Στρατιωτικές ασκήσεις η Τουρκία μέσα στα χωρικά μας ύδατα? Στο καθεστώς Μητσοτάκη γίνεται..

Σε ποιο Κράτος του Κόσμου κάνουν Στρατιωτικές Ασκήσεις Ξενα Κράτη μεσα στα Χωρικά τους Υδατα?? Μονο στην Ελλάδα..

Δεν μπορεί να μη ξέρουν στο υπουργείο Εξωτερικών. Παραχωρούν έδαφος.

Ένα νησί για να συνεισφέρει στην συνολική ΑΟΖ πρέπει να είναι κατοικημένο ή να έχει χωρικά ύδατα με μέγιστο τα 12 νμ. Οι δύο νήσοι Καλόγηροι, που είναι πάνω στον 25ο μεσημβρινό ανατολικά του οποίου το Αιγαίο διεκδικεί η Τουρκία, δεν είναι κατοικημένοι. Τους μένουν μόνο τα 6 νμ χωρικά ύδατα να συνεισφέρουν στην Ελληνική ΑΟΖ.

Να αναφέρω, πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε υπουργό άμυνας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση τον συνταξιούχο στρατηγό Στεφανή, που στήριζε την δημιουργία κλειστών δομών σε ακατοίκητα νησιά στο Αιγαίο.

Η πρώτη φορά (που γνωρίζω)

Ασκήσεις αεροναυτικές μέσα στα Εθνικά ύδατα της χώρας μας έκανε η Τουρκία επι κυβέρνησης Μητσοτάκη στις 12 Αυγούστου 2020, χωρίς να αντιδράσει καθόλου. Δεν ακούστηκε ποτέ τίποτα στην Ελληνική Βουλή. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραχωρεί συνέχεια έδαφος. Νήσοι Καλόγεροι 25ος μεσημβρινός. (zcode-gr.blogspot.com)

Η δεύτερη φορά (που γνωρίζω)

Η Τουρκία με ΝΟΤΑΜ δέσμευσε παράτυπα περιοχή από 5 έως 26 Ιουνίου 2023 στο κέντρο του Αιγαίου για την πραγματοποίηση αεροναυτικής άσκησης, επικαλύπτοντας και χώρο ελληνικής κυριαρχίας, ενώ το μορατόριουμ που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δυο χωρών υποτίθεται πως είναι ακόμη σε ισχύ.

Μέσα στη ΝΟΤΑΜ περιλαμβάνονται πάλι οι νήσοι Καλόγεροι.

Απεκρύβη.

zcode-gr.blogspot.com

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button