Τράγκας: Παραμονή Χριστουγέννων του 2020 ζούμε σε ατμόσφαιρα φόβου, πανικού, στέρησης των προσωπικών ελευθεριών .

Ποτέ δεν είχα ζήσει «υγειονομική δικτατορία». Δεν μπορούσα να φανταστώ μια απέραντη φυλακή με πρόσχημα έναν ιό με μηδαμινή θνησιμότητα.

Εφέτος δεν θα γιορτάσουμε όπως άλλοτε. Θα πούμε τα κάλαντα, θα ανταλλάξουμε ευχές, θα κόψουμε τη γαλοπούλα κάτω από περιοριστικούς όρους, κάτω από απαγορευτικά μέτρα. Φταίει ο ιός, φταίει και η δολιότητα του παγκόσμιου οικονομικού και πολιτικού συστήματος. Φταίει ο covid19, αλλά κυρίως φταίει η σκοπιμότητα, η κερδοσκοπία, η βουλιμία, η δολιότητα και ο παραλογισμός των ανθρώπων που θέλουν να κερδίζουν ολοένα και περισσότερα. Και για να το επιτύχουν αυτό μειώνουν ή επιχειρούν να εξαλείψουν όλες τις δημοκρατικές και ατομικές ελευθερίες.

Δεν θυμάμαι ποτέ τέτοιο πολιτικο-οικονομικό και υγειονομικό ζόφο. Έχω ζήσει τη φτώχεια της δεκαετίας του ’50, έχω ζήσει τους μισθούς της δραχμής, και το έπος των Ελλήνων που έκαναν τα πάντα για να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους. Έχω ζήσει τις «φωτιές» στη διάρκεια της αποστασίας Μητσοτάκη και της επταετίας. Έχω βιώσει σε αλλεπάλληλες δημοσιογραφικές αποστολές την τραγωδία της Κύπρου και τους πολέμους στη Μέση Ανατολή. Έζησα τις καταλυτικές αλλαγές που έφερε το ευρώ στη ζωή μας, καθώς και τις υποτιμήσεις της δραχμής. Έχω ζήσει τα «παιχνίδια» της διαπλοκής. Αλλά ποτέ δεν είχα ζήσει «υγειονομική δικτατορία». Είχα δει στον κινηματογράφο, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ μια παγκόσμια σκηνοθεσία βιολογικού πολέμου και μια απέραντη φυλακή με πρόσχημα έναν υπαρκτό, πραγματικό ιό, τον κορονοϊό με μηδαμινή θνησιμότητα. Έναν «μακελάρη» όμως που κυνηγάει αδύναμους και γηρασμένους οργανισμούς, αφήνοντας απείραχτους όλους εκείνους που δεν έχουν συσσωρεύσει φθορές και είναι σε νεαρή ηλικία.

Η Ευρώπη, όπως και πολλές περιοχές του υπόλοιπου κόσμου μας, θα κάνει κλειστά Χριστούγεννα. Κάλαντα σε φυλακή. Οι παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές έκλεισαν. Στη Γερμανία έβαλαν λουκέτο στα εστιατόρια, στα μπαρ, στις εγκαταστάσεις αναψυχής και αθλητισμού και στα ξενοδοχεία.
Στη Γαλλία κόλλησε κορονοϊό ο Εμανουέλ Μακρόν. Αναμενόμενο, κατά τη γνώμη μου. Συνέβη λόγω του πλήθους πολιτικών επαφών που είχε υποχρεωτικά σε διάφορες συνόδους και συσκέψεις. Ο Γάλλος πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι οι οικογένειές μπορούν να ταξιδέψουν για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα μαζί. Όμως τα μουσεία, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι θα παραμείνουν κλειστά. Ο πολιτισμός, το οξυγόνο της Δημοκρατίας, είναι ένα από τα μεγάλα θύματα του κορονοϊού.
Η Κύπρος ανακοίνωσε ότι θα κλείσει την εστίαση, τα εμπορικά κέντρα, και θα απαγορεύσει τον εκκλησιασμό για να περιορίσει την αύξηση των μολύνσεων.

Περιοριστικά μέτρα παντού. Είναι τρελό, βέβαια, να θέλεις να εμποδίσεις τον αόρατο εχθρό «σφραγίζοντας» τα σπίτια. Η ανθρωπότητα έχει δει στο παρελθόν να πυρπολούνται σπίτια για να μην επεκταθεί η «μαύρη νόσος». Η βουβωνική πανώλη. Η ανθρωπότητα έχει μετακινήσει πληθυσμούς αλλά ποτέ δεν έχει στοπάρει, δεν έχει σταματήσει την οικονομία σε καμία γρίπη, σε κανέναν ιό, σε καμία περίπτωση.

Σίγουρα φέτος δεν έχει ρεβεγιόν με πολλά άτομα ή πολύωρες χαρτοπαιξίες ή πολλά σκυμμένα κεφάλια πάνω από την μπίλια που γυρίζει στην ρουλέτα. Φέτος δεν έχει πολυπληθείς εκκλησιασμούς. Η Εκκλησία απλά κέρδισε το δικαίωμα να έχει ανοιχτούς ναούς χωρίς στρατοπεδευμένα ΜΑΤ απ’ έξω από την ιερή θύρα. Να έχει 25 μετρημένους πιστούς μέσα στους ιερούς ναούς και 50 στις Μητροπόλεις. Και δεν ξέρω αν θα εφαρμοστεί η πρόταση Γεωργιάδη δηλαδή να δίνουν αντίδωρο και Αγία Κοινωνία σε συσκευασία prêt-à-porter. Δεν απέχουμε πάρα πολλοί από την ημέρα που η Αγία Κοινωνία θα περάσει μέσα στο eshopping και το σώμα του Ιησού θα λαμβάνεται με «clickaway» στα σκαλοπάτια των Εκκλησιών.
Οι άνθρωποι θα παντρεύονται με τηλεσυμμετοχή συγγενών και φίλων. Ο γάμος θα μοιάζει με τηλεδιάσκεψη. Ενδέχεται να επιβληθεί παρόμοιος κανόνας και για την πρώτη νύχτα του γάμου! Τα βαφτίσια θα γίνονται με νονό κάποιο ανδροειδές ή ρομπότ, σίγουρα με artificial technology. Και από τις κηδείες θα αφαιρεθούν οι περιττοί θρήνοι για τις απώλειες, οι προσευχές και τα κατευόδια. Και τα αποβιώσαντα ημιτελή όντα θα ανακυκλώνονται για να μετασχηματιστούν σε αρωματικά σαπούνια, σε λαμπατέρ, σε ενυδατικές κρέμες, σε τσατσάρες και σε άλλου είδους προϊόντα τα οποία παρήχθησαν και στο διάστημα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η «παραγωγή» θα γίνει από τους ερευνητές γιατρούς των Ναζί που πειραματίστηκαν πάνω σε χιλιάδες αγνές Εβραιοπούλες και Εβραίους, προκειμένου να «προάγουν» την ιατρική επιστήμη, τη γενετική, τη χειρουργική και τη γερμανική βιομηχανία.

Ο covid19 αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι, το είδος σας, σε όλες τις εποχές αγαπούσε και αγαπάει τους βασανισμούς και τις τελετές θανάτων. Από την εποχή των Ίνκας, των Αζτέκων, από την εποχή των Αιγυπτίων, από την εποχή των αρχαίων Ελλήνων, των αρχαίων Κινέζων, των Ινδών, η καταπίεση, τα βασανιστήρια, ο έλεγχος του πληθυσμού, οι εκτελέσεις ήταν «επιστήμη» και μαζί τέχνη και ψυχαγωγία.
Ο φόβος ήταν το ισχυρότερο αναισθητικό για το λαό, όπως και το αίμα που κυλούσε μετά από τους αποκεφαλισμούς, με ποικίλα μέσα, όπως τσεκούρια, σπαθιά και γκιλοτίνες. Τα τελευταία τινάγματα του κορμιού στις κρεμάλες εντυπωσίαζαν πάντα το εκδικητικό πλήθος, όπως και τα ούρα που έτρεχαν στα σκέλια του απαγχονισμένου. Ο φόβος ήταν πάντα το στοιχείο εμπέδωσης οποιασδήποτε εκτελεστικής εξουσίας. Και τα σημερινά κανάλια είχαν ως προγόνους τις απειλές και τις τιμωρίες που ανακοίνωναν οι κήρυκες στους δρόμους της Ρώμης.

Το ανθρώπινο είδος φοβόταν πάντα τους «χασάπηδες» και για αυτό τους ονόμαζε «μεγάλους». Τον Αττίλα, τον Τζένγκις Χαν, τον Αννίβα, τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Μέγα Ναπολέοντα. Όσοι στρατηλάτες υπήρξαν και μεγάλοι «χασάπηδες» του ανθρώπινου γένους ονομάστηκαν «μεγάλοι». Ο Χίτλερ ατύχησε, δεν ονομάστηκε «μεγάλος», γιατί ηττήθηκε κατά κράτος από τους συμμάχους, και αυτοκτόνησε στην Καγκελαρία αφού πρώτα αιματοκύλησε την ανθρωπότητα. Υπάρχουν, όμως, πολλοί Γερμανοί και άλλοι που μέσα στην ψυχή τους έχουν ακόμη την αγωνία για το πότε θα εξυψωθεί η ξανθιά Αρία φυλή με τα καταγάλανα μάτια. Τι παράξενο! Όταν ακούω σήμερα στα κανάλια να φωνάζουν με τέτοια ένταση πόσοι μολύνθηκαν από covid19, νοιώθω σαν να ακούω ναζιστικές κραυγές μετά από σύλληψη μιασμάτων που δεν ανήκαν στην Αρία φυλή. Είχαν γαμψή μύτη, ελαφρώς πλακουτσωτή, διογκωμένες παρειές, περιτομή στο γενετικό μόριο και ελαφρώς προτεταμένη γνάθο. Τα σημιτικά χαρακτηριστικά για τους ανθρωπολόγους των Ναζί ήταν τα «χαρακτηριστικά μιασμάτων» τα οποία διαπίστωναν, για να στείλουν στη συνέχεια στα τρένα και στην «ορχήστρα» όλους αυτούς με το άστρο του Δαβίδ στο στήθος.

Παραμονή Χριστουγέννων του 2020 ζούμε σε ατμόσφαιρα φόβου, πανικού, στέρησης των προσωπικών ελευθεριών χωρίς τίποτα που να θυμίζει ανθρώπινη κανονικότητα, ανθρώπινη φύση. Ούτε λίγο ούτε πολύ ακούμε ότι «αν υπακούσουμε τώρα, αν εμβολιαστούμε καθολικά, αν υπογράψουμε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη η Pfizer για ενδεχόμενο «τρίτο χέρι» που μπορεί να φυτρώσει στην κοιλιά μας, αν στη συνέχεια εξακολουθούμε να φοράμε μαύρη μάσκα, αν μέχρι το καλοκαίρι δεν έχουμε συναθροίσεις, αντιδράσεις, συλλαλητήρια και πορείες, αν ψηφίσουμε πάλι Μητσοτάκη, τότε μόνο μπορεί να γυρίσουμε σε μερική κανονικότητα. Αν υποσχεθούμε ότι θα αγοράζουμε με το κομπιούτερ, ότι θα μαθαίνουμε γράμματα με τηλεδιάσκεψη, ότι θα βλέπουμε BigBrother στον ΣΚΑΪ, ότι θα ακούμε μόνο Σία Κοσιώνη τα βράδια και φυσικά ότι θα λατρεύουμε Microsoft, Κούλη και Μαρέβα, τότε μόνο μπορεί να επιστρέψουμε σε κάποια κανονικότητα.

Παράξενα Χριστούγεννα. Ατμόσφαιρα μεσοπολέμου. Η φτώχεια απλώνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα από τον covid19. Το ίδιο και η απόγνωση, η απελπισία, η τρέλα. Η παράνοια είναι το σελοφάν των κυβερνητικών απαγορευτικών μέτρων. Η απορία για το πώς συμβαίνει αυτό είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των περισσοτέρων. Πολλοί συνάδελφοι δημοσιογράφοι δεν αντιλαμβάνονται ότι περιήλθαν στη σφαίρα του γελοίου.

Οι γιατροί δεν είναι πλέον καθόλου γιατροί. Δεν έχουν καμία σχέση με την παρηγορητική σχολή που συνοδεύει τη λευκή μπλούζα. Δεν έχουν καμία σχέση με το γιατρό που το πρώτο πράγμα που λέει στον ασθενή του είναι: «Θα γίνεις καλά». Οι γιατροί είναι σικάριοι που «σημαδεύουν» από τα παράθυρα της τηλεόρασης και εκτελούν εκατομμύρια ανθρώπους, τις επιχειρήσεις τους, τα μαγαζιά τους, τα εισοδήματά τους. Είναι γιατροί, υποτίθεται λοιμωξιολόγοι ή επιδημιολόγοι, που αναλαμβάνουν ιδιότυπα «συμβόλαια θανάτου» των ονείρων που έχουν οι απλοί άνθρωποι. Κανείς από αυτούς δεν αναρωτιέται το βράδυ που επιστρέφει στο σπίτι του πόσα όνειρα «πυρπόλησε» τις προηγούμενες ώρες που βγήκε στην τηλεόραση. Πιστεύουν ότι «προστατεύουν» με τον ίδιο παραλογισμό που ένας serial killer σκοτώνει τα θύματά του το ένα μετά το άλλο, γιατί νομίζει ότι έχουν υποπέσει σε θανάσιμα αμαρτήματα και έτσι αυτός παριστάνει τον θεϊκό τιμωρό.

Παραμονή Χριστουγέννων 2020. Όλα είναι ανάποδα στην ανθρώπινη γυάλινη σφαίρα. Το χιόνι, οι άνθρωποι, το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη, ο ίδιος ο Άγιος που δεν μπορεί να μοιράσει δώρα με clickaway στα παιδάκια και στους μεγάλους.

Ο ιός είναι υπαρκτός με μηδαμινή θνησιμότητα, αλλά ήδη έχει γεννήσει τους πλέον θανατηφόρους ιούς: Η φτώχεια εξαπλώνεται παγκοσμίως. Δημιουργούνται πάνω από 220 εκατομμύρια νεόπτωχοι. Ενώ εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν από τις βασικές ασθένειες, εγκαταλελειμμένοι, ξεχασμένοι, γιατί δολίως η ανθρωπότητα, η φαρμακοβιομηχανία, οι άρχοντες της πληροφορικής κήρυξαν τον covid19 ως μοναδική παγκόσμια ασθένεια.

Ο κορονοϊός είναι άπιστος. Θέλει τους ανθρώπους άθεους. Τους θέλει μακριά από Εκκλησιές, τζαμιά, βουδιστικούς ναούς. Τους θέλει υπάκουους, πειθήνιους, πλυμένους, απομονωμένους σε σπίτια κλιβάνους. Θέλει τους νέους ανθρώπους μακριά από τους δρόμους της φωτιάς. Ο covid19 είναι φίλος της απολυταρχικής σκέψης. Λατρεύει το φασισμό, τον ναζισμό, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, τον Νίτσε και την ευγονική. Είναι οπαδός του καθαρού αίματος, των πορφυρών ποταμών, των ελεγχόμενων κοινωνιών.

Παρήχθη και έγινε μεγάλο εργαλείο/όπλο την εποχή που οι πλούσιοι αναρωτιούνται πώς θα τραφούν τόσα δισεκατομμύρια ψυχών στο μικρό πλανήτη, χωρίς να διαταραχθεί η απόλυτη εξουσία τους, και η ροή των «ποταμών χρυσού» στα απύθμενα θυλάκιά τους. Ο ιός ήρθε σε μια εποχή που ενδεχομένως η Δύση θέλει κινεζοποίηση της οικονομίας της. Γίναμε πολλοί πάνω στο οικοσύστημα.

Η Δημοκρατία, η ελευθερία, η διεκδίκηση και η αμφιβολία δεν συμβαδίζουν με τα αποθέματα σιταριού και ριζιού που πρέπει να διανεμηθούν. Γι’ αυτό ο Μπιλ Γκέιτς θέλει λιγότερους με ένα τσιπ στο χέρι που θα περιέχει όλα τα στοιχεία μας.

Παραμονή Χριστουγέννων 2020. Η φάτνη είναι ακόμη εκεί στη Βηθλεέμ. Κάποιοι στρατιώτες του Ηρώδη φωνάζουν στον Ιωσήφ να φορέσει μάσκα. Η Αγία μητέρα προσπαθεί να ζεστάνει το μωρό της στα άχυρα. Ένα μπλόκο Ρωμαίων έχει σταματήσει τους Μάγους έξω από την πόλη. Οι ακτίνες του φωτεινού άστρου πέφτουν πάνω στο πρόσωπο του μικρού παιδιού, του άρτι γεννηθέντος Ιησού. Αυτός και φέτος θα γεννηθεί και θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει με ορμητήριο τις ψυχές όλων μας το τέρας του Ιωάννη που αναδύεται από τον ωκεανό της πολιτικής και της διεθνούς οικονομίας.

Γ Τράγκας.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

One Comment

  1. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ .
    Ήρθε η ώρα των ΕΡΠΕΤΩΝ να Καθυποταξουν την Ανθρωπότητα, να πάρουν τις Ψυχές μας , να Σφραγίσουν στο Δεξί Χέρι και στο Μέτωπο τους πάντες και να μας κάνουν να προσκυνάμε τον Έξω από Εδώ , τον Άρχοντα του ΣΚΟΤΟΥΣ ., να μας καταστήσουν Άβουλη Μάζα και να μας μετατρέψουν σε Ζόμπι .
    Επιστροφή στον Κύριο μας και Θεό μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης
Close
Back to top button