Ανεξάρτητο Δημο ξεκινούν στα Διαπόντια νησιά μετα το μη ορισμό Αντιδημάρχων.

Η κλοπη της εδρας των Αντιδημάρχων φερνει διάσπαση στο Κεντρικό Δημο Κέρκυρας!!!

Kίνημα δημιουργίας Δημου στα Διαπόντια νησια κινήθηκε μετα την απόφαση της Δημάρχου Κερκυρας κ.Υδραίου να μην ορίσει βασει του Νόμου Αντιδημάρχους στα νησιά Ερείκουσα Μαθρακι και Οθωνούς.Στο τελευταίο ορισε Αντιδήμαρχο ως συμπληρωματική αρμοδιοτητα.Τα νησια εχουν μεινει χωρις εργολαβια για την αποκομιδή σκουπιδιών και χωρις μεταφορα των σκουπιδιών τους απο τα νησιά.

Επισης εχουν δημιουργηθει και προβλήματα απο τη μη συνεδριαση των Τοπικων Συμβουλίων που βασει του Νομου πρεπει να παρισταται ο Αντιδήμαρχος.

Επιλέον στα νησια δεν εχουν αντικατασταθεί οι καμμένοι λαμπτήρες φωτισμου ενω εδω και δυο εβδομαδες η Ερείκουσα ειναι χωρίς νερό διοτι δεν αντικατέστησε μια αντλία που καηκε η εχων την ευθύνη του νησιου κ.Υδραίου .Οσο συνεχιζεται αυτη η κατάσταση τα προβληματα των νησιων μεγαλώνουν και αυξάνονται.

Μετα απο αυτες τις εξελίξεις δημιουργήθηκε ενα Κινημα Δημιουργίας ξεχωριστού Δημου για τα τρια νησια των Διαποντίων ετσι ωστε να υπάρχει εκπροσώπηση και Δημαρχος και αντιδήμαρχοι στο συμπλεγμα των νησιων.Στο κινημα αυτο προτωστατεί ο Γιάννης Κατέχης απο τους Οθωνούς ο οποίος προχώρησε και σε αναρτηση στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης…

Διαβαστε την σχετική ανάρτηση του κ.Κατέχη Πρόεδρου του Σωματείου Περιβάλλοντος και Μέλος  της 5αμελους Τοπικού Συμβουλίου:

Κίνημα Δημιουργίας Δήμου Διαποντίων Νήσων

Αγαπητοί φίλοι και συμπατριώτες. Μετά τα τελευταία λυπηρά γεγονότα του μη ορισμού Αντιδημάρχων και την αυταρχική συμπεριφορά της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας (δεν θα πω καν Διαποντίων νήσων διότι εφόσον μας αγνοεί την αγνοούμε και εμείς) δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτή την απαξίωση και υποβάθμιση των νόμων της ισοπολιτείας και δικαίου εις βάρος μας και αντιδρώντας σε τέτοιες πολιτικές αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε αμέσως την εκστρατεία για την διεκδίκηση του νόμιμου δικαιώματός μας να έχουμε ένα δικό μας Δήμο και έναν Δήμαρχο να μας αντιπροσωπεύει προς το κεντρικό κράτος.

Σύμφωνα με την λογική του κάθε νησί και δήμος θα έπρεπε ήδη να έχουν δημιουργηθεί τρείς δήμοι στα Διαπόντια νησιά.

Για ευνόητους προς το παρόν λόγους δεν θα προχωρήσουμε τόσο μακριά αλλά σε κάτι πιο εφικτό και υλοποιήσιμο. Μία ομάδα ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και πολίτες ξεκινάμε αμέσως αυτή την προσπάθεια και σύντομα θα σας ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχει πλέον εγώ αλλά εμείς.Δεν υπάρχει μεμονωμένη ατζέντα αλλά κοινά συμφέροντα. Ελπίζουμε στην στήριξη και συμμέτοχή όλων των συμπατριωτών και ευχόμαστε τα νησιά μας να γίνουν επιτέλους το κόσμημα της Κέρκυρας όπως τους αρμόζει.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close