Παρελθόν το Ζάναντου..Στο Διαγωνισμό για τα Διαπόντια με ανώτερο πλοίο η Kerkyra Lines

Στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Ναυτιλίας κατατέθηκαν οι φάκελοι για την Ακτοπλοϊκή γραμμή Κέρκυρα – Διαπόντια νησιά (Ερείκουσα Μαθράκι Οθωνοί) και σε 40 ημέρες το αργότερο θα έχουμε το αποτέλεσμα του Διαγωνισμού. Δυο εταιρείες συμμετείχαν η κάτοχος της γραμμής Joy Cruises με το πλοίο ΖΑΝΑΝΤΟΥ και η Kerkyra Lines με το πλοίο ΕΥΔΟΚΙΑ.

Μέχρι σήμερα δεν είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από άλλη εταιρεία και ο Πλοιοκτήτης του Ζάναντου έπαιζε μόνος του με ενα πλοίο που δεν εξυπηρέτησε τη γραμμή αντίθετα δημιούργησε πολλά προβλήματα  που έχουμε καταγράψει και έχουν επιβεβαιώσει επιχειρηματίες των νησιών και επιβάτες.

Η είσοδος στο Διαγωνισμό  της Κerkyra Lines με ενα Οχηματαγωγό το ΕΥΔΟΚΙΑ και οχι δυνάμενο να μεταφέρει ΙΧ όπως το Ζάναντου αλλάζει τα δεδομένα στη γραμμή μιας και είναι μια κατηγορία ανώτερο.

Το Ευδοκία αναμένεται να κερδίσει το Διαγωνισμό διότι είναι καλύτερο μεγαλύτερο και το γκαράζ σαφώς μεγαλύτερο απο το Ζάναντου. Το ΕΥΔΟΚΙΑ μπορεί να βάλει Φορτηγά και Μηχανήματα έργου Προϊόντα  και περισσότερα ΙΧ κατι που δεν εχει το Ζάναντου.

Το Ευδοκία είναι πλοίο 44 μέτρων εχει πλάτος 8,60 μ. και βύθισμα 3,39 μ. Φέρει δυο μηχανές Daihatsu 6DLM 225 με ιπποδύναμη 2.000 BHP αναπτύσσοντας ταχύτητα 13,5 κόμβους και μπορεί να μεταφέρει εως 9 ΙΧ η 4 Φορτηγά με  2 ΙΧ και 170 επιβάτες.

Βέβαια μελη του πληρώματος απο το Ζάναντου ανάρτησαν σήμερα Ψευδείς πληροφορίες ότι πήραν τη γραμμή για άλλο έναν χρόνο πριν ακόμη αξιολογηθούν  απο το Υπουργείο οι Φάκελοι των διαγωνιζόμενων λες και η απόφαση εκδίδεται αυθημερόν οπως ο ενας  καπετάνιος του Γ.Κουλούρης γράφοντας χαρακτηριστικά “οτι το σωστό και το δίκαιο πάντα ανταμείβεται”…

Η ανταμοιβή των κατοίκων και των επιχειρηματιών με οσα τράβηξαν απο τις συμπεριφορές μελών του πληρώματος αλλά και του Πλοιοκτήτη του Ζάναντου θα έρθει σίγουρα με ενα ανώτερο πλοίο  και με αξιοπρεπείς συμπεριφορές και σεβασμό.

Ενα ακόμη μέλος του πληρώματος ανέβασε στο λογαριασμό του οτι το Ζάναντου πήρε το Διαγωνισμό και πηρε λαικ απο τον πλοιοκτήτη Κ.Αντίοχο. Γυναίκα Μέλος του πληρώματος  έγραψε οτι δεν εχει τα απαραίτητα πιστοποιητικά το Ευδοκία και το Ζάναντου είναι αυτό που πληρεί τις προδιαγραφές και οτι το Υπουργείο ξέρει καλύτερα. Στην τοποθέτηση αυτη πήρε απάντηση απο εναν πλοίαρχο οτι θα είναι σκάνδαλο αν το ΖΑΝΑDU πάρει την γραμμή οταν υπάρχει πλοίο που μπορεί να μεταφέρει φορτηγά και μηχανήματα και οτι αν η απόφαση είναι υπερ του τωρινού πλοίου θα είναι ενα επιπλέον σκάνδαλο στα πολλά του Πλακιωτάκη.

Δηλαδή η Γυναίκα Μέλος του πληρώματος “διαβάζει” σφραγισμένους φακέλους που κατατέθηκαν στο Υπουργείο Ναυτιλίας για να εξεταστούν απο την Ειδική επιτροπή? Ίσως το μυστικό να κρύβεται στο ποιός είναι ο σύζυγος?

Πάντως η  κατρακύλα του Αντίοχου συμπαρασύρει και τους εργαζόμενους του… Οσοι απέμειναν..Τελευταία ζαριά να βρει χρήματα να πληρώσει τις κατασχέσεις που δημοσιεύτηκαν είναι να πουλήσει άλλο πλοίο που το έβγαλε για πούλημα στο car.gr

Το Ζάναντου σε λίγους μήνες θα είναι ΠΑΡΕΛΘΟΝ και τα Διαπόντια νησιά θα έχουν κάνει ένα βήμα μπροστά στην εξυπηρέτηση τους στην γραμμή αυτή…εκτός και αν η ΝΔ θέλει να λούζεται στα σκάνδαλα.

Το Νεο ΕΥΔΟΚΙΑ μπορεί να μεταφέρει  την ΔΕΗ χωρίς να πληρώνει το Κράτος και να σπαταλά Χιλιάδες Ευρώ στο Φέρρυ Γρηγόρης …του Μαρκεζίνη οπως επίσης μπορεί να δρομολογηθεί χωρις επιβάτες και να μεταφέρει τα καύσιμα των νησιών..Μιλάμε για πλοίο που φέρνει ανάπτυξη στα νησιά των Διαποντίων και δίνει κίνητρα..για πολλά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΥΔΟΚΙΑ ΠΩΣ ΜΕΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ..

Φωτό: απο Pantelis Fyssas

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close