Σύριοι «Τίγρεις» απέναντι σε Τούρκους…Kοντά σε συριοτουρκική πολεμική σύγκρουση

Στα σύνορα η αντικατασκοπεία της Δαμασκού

Όλα κρέμονται σε «μια κλωστή» στην Βόρεια Συρία, ειδικά μεταξύ του συριακού στρατού και των τουρκικών δυνάμεων, κυρίως λόγω του αλαζονικού «οθωμανικού χαρακτήρα» των Τούρκων, οι οποίοι θέλουν τα πάντα χωρίς να υπολογίζουν κανένα, ενώ και οι πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν, «περί μη σημασίας των κινήσεων των συριακών δυνάμεων αλλά μόνο των Κούρδων», είναι «παραμύθια της Άγκυρας» και τίποτε άλλο.

Σήμερα μέλη της στρατιωτικής αντικατασκοπείας του συριακού στρατού ήρθαν «πρόσωπο με πρόσωπο» με τουρκική εποχούμενη περίπολο σε πόλη στην Βόρεια Συρία, με τα ίδια μέλη να αποτελούν προπομπό της τρομερής ταξιαρχίας των «Τίγρεων», η οποία κινήθηκε στην περιοχή για να δράσει σε περίπτωση που απαιτηθεί, απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις που θα θελήσουν να εφαρμόσουν της συμφωνία Πένς-Ερντογάν, κατά το δοκούν όπως κάνουν πάντα.

Steele M@SteeleM35085377

🇸🇾Syrian Arab Army military intelligence group conducts rolling surveillance of a Turkish military patrol in northern #Syria #Syrianarmy #Tigerforces🇸🇾please feel free to follow for daily Syrian Arab Army updates 🇸🇾https://youtu.be/3y2phEpdlto  via @YouTube

18 people are talking about this

Επίλεκτη μονάδα του συριακού στρατού σήμερα το πρωί πάλι αντιμετώπισε επιτυχώς μια προσπάθεια διείσδυσης των δολοφόνων μισθοφόρων του τουρκικού καθεστώτος, προς το χωριό Al-Ahras βορειοδυτικά του Tal Tamr, υλοποιώντας αντεπίθεση και απώθηση των επιτιθεμένων που άφησαν πίσω νεκρούς και τραυματίες, σύμφωνα με άλλες πηγές.

Ο Άσαντ και ο συριακός λαός δεν ανακοινώνουν αλλά το φωνάζουν όσο πιο δυνατά γίνεται, ότι δεν θέλουν Τούρκους και Αμερικανούς στην χώρα, διότι θεωρούνται επίσημα ως εισβολείς, (όπως για παράδειγμα οι Βούλγαροι στην Μακεδονία και Θράκη το 1941 που εισέβαλαν με την βοήθεια των Γερμανών).

Y.N.M.S@ynms79797979

A unit of the Syrian Arab Army confronts an infiltration attempt by the mercenaries of the Turkish regime towards its points in the village of “Al-Ahras” northwest of Tal Tamr and clashes with the attackers and repels them.

See Y.N.M.S’s other Tweets

Ο συριακός στρατός εισήλθε σήμερα σε διάφορες πόλεις στη βόρεια της Συρίας, ως μέρος της συμφωνίας με τις δημοκρατικές δυνάμεις του Συρίας (SDF), αγνοώντας το τι θέλουν οι Τούρκοι, και μη ερχόμενος σε καμία συνεννόηση μαζί τους.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή στη βόρεια Συρία, ο συριακός στρατός εισήλθε σε τέσσερις πόλεις στην περιοχή Tal Tamr, επεκτείνοντας τον έλεγχο του σε μεγάλο μέρος της εθνικής οδού Hasakah-Aleppo (M-4).

Μεταξύ των πόλων που εισήλθε ο συριακός στρατός ήταν και η πόλη Umm Al-Khayr, η οποία αποτέλεσε μία από τις πόλεις που βομβαρδίστηκε από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία νωρίτερα την ίδια μέρα, σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου ειδήσεων Al-Masdar.

Ο συριακός στρατός εισήλθε επίσης στις πόλεις: Al-Salamas, Dshisha και Girnata, που βρίσκονται όλες στο δυτικό τμήμα της περιοχής Tal Tal.

Αυτή η κίνηση του συριακού στρατού αποτελεί προληπτικό μέτρο για να εμποδίσει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να επεκτείνουν την παρουσία τους στις περιοχές των συριακών δημοκρατικών δυνάμεων (SDF) στη βόρεια Συρία.

Οι δυνάμεις του FSA έχουν ήδη καταλάβει αρκετά χωριά κοντά στην περιοχή Tal Tamr, τοποθετώντας τα όπλα τους σε εντυπωσιακή κοντινή απόσταση από τις θέσεις του συριακού στρατού.

Αυτές είναι μόνο προκαταρκτικές κινήσεις πριν την πιθανή σύγκρουση Σύρων και Τούρκων, η οποία αποφεύγεται προς το παρόν μόνο λόγω της σθεναρής στάσης της Μόσχας, η οποία δεν θα μπορέσει στην συνέχεια να κάνει τίποτα, διότι οι Σύριοι του Άσαντ μισούν θανάσιμα τις τουρκικές δυνάμεις που τις θεωρούν ως εισβολείς στο έδαφος τους.

Η τουρκική πολεμική μηχανή και οι στρατιώτες της, εισήλθαν στο συριακό έδαφος με την γνωστή τουρκική προπαγάνδα περί πανίσχυρων τουρκικών δυνάμεων κά, αλλά η ηγεσία των ΤΕΔ, που την αποτελούν επαγγελματίες στρατιωτικοί και όχι ιμάμηδες, δεν επιθυμεί σύγκρουση με τον συριακό στρατό, παρά μόνο σε περίπτωση που δεν γίνεται αλλιώς.

Ο λόγος για αυτό, σύμφωνα με αμυντικούς αναλυτές είναι, ότι ο συριακός στρατός έχει ενισχυθεί σε οπλικά συστήματα από την Ρωσία, ενώ διαθέτει στρατιώτες οι οποίοι πολεμούν 9 χρόνια, έχοντας τεράστια εμπειρία και προπάντων υψηλό ηθικό.

Μία απλή ήττα των Τούρκων σε μια αντιπαράθεση με το συριακό καθεστώς μπορεί να κουνήσει συθέμελα τον Ερντογάν, ο οποίος στηρίζεται πάντα σε νίκες και παρελάσεις των τουρκικών δυνάμεων όπως οι δύο προηγούμενες επιχειρήσεις στη Συρία κατά του ISIS, αλλά όπως εκτιμούν οι ίδιοι η τουρκική ηγεσία έχει «τυφλωθεί» και ονειρεύεται αυτοκρατορίες και για αυτό δεν θα σταματήσει πουθενά και σε κανέναν.

pentapostagma

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button