Καθίζηση στο νέο Λιμάνι της Ερείκουσας στο σημείο πρόσδεσης των πλοίων της γραμμης.(Φωτο)

Καθίζηση στο μικρό μώλο του νέου Λιμανιού της Ερείκουσας υπέστη ενα μέρος περίπου 3 τετραγωνικά μέτρα στη γωνία στο τέλος του μώλου εκεί που δένουν τα πλοία της γραμμής  το Ζάναντου και το Πήγασος..Το ρήγμα ειναι αρκετά μεγάλο!!!

Ο ΟΛΚΛΕ που έχει την ευθύνη του Λιμανιού έστειλε δύτη για να εξετάσει τη ζημιά και ενημέρωσε την εταιρεία κατασκευής του (ΕRGOMARE) και τον εργολάβο του εργου για την αποκατάσταση του μώλου στο σημείο αυτό.

Το σημείο που υπέστη καθίζηση αποκλείστηκε για πρόσδεση και προσέγγιση σκαφών και επιβατών. Δειτε φωτογραφίες από την θάλασσα προς το Λιμάνι αλλά και απο τον μώλο.

Όλες οι  Φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από τη θάλασσα.

 

Το ΛΙμανι ειχε παραδοθεί τον Ιουνιο του 2018. Η κατασκευή του στοίχισε 4 εκατομμύρια και η χρηματοδότηση του έγινε από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με συγχρηματοδότηση από την ΕΕ/ Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ και Εθνικούς Πόρους.
Κατασκευάστηκε  στη θέση του παλαιού υπάρχοντος, με επέκταση του λιμενοβραχίονα. Κατασκευάστηκαν επίσης χερσαίες εγκαταστάσεις, δρόμος  για τη σύνδεση με τον οικισμό και λιμενολεκάνη συνολικού εμβαδού 26 στρεμμάτων, που έχει δυνατότητα να δεχθεί συνολικά πάνω από 100 αλιευτικά ή τουριστικά σκάφη καθώς και τα πλοία που εκτελούν τη συγκοινωνία και προσεγγίζουν το νησί της Ερείκουσας.

Στη τελετη εγκαινίων απο την Τοπική πολιτική ηγεσία ειχαν παρευρευθεί ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος , η  αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, οι πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη και Κώστας Παυλίδης, ο Πρόεδρος του ΟΛΚΕ Σπύρος Στεφανίδης, οι Αντιδήμαρχοι Διαποντίων Ανδρέας Γουλής, Νόνη Μάστορα και Θεόδωρος Λουκανάρης κ.α.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close