Πάει και το Καστελόριζο..Το “άφησε” ο Δένδιας στους Τούρκους!!!

Ξεκάθαρο από την απάντηση του Δένδια στην ΕΡΤ (29-7-2020), ότι το Καστελλόριζο τίθεται εκτός Συμφωνίας ΑΟΖ με την Αίγυπτο, η οποία θα είναι “Μερική”, ώστε να μην το συμπεριλάβει, καθώς το Κάιρο, δεν θέλει να “συγκρουστεί” με την Τουρκία…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (Δημ. Κοτταρίδης): “Άρα να μη σας ρωτήσω αν στη συμφωνία με την Αίγυπτο ενδέχεται να πάει κλιμακωτά και σε φάσεις όπως ακούγεται, να αφήσουμε δηλαδή το Καστελόριζο έξω σε αυτή τη φάση”.

ΔΕΝΔΙΑΣ: “Θα μπορούσε η Συμφωνία με την Αίγυπτο να έχει φάσεις και θα μπορούσε η πρώτη φάση να είναι μια μερική οριοθέτηση ενός τμήματος των θαλάσσιων Ζωνών τις οποίες έχουμε να διαμοιράσουμε με την Αίγυπτο. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια επιλογή. Θα μπορούσε μάλιστα να είναι και μια επιλογή προς το συμφέρον και της ελληνικής και της αιγυπτιακής πλευράς”.

Και φυσικά καμία απολύτως άρνηση στο σαφές ερώτημα για την επικείμενη εξαίρεση του Καστελλόριζου…

Κάτι τέτοιο όμως θα είναι ταυτόχρονα για εμάς εθνική αυτοκτονία, καθώς μόνοι μας θα εξαιρέσουμε οριοθετήσεως και εξασφαλίσεως το ζωτικό Σύμπλεγμα Μεγίστης και θα είναι σαν να λέμε στην Τουρκία “μπάτε και αλέστε στο ξέφραγο αμπέλι”…

 Αυτό θα το χρησιμοποιήσει αυτό η Τουρκία σαν “μεγάλο χαρτί” σε ένα μελλοντικό Διεθνές Δικαστήριο, για να δείξει ότι η Μεγίστη έχει τεθεί ήδη εκτός επήρειας στην πράξη! Ότι μόνοι μας δεχτήκαμε ότι εκεί δεν μπορεί να εφαρμοστεί το Δίκαιο της Θάλασσας! Αφού εμείς οι ίδιοι το παρακάμπτουμε εφευρίσκοντας την “Τμηματική/Μερική Οριοθέτηση” που δεν αναφέρεται μάλιστα στο παραπάνω Δίκαιο.

Καταλάβατε τώρα το διαφημιζόμενο ..πίσω της Τουρκίας;

Ο Νικος Δένδιας εκτελεί εντολές Μέρκελ και αυτό φαίνεται και από το δημοσίευμα Γερμανικής Εφημερίδας που μας λέει να δώσουμε ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ !!!! Από υπάκουους Προδότες πλημμυρίσαμε…

Ο Γερμανικός Τύπος και συγκεκριμένα η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, σε άρθρο της αναφέρει πως η αποφυγή του θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, έγινε μετά από υποχώρηση της Αθήνας και μάλιστα σημειώνει πως θα πρέπει να «ξεχάσει» τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών, αν θέλει να επιτευχθεί μία συμφωνία με την Άγκυρα.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει σε σημερινό της άρθρο:

«Επειδή ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν φοβάται τους στρατιωτικούς κινδύνους, οι φρεγάτες των Τούρκων και των Ελλήνων ήρθαν επικίνδυνα κοντά. Η Καγκελάριος κατάφερε να διαμεσολαβήσει μεταξύ των δυο εταίρων του ΝΑΤΟ αλλά προφανώς την τελευταία στιγμή.

Η Άγκυρα ανέβαλε προς το παρόν τις προκλητικές γεωτρήσεις της. Τώρα θα πρέπει να μιλήσουν. Αυτό όμως σημαίνει πως η Αθήνα θα πρέπει να απομακρυνθεί από τις σκληρές θέσεις της για τα κυριαρχικά δικαιώματα των 3.000 νησιών και νησίδων της. Κάτι που για τον ξιφομάχο Ερντογάν, ο οποίος προσβλέπει στο διαμοιρασμό των πρώτων υλών, είναι μια αναμφισβήτητη νίκη».

ΕΤΣΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ Η ΑΟΖ…. Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΥΠΑΚΟΥΟΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΟΛΑ!!!

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης
Close
Back to top button
Close