Πως ακυρώνουμε τα πρόστιμα άσκοπης μετακίνησης

Όλα είναι θέμα αντίληψης της Δικαιοσύνης. Ακόμα και η διαστρέβλωσή της. Όμως, η δική μας οπτική, ορίζει το Δίκαιο και τη Δικαιοσύνη, κατά γράμμα. Γι’ αυτό και σήμερα, σας δίνω τον τρόπο που ακυρώνουμε τα πρόστιμα για «άσκοπη μετακίνηση».
Εάν λοιπόν, κάποιος αστυνομικός μας κόψει πρόστιμο για «άσκοπη μετακίνηση», το δεχόμαστε ΑΔΙΑΜΑΡΤΎΡΗΤΑ! Δεν αντιστεκόμαστε και δεν γκρινιάζουμε! Μόνο χαμόγελο! Βεβαιωνόμαστε ότι έχει γράψει το όνομά του στο πρόστιμο, τον ευχαριστούμε και φεύγουμε. Εάν δεν το έχει γράψει, του ζητάμε να μας δώσει είτε το ονοματεπώνυμό του, είτε τον αριθμό μητρώου του. Είναι υποχρεωμένος να το κάνει.
Εντός 3ων ημερών, πάμε στο Τμήμα και ζητάμε να γίνει ανάκληση προστίμου, διότι αυτό βασίζεται σε νόμους που παραβιάζουν 12 Άρθρα του ελληνικού Συντάγματος:
Αρ1 παρ3
Αρ4 παρ1
Αρ5 παρ4
Αρ11 παρ1
Αρ12 παρ1
Αρ13 παρ1&2
Αρ20 (περί έννομης προστασίας)
Αρ22
Αρ23
Αρ25 παρ1
Αρ48
Αρ120 παρ2
ΕΆΝ δε δεχτεί ο αρμόδιος αστυνομικός να αναιρέσει το πρόστιμο, τότε ζητάμε και το δικό του όνομα. Είναι επίσης υποχρεωμένος να το δώσει. Φεύγουμε και πάμε στον Εισαγγελέα Υπηρεσίας, όπου και καταθέτουμε μήνυση ΚΑΙ στους δύο αστυνομικούς για:
Παράβαση καθήκοντος!
Η Παράβαση καθήκοντος στηρίζεται στο Άρθρο 25, παράγραφος 1 & 3 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα: Άρθρο 25
Νομιμότητα υπηρεσιακών ενεργειών.
παρ.1. Ο υπάλληλος είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση των καθηκόντων του και τη νομιμότητα των υπηρεσιακών του ενεργειών.
παρ.3. Αν η διαταγή είναι προδήλως αντισυνταγματική ή παράνομη, ο υπάλληλος οφείλει να μην την εκτελέσει και να το αναφέρει χωρίς αναβολή. Όταν σε διαταγή, η οποία προδήλως αντίκειται σε διατάξεις νόμων ή κανονιστικών πράξεων, διατυπώνονται επείγοντες και εξαιρετικοί λόγοι γενικότερου συμφέροντος ή όταν, ύστερα από άρνηση υπακοής σε πρώτη διαταγή που προδήλως αντίκειται σε τέτοιες διατάξεις, ακολουθήσει δεύτερη διαταγή που εκθέτει επείγοντες και εξαιρετικούς λόγους γενικότερου συμφέροντος, ο υπάλληλος οφείλει να εκτελέσει τη διαταγή και να αναφέρει συγχρόνως στην προϊσταμένη αρχή εκείνου που τον διέταξε. Επί νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, εφόσον εκείνος που διέταξε είναι τον διοικητικό συμβούλιο ή το ανώτατο μονομελές όργανο διοίκησης, η αναφορά υποβάλλεται στον εποπτεύοντα Υπουργό. Εάν εκείνος που διέταξε είναι ο Υπουργός, η αναφορά υποβάλλεται στον Πρωθυπουργό.
Η μήνυση για παράβαση καθήκοντος, επιβάλλει ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ δίωξη. Συνεπώς, δεν πληρώνετε παράβολο για τη μήνυση. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΈΝΟΣ ο Εισαγγελέας να ασκήσει τη δίωξη. Σε ειδικές περιπτώσεις, κινείται και διαδικασία αυτοφώρου, ειδικά εάν έχετε υποστεί λεκτική ή/και σωματική ή/και ψυχολογική βία από τον αστυνομικό.
Εν ολίγοις… ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΊΖΟΥΜΕ στις μηνύσεις ΑΛΥΠΗΤΑ! Και φυσικά, δεν πληρώνουμε ΚΑΝΈΝΑ πρόστιμο!
https://newradiofmb.blogspot.com/
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα, καθώς και την ελεύθερη έξοδο και είσοδο σ’ αυτήν. Τέτοιου περιεχομένου περιοριστικά μέτρα είναι δυνατόν να επιβληθούν μόνο ως παρεπόμενη ποινή με απόφαση ποινικού δικαστηρίου, σε εξαιρετικές περιπτώσεις ανάγκης και μόνο για την πρόληψη αξιόποινων πράξεων, όπως νόμος ορίζει. _____________________ **Eρμηνευτική δήλωση: Στην απαγόρευση της παραγράφου 4 δεν περιλαμβάνεται η απαγόρευση της εξόδου με πράξη του εισαγγελέα, εξαιτίας ποινικής δίωξης, ούτε η λήψη μέτρων που επιβάλλονται για την προστασία της δημόσιας υγείας ή της υγείας ασθενών, όπως νόμος ορίζει.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

2 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close