Σαμαράς: Εθνικά επικίνδυνος ο Μητσοτακης

Μέγα λάθος την έναρξη των διερευνητικών επαφών.Με πειρατές δεν κάνεις Διάλογο!! Πιο ενδοτικός και απο τον ΣΥΡΙΖΑ για τη Μακεδονία!!

Ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και των επιλογών του στα εθνικά θέματα.

Η επίθεση είναι σφοδρή. Ο τέως πρωθυπουργός ακυρώνει πλήρως τις πρωτοβουλίες Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά και θεωρεί μεγα λάθος την έναρξη των διερευνητικών επαφών, που όμως ήδη έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός! Επαναλαμβάνει την παλαιότερη φράση του σε συνέντευξη ότι «με πειρατές δεν κάνεις διάλογο», ή όπως την επαναδιατυπώνει «τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις», υπογραμμίζοντας ότι μόνο η αποτροπή αναχαιτίζει την Τουρκία.

Αναφορικά με τις Πρέσπες όμως η κριτική του είναι ακόμα πιο βαριά. Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν υλοποίησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις απέναντι στα Σκόπια, αλλά έχει γίνει πολύ πιο ενδοτικός ακόμα και από την κυβέρνηση ΣυΡιζΑ! Ο πρώην πρωθυπουργός επιμένει στην ιστορική του θέση για το Μακεδονικό, ασκώντας και στο πεδίο αυτό κριτική  στην παρούσα κυβέρνηση, που εκ των υστέρων αφενός χαρακτήρισε την συμφωνία «ιστορική», αφετέρου διακηρύσσει ότι «τηρεί και τιμά την Συμφωνία των Πρεσπών». Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι η Συμφωνία δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, απλώς το μετασχημάτισε και το έκανε πιο επικίνδυνο. Παράλληλα προανήγγειλε ότι όταν θα έλθουν προς κύρωση στην Βουλή τα μνημόνια με την Βόρειο Μακεδονία δεν θα τα ψηφίσει.

Με απλά λόγια ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως εθνικά επικίνδυνο πρωθυπουργό, αναβιώνοντας μνήμες του 1993, καθώς και τότε με τη βοήθεια της ίδιας εφημερίδας, γκρέμισε πάλι μία κυβέρνηση Μητσοτάκη! Του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button