Θα γεμίσει την Βουλή με Τούρκικα και Αλβανικά κόμματα με την κατάργηση του πλαφόν.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανοίγει πύλη για μείζονα Εθνικά προβλήματα..

Σύμφωνα με δημοσίευμα της καλά ενημερωμένης εφημερίδας “Εστία”, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εξετάζει την κατάργηση του πλαφόν 3% για την είσοδο των κομμάτων στην Βουλή. Ένα τέτοιο θέμα είναι βέβαιο πως θα δημιουργήσει πύλη εισόδου σε έναν αριθμό κομμάτων που κινούνται στον χώρο του αυτονομισμού και θα επιφέρει πρόσθετα μείζονα εθνικά προβλήματα στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Την ενημέρωση για τις προθέσεις της κυβέρνησης έκανε ο ίδιος ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος και ως εκ τούτου δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης. Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν η παρούσα κυβέρνηση της χώρας, δηλαδή η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει συναίσθηση του Συνταγματικού της ρόλου και εάν επιθυμεί να εξυπηρετήσει οθωμανικά  ή άλλα συμφέροντα.

Είναι γνωστό ότι τό ἐν λόγω πλαφόν έχει εμποδίσει την είσοδο στην Βουλή κομμάτων και συνδυασμών τής μουσουλμανικής μειονότητος πού κατά τις τελευταίες ἐκλογές συγκέντρωσαν ὑψηλά ποσοστά. Μάλιστα, εάν καταργηθεί το πλαφόν, είναι βέβαιο ότι η συμμετοχή Ἑλλήνων μουσουλμάνων στην εκλογική διαδικασία θα ἐνισχυθεί ἐνδεχομένως κατόπιν κινητοποιήσεως του τουρκικού παράγοντος.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close