαγή μοντέλου βρίσκεται σε εξέλιξη και τα κάποτε κυρίαρχα αγόρια-νταήδες των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ πρέπει τώρα να αντιμετωπίσουν τη Κινεζο-Ρωσική συμμαχία που έχει εισαγάγει μια δραματική αλλαγή , ωστόσο, όπως και τις περασμένες δεκαετίες, οι λεγόμενοι ηγέτες των ΗΠΑ είναι μια ανόητη παρέα καθοδηγούμενη από ακόρεστους δαίμονες.

Όπως λέει ο McGovern:

«Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις που προέρχονται από την υφυπουργό Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις Victoria Nuland, τον Antony Blinken και Jake Sullivan ότι η ανώτατη διοίκηση, που ενεργεί βλακωδώς (πνευματικά δικαιώματα του Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong Un) στον βάλτο της Ουάσιγκτον, ακόμη δεν το καταλαβαίνει».

Φοβάμαι ότι πράγματι δεν το καταλαβαίνουν και δεν θα το καταλάβουν ποτέ. Αυτό είναι που με φοβίζει. Αν και φαίνεται αντιφατικό και εντελώς παράλογο ότι αυτοί οι άνθρωποι θα σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν κάποιο είδος πυρηνικού όπλου στην παρούσα κατάσταση, δεν είμαι τόσο σίγουρος.

Προφανώς ώθησαν τη Ρωσία να μην έχει άλλη εναλλακτική από το να επιτεθεί στην Ουκρανία. Και τώρα που πέτυχαν αυτόν τον στόχο, μου φαίνεται ότι θα το κλιμακώσουν. Η διπλωματία δεν είναι ο τρόπος τους. Η βία είναι.

Ο Pepe Escobar μόλις έγραψε:

«Αυτό συμβαίνει όταν ένα μάτσο από ρακένδυτες ύαινες, τσακάλια και μικροσκοπικά τρωκτικά χτυπούν Την Αρκούδα: μια νέα γεωπολιτική τάξη γεννιέται με ταχύτητα που σταματάει την αναπνοή.

Από μια δραματική συνεδρίαση του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας έως ένα μάθημα ιστορίας του ΟΗΕ που παρέδωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin και η επακόλουθη γέννηση των Διδύμων – της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk και του Luhansk – μέχρι την έκκληση των αποσχισμένων δημοκρατιών στον Putin να παρέμβει στρατιωτικά για να απελάσει από το Donbass τις υποστηριζόμενες από το ΝΑΤΟ ουκρανικές δυνάμεις βομβαρδισμού, ήταν μια απρόσκοπτη διαδικασία, που εκτελέστηκε με μεγάλη ταχύτητα.

 Το (πυρηνικό) καλάμι που (σχεδόν) έσπασε την πλάτη της Αρκούδας – και την ανάγκασε να ανατιναχτεί – ήταν ο κωμικός/Ουκρανός Πρόεδρος Volodymy Zelensky, πίσω από τη ρωσοφοβική διάσκεψη ασφαλείας του Μονάχου, όπου τον χαιρέτησαν σαν Μεσσία, λέγοντας ότι το μνημόνιο της Βουδαπέστης του 1994 πρέπει να αναθεωρηθεί και η Ουκρανία να επανεξοπλιστεί με πυρηνικά».

Ως συνήθως, η ανάλυσή του είναι σωστή, αλλά ίσως να μην καταφέρει να συλλάβει την ανείπωτη φύση της τρέλας που οδηγεί τους κακοποιούς.

Εάν εκείνοι που ασκούν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ αισθάνονται ότι μια νέα γεωπολιτική τάξη γεννιέται «με ταχύτητα που κόβει την ανάσα» ως αποτέλεσμα της μετακίνησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, τότε είναι ικανοί για ακραίες πράξεις. Και έχουν όλα τα κυρίαρχα δυτικά μέσα ενημέρωσης πίσω τους, που γαβγίζουν ασταμάτητα την προπαγάνδα τους.

Προχωράμε αναπόφευκτα προς έναν παγκόσμιο πόλεμο που θα γίνει πυρηνικός εάν δεν αναδυθεί γρήγορα ένα διεθνές κίνημα για να τον σταματήσει. Οι περισσότεροι άνθρωποι θρηνούν στη σκέψη ενός τέτοιου πολέμου για τον τερματισμό όλων των πολέμων, αλλά αρνούνται να αναλύσουν τους παράγοντες που οδηγούν σε αυτόν.

Φαίνεται τόσο αδιανόητο, αλλά συμβαίνει βήμα-βήμα, και πολλά βήματα έχουν ήδη γίνει με περισσότερα να έρχονται σύντομα. Είναι τόσο προφανές που οι περισσότεροι δεν μπορούν να το δουν ή δεν θέλουν.

Τα εταιρικά κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης αποτελούν σαφώς μέρος της συνέχισης της Operation Mockingbird της CIA και όσοι εξακολουθούν να βασίζονται σε αυτά για την αλήθεια δεν προσεγγίζονται. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εναλλακτικά μέσα για να επισημάνουμε τον κίνδυνο και να βεβαιωθούμε ότι ο απόλυτος εφιάλτης δεν θα συμβεί ποτέ.

Ίσως η υπερβολή είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό, διότι μπορεί να είναι πιο κοντά στην αλήθεια από όσο θέλουμε να πιστεύουμε.

Ακολουθήστε μας στο Telegram και στο Twitter

off-guardian.org

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button