Επιστήμονες εντόπισαν πρωτεΐνη ακίδα από τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού σε μακροχρόνια ασθενείς με κορωνοϊό

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι η πρωτεΐνη ακίδας παραμένει στο σώμα πολύ περισσότερο από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως και μπορεί να συμβάλλει στη μακροχρόνια εμφάνιση του COVID

Ευρωπαίοι επιστήμονες σε μια νέα δημοσίευση μελέτης εντόπισαν πρωτεΐνη ακίδας στην κυκλοφορία του αίματος ατόμων με μακρά COVID-19, δύο μήνες μετά τη μόλυνση και τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, υποδηλώνοντας έτσι ότι η πρωτεΐνη ακίδας μπορεί να παραμείνει στο σώμα πολύ περισσότερο από ό,τι είχε προβλεφθεί και δεν παραμένει απλά στο σημείο της ένεσης.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στις 27 Δεκεμβρίου στην Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση για Ιατρικές και Φαρμακολογικές Επιστήμες, βρήκε πρωτεΐνη ακίδας εμβολίου σε ασθενείς, τουλάχιστον δύο μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης εμβολίου COVID-19 και ιικής πρωτεΐνης ακίδας σε ένα άτομο που είχε προηγουμένως ανάρρωση από λοίμωξη σε μια ομάδα 81 ασθενών με μακροχρόνιο σύνδρομο COVID. Τα δείγματα που συλλέχθηκαν από την μη εμβολιασμένη ομάδα ελέγχου ήταν αρνητικά για πρωτεΐνη ακίδας.

«Αυτή η μελέτη, σε συμφωνία με άλλες δημοσιευμένες έρευνες, καταδεικνύει ότι τόσο η φυσική πρωτεΐνη όσο και η πρωτεΐνη ακίδας του εμβολίου μπορεί να εξακολουθούν να υπάρχουν σε ασθενείς με μακροχρόνιο COVID-19, υποστηρίζοντας έτσι την ύπαρξη ενός πιθανού μηχανισμού που προκαλεί την επιμονή της πρωτεΐνης ακίδας στο ανθρώπινο σώμα για πολύ περισσότερο από ό,τι προβλεπόταν από τις πρώτες μελέτες», έγραψαν οι συγγραφείς.

Αν και οι ρυθμιστικοί φορείς των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχυρίζονται ότι ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης μακροχρόνιου COVID-19, ορισμένες έρευνες φανερώνουν ότι η πάθηση μπορεί να προκαλείται από ανοσολογική υπερβολική αντίδραση στην πρωτεΐνη ακίδας στα εμβόλια COVID-19 που χρησιμοποιούνται για την πρόκληση αντισωμάτων.

Σε μια μελέτη του Φεβρουαρίου του 2023 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Medical Virology, οι ερευνητές εξέτασαν τα επίπεδα πρωτεΐνης ακίδας και ιικού RNA που κυκλοφορούν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν για COVID-19 με και χωρίς μακροχρόνια COVID-19. Διαπίστωσαν ότι η πρωτεΐνη ακίδας και το ιικό RNA ήταν πιο πιθανό να υπάρχουν σε ασθενείς με μακροχρόνιο κορωνοϊό. Σε ασθενείς με μακρά COVID-19, το 30 τοις εκατό ήταν θετικό τόσο για πρωτεΐνη ακίδας όσο και για ιικό RNA, ενώ κανένα από τα άτομα χωρίς μακροχρόνιο COVID δεν ήταν θετικό και για τα δύο.

Το CDC ισχυρίστηκε ότι η πρωτεΐνη ακίδα ήταν «αβλαβής» και το αφήγημα καταρρέει γρήγορα

Όταν εγκρίθηκαν για πρώτη φορά τα εμβόλια για τον COVID-19, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανέφεραν ότι η πρωτεΐνη ακίδας που παράγεται από τον οργανισμό μετά τη λήψη ενός εμβολίου για τον COVID-19 είναι ένα «αβλαβές κομμάτι πρωτεΐνης ακίδας».

Επιπλέον, ο οργανισμός δήλωσε ότι η πρωτεΐνη ακίδας δεν «παραμένει πολύ στο σώμα» και διασπάται μέσα σε λίγες εβδομάδες όπως άλλες πρωτεΐνες. Το Infectious Diseases Society of America, ένα κέντρο πόρων που χρηματοδοτείται εν μέρει μέσω συμφωνίας συνεργασίας με το CDC, εκτίμησε ότι οι πρωτεΐνες ακίδας που παράγονται από τα εμβόλια COVID-19 διαρκούν μόνο έως και μερικές εβδομάδες στο σώμα.

Το CDC άλλαξε από τότε το περιεχόμενο στις ιστοσελίδες του για να αφαιρέσει τα σημεία εκείνα που έγραφαν ότι η πρωτεΐνη ακίδας είναι αβλαβής και αφαίρεσε εντελώς το κομμάτι στην ιστοσελίδα του που ισχυριζόταν ότι η πρωτεΐνη ακίδας δεν διαρκεί πολύ στο σώμα.

Οι τελευταίες έρευνες έρχονται σε αντίθεση με το CDC

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση για Ιατρικές και Φαρμακολογικές Επιστήμες προστίθεται σε έναν αυξανόμενο όγκο έρευνας που δείχνει ότι η πρωτεΐνη ακίδας – είτε από εμβολιασμό είτε από φυσική μόλυνση – δεν είναι αβλαβής ούτε διασπάται γρήγορα από τον οργανισμό.

Μια πρώιμη μελέτη βιοκατανομής της Pfizer έδειξε ότι η πρωτεΐνη ακίδας COVID-19 εισέρχεται στο αίμα μετά τον εμβολιασμό, όπου κυκλοφορεί για αρκετές ημέρες πριν συσσωρευτεί σε όργανα και ιστούς, συμπεριλαμβανομένου του σπλήνα, του μυελού των οστών, του ήπατος, των επινεφριδίων και σε υψηλές συγκεντρώσεις στις ωοθήκες. Σε αυτή τη μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το mRNA του εμβολίου ήταν παρόν από την ημέρα του εμβολιασμού και παρέμεινε στην κυκλοφορία του αίματος για εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό.

Σε μια μελέτη του Αυγούστου 2023 που δημοσιεύτηκε στο Biomedicnes, οι ερευνητές βρήκαν ότι ο σχεδιασμός των εμβολίων με mRNA COVID-19 επιτρέπει την ανεξέλεγκτη βιοκατανομή, ανθεκτικότητα και επίμονη βιοδιαθεσιμότητα της πρωτεΐνης ακίδας μέσα στο σώμα μετά τον εμβολιασμό – η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να βλάψει τους ιστούς και να προκαλέσει ασθένεια.

Μια μελέτη του Αυγούστου 2023 στο Proteomics Clinical Applications βρήκε πρωτεΐνη ακίδας στα βιολογικά υγρά ανθρώπων έξι μήνες μετά τη λήψη εμβολίου mRNA COVID-19 , υποδηλώνοντας ότι το mRNA μπορεί να ενσωματωθεί ή να επαναμεταγραφεί σε ορισμένα κύτταρα.

Η ομάδα μελέτης περιελάμβανε 20 άτομα που έλαβαν δύο δόσεις εμβολίου mRNA για τον COVID-19, 20 που ήταν ανεμβολίαστα και αρνητικά για COVID-19 ή αντισώματα που έδειχναν ότι είχαν μολυνθεί προηγουμένως και μια ομάδα ελέγχου 20 μη εμβολιασμένων συμμετεχόντων που βρέθηκαν θετικοί σε COVID 19.

Οι ερευνητές εντόπισαν συγκεκριμένα θραύσματα πρωτεΐνης ακίδας σε περίπου 50 τοις εκατό των ατόμων που έλαβαν εμβόλια mRNA 69 έως 187 ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Όλα τα δείγματα από την μη εμβολιασμένη ομάδα ελέγχου ήταν αρνητικά, συμπεριλαμβανομένων των 20 ατόμων που είχαν βγει θετικά μετά τη μόλυνση από τον COVID-19.

Σε μια μελέτη του Ιανουαρίου 2023 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Pathology, Microbiology, and Immunology, οι ερευνητές βρήκαν πλήρους μήκους ή ίχνη της SARS-CoV-2 πρωτεΐνης ακίδας mRNA σε ορισμένα δείγματα ασθενών έως και 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό για τον COVID-19, υποδεικνύοντας έτσι την παρατεταμένη παρουσία της στην αυτοπαραγωγή και τη δυνατότητα για «συνεχή ανοσοαπόκριση σε ορισμένα άτομα».

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2022 στο Cell βρήκε mRNA του εμβολίου σε λεμφαδένες τις ημέρες 7, 16 και 37 μετά τον εμβολιασμό. Η ανοσοϊστοχημική χρώση για αντιγόνο ακίδας σε νανοσωματίδια λιπιδίων ασθενών εμβολιασμένων με mRNA σε ορισμένα άτομα έδειξε ότι το αντιγόνο της πρωτεΐνης ακίδας ήταν ακόμα παρόν έως και 60 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Μια μελέτη του Νοεμβρίου 2021 στο The Journal of Immunology βρήκε εξωσώματα που εκχύνουν πρωτεΐνη ακίδας 14 ημέρες μετά τον εμβολιασμό με εμβόλια mRNA COVID-19. Τα επίπεδα πρωτεΐνης ακίδας αυξήθηκαν μετά από αναμνηστικές δόσεις, υποδηλώνοντας ότι η ποσότητα πρωτεΐνης ακίδας στο σώμα αυξάνεται με τον συνεχιζόμενο εμβολιασμό.

Μια μελέτη του 2021 στις Κλινικές Λοιμώδεις Νόσους με επικεφαλής ερευνητές στο Brigham and Women’s Hospital και την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ βρήκε ότι κυκλοφορούν πρωτεΐνες SARS-CoV-2 στο πλάσμα συμμετεχόντων που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο COVID-19 της Moderna. Η πρωτεΐνη ακίδας ανιχνεύθηκε στο πλάσμα του αίματος ήδη μια ημέρα μετά την πρώτη δόση του εμβολίου…

https://primenews.press

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button