Ενα εκ.πολίτες δεν εισπράττουν τα 800 ευρω..Μακρ.Ανεργοι,αγρότες Εποχ.στο Τουρισμό!!

ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕΣΑ ΑΦΗΝΕΙ ΑΤΑΙΣΤΟΥΣ 1.000.000 πολίτες η Κυβέρνηση Μητσοτάκη

Eκτός του επιδόματος των 800 ευρώ, μένουν πάνω από 1.000.000 πολίτες, οι οποίοι παρότι πλήττονται από την παύση της οικονομικής δραστηριότητας, λόγω της πανδημίας, εντούτοις δεν είναι μέσα στον κατάλογο των δικαιούχων.Ωστόσο πέρα από εκείνους που βρίσκονται μέσα στους εν δυνάμει δικαιούχους, αλλά για διαφόρους τυπικούς λόγους, δεν λαμβάνουν το επίδομα,  μένουν εκτός του επιδόματος και ολόκληρες κοινωνικές ομάδες.

Ποιοί χάνουν το επίδομα των 800 ευρώ

Αναλυτικότεροι οι κοινωνικές ομάδες που χάνουν αναίτια το επίδομα των 800 ευρώ είναι οι ακόλουθες:

  • Οι Mακροχρόνια Aνεργοι: Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σε επίπεδο τριμήνου (γ’ τρίμηνο 2019), οι άνεργοι στο σύνολο της χώρας ανέρχονται σε 777.041 άτομα. Από αυτούς, το 73,6% ή 571.902 άτομα είναι μακροχρόνια άνεργοι, πάνω από 12 μήνες και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν κανένα εισόδημα, ενώ λόγω της κρίσης, που επέφερε ο κορονοϊός, και την περεταίρω αύξηση της ανεργίας, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο η προσπάθεια εύρεσης εργασίας.
  • Οι Aγρότες: Οι επαγγελματίες αγρότες (κύριο επάγγελμα) ανέρχονται σε 329.497, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ. Με την προσθήκη και των συζύγων και των παιδιών που βοηθάνε στην παραγωγή, ο αριθμός τους ξεπερνά το 1 εκατ.  Ωστόσο, ας μείνουμε στον αριθμό που προκύπτει με βάση τις φορολογικές δηλώσεις, τους 329.497. Οι συγκεκριμένοι, παρότι πλήττονται καθώς έχει μειωθεί η ζήτηση για τα προϊόντα τους, λόγω και της μείωσης των σημείων πώλησης (κλειστές λαϊκές αγορές κ.λ.π), εντούτοις δεν μπήκαν στον κατάλογο των δικαιούχων των 800 ευρώ.
  • Οι εποχιακά εργαζόμενοι στον Τουρισμό και τον επισιτισμό: Πρόκειται για όσους περίμεναν να ανοίξουν τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια για να επιστρέψουν στην εργασία τους, αλλά λόγω των λουκέτων, η έναρξη καθυστερεί επ΄ αόριστον και οι ίδιοι μένουν χωρίς εισοδήματα. Ταυτόχρονα, επειδή δεν δηλώθηκαν από τις επιχειρήσεις στις οποίες απασχολούνταν πέρυσι και θα προσλαμβάνονταν και φέτος, δεν λαμβάνουν το επίδομα των 800 ευρώ.
  • Οι Συμβασιούχοι: Όσοι ήταν συμβασιούχοι και οι συμβάσεις τους έληξαν από τις 14 μέχρι τις 21 Μαρτίου, επίσης αποκλείονται από το επίδομα των 800 ευρώ.

Η ΦΟΒΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕΣΑ ΑΦΗΝΕΙ ΑΤΑΙΣΤΟΥΣ 1.000.000 πολίτες και τις Οικογένειες τους….ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΙΝΑ..

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close