7,3 Ριχτερ ταρακουνησε τον πλανητη για 20 λεπτα και 6,6 ακολούθησε στο Μεξικο!!!

seismoiΔυο νέοι μεγάλοι σεισμοί εγιναν τελευταία που δείχνουν οτι κατι συμβαίνει στον πλανήτη.Σε γενική διέγερση βρισκόμαστε με δυο μεγάλα κτυπήματα το πρωτο στα νησιά Βανουάτου με 7,3 ριχτερ  που ΚΡΑΤΗΣΕ 20 ΛΕΠΤΑ  κατι που δεν εχει ξαναγίνει και στη συνέχεια το δευτερο κτυπημα στα παράλια του Μεξικού με 6,6 ρίχτερ.

Ειδικα στο πρωτο κτυπημα των 7,3 Ρίχτερ το βασικότερο είναι ότι η καταγραφή της δόνησης διήρκησε πάνω από 20 λεπτά! Από την στιγμή που ο κυρίως σεισμός σταμάτησε, κουνώντας κυριολεκτικά ολόκληρο τον πλανήτη. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και το Super-ηφαίστειο του Yellowstone δέχτηκε επίδραση της δόνησης αυτής!

Όλες οι περιοχές κατά μήκος της κόκκινης γραμμής…δέχτηκαν κραδασμούς από το περίεργο γεωλογικό γεγονός αυτό και μετατράπηκαν κυριολεκτικά σε κουδουνίστρα.

Οι σεισμολόγοι είναι εξαιρετικά ανήσυχοι μετά την σημερινή 7,3 βαθμών δόνηση η οποία μπορεί να «ξυπνήσει» όλα τα είδη των σεισμικών ή και ηφαιστειακής εκδηλώσεις σε όλο τον πλανήτη, ακόμα πιοπολύ στη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία είναι αντιμέτωποι με αυτή την ίδια τεκτονική πλάκα.

Vanuatu Polynesia

banoyatoy

Το Βανουάτου (γαλλικάRépublique de VanuatuαγγλικάRepublic of Vanuatu, στην ΜπισλάμαRipablik blong Vanuatu, παλαιότερη ονομασία Νέες Εβρίδες) είναι αρχιπέλαγος που βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό, 1000 χλμ. δυτικά των νησιών Φίτζι.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button