Τελεσίγραφο ΗΠΑ στην Ρωσία μέσω ΟΗΕ: Απομακρύνετε τις πυρηνικές τορπίλες ΠΟΣΕΙΔΩΝ από τις ακτές μας

Πυρ και μανία είναι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία με την παρουσία ρωσικών πυρηνοκίνητων υποβρυχίων εφοδιασμένων με πυρηνικές τορπίλες ΠΟΣΕΙΔΩΝ κοντά στις ακτές των ΗΠΑ.

“Η Αμερική, μέσω του ΟΗΕ, θα απαγορεύσει το «υπερόπλο της Κρίσης» της Ρωσίας εάν η Μόσχα δεν το απομακρύνει από τα σύνορα της Αμερικής ΗΠΑ”, αναφέρει το μυστικό τελεσίγραφο των Αμερικανών στην Ρωσία.

Η Ρωσία αρνείται να συμμορφωθεί με τις αμερικανικές απαιτήσεις. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ζήτησε για άλλη μια φορά από τη Ρωσία το ζήτημα αυτό.

Ο ίδιος ανέφερε ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η Ουάσιγκτον θα επιτύχει πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών τορπιλών ΠΟΣΕΙΔΩΝ στον ΟΗΕ.

Οι τορπίλες «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», δηλώνει ο Όστιν, μπορούν να ταξινομηθούν ως πυρηνικά όπλα. Αυτά τα επιχειρήματα, πιστεύει, είναι επαρκή για μια απαγόρευση σε επίπεδο Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ είναι μια «διηπειρωτική πυρηνική  αυτόνομη τορπίλη» ή ένα πυρηνικό υποβρύχιο drone.

Μιλάμε για μια τεράστια τορπίλη, που είναι ικανή να προκαλέσει όλεθρο στις αμερικανικές παράκτιες πόλεις. Οι παρατηρητές πιστεύουν ότι είναι αργή, σε σύγκριση με έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, αλλά μπορεί είναι μη αναχαιτίσημη.

Η τρομακτική τορπίλη Poseidon του ρωσικού ναυτικού είναι τεράστια, με διάμετρο περίπου 7 πόδια και βάρος περίπου 100 τόνους. Φέρει πυρηνικό ωφέλιμο φορτίο αντί για τυπική κεφαλή υψηλής εκρηκτικής ισχύος. Το Mark 48, μια από τις τυπικές τορπίλες βαρέως βάρους του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, έχει διάμετρο μόλις 21 ίντσες και ζυγίζει πάνω από 3.500 λίβρες.

Σχεδιασμένο για να καταστρέφει τις ναυτικές βάσεις, το όπλο της «μηχανής της μοίρας» έχει τη δυνατότητα να πνίξει αμέσως την Ουκρανία κάτω από ένα τσουνάμι ύψους 330 ποδιών (100 μέτρων).

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι μια τέτοια καταστροφή θα μπορούσε να επιτευχθεί με την πυροδότηση μιας πυρηνικής κεφαλής υποβρύχια, κοντά στην ακτή.

Η τορπίλη Poseidon 2M39 είναι ένα αυτόνομο, πυρηνικό μη επανδρωμένο υποβρύχιο,  οπλισμένο με πυρηνική κεφαλή που θα μπορούσε να παρακάμψει το μεγαλύτερο μέρος μιας άμυνας και αποτελεί κατάλληλο όπλο για αυτήν την απειλή.

Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι, οι υποβρύχιες πυρηνικές τορπίλες θα μπορούσαν να προκαλέσουν τεράστια τσουνάμι.

Ο φυσικός Ρεξ Ρίτσαρντσον είπε στο Business Insider: «Ένα αποτελεσματικό πυρηνικό όπλο στην περιοχή των 20 μεγατόνων έως 50 μεγατόνων κοντά σε μια ακτή, θα μπορούσε σίγουρα να προσφέρει ενέργεια ίση με το τσουνάμι του 2011, και ίσως πολύ περισσότερο. Εκμεταλλευόμενοι το φαινόμενο ενίσχυσης του ανερχόμενου θαλάσσιου πυθμένα, είναι δυνατά τα κύματα τσουνάμι που φτάνουν σε ύψη 100 μέτρων (330 πόδια)».

Το όπλο, που μοιάζει με ένα μικρό υποβρύχιο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πυρηνικό αποτρεπτικό μέσο, έναντι εχθρικών βάσεων και ναυτικών σταθμών. Η εκτόξευση και η λειτουργία του, είναι συνώνυμες με μια προηγμένη, εξελιγμένη τορπίλη με   πυρηνικό οπλισμό με απόδοση έκρηξης 2-100Μt. Είναι επίσης ικανή να φέρει και συμβατικά ωφέλιμα φορτία.

pentapostagma

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button