Με χρήματα των Ελληνικών Τραπεζών που κεφαλαιοποίησε ο Ελληνας το έργο Λάτση στο Ελληνικό?

Ο μέγας αυτός Έλληνας επιχειρηματίας με νούμερο #838 στην παγκόσμια κατάταξη πλούτου, σύμφωνα με τους Forbes, με περιουσία 3 δισ. δολάρια, αφού αγόρασε το Ελληνικό στην τιμή των 96 ευρώ το τετραγωνικό που δεν την βρίσκεις πουθενά στην Ελλάδα, στη συνέχεια “πούλησε” αμέσως μέρος της επένδυσης σε ξένους επενδυτές και έβγαλε σε λίγες ώρες ζεστό χρήμα θέλει να βάλει χέρι στις Ελληνικές Τράπεζες για το έργο στο Ελληνικό.

Γράφει η Καθημερινή: Κοντά στην ολοκλήρωση συμφωνίας για την παροχή πιστωτικής γραμμής-μαμούθ με ξένες και ελληνικές τράπεζες, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης ανάπτυξης του Ελληνικού, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Lamda Development. Παράλληλα, συναξιολογείται και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, το ακριβές ύψος, ο χρόνος υλοποίησης αλλά και ο τρόπος κάλυψης της οποίας δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί. […] Οι κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης που συζητεί η Lamda Development με τις ελληνικές και ξένες τράπεζες αλλά και τους συνεταίρους της στο project του Ελληνικού έρχονται σε μια φάση κατά την οποία η διαδικασία ωρίμανσης της παραχώρησης ολοκληρώνεται με ταχύτατους ρυθμούς μετά την αλλαγή κυβέρνησης, και το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής έχει προγραμματιστεί να γίνει εντός του 2019.

Σύμφωνα με το σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης (ΣΟΑ ή master plan) του Ελληνικού και τη σύμβαση παραχώρησης, ο παραχωρησιούχος έχει δεσμευθεί πως κατά την πρώτη πενταετία θα επενδυθεί 1,07 δισ. ευρώ, ενώ για την έναρξη της παραχώρησης θα καταβληθεί η πρώτη από τις τρεις δόσεις του εφάπαξ ανταλλάγματος, η οποία ανέρχεται (σ.σ. μόνο) στα 300 εκατ. ευρώ. H Lamda Development είναι ο leader στην κοινοπραξία που έχει αναδειχθεί παραχωρησιούχος για το Ελληνικό. Η κοινοπραξία αυτή είναι η Global Investment Group και αποτελεί μια διεθνή συνεργασία επενδυτών, και ειδικότερα του κινεζικού ομίλου Fosun Group, της Eagle Hills από το Αμπου Ντάμπι, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη, τη δημιουργία και την ανάπλαση των αστικών κέντρων, και του ομίλου Λάτση.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, Ο ΛΑΤΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΖΙΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ !!!

Αλλά ο κος Λάτσης όπως φαίνεται δεν θα βάλει στην τσέπη το χέρι, θα τα πάρει “από τράπεζες” που τις Ελληνικές ξέρετε πολύ καλά ποιος τις κεφαλοποίησε -όλοι εμείς, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι- αλλά και σε ποιούς ανήκουν. ο Σπύρος Λάτσης δεν θα βάλει ούτε ένα ευρώ και τα κεφάλαια θα προέλθουν με δανεισμούς από τις χρεοκοπημένες ελληνικές τράπεζες, οι οποίες, κατά τα άλλα, έχουν στραγγαλίσει τη ρευστότητα και τα δάνεια προς όλες, σχεδόν, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πνίγοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, κάθε αναπτυξιακή δυνατότητα στη χώρα. Κάτω απ’ αυτούς τους όρους, ασφαλώς, ο καθένας από μας θα μπορούσε να μοστράρει ως μεγάλος “επενδυτής” και “ευεργέτης” του τόπου!

Θέλω να δώ με τι τρόπο θα τα δώσουν όλα, μαζί με τα κοιτάσματα, στον Λάτση. Υφίσταται σχέδιο πώλησης της συμμετοχής του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ μέσω Χρηματιστηρίου”. Τα ΕΛΠΕ τα ελέγχει ο Λάτσης από τη Ρωσία, πλην ενός ποσοστού που δεν του έχει παραχωρηθεί και έχει πάει στο υπερΤαμείο, του οποίου το ΔΣ δεν ελέγχεται για τις πράξεις του.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button