«Πνίγηκαν» απο τη κακοκαιρία Κινέτα και Κατερίνη -4 Νεκροί – Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου

Δυο νεκροί στο Αντίριο!!! Ενας αγνοούμενος στη Κινέτα...

Σαρωτικό πέρασμα σχεδόν από όλη την ελληνική επικράτεια πραγματοποίησε η κακοκαιρία Γηρυόνης, αφήνοντας πίσω της πλημμυρισμένους δρόμους, υπερχειλισμένα ρέματα, σπίτια μέσα στο νερό και το σύνολο των δυνάμεων της πυροσβεστικής να επιχειρούν για τη διάσωση πολιτών που είχαν εγκλωβιστεί ή για απάντληση υδάτων.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα προκλήθηκαν στην περιοχή της Κινέτας, όπου υπερχείλισε το ρέμα Πίκκα, με συνέπεια να κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου και να πλημμυρίσουν πολλά σπίτια μέσα στην πόλη, και στην παραλία της Κατερίνης, όπου φούσκωσε η θάλασσα, με συνέπεια να ανέβει στην επιφάνεια και να μπει στον αστικό ιστό. Οι αρχές εκκένωσαν τα σπίτια στην πρώτη γραμμή της παραλίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ολυμπιας Οδού η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου είναι κλειστή στο ρεύμα προς Κόρινθο από το 54ο χιλιόμετρο μέχρι το 62ο χιλιόμετρο και στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος του 62ου χιλιόμετρου με αποτέλεσμα η τροχαία να σταματά τα οχήματα στα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού. Στο σημείο εκείνο υπάρχει ένα μέτρο λάσπη και χώμα, το οποίο κατέβηκε από τα Γεράνεια Ορη που κάηκαν το καλοκαίρι του 2018.

Η εκτίμηση είναι ότι η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο θα πάρει πάρα πολύ χρόνο για να αποκατασταθεί και γι’ αυτό όσοι έχουν προγραμματίσει ταξίδι προς την Πελοπόννησο καλό είναι να το αναβάλουν. Για το ρεύμα προς Αθήνα η εκτίμηση είναι ότι η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί γρηγορότερα.

Στο σημείο μεταβαίνει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Σχολεία

Οσον αφορά τα σχολεία στην Αττική, με απόφαση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, όλα εκτός από εκείνα του δήμου Μεγαρέων, θα λειτουργήσουν κανονικά μετά τις 10. Στον δήμο Μεγαρέων λόγω των εκτεταμένων ζημιών που έχουν προκληθεί στην περιοχή, για την ασφάλεια των παιδιών, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Μεγάλες οι καταστροφές σε Κινέτα

Για τεράστια καταιγίδα και για χειρότερη πλημμύρα από αυτή του Σεπτεμβρίου του 2018 έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Μεγάρων επισημαίνοντας ότι «τα αποτελέσματα της καταιγίδας πολλαπλασιάστηκαν λόγω της φωτιάς γιατί δεν υπάρχουν δέντρα στα Γεράνια Όρη για να συγκρατήσουν τα φερτά υλικά». Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 έκανε λόγο για βιβλικές καταστροφές στην Κινέτα, ενώ υπογράμμισε ότι όσοι υπέστησαν καταστροφές θα αποζημιωθούν.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι από την περιοχή της Κινέτας υπήρξαν 40 κλήσεις στην υπηρεσία με τις 27 να αφορούν απομακρύνσεις κατοίκων και τις 13 αντλήσεις υδάτων.

Παράλληλα ο Προαστιακός ανακοίνωσε αναστολή δρομολογίων στο τμήμα από Κιάτο προς Πειραιά και αντίστροφα.

ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΡΙΟ

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε σήμερα το πρωί και ο δεύτερος άνδρας που αγνοείτο από χθες το βράδυ, μετά την ανατροπή ιστιοφόρου στην ανατολική προβλήτα του Αντιρρίου.

Ο άνδρας εντοπίστηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Αντιρρίου κατά την διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιούσαν το Λιμενικό, πυροσβεστικό πλοιάριο από την Πάτρα και άνδρες της 2ης ΕΜΑΚ. Θυμίζουμε οτι σήμερα τα ξημερώματα είχε εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις και ο άλλος άνδρας που επέβαινε στο ίδιο πλοιάριο.

Ένας 44χρονος που κινείτο με το αμάξι του στην περιοχή της Κινέτας την ώρα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης» αγνοείται.

Ο 44χρονος είναι από το χωριό Μάρμαρα Αιγείρας και, σύμφωνα με τους οικείους του, τις ώρες της κακοκαιρίας βρισκόταν στην Κινέτα και από τότε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Δείτε βίντεο από την Κινέτα και το ρέμα Πίκκα

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button