Οταν οι καμπάνες θα σιωπήσουν και οι πιστοί θα απέχουν, τότε τα γεγονότα θα έρθουν σωρηδόν και χωρίς έλεος..

Κυβέρνηση και Ιερατείο τολμούν και "καταργούν" το Πάσχα

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ TO ΑΠΟ ΑΙΩΝΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΣΧΑ…ΑΝ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΑΥΤΟ ΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σίγουρα ζούμε πολύ ιστορικές και ίσως εσχατολογικές στιγμές.

Όπως φαίνεται η επιχείρηση για την αποχριστιανοποίηση της ελληνικής κοινωνίας βρήκε την χρυσή ευκαιρία για πρώτη φορά στην ιστορία να απαγορεύσει ουσιαστικά την κορυφαία θρησκευτική εκδήλωση, το Άγιο Πάσχα, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι με την ευκαιρία αυτή και μετά την κρίση μην νομίζεται πως θα σταματήσουν.

Όπως αναφέρεται, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την παράταση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και μετά τις 6 Απριλίου που λήγει η πρώτη περίοδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθεί από την Πολιτική Προστασία -ενδεχομένως και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό με νέο διάγγελμα- η συνέχιση των μέτρων του υποχρεωτικού εγκλεισμού στο σπίτι μέχρι και μετά το Πάσχα που φέτος είναι στις 19 Απριλίου.

Η ανακοίνωση αναμένεται να κάνει λόγο για απαγόρευση κυκλοφορίας ως τις 20 ή 21 Απριλίου, δηλαδή αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα, αλλά με ανοικτό το παράθυρο να υπάρξει και νέα παράταση που θα πιάνει και τον Μάιο, ανάλογα με τις εξελίξεις στην υπόθεση του Κοροναϊού.

Πολλοί Γέροντες είχαν προειδοποιήσει ότι αν έρθει εποχή που την Μεγάλη Εβδομάδα, που είναι μοναδικά αφιερωμένη στον Ιησού Χριστό, οι καμπάνες θα σιωπήσουν και οι πιστοί θα απέχουν, τότε τα γεγονότα θα έρθουν σωρηδόν και δεν θα υπάρξει κανένα έλεος.

Μας λένε ότι την Τετάρτη (σήμερα) θα συγκληθεί η Ιερά Σύνοδος της εκκλησίας της Ελλάδος, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τα εκατομμύρια των πιστών, για να αποφασίσει τι θα πράξει εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

Αλλά ποία απόφαση να πάρει, αφού με την ήδη στάση της έχει προκαλέσει ουσιαστικά την αυτοκατάργηση της από το κράτος, που βρήκε την ευκαιρία να εφαρμόσει μια πρωτοφανή στα ιστορικά χρονικά απαγόρευση στα ιερά και όσια των Ελλήνων, το Άγιο Πάσχα, που φέτος θα είναι μια…«φυλακή της πίστεως».

Το μονό που σας απομένει δεσποτάδες των χρυσοποίκιλτων αμφίων, είναι να προχωρήσετε σε ομαδική παραίτηση, αφού πλέον δεν χρησιμεύεται ουσιαστικά σε τίποτα, καθώς δεν έχουν καμία αξία οι αποφάσεις σας και πολύ περισσότερο να αναρωτηθείτε αν έχετε πια κάποια σχέση με το Άγιο Πνεύμα, που μέχρι σήμερα επικαλείστε για της συνόδους σας.

Ίσως έτσι να διασώσετε ακόμα ότι έχει απομένει και να προλάβετε την Θεία Οργή, που θα είναι χωρίς κανένα Έλεος.

Έλεος!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣΔημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΙΕΡΩΝΥΜΕ, ΑΣΕ ΤΑ «ΟΥΚ ΕΚΠΕΙΡΑΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΣΟΥ» (ΜΑΤΘ. 4:7) ΚΑΙ ΘΥΜΙΣΟΥ ΤΟ «ΟΣΤΙΣ Δ᾿ΆΝ ΑΡΝΗΣΗΤΑΙ ΜΕ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΑΡΝΗΣΟΜΑΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΓΩ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΟΥΡΑΝΟΙΣ»!!! (ΜΑΤΘ. 10,33)

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΘΕΟΣ ΚΑΝΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ! ΒΡΟΝΤΗΞΕ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ, ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΟΧΟ ΣΟΥ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!

ΘΥΜΙΣΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΣΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟ ΚΑΙ ΦΤΑΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΩΣ ΤΟ ΝΥΧΑΚΙ ΤΟΥ..

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ…ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η “ΙΕΡΑ” ΣΥΝΟΔΟΣ

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ

Η Δ.Ι.Σ. συζήτησε εκτενώς επί της παρατάσεως ισχύος της Κοινής Απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας έως την 11η Απριλίου 2020 με την προοπτική περαιτέρω τροποποιήσεών της και απεφάσισε ότι:

1) Κατανοεί απόλυτα την αγωνία της Ελληνικής Πολιτείας την κρίσιμη αυτή περίοδο και εκτιμά τον διακριτικό τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τη συγκεκριμένη κρίση έχοντας ως κριτήριο πάντοτε την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

2) Προτρέπει όλους να τηρούν απαρέγκλιτα τις υποδείξεις των υγειονομικών αρχών και των ειδικών επιστημόνων και να μην παρασύρονται από εκείνους οι οποίοι τους υποδεικνύουν την παρακοή, η οποία στην παρούσα χρονική συγκυρία δεν δικαιολογείται ούτε εν ονόματι της χριστιανικής πίστης.

Η πίστη στο Χριστό αποτελεί πρόξενο ζωής και όχι θανάτου.

3) Με υψηλό αίσθημα ευθύνης αποδέχεται τις αυστηρές υποδείξεις που προτείνονται από τις υγειονομικές αρχές και την Ελληνική Πολιτεία για την χρονική περίοδο μέχρι της 11ης Απριλίου 2020 και προτρέπει όλους να παραμένουν στο σπίτι τους.

4) Χαιρετίζει τη δήλωση της Αξιοτίμου Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως, της 30ής Μαρτίου 2020 στα Μ.Μ.Ε. Αποτελεί όντως «πηγήν ύδατος ζώντος» στην «λειτουργική ερημία» των Κληρικών μας, η πρόταση λειτουργίας των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών, έστω και «κεκλεισμένων των θυρών», κατά την Εβδομάδα των Παθών και την εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου.

5) Επισημαίνει με πολύ πόνο και «αίμα καρδιάς» κυριολεκτικά ότι την προσεχή Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση του Κυρίου, θα κληθούμε όλα τα μέλη της Εκκλησίας να ζήσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, απέχοντας από τις ιερές Ακολουθίες, την Θεία Λειτουργία, αλλά και από αυτή την Θεία Κοινωνία.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button