Τιμωρία με εγκλεισμό ως “φυλάκιση” οι ανήλικοι μαθητές αν δεν φορούν μάσκα και απουσία για να μείνει στην ίδια ταξη!!

Ορίζονται και οι Ρουφιάνοι δάσκαλοι για ύποπτα κρούσματα προς τον ΕΟΔΥ!!!

Με απουσίες από το μάθημα θα αντιμετωπίζονται περιπτώσεις μαθητών που δεν θα φορούν μάσκες. Επιπλέον, οι ανήλικοι θα παραμένουν σε ειδικο χώρο μέχρι να τους παραλάβουν οι κηδεμόνες τους, στους οποίους θα επισημαίνεται η αναγκαιότητα χρήσης της μάσκας.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι “απείθαρχοι” μαθητές θα “πιέζονται” έντονα να φορούν μάσκες από ένα χρονικό σημείο κι έπειτα μέσω της απουσίας, δεδομένου ότι κατά το νόμο επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητών/τριών εφόσον το σύνολο των απουσιών του/της δεν υπερβαίνει τις εκατόν δεκατέσσερις (114), ενώ ανεπαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητή/τρι- ας που σημείωσε πάνω από εκατόν δεκατέσσερις (114) απουσίες. Οι μαθητές/τριες των οποίων η φοίτηση χαρακτηρίζεται ανεπαρκής είναι υποχρεωμένοι/ες να επαναλάβουν τη φοίτηση τους στην ίδια τάξη.

Συγκεκριμένα στο ΦΕΚ για τη λειτουργία των Σχολείων και των αλλων Δομών εκπαίδευσης προβλέπεται ότι “σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία, ενώ, εφόσον είναι ανήλικος, παραμένει σε ειδικό χώρο,δηλαδή υπο ΤΙΜΩΡΙΑ  με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του.

Ο ειδικός χώρος Κρατητήριο ορίζεται με απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων, υπό την εποπτεία του Διευθυντή της σχολικής μονάδας. Κατά την άφιξη των γονέων/κηδεμόνων, επισημαίνονται η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.

Σε κάθε σχολική μονάδα, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ορίζεται κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ένας υπεύθυνος (ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ) για την διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων, λοίμωξης COVID-19, με τον αναπληρωτή του. Ο υπεύθυνος εκπαιδεύει το προσωπικό σχετικά με την έγκαιρη αναγνώριση και τη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων λοίμωξης και, σε περίπτωση κρούσματος, ακολουθεί το πρωτόκολλο διαχείρισης κρούσματος του ΕΟΔΥ, ενημερώνει εγγράφως άμεσα τον ΕΟΔΥ, τα αρμόδια στελέχη εκπαίδευσης, τα οποία με τη σειρά τους ενημερώνουν τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής. Σε περίπτωση μη ορισμού η κωλύματος χρέη υπεύθυνου διαχείρισης ύποπτων κρουσμάτων ασκεί ο Διευθυντής της εκπαιδευτικής μονάδας.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

One Comment

  1. Η δημοκρατια απογειωμενη.[αλλου γι’αλλου]Και βγαινουν οι νοσοκομες της Κεραμεως[χωρις διπλωμα] δασκαλοι και καταγγελλουν στον εισαγγελεα οτι γονεις τους απειλουν.Μας θελουν απεναντι τους;Ας το σηκωσουμε το γαντι.ΣΗΜ.Τα παγουρινια τα φερατε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button