Βόμβα Πούτιν ..Έρχεται κατάρρευση του ευρώ? Η επιστροφή στη δραχμή θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα

Αίσθηση προκαλεί η αναφορά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ελλάδα και την ανάγκη επιστροφής της χώρας στη δραχμή ή σε κάποιο εθνικό νόμισμα.

Μιλώντας σε κύκλους συζητήσεων στη Λέσχη Valdai ο Ρώσος ηγέτης εκτίμησε πως «η Ελλάδα θα έπρεπε κάποια στιγμή να σκεφθεί την επιστροφή στην δραχμή ή εν πάση περιπτώσει σε ένα εθνικό νόμισμα για να μπορέσει να αναπτυχθεί και να μην πέσει στους ώμους του λαού αυτή η προσπάθεια».
Σύμφωνα με τον Πούτιν η ύπαρξη ενός εθνικού νομίσματος, όπως η δραχμή, θα διευκόλυνε να ρυθμιστούν, κατά κάποιο τρόποι οι κοινωνικές διαδικασίες και να αντιμετωπιστεί η κοινωνική ένταση, χωρίς να φορτωθούν όλα στις πλάτες των πολιτών.

«Πιθανώς, κάποια στιγμή, η ύπαρξη της δραχμής, η ενός εθνικού νομίσματος, θα ήταν επιβεβλημένη, γιατί τουλάχιστον όσον αφορά στον πληθωρισμό είναι δυνατό να ρυθμιστούν με κάποιο τρόπο οι κοινωνικές διαδικασίες και να απαλλαγεί (σ.σ. η Ελλάδα) από την κοινωνική ένταση, χωρίς να μετατοπιστούν όλες οι δυσκολίες που συνδέονται με την οικονομική ανάπτυξη στους ώμους του πληθυσμού.

Αλλά κάποτε, η Ελλάδα πήρε διαφορετικές αποφάσεις, υποβλήθηκε εκ νέου σε ρυθμίσεις μέσω ενός ενιαίου νομίσματος και οικονομικών αποφάσεων των Βρυξελλών », είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.
Σύμφωνα με τον Πούτιν , πολλές από τις σημερινές οικονομίες, λόγω των υποχρεώσεών τους στο πλαίσιο οικονομικών και στρατιωτικοπολιτικών συμμαχιών, έχουν οικειοθελώς παραιτηθεί από μέρος της κυριαρχίας τους και δεν είναι σε θέση να λάβουν αποφάσεις στον τομέα της οικονομίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπονόησε ότι η Ελλάδα έχει υπονομεύσει όχι μόνο την οικονομία, αλλά και την ασφάλειά της μένοντας στην ευρωζώνη.

«Όπως μου είπαν ορισμένοι φίλοι και συνάδελφοί μου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρεμπιπτόντως υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι, στις Βρυξέλλες λαμβάνονται περισσότερες αποφάσεις που δεσμεύουν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από ό,τι στο Ανώτατο Συμβούλιο της ΕΣΣΔ», τόνισε ο Πούτιν όπως αναφέρει το Tass.

Τα οικονομικά δεδομένα της χώρα μας δικαιώνουν τον Πούτιν.Τον Ρώσο πρόεδρο  τον οδήγησαν κάποια δεδομένα για να εξηγήσει το σκεπτικό του.

Η Ελληνική οικονομία είναι 22% μικρότερη σε όρους ΑΕΠ σε σύγκριση με το 2010 και το πρώτο μνημόνιο.

Μετά από θυσίες και μέτρα που ξεπέρασαν τα 100 δισ. ευρώ από το 2010 έως το 2019, η οικονομία εξακολουθεί να υστερεί, ακόμη και σε μία περίοδο που ο πληθωρισμός είναι υψηλός «στηρίζοντας» την εξίσωση του ΑΕΠ και του χρέους.

pentapostagma.gr

Δείτε περισσότερα

Related Articles

One Comment

  1. δεν πρεπει να ξεχναμε οτι …το ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ μπορει να μην ειναι ικανη, αλλα ειναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ.!!
    Tο νομισμα απηχει ΣΧΕΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΣΧΕΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΙΣΧΥΟΣ, ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ. !!
    Αν δεν λυσουμε το ΜΕΓΑ θεμα του ποιος εκδιδει το νομισμα, και του ποιος ελεγχει τη νομισματικη κυκλοφορια, ολα τα μεσα παραγωγης να παρεις στα χερια σου, δεν εχεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button