Προσβάσιμο το Μποσκέτο στην Κέρκυρα ενω υπάρχει Μελέτη για κίνδυνο κατάρρευσης τους τείχους.(Video)

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΑΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΦΟΣΑ (ΜΠΟΣΚΕΤΟ) ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΤΩΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ .ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΑΠΟ THN ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕΡΟΠΗ ΥΔΡΑΙΟΥ
MEΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ
Το στηθαίο στην Κόντρα Φόσσα ( Κέρκυρα) εχει αποκολληθεί και υπάρχει κίνδυνος πτώσης επισκεπτών..Το πορτοκαλί δύχτι δεν προστατεύει διότι ο χώρος ειναι επισκέψιμος και πολλοί περπατάνε δίπλα και ακουμπούν τα καγκελα.
Η Δήμαρχος Κέρκυρας εχει αφήσει άλλο ενα Ιστορικό κομματι χωρις να δώσει λύση με τις Αρμόδιες Υπηρεσίες αφήνοντας προσβάσιμο το χώρο ενω υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα..
Υπάρχουν ρηγματώσεις και αποκολλήσεις .Για την αποκατάσταση η Κυρία Υδραίου τι ενέργειες εχει κάνει μαζί με την αρχαιολογική Υπηρεσία?
Το μόνο που κάνει τελευταία η Μερόπη είναι να γυρίζει στα πανηγύρια και οχι να ενημερώνει..και να διορθώνει τα κακώς κείμενα.
Εικόνες ΝΤΡΟΠΗΣ στη σκαλινάδα που οδηγεί στη Κόντρα Φόσσα με ακαθαρσίες και σκουπίδια με ριγμένες τσίγκινες Ψαροκαλύβες και παρατημένα μηχανήματα..Η Εγκατάλειψη είναι το σύνηθες στο “πρόγραμμα” της Υδραίου επιλογή της Νέας Δημοκρατίας.
H Μελέτη Μηλίγγου προβλέπει κατάρρευση ολου του Μποσκέτου…Τι κάνει η Δημοτική Αρχή της Οραματίστριας Μερόπης??
Με την ελεύθερη πρόσβαση απο πλευράς Δημου οι πολίτες κινδυνεύουν η οχι ?
Η ΜΕΛΕΤΗ ΜΗΛΙΓΓΟΥ
H  μελέτη που ειχε κατατεθεί στο Δημο Κέρκυρας απο τοτε που ηταν Δήμαρχος ο κ.Νικολούζος ο κ.Μηλίγγος ειναι στα συρτάρια του. H Δήμαρχος Kέρκυρας κ.Μερόπη Υδραίου αντι να τρέξει την αποκατάσταση μαζί με την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (κ.Ρηγάκου) που επίσης ειχε ενημερωθεί απο τοτε  (2014)  εχουν αφήσει προσβάσιμο το χωρο με κίνδυνο κατάρρευσης ολου του τείχους..
Η μοναδική παρέμβαση οπως επισημαίνεται στη Μελέτη ειχε γίνει το 1973 μονο στην πλευρά του ΑΚΤΑΙΟΝ- ΝΑΟΚ και εκτοτε τα εχουν αφήσει στην τυχη τους.

Δειτε αποσπάσματα απο την Μελέτη Μηλίγγου…και τι προτείνουν οι μελετητές…Για την κ.Μερόπη Υδραίου είναι πιο ενδιαφέροντα τα πανηγύρια και η πασαρέλα με τη νεα κολεξιόν..

Το τείχος και τα Φρούρια Ειναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού. Ο Δήμος ομως μπορούσε αφου επικαιροποιούσε τη Μελέτη Μιλίγγου με τις Τεχνικές του Υπηρεσίες να παρέμβει ασφυκτικά στο Υπουργείο ωστε να κάνουν μια Προγραμματική σύμβαση αναστύλωσής του…

Στην Μελέτη καταγράφεται οτι περνούν νερά κάτω απο το Μποσκέτο και υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης αν δεν γίνουν αποστραγγιστικά εργα .Ηδη απο τότε διαπιστώθηκε καθίζηση!!!

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button