Αξιοι της μοίρας μας οταν συζητάμε με λυκοσυμμαχίες…

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ-ΛΑΓΚΑΡΝΤ (2)Μια τεράστια αποκάλυψη φέρνει στο φως το πρακτορείο Bloomberg, αναφέροντας ότι…υπάρχει επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς την τρόικα, στην οποία ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών φέρεται να δηλώνει προς το Eurogroup ότι η Αθήνα έχει εκπληρώσει…. μόλις το 1/3 των παραιτουμένων για να κλείσει η αξιολόγηση!
Αν οι πληροφορίες του έγκυρου ειδησεογραφικού πρακτορείο αληθεύουν, τότε η κυβέρνηση διαψεύδεται πλήρως στους ισχυρισμούς της ότι οι δανειστές καθυστερούν την αξιολόγηση ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί όλα όσα έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg η επιστολή της κυβέρνησης προς τους δανειστές αναφέρει ότι:

– το 1/3 των όρων που συνδέονται με τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος έχει ολοκληρωθεί

– άλλο 1/3 των προαπαιτούμενων είναι σε εξέλιξη και “αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες”

– το υπόλοιπο 1/3 «μπορούν να εφαρμοστούν πλήρως εντός δέκα ημερών από τη στιγμή που θα υπάρξει μια συνολική συμφωνία» φέρεται να υπόσχεται ο Τσακαλώτος.

Με άλλα λόγια, η Αθήνα παίζει καθυστερήσεις, «κρατάει την μπάλα στα πόδια της» για το 30% των πιο σκληρών –όπως εκτιμάται- μέτρων και υπόσχεται να τα εφαρμόσει όλα αν και εφόσον κλείσει η συνολική διαπραγμάτευση για όλα τα ανοικτά θέματα, όπως τα πλεονάσματα μετά το 2018, αν θα μπει ή θα φύγει το ΔΝΤ κλπ.
Με τα δεδομένα αυτά, εξηγείται και γιατί δεν υπήρχε λόγος να επιστρέψουν καν στην Αθήνα οι θεσμοί –ούτε καν για το θεαθήναι όπως επιχειρήθηκε τον Δεκέμβριο…

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button