Όλη η κρυφή αλήθεια για το πως οδηγηθήκαμε στα γεγονότα της Ουκρανίας

Το ναζιστικό υπόβαθρο, το σπεκουλάρισμα της Δύσης και οι φρικιαστικές δολοφονίες (ΠΡΟΣΟΧΗ: Ιδιαίτερα σκληρές εικόνες)

Ένα άρτιο πολυσέλιδο και πλήρως εμπεριστατωμένο αρθρο για τη κατάσταση στην Ουκρανία. Είναι οτι πιο αναλυτικό εχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα πάνω στην ολη κατάσταση.

Αποστομώνει όλους τους Δημοσιογράφους του ψεύδους τη Νεα Ταξη Τα Νατοικα αποβράσματα και τις Κυβερνήσεις που βλέπουν καλες βόμβες τις Αμερικάνικες ως επιχειρήσεις “ειρήνης” που δολοφόνησαν Λαους..

Οι Εγκληματίες Πολέμων και οι Πραγματικοί Εισβολείς παραπλανούν το κόσμο  

amazonios.net

TO ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Συγκινημένη εμφανίζεται η Δύση με το δράμα της Ουκρανίας, την ώρα που εξελίσσεται η στρατιωτική επιχείρηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων αλλά δεν είχε δείξει την ίδια συγκίνηση πριν από ακριβώς οκτώ χρόνια, όταν μετά την ανατροπή του Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, παραστρατιωτικοί και νεοναζί είχαν κατασφάξει τον ρωσόφωνο πληθυσμό στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Ήταν Φεβρουάριος του 2014, όταν η Ουκρανία αποτέλεσε την επόμενη σελίδα στο βιβλίο των «πορτοκαλί» επαναστάσεων, οι οποίες ξεκάθαρα υποκινούνταν από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά την Αραβική Άνοιξη, δημιούργημα του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και της τότε υπουργού Xίλαρι Κλίντον, ήλθε η σειρά της Ουκρανίας στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου των ΗΠΑ, για περικύκλωση της Ρωσίας. Αντιπρόεδρος της τότε αμερικανικής κυβέρνησης ήταν ο σημερινός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Οι «ειρηνικές» διαδηλώσεις

Όλα άρχισαν τον Νοέμβριο του 2013 με φαινομενικά ειρηνικές διαδηλώσεις με αίτημα την αποπομπή του Γιανουκόβιτς με κατηγορίες περί διαφθοράς, παρά το γεγονός ότι είχε προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Οι υποκινούμενες από τη Δύση διαδηλώσεις στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου για μια στροφή της χώρας προς την ΕΕ εξελίχθηκε σε πραξικόπημα, μέσα από μια σειρά αιματηρές προβοκάτσιες, με ελεύθερους σκοπευτές ακροβολισμένους σε ταράτσες να δολοφονούν διαδηλωτές αλλά και αστυνομικούς.

Το αμερικανόπνευστο πραξικόπημα του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, του Μπάιντεν, της τότε βοηθού υπουργού Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ και του γνώριμού μας τότε πρέσβη στην Ουκρανία, Τζέφρι Πάιατ κατέληξε σε λουτρό αίματος.

Η σφαγή

Τελικά ανεπτράπη ο εκλεγμένος και φίλα προσκείμενος στη Ρωσία πρόεδρος Βίκτορ Γιαουκόβιτς και ήλθε στην εξουσία ένας εσμός οργανώσεων, που αποτελούνταν από μέλη του υποκόσμου και νεοναζί με προεξάρχουσες τις εγκληματικές οργανώσεις του «Δυτικού Τομέα» και της «Ταξιαρχίας του Αζόφ», που επιτέθηκαν με πρωτοφανή μανία στον ρωσικό πληθυσμό.

Το Φεβρουάριο του 2014 οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών κλιμακώθηκαν τόσο πολύ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν παραπάνω από 100 άτομα.

Στις 21 Φεβρουαρίου, συνήφθη συμφωνία μεταξύ του Γιανουκόβιτς και των ηγετών της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και τη δημιουργία μιας ενδιάμεσης υπηρεσιακής κυβέρνησης. Την επομένη, ο Γιανουκόβιτς έφυγε από τη χώρα υπό το φόβο μιας επικείμενης ψηφοφορίας για την πολιτική του δίωξη.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να καταλαμβάνουν κυβερνητικά κτίρια. Την ίδια μέρα, η βουλή ανακοίνωσε με πανηγυρική ψηφοφορία ότι ο Γιανουκόβιτς παύεται από τα καθήκοντά του.

Η εμπλοκή της Ρωσίας για να στηρίξει το Γιανουκόβιτς ο οποίος ισχυριζόταν ότι η ψηφοφορία που διεξήχθη για την αποπομπή του ήταν παράνομη και νοθευμένη και ότι στην πράξη ήταν ένα πραξικόπημα για την ανατροπή του, ξεκίνησε με το να μην αναγνωρίζει την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Κλιμάκωση

Σταδιακά, οι συγκρούσεις που είχαν ξεκινήσει στην πρωτεύουσα της χώρας επεκτάθηκαν και στις ανατολικές και νότιες περιοχές, όπου υπάρχουν πολλοί ρωσόφωνοι πληθυσμοί και από τους οποίους ο Γιανουκόβιτς είχε αντλήσει πολλούς ψηφοφόρους στις εκλογές του 2010.
Για πολλούς πολιτικούς αναλυτές, η Ουκρανία ήταν στα πρόθυρα ενός εμφυλίου πολέμου. Οι σφαγές σε βάρος του ρωσικού πληθυσμού ήταν χωρίς προηγούμενο.

Η Ρωσία αποφάσισε να επέμβει και να δημιουργήσει τις αποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, προκειμένου να προστατεύσει τον πληθυσμό της περιοχής. Επιπλέον, την ίδια περίοδο η Ρωσία επενέβη και προσάρτησε την περιοχή της Κριμαίας.

Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, τις οποίες ξεκάθαρα υποκίνησε η Δύση, ξεκίνησαν στο Κίεβο στις 21 Νοεμβρίου του 2013 και σταμάτησαν απότομα στις 18 Φεβρουαρίου του 2014, με τουλάχιστον 1,100 τραυματίες και περίπου 100 νεκρούς.

Το έγκλημα στην Οδησσό

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια πυρκαγιά σε κτίριο στην Οδησσό της νότιας Ουκρανίας όπου στεγάζονταν ένα εργατικό συνδικάτο. Οι τραυματίες ανέρχονταν τουλάχιστον σε 50, ενώ οι περισσότεροι από τους νεκρούς πέθαναν από ασφυξία όταν εγκλωβίστηκαν στο συγκεκριμένο κτίριο.

Την πυρκαγιά έβαλαν Ουκρανοί νεοναζί υποκινούμενοι από τη Δύση . «38 άνθρωποι είναι νεκροί — οι 30 κάηκαν ή δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα και οκτώ πήδησαν από τα παράθυρα», σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Προσοχή ιδιαίτερα σκληρές εικόνες

ddd_1.jpg
ccc.JPG
bb.jpg
bbc.jpg
Η προσφυγή της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας

Η Ρωσία είχε καταθέσει προσφυγή κατά της Ουκρανίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατηγορώντας τη χώρα για παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η Ρωσία είχε καταθέσει μία διακρατική καταγγελία κατά της Ουκρανίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επεσήμαναν τότε οι Ρώσοι εισαγγελείς , στην οποία τονίζεται πως η Μόσχα καταγγέλλει το Κίεβο ως υπαίτιο για «θανάτους αμάχων, παράνομες φυλακίσεις και κακομεταχείριση ατόμων» κατά τη διάρκεια των συμβάντων που έλαβαν χώρα στην Πλατεία της Ελευθερίας στο Κίεβο και τη φωτιά στη βάση των Συνδικάτων Εμπορίου στην Οδησσό το 2014.

Ζήτησε επίσης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να εφαρμόσει προσωρινά μέτρα που θα ανάγκαζαν την Ουκρανία να σταματήσει άμεσα τις παραβάσεις, όπως το μπλοκάρισμα της παροχής πόσιμου νερού στην Κριμαία, τον περιορισμό των δικαιωμάτων των εθνικών και γλωσσικών μειονοτήτων, την απαγόρευση της ρωσικής γλώσσας σε αναμεταδότες ειδήσεων ή τον περιορισμό της πρόσβασης σε ειδήσεις στη ρωσική γλώσσα.

4_136.JPG
Πρωτοφανείς διώξεις σε βάρος των Ρώσων

Στην προσφυγή τους, οι ρωσικές Αρχές είχαν καταγγείλει την Ουκρανία πως περιορίζει την ελευθερία της έκφρασης με την «απαγόρευση μέσων ενημέρωσης, διαδικτυακών πλατφορμών, τη δίωξη δημοσιογράφων, πολιτικών και απλών πολιτών».

Τόνιζαν, επίσης, πως εφαρμόζεται ακόμη και «εξόντωση πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων» για να επιτευχθεί ο στόχος της «φίμωσης». Παραδειγματικά αναφέρονταν αποφάσεις για τον περιορισμό πολλών ρωσόφωνων μέσων ενημέρωσης, χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Γινόταν ακόμη, αναφορά στη βάση δεδομένων Mirotvorets, που άνοιξε το Κίεβο για την «πιο αποτελεσματική καταστολή αντίπαλων πολιτικών και δημοσιογράφων». Πρόκειται για βάση με παράνομες πληροφορίες και φωτογραφίες για χιλιάδες πολίτες.

Στη σελίδα αυτή υπάρχουν πληροφορίες για Ρώσους και Ουκρανούς πολίτες, ξένους δημοσιογράφους και υψηλόβαθμους αξιωματούχους διεθνών Οργανισμών. Αυτοί δεν έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους για αυτή τη δημοσίευση και, άρα, η πρακτική αυτή αποτελεί εξόφθαλμη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανέφεραν οι ρωσικές εισαγγελικές αρχές.

5_99.JPG

Η Ρωσία είχε καταγγείλει την Ουκρανία πως «σπέρνει» θάνατο, τραυματισμούς αλλά και καταστροφές με τους βομβαρδισμούς σε περιοχές στα σύνορα με τη Ρωσία.

«Ορισμένες από τις καταγγελίες της Ρωσίας έχουν να κάνουν με παραβιάσεις των ουκρανικών Αρχών κατά Ρώσων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που έχουν οδηγήσει σε θανάτους και τραυματισμούς» αναφερόταν και γινόταν λόγο για υπέρμετρη βία κατά αμάχων.

Απαγωγές και δολοφονίες

Οι ρωσικές αρχές είχαν αναφορές για αυξημένο αριθμό νεκρών Ρώσων αλλά και καταστροφή περιουσιών, όπως και για «απαγωγές από στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας» και «εξαφανίσεων».

Ως παράδειγμα αναφέρεται η «απαγωγή Ρώσου πολίτη ο οποίος ταξίδευε στην Ουκρανία» και έπεσε σε βομβαρδισμούς από «στρατιώτες της Aydar, του ουκρανικού στρατιωτικού τάγματος, μία μονάδα της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας» και αγνοείται μέχρι και σήμερα.

Ο Ρώσος γενικός εισαγγελέας καταγγέλλει, επίσης, τους «βασανισμούς πολιτών στα νοτιοανατολικά και τη στέρηση του δικαιώματός τους για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία».

7_64.JPG

«Ένας εμφύλιος πόλεμος συνεχιζόταν εδώ και επτά χρόνια στις περιοχές Ντόνετσκ και Λούγκανσκ υπό το πρόσχημα μιας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης με δολοφονίες, τραυματισμούς, καταστροφές σπιτιών, εκφοβισμούς» ανέφεραν οι ρωσικές αρχές

Το «βίαιο πραξικόπημα» στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2014 επεκτάθηκε σε «εθνική τρομοκρατία στην Ουκρανία» και εμφύλιο πόλεμο να «χιλιάδες απώλειες»…

Αζόφ, οι νομιμοποιημένοι δολοφόνοι

Όλη αυτή η υποκεινούμενη κατάσταση, είχε ως απόληξη την εδραίωση ενός καθεστώτος υποτυπώδους σταθερότητας αλλά άφησε πίσω ενεργές παραστρατιωτικές, φασιστικές και ναζιστικές ομάδες που συνεχίζουν να είναι τρομακτικές απειλές.

Μια από αυτές, μάλλον η πιο δολοφονική, φανατική και αδίστακτη, είναι το Τάγμα Αζόφ. Αποτελείται από εθελοντές στρατιωτικούς που ανήκουν στην εθνική φρουρά της Ουκρανίας, εδρεύει στη Μαριούπολη στην παράκτια περιοχή Αζοφικής θάλασσας (να πως προκύπτει και το όνομά της) και πρόκειται για ομάδα που έπαιξε εξέχοντα ρόλο στις μάχες μεταξύ των φιλορωσικών αυτονομιστικών δυνάμεων και των Ουκρανών, τον Ιούνιο του 2014.

Ιδρυτής και πρώτος διοικητής του Τάγματος Αζόφ υπήρξε ο ακροδεξιός Αντρίι Μπιλέτσκι, πάλαι ποτέ αρχηγός και της νεοναζιστικής οργάνωσης Patriot of Ukraine και μέλος της Εθνικόσοσιαλιστικής Συνέλευσης. Το Τάγμα Αζόφ αποτελείται από ανοιχτούς υποστηρικτές του ναζισμού, φοράνε με περηφάνια σύμβολα των SS, κράνη με σβάστικες και παγανιστικούς ρούνους και το σύμβολο που φέρουν στα μανίκια τους είναι ένας πλάγιος Ρούνος.

Το Τάγμα Αζόφ ιδρύθηκε στις 5 Μαΐου του 2014 ως αποτέλεσμα του διατάγματος του τότε υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αρσέν Αβάκοφ σύμφωνα με το οποίο επιτρεπόταν η ίδρυση νέων παραστρατιωτικών δυνάμεων από πολίτες μέχρι 12.000 άτομα. Τον Σεπτέμβριο του 2014, το τάγμα Αζόφ, εγγράφηκε στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας ως Ειδική αστυνομική δύναμη.

Από τότε έχει κατηγορηθεί άπειρες φορές για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγκλήματα πολέμου. Σύμφωνα με μια σειρά εκθέσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το τάγμα Αζόφ επιδίδεται διαρκώς σε εγκλήματα πολέμου, μαζικές λεηλασίες, παράνομες κρατήσεις και βασανιστήρια.

Μια έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας από τον Μάρτιο του 2016 ανέφερε συγκεκριμένα ότι η οργάνωση είχε «συλλέξει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή εχθροπραξιών από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και το Τάγμα Αζόφ μέσα και γύρω από το Shyrokyne (31 χλμ ανατολικά της Μαριούπολης), από το καλοκαίρι του 2014 μέχρι σήμερα. Επίσης μαζικές λεηλασίες τεκμηριώθηκαν σε κατοικίες πολιτών, καθώς και στόχευση περιοχών αμάχων μεταξύ Σεπτεμβρίου 2014 και Φεβρουαρίου 2021».

Όλη η αλήθεια για τα εγκλήματα της Ουκρανίας στο Ντονμπάς

  1. Λόγος της Ρωσσικής δράσης #1: Κρατικός Ναζισμός, διώξεις και δολοφονίες ρωσσόφωνων.

1.1. Ο Ουκρανικός στρατός βομβάρδιζε πόλεις στο Ντονμπάς και στο Λουγκάνσκ επί 8 χρόνια, πολίτες πέθαιναν.

  • βομβαρδισμός γηροκομείου στο Λουγκάνσκ στις 28/07/2014, ανήμποροι γέροι σκοτώθηκαν.
  • Φονική επίθεση σε παραλία στην Αβντίιβκα, 20/07/2014
  • 31/07/2014 Αποτέλεσμα του βομβαραδισμού στο Λουγκάνσκ, ένας Ορθόδοξος παπάς σκοτώθηκε
  • Βομβαρδισμός του Λουγκάνσκ, 13/08/2014
  • βομβαρδισμός στο Ντόνετσκ 26/08/2014
  • Βομβαρδισμός στο Ντόνετσκ, 01/10/2014
  • Βομβαρδισμός στην Μαριούπολη, 24/01/2015

1.2. Το 2014-2021 στο Ντονπάς και Λουγκανσκ, ο Ουκρανικός στρατός σκότωσε περισσότερα από 150 παιδιά, ακόμη περισσότερα τραυματίστηκαν.

  • Στις 27 Ιουλίου 2014, οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης Γκορλόβκα δέχθηκαν πυρά από ψηλά, από Ουκρανικούς ένοπλους σχηματισμούς από grad εκτοξευτήρες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 20 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων παιδιών, να σκοτωθούν στους δρόμους της πόλης. Αυτή η μέρα έγινε μία θλιβερή επέτειος και καταγράφηκε στην ιστορία της πόλης ώς “Ματωμένη Κυριακή”. Κατά την διάρκεια του βομβαρδισμού της Γκορλόβκα, η 23χρονη Κριστίνα Zουκ πέθανε μαζί με το 10 μηνών κοριτσάκι της, Κίρα, την οποία κρατούσε στην αγκαλιά της. Η γυναίκα έτρεχε με την κόρη της στην αγκαλιά, προσπαθώντας να ξεφύγει. Η Κριστίνα Ζουκ, μετά τον θάνατό της, έγινε γνωστή σαν την “Παναγία Γκορλόβσκαϊα”.

2 χρόνια μετά την τραγωδία της 27ης Ιουλίου 2016, μία συνέντευξη με την μητέρα της Κριστίνα Ζουκ δημοσιεύτηκε ζωντανά. Tι ανέφερε για εκείνα τα περιστατικά:

«Την ρώτησα: Πού είσαι Κριστίνα;” “Στην πλατεία”, μου απάντησε. “Μείνε εκεί που είσαι”, της είπα και μόλις άρθρωσα αυτές τις λέξεις, η πλατεία άρχισε να βομβαρδίζεται με “Grad”. Αυτός ήταν ο πρώτος βομβαρδισμός της πόλης από τέτοιου είδους όπλο. Αλλεπάλληλες εκρήξεις, φωτιά, καπνός και αυτό ήταν. Ολόκληρος ο κόσμος μου καταστράφηκε εκείνη την στιγμή. Έτρεξα έξω από το διαμέρισμα, στους δρόμους, φωνάζοντας “Κίρα! Κριστίνα! Κίρα! Κριστίνα!”. Μέχρι να φτάσω εκεί, στην πλατεία επικρατούσε πιά ησυχία. Δεν βρήκα το παιδί μου. Πέρναγα μέσα από τους κρατήρες, ψηλαφούσα το γρασίδι με τα χέρια μου, ψάχνοντας για παιχνίδια, αλλά δεν βρήκα τίποτα και νόμισα πως όλα ήταν καλά. Μόνη μου σκέψη ήταν ότι βρισκόντουσαν μέσα σε κάποιον κρατήρα, αλλά….»

  • Φωτογραφίες από νεκρά και πληγωμένα παιδιά
  • Το Μνημείο για τα παιδιά που πέθαναν στο Ντονμπάς.
  • Τον Σεπτέμβριο του 2014, στην Μαριούπολη, οι Εθνοφύλακες πυροβόλησαν δύο εφήβους, μπερδεύοντάς τους με πυροβολητές.

1.3. Οι ρωσσόφωνοι κάηκαν εσκεμμένα στο “Σπίτι των Συνδικάτων” (Οδυσσός 02/05/2014). Δεν έχει διεξαχθεί έρευνα γι’ αυτήν την θηριωδία.

02/05/2014 Στην Οδησσό, στα μαζικά συλλαλητήρια κατά της νέας κυβερνήσεως, οι ριζοσπαστικοί από την εξτρεμιστική οργάνωση “Δεξιός Τομέας” εμπόδισε την Ρωσική Ομοσπονδία και η αυτοαποκαλούμενη αυτοάμυνα του Μεϊντάν έκαψε μία παραγκούπολη στο Πεδίο του Κουλίκοβο και αφού ο κόσμος κατέφυγε στο “Σπίτι των Συνδικάτων”, το έκαψαν και αυτό, όπου δεκάδες κόσμου πέθανε.

Η πιό τρομακτική φωτογραφία. Πιθανότατα μία έγκυος υπάλληλος. Πήγε να ποτίσει τα λουλούδια στα γραφεία, όταν το ίδρυμα ήταν κλειστό. Ήταν στραγγαλισμένη με ηλεκτρικό καλώδιο. Προσπάθησε να αντιδράσει. Υπάρχουν λουλούδια στο πάτωμα.

1.4. Ο Ουκρανικός στρατός, συμμετείχε εθελοντικά σε βασανιστήρια, απαγωγές και βιασμούς στην ευρύτερη περιοχή του Ντονπάς και του Λουγκάνσκ.

1.5. Στην Ουκρανία, κάποιος μπορεί να χτυπηθεί επειδή είναι ρωσσόφωνος.

– μουσικοί του δρόμου στο Λβίβ τραγουδούσαν τραγούδια στα Ρώσικα και τους χτύπησαν

– Στο Κίεβο και στην Ζαπόριζια, γυναίκες χτυπήθηκαν, επειδή μιλούσαν Ρώσσικα.

– στην πόλη Καμιάνσκ (πρώην Ντνεπροντζέρζινσκ) στην περιοχή Ντνεπροντζέρζινσκ, ένας οδηγός ταξί χτυπήθηκε και πυροβολήθηκε στο πόδι, επειδή μιλούσε Ρώσσικα.

1.6. Απολύσεις, λόγω ρωσικής γλώσσας – Άρνηση στην εργασία

Ο σολίστ του συγκροτήματος Vopli Vidopliassova“, Όλεγκ Σκρίπκα, σε μία συνέντευξη τον Απρίλιο του 2017, είπε πως έπαιρνε μόνο Ουκρανόγλωσσους υπαλλήλους στην ομάδα του. Σημείωσε πως αν οι άνθρωποι δεν μιλούσαν Ουκρανικά, “έχουν το δικαίωμα να κοιτάξουν για δουλειά σε άλλες περιοχές”. Επίσης σημείωσε: “Όσοι δεν μπορούν να μάθουν Ουκρανικά έχουν χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, συνεπώς διαγιγνώσκονται ως ‘βλάκες’. Χρειάζεται να τους διαχωρίσουμε, γιατί είναι επικίνδυνοι για την κοινωνία και χρειάζεται να δημιουργήσουμε ένα γκέτο γι’ αυτούς. Και θα τους βοηθήσουμε, όπως βοηθούμε ανθρώπους με προβλήματα, θα τους τραγουδήσουμε εθελοντικά το “Vladimirskiy Central”.

1.7. Οι Ουκρανικές αρχές νομιμοποιούν τις διώξεις

Στις 16 Ιουλίου του 2019, ο νόμος “Για την διαβεβαίωση της χρήσης της Ουκρανικής γλώσσας ως γλώσσα του κράτους” τέθηκε σε ισχύ στην Ουκρανία. Σύμφωνα με αυτόν, ο τομέας των υπηρεσιών θα έπρεπε να αλλάξει σε αποκλειστική χρήση της Ουκρανικής γλώσσας, και η εξυπηρέτηση κάποιου πελάτη σε άλλη γλώσσα θα γίνεται μόνο κατόπιν αιτήσεώς του.

Το 2020, τα ρωσόφωνα σχολεία εξαλείφθηκαν (τον Μάρτιο του 2020 ο Βλάντιμιρ Ζελένσκι υπέγραψε τον νόμο ” Καθολικά στην Γενική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση” , ο οποίος εξάλειψε τα ρωσσόφωνα σχολεία της χώρας από τον Σεπτέμβριο του 2020).

24/05/2017 Ο αναπληρωτής του ανωτάτου συμβουλίου της Ουκρανίας (Vrekhovna Rada) από το Ριζοσπαστικό Κόμμα, Ίγκορ Μόσιγτσουκ, σε συζήτηση σχετικά με την γλωσσολογική πολιτική, στο τηλεοπτικό κανάλι ΖΙΚ, πρότεινe να εστιάσουν στις δράσεις των Γερμανών Ναζί.

24/4/2018 Ο Γραμματέας του Ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας, Ολεξάντρ Τουρτσίνοβ, δημοσίευσε μία έκθεση στην ιστοσελίδα του, σχετική με το πώς η κλασσική Ρωσική λογοτεχνία βοήθησε να “αποκαλυφθεί η ουσία της Ρωσικής ψυχής”, ότι οι Ρώσοι δηλαδή χρειάζονται μία μορφή ολοκληρωτικής πολιτειακής κατάστασης και ο πόλεμος έχει γίνει μία μορφή αυτο-συνειδητοποίησης για τους Ρώσους.

14/06/2020 Ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας αποφάσισε, την υποψηφιότητα ενός επιτρόπου διοίκησης, προτείνοντας γι’ αυτήν την θέση τον άκρως μισητό ακτιβίστα Σβάτοσλαβ Λιτίνσκι, ο οποίος απεκάλεσε τους Ρώσους “γουρουνόσκυλα”.

23/06/2018 Η Ιρίνα Φαριόν παρότρυνε “κλωτσιά στα σαγόνια στους ρωσόφωνους”.

05/08/2020 Η Ιρίνα Φαριόν είπε πως οι Ρωσσόφωνοι πολίτες της Ουκρανίας “δεν αποτελούν χαρακτηριστικό ιστορικό παράδειγμα της χώρας”. “Ιστορική πατρίδα τους είναι η Μuskovy και θέλω να αισθάνονται άνετα εκεί. Θα πρέπει να φτιάξουν βαλίτσες και να πάνε. Μας πυροβολούν με την γλώσσα τους.”

30/10/2021 Η Ιρίνα Φαριόν είπε πως ο συγγραφέας Νικολάι Γκόγκολ “τρελάθηκε” και πέθανε εξ’ αιτίας της ρωσικής γλώσσας.

01/07/2021 Το ανώτατο συμβούλιο της Ουκρανίας (Verkhovna Rada) υιοθέτησε νόμο “για τους εγχώριους ανθρώπους της Ουκρανίας”, κατά τον οποίον οι Ρώσσοι δεν συμπεριλαμβάνονταν ως εγχώριοι άνθρωποι.

1.8. Οι Ουκρανικές αρχές θεωρούν τους κατοίκους του Ντονμπάς και του Λουγκάνσκ ως “αποβράσματα”

Τον Απρίλιο του 2019, ο Υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής της Ουκρανίας, Αντρίγ Ρέβα, σε μία συνέντευξη στο BBC, περιέγραψε τους κατοίκους του Λουγκάνσκ και του Ντονπάς ως: “Όσοι ήταν προ-Ουκρανοί έφυγαν. Και αυτοί που θέλουν να λαμβάνουν δύο συντάξεις -εδώ κι εκεί, αφήστε τους να περιμένουν. Δεν λυπούμε καθόλου γι’αυτούς. Λυπάμαι για τους στρατιώτες και αξιωματικούς και τις οικογένειές τους, που σκοτώθηκαν εκεί, γι’ αυτά τα αποβράσματα”

Το 2014, ο μέλλων πρόεδρος της Ουκρανίας, Ζελένσκι, μίλησε στον Ουκρανικό στρατό, που διενεργούσε τιμωριτική επιχείρηση στο Ντονμπάς. Ο Ζελένσκι είπε από την εξέδρα: “Παιδιά, υποκλίνομαι μπροστά σας, γιατί μας προστατεύετε από τέτοιου είδους αποβράσματα!”

1.9. Φασιστικές οργανώσεις υπάρχουν επισήμως στην Ουκρανία

Ένας σημαντικός αριθμός Ναζιστικών οργανώσεων δημιουργήθηκαν στην Ουκρανία.

«Η Τρίαινα πήρε το όνομά της από τον Στεφάν Μπαντέρα»

Τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2013 η “Τρίαινα” υπηρέτησε ως σπονδυλική στήλη του συνδέσμου της ριζοσπαστικής δεξιάς πτέρυγας οργάνωσης “Δεξιός Τομέας”, η οποία συστάθηκε κατά την διάρκεια των γεγονότων του Euromaidan.

“Οργάνωση των Ουκρανών Εθνικιστών”(OUN)

Κληρονόμος της Ουκρανικής εθνικιστικής πολιτικής οργάνωσης που δρούσε από το 1920 ως το 1950. Οι αγωνιστές αυτής της οργάνωσης συμμετείχαν ενεργά σε εχθροπραξίες στο πλευρό των Τσέχικων συμμοριών, κατά την διάρκεια των συγκρούσεων στην Τσετσενία.

«UNA – UNSO»

Το κόμμα του “ολοκληρωτικού Εθνικισμού” και Αντι-Σιμιτισμού. Έγινε μέλος του πολιτικού κόμματος “Δεξιός Τομέας” που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του πολιτικού του προγράμματος. Οι αγωνιστές πολέμησαν στο πλευρό των Τσετσενικών συμμοριών.

«Η Αδελφότητα» του Κορτσίνσκι»

Ο ηγέτης, Ντμήτρο Αλεξάντροβιτς Κορτσίνσκι, είναι ένας από τους ιδεολόγους του Δεξιού Τομέα. Από το 1996 έως το 2003 οι σύντροφοι του Κορτσίνσκι έλαβαν μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσσεις στην Τσετσενία, στο πλευρό των τρομοκρατών.

«Τάγμα Μισανθωπισμού»(MD)

Ένας διεθνής αγώνας (κυρίως Ουκρανών) νεο Ναζιστικού δικτύου με φασιστικά χαρακτηριστικά (σβάστικες, SS και στολές Βέρμαχτ, κ.α.), δρούσε υπό τα συνθήματα

“Θάνατος στην Ρωσσία!” (Η Ρωσσία στην σημαία των “MD” με σβάστικα, με το γράμμα “P”- (Ρωσσία στα κυριλλικά), «Heil Hitler!».

Το Τάγμα Μισανθρωπισμού έστησε παρακλάδια σε 19 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσσίας, σε Λευκορωσσία, Ουκρανία, Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία, Αγγλία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ο φερόμενος αρχηγός της οργάνωσης Ντμίτρι Παυλόβ και οι συνεργάτες του προπαγανδίζαν ρατσιστικές και νεο Ναζιστικές ιδέες στα κοινωνικά δίκτυα. Καλούσαν δημοσίως σε τρομοκρατία και εξτρεμισμό. “Υποκινούσαν μίσος και εχθρότητα ανάμεσα στις εθνότητες. Μιλούσαν ασεβώς για τις Μέρες της Στρατιωτικής Δόξας και τις αξιομνημόνευτες ημερομηνίες, μέσα στην Ρωσσία, που συνδέονταν με την υπεράσπιση των Πατρίων Εδαφών.

1.10 Ο Ναζισμός στην Ουκρανία υποστηρίζεται σε κρατικό επίπεδο

  • Στις 13 Ιουνίου 2021, η κηδεία του πρώην στρατιωτικού των SS της μονάδας “Galicia”, Όρεστ Βασκούλ έλαβε χώρα στο Κίεβο. Η προεδρική φρουρά έλαβε μέρος στην τελετή.
  • Το τάγμα Azov, το οποίο είναι μέρος των στρατιωτικών δυνάμεων της Ουκρανίας, ήταν σε επικοινωνία με Αμερικανικό μέλος της “τρομοκρατικής Εθνικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης”
  • Την 1η Σεπτεμβρίου του 2021, ο εκδοτικός οίκος της Berkhovna Rada εξέδωσε το βιβλίο “Τάρας Μούλμπα – Μπόροβετσ: Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον αγώνα μας”. Η επαινετική έκδοση είναι αφιερωμένη στον ναζί εγκληματία πολέμου, διοικητή της βοηθητικής αστυνομίας, πογκρομιστή Μπούλμπα Μπόροβετσ. Το βιβλίο αγοράστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφόρησης της Ουκρανίας για διανομή στις βιβλιοθήκες της Ουκρανίας. Την ίδια στιγμή, το βιβλίο δεν περιέχει καμία αναφορά του Μπούλμπα-Μπόροβετσ για συμμετοχή του σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και την εξόντωση των Εβραίων.

2. Λόγος της Ρωσσικής δράσης #2: Η Ουκρανία ετοιμαζόταν για στρατιωτική επίθεση στην Ρωσσία, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας ενός ατομικού χτυπήματος στην Ρωσσία

2.1. Η Ουκρανία είχε την δυνατότητα και την επιθυμία να δημιουργήσει τα δικά της ατομικά όπλα και να τα χρησιμοποιήσει εναντίον της Ρωσσίας

Στις 19 Φεβρουαρίου του 2022, στο συνέδριο του Μονάχου, σε συνέδριο στο Μόναχο, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διακόψει το Μεμοράντουμ της Βουδαπέσστης. Είναι το μόνο έγκραφο που απαγορεύει την ανάπτυξη, τον πολλαπλασιασμό και χρήση πυρηνικών όπλων από την Ουκρανία.

Το 2015, ο Γραμματέας του Συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Τουρτσίνοβ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μία “βρόμικη” ατομική βόμβα, είπε: “Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις πηγές που διαθέτουμε, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας δραστικών όπλων”.

Ο πρώην εκπρόσωπος της Ουκρανικής αποστολής στο ΝΑΤΟ, αρχιστράτηγος Πογιότρ Γκαραστσούκ, είπε πως το Κίεβο έχει την διανοητική, την οργανωτική και οικονομική ικανότητα να δημιουργήσει τα δικά του πυρηνικά όπλα.

Το 2021, ο Πρέσβης της Ουκρανίας στο Βερολίνο, Αντρίι Μέλνικ, είπε στο ράδιο Deutschlandfunk ότι η Ουκρανία χρειαζόταν να ανακτήσει την πυρηνική της κατάσταση, αν η χώρα δεν κατάφερνε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πυρηνικό φυσικό Αλεξάντερ Μποροβόι, η Ουκρανία είναι ικανή να δημιουργήσει μία “βρόμικη” ατομική βόμβα, χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, τα υλικά της οποίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την διασπορά πυρηνικών αερίων από τα πυρηνικά εργοστάσια που υπάρχουν στην Ουκρανία.

Η βιομηχανία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας αποτελείται από 4 εν ενεργεία πυρηνικά εργοστάσια (Rivne, Zaporizhia, Khmelnitsky, Νότια Ουκρανία), συμπεριλαμβανομένων 15 μονάδες ενεργείας διαφόρων τύπων. Το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ είναι μέρος αυτού και δεν είναι πλήρως αδρανοποιημένο προς το παρόν.

Την επιχείρηση, ανακατασκευής και επιδιόρθωσης του Εργοστασίου Πυρηνικής Ενεργείας (NPP) της Ουκρανίας, ολοκλήρωσε η κρατική επιχείρηση ΝΑΕΚ Energoatom. Κατήγγειλε κάθε σχέση με τις ρωσσικές εταιρίες. Κύριος συνέταιρος το NNEC Energoatom είναι Αμερικάνικες εταιρίες και η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Μία Εγκατάσταση Κεντρικής Αποθήκης αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου (TSKOYAT), η “αποκλεισμένη ζώνη” του Τσερνόμπιλ ΝΡΡ) χτίστηκε το 2020 σε συνεργασία με αυτούς τους συνεργάτες.

Το 2008 υπήρξε αναφορά ότι Ο Ουκρανικός στρατός θα έπρεπε να λάβει τα τελευταία μοντέλα – το πυραυλικό σύστημα “Olha” και το “Neptune” πύραυλο κρουζ, τα οποία αναπτύσσονταν από το Κρατικό Ουκρανικό Γραφείο Σχεδιασμού «Luch».

Όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, η επίσημη ημερομηνία στην συνεργασία μεταξύ Ουκρανίας και ΗΠΑ στα θέματα που αφορούν τον τζίρο των πυρηνικών αερίων αποβλήτων υποδεικνύει μία σκόπιμη αύξηση των έργων υποδομής στην Ουκρανία. Επίσης επιτρέπει την παραγωγή πυρηνικών όπλων και υλικών.

…Μία άλλη παροχή όπλων από την Εσθονία εμποδίστηκε από τους Γερμανούς.

Στην Τσέχικη Δημοκρατία, επιπλέον των πολεμικών οχημάτων πεζικού, αγοράστηκαν 40 αυτο-προωθούμενες μονάδες πυροβολικού και 177 πυροβόλα βαρέως τύπου. Στην Πολωνία αγοράστηκαν 100 ανακρουστήρες, πιθανότατα τύπου SPG-9 και δύο βάσεις όπλων πλοίου. Πρίν λίγα χρόνια, η Ουκρανία έλαβε 150 αυτόματα όπλα από την Λιθουανία. Σύμφωνα με τα Ρωσικά μέσα, το 2014 το Κίεβο έλαβε από τους συμμάχους περίπου δύο χιλιάδες αλεξίσφαιρα γιλέκα, δύο δωδεκάδες ΑΝ/TPQ-48A σταθμούς μέτρησης μπαταρίας, 35HMMWV θωρακισμένα οχήματα και ένα νοσοκομείο πεδίου. Επί προσθέτου, το 2018, το Κίεβο εισήγαγε 40 αυτό-προωθούμενα όπλα 2S1 από την Τσεχική Δημοκρατία. Στην Ανατολική Ευρώπη το 2019, η Ουκρανία ήταν σε θέση να αγοράσει BMP-1AK και αυτο-προωθούμενες βάσεις πυροβόλων (ACS) 2S! “Gvozdika” (Τσεχική Δημοκρατία).

Το φθινόπωρο του 2020, είχε αναφερθεί η αρχή της Ουκρανο-Τουρκικής συνεργασίας στο πεδίο της μή επανδρωμένης αεροπορίας. Η Ουκρανία σχεδίαζε να αποκτήσει δωδεκάδες από UAV από την Τουρκία. Επρόκειτο για διάφορα προϊόντα Μπαϊρακτάρ ΤΒ2 ανάμεσα σε αυτά. Επί προσθέτως, το 2021, θα μπορούσε να ξεκινήσει η κατασκευή πυραυλικών πλοίων για το Ουκρανικό Ναυτικό, για τα οποία το Ηνωμένο Βασίλειο θα παρείχε δάνειο. Την ίδια χρονιά, η Ουκρανία ήθελε να ενδυναμώσει τον στρατό της με πυροβολικό. Για να το επιτύχει, το Υπουργείο Αμύνης σχεδίασε να αγοράσει Τσέχικα αυτο-προωθούμενα ολμοβόλα διαμέτρου Dana-Μ2 152mm. Η παραγωγή του εξοπλισμού έχει ήδη ξεκινήσει και τα πρώτα αυτο-προωθούμενα όπλα θα εισαχθούν στον στρατό το 2022.

3. Λόγος της Ρωσικής δράσης #3: Οι Ουκρανοί άρχισαν να χειραγωγούνται με μίσος για την Ρωσσία. Η Δύση το χρειάζεται για πολιτική, οικονομική, πολιτιστική και στρατιωτική (ΝΑΤΟ) ανάπτυξη των συνόρων μας και αποδυνάμωσης του κράτους.

3.1. Πολιτικές φιγούρες στην Ουκρανία υποκινούν επίσημα μίσος έναντι της Ρωσσίας και ωθούν την Ουκρανία σε πόλεμο. Προσπαθούν να εμπλέξουν την παγκόσμια κοινότητα σε σύγκρουση.

26/5/2017 Ο αρχηγός του κινήματος “Δικαιοσύνη” Βαλεντίν Ναλιβαϊτσένκο ανακοίνωσε την ανάγκη επιστροφής στην Κριμαία και την απελευθέρωση των περιοχών των περιφεριών Ντόνετσκ και Λουκάνσκ.

30/03/2016 Ο Υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής της Ουκρανίας Παύλο Ροζένκο, στην απώλεια της βιομηχανικής απώλειας, εξ αιτίας της Ρωσσικής επιθετικότητας.

02/05/2016 O αναπληρωτής της Ουκρανίας Igor Mosiychuk όρισε “εθνική εορτή” την τραγωδία της 2ας Μαΐου 2014 στην Οδυσσό.

09/07/2017 Ο Ουκρανός πολιτικός Βολοντίμιρ Γρόισμαν κατηγόρησε την Ρωσσία για προβλήματα σχετικά με ανθρωπιστική βοήθεια, είπε πως η Ρωσσική Ομοσπονδία “δεν συναινεί στον παγκόσμιο νόμο και εξαπολύει έναν πόλεμο, χωρίς να σέβεται την κυριαρχία”.

16/01/2018 Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, στην υποδοχή των πρέσβεων ξένων χωρών είπε: “Όλες οι δραστηριότητες της Ρωσσίας στόχευαν στην καταστροφή του Ουκρανικού κράτους… καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορίας της, η Ρωσσία έχει χαρακτηριστεί με χαρακτηρισμούς όπως επιθετικότητα, ψέματα, χειραγώγηση, καταστολή και κατάπνιξη της ελευθερίας του λόγου”.

23/08/2018 Η αναπληρωτής Βέρκοβνα Ράντα, του Μπλόκ του Πέτρο Ποροσένκο, του Όλεγκ Μπάρνα, σε μία συνέντευξή στο τηλεοπτικό κανάλι NewsOne εξέφρασε την πεποίθηση ότι η στρατιωτική παρέλαση στο Κίεβο θα προκαλέσει σεισμό στην Μόσχα.

09/08/2019 Ο ομόλογος της Βέρκοβνα Ράντα από το κόμμα “Αντίθετο Μπλόκ – Za Zhizn”, Όλεγ Βολοσίν, πιστεύει πως η Ρωσσία “ενεργεί ως φιλοπόλεμος” στα “Θέματα της Κριμαίας”.

19/02/2021 Ο Υπουργός Εξωτερικών (MFA) της Ουκρανίας καλεί την παγκόσμια κοινότητα να αυξήσει την πολιτική πίεση και τις κυρώσεις προς την Ρωσική Ομοσπονδία, λόγω των τελευταίων “επιθετικών πράξεων” στο Ντονμπάσ και την “κατοχή” της Κριμαίας, σύμφωνα με την επίσημη δήλωση του ΥΠ.ΕΞ. (MFA)

22/02/2022 Ο πρώην Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Παύλο Κλιμκίν ανέφερε τρία πράγματά που χρειάζεται η Ουκρανία από τους παγκοσμίους συνεταίρους, προκειμένου να προστατευτεί από την Ρωσία. Ο πρώην υπουργός είπε πως η Ουκρανία οφείλει να απαντήσει στην επιθετικότητα του Βλαδίμιρου Πούτιν.

24/02/2022 Η παγκόσμια κοινότητα μπορεί και πρέπει να σταματήσει τον Ρώσσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν. Ήταν η δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Ντιμίτρι Κουλέμπα

3.2. Ουκρανοί δημοσιογράφοι και δημόσια πρόσωπα προκαταβάλουν εχθρικά τους Ουκρανούς έναντι των Ρώσσων.

12/01/2015 Πλούσιοι νεαροί σε διακοπές σε ένα τρέντι κλαμπ του Κιέβου. Αυτές είναι οι εκφράσεις τους από το βραδινό πάρτι τους: “Να τρως ένα μωρό με τρίχρωμη σημαία για πάνα. Να τρώς μπουκιά από το συκώτι ενός πολιτοφύλακα. Να τρως τηγανητές πατάτες από το “Σπίτι του Συνδικάτου της Οδυσσού”. Έτσι εξελίχθηκε η τελετή απονομής του “Vatnik της χρονιάς”.

27/02/2016 Ο πολιτικός επιστήμονας Βίταλι Κούλικ είπε πως “Το τραγούδι για την Eurovision,της τραγουδίστριας Jamala, είναι μία επίδειξη της αντίστασης των Τατάρων της Κριμαίας και της Ουκρανίας έναντι της επιθετικότητας της Ρωσίας στην Κριμαία. Και μπορεί να θεωρηθεί από το Κρεμλίνο ως μία ευθεία πρόκληση”.

10/10/2016 Το πρώτο εγχειρίδιο της σύγχρονης ιστορίας της Ουκρανίας, για μαθητές λυκείου, εκδόθηκε στην Ουκρανία. Περιγράφει την “Επανάσταση της αξιοπρεπείας και της Ρωσικής επιθετικότητας έναντι της Ουκρανίας”. Συγγραφέας του είναι ο ιστορικός Παύλο Πολιάνσκι.

28/09/2017 Ο δημοσιογράφος Γιούρι Μπουτίσοβ είπε πως “Το Κρεμλίνο θα συνεχίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις, προκειμένου να επηρεάσει βιαίως την τοπική πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία και με μεθοδευμένες πληροφορίες, την παραμονή των εκλογών του 2019”.

08/04/2019 Η Ιρίνα Φάριον είπε πως οι Ρώσοι που ζουν στην Ουκρανία είναι “σκλάβοι των κατακτητών”.

3.3. Η Ουκρανία, με απ’ ευθείας υποστήριξη και χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ, ασκεί έναν ενεργό πόλεμο πληροφοριών έναντι του Ντονμπάς και της Ρωσίας. Από τον Δεκέμβριο του 2019, ένα δίκτυο πληροφόρησης και κέντρων ψυχολογικών επιχειρήσεων (CIPSO)έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή της Ουκρανίας.

Σε συνδυασμό με τα επίσημα Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν αρκετές χιλιάδες πηγές στο ίντερνετ, υπό την αρχηγεία των Ουκρανικών δυνάμεων IPOC: ιστοσελίδες πληροφοριών και ειδησεογραφίας, “κρατικές” στα κοινωνικά δίκτυα, συντονισμένες ομάδες χρηστών των κοινωνικών δικτύων.

Η Ουκρανική IPSOs αλληλοεπιδρούν με τις αντιπολιτευτικές πηγές στην Ρωσσική Ομοσπονδία και δρουν ανεξάρτητα στο Ντονμπάς. Με την υποστήριξη ξένων γραφείων πληροφοριών, η Ουκρανική IPSO ασκεί πίεση μέσω των Δυτικών μέσων ενημέρωσης.

4.2. Η Δύση χρηματοδοτεί ανοιχτά τις ΜΚΟ της Ουκρανίας, προκειμένου να αναπτυχθεί έχθρα για τους Ρώσσους

Το Ανατολικό Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό Κέντρο, με έδρα στην Βαρσοβία, χρίζει ιδιαίτερης προσοχής ανάμεσα στις Πολωνικές ΜΚΟ. Οι υπάλληλοί τους εγκαταστάθηκαν όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά εγκαθίδρυσαν επαφές με Ρωσικές ΜΚΟ. Το Κέντρο χρηματοδοτείται από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, το Εθνικό Κληροδότημα για την Δημοκρατία της Ουάσινγκτον , Το ίδρυμα Σόρος και τις πρεσβείες της Ολλανδίας και του Καναδά. Ο ετήσιος προϋπολογισμός του Ιδρύματος Charles Stuart Mott ανέρχεται στα 2.6 δισ. δολάρια. Είναι γνωστό για τις διασυνδέσεις του “Ανατολικού Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κέντρου” με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Οι δραστηριότητες του Κέντρου ήταν καθοδηγούμενες από τον Zbigniew Brzezinski.

Η χρηματοδότηση του “Δεξιού Τομέα” και παρομοίων ριζοσπαστικών κινημάτων γίνεται από άλλους ξένους οργανισμούς, εκ των οποίων ακολουθούν κάποιοι από αυτούς:

  • “Konrad-Adenauer-Stiftung” είναι ένα ίδρυμα παρόμοιο με το γερμανικό κόμμα “Χριστιανο -Δημοκρατική Ένωση”. Η έδρα τους είναι στο Sankt Augustin (Γερμανία)
  • “British Counsil” είναι ένας πολυεθνικός οργανισμός. Έδρα του το Λονδίνο.
  • “People in need” είναι ένας Τσέχικος ανθρωπιστικός οργανισμός, ο οποίος προωθεί την ανάπτυξη της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο, με έδρα στην Πράγα.
  • “Congress of Ukrainians in Canada” είναι ένας δημόσιος οργανισμός που ενώνει πολιτικούς, δημοσίους, πολιτιστικούς οργανισμούς των Ουκρανών, όπως και τις Ουκρανικές Καναδικές εκκλησίες. Το κεντρικό γραφείο βρίσκεται στο Winnipeg (Καναδά)
  • “Deutsche gesellschaft fur internationale zusammenarbeit (GIZ)” είναι ένα γερμανικό πρακτορείο αναπτύξεως, το οποίο παρέχει υπηρεσίες στο πεδίο των πολυεθνικών συνεργασιών. Η έδρα του βρίσκεται στην Βόννη.
  • “Hanns-Seidel_Stiftung” είναι ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που χρηματοδοτεί άτομα και οργανισμούς που έχουν συνεισφέρει σην ανάπτυξη της ειρήνης, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της διεθνούς κατανόησης. Η έδρα τους βρίσκεται στο Μόναχο.

Οι Καναδοί υλοποιούν πάνω από 200 οικονομικά, ανθρωπιστικά και κοινωνικά προγράμματα στην Ουκρανία.

Υπάρχει ένα Κογκρέσο των Καναδο-Ουκρανών (CUC) στην επαρχία του Saskatchewan (Καναδά). Η περιφερειακή έδρα της Καναδικής Υπηρεσίας Πληροφοριών βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Τα Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η αρχηγία του CUC, που αντιπροσωπεύεται από τους Ed Lysik και Orest Varnitsa, είναι ο ενδιάμεσος μεταξύ του κόμματος Svobodaκαι για τους υπερπόντιους πάτρωνες.

Η Καναδή Υπουργός Εξωτερικών (2013-2019) Κρίστια Φρίλαντ είναι μία από της αρχηγούς του Φιλελευθέρου κόμματος. Ο παππούς της Μίχαελ Κόμγιακ, συνεργάστηκε ενεργά με τους Ναζί, κατά την διάρκεια του πολέμου. Η Φρίλαντ είναι το “αστέρι” της ετησίας, πολλών εκατομμυρίων παρέλασης -σόου του ετησίου φεστιβάλ στο Τορόντο, που πραγματοποιήθηκε από το Καναδικό Κογκρέσο των Ουκρανών. Το 2009, ήταν η “αρχηγός της παρελάσεως” στο Τορόντο. Από το 2014, αυτό το φεστιβάλ έχει γίνει εργαλείο εράνων για την βοήθεια νεο-Ναζιστικών σχημάτων

στην Ουκρανία. Τα περισσότερα χρήματα πηγαίνουν στον “Δεξιό Τομέα του Καναδά”. Το 2013 η Κρίστια Φρίλαντ συμμετείχε στην παρέλαση με τα παιδιά της, τα οποία και αυτά κρατούσαν την σημαία του Δεξιού Τομέα και πορτραίτα του Στέφαν Μπαντέρα.

Η Ουκρανική διασπορά λαμβάνει ετησίως χρηματοδοτήσεις από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Καναδά για να διατηρεί αυτό το μεγάλης κλίμακας φεστιβάλ. Μόνο 667.000 δολάρια από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό διατέθηκαν γι’ αυτήν την παρέλαση στο Τορόντο το 2013 και τέτοιες παρελάσεις έλαβαν χώρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις του Καναδά, παρότι το Τορόντο παραμένει κατά κάποιον τρόπο το κέντρο της Ουκρανικής ακροδεξιάς διασποράς.

Ακροδεξιές Ουκρανικές ομάδες λαμβάνουν εκατομμύρια κρατικών επιχορηγήσεων. Για παράδειγμα Το Ουκρανο-Καναδικό Κογκρέσο (UCC) – Τορόντο έχει λάβει 10.2 εκ. δολάρια για προγράμματα γλωσσών από το 1995. Επί προσθέτως η έδρα του UCC έλαβε 300.000 δολάρια, ενώ τα τοπικά παρακλάδια και τα επαρχιακά συμβούλια (Alberta, Manitoba και Saskatchewan) έχουν λάβει 145.000 δολάρια από το 2008.

Κατά την ίδια περίοδο, 983.000 δολάρια διανεμήθηκαν σε υπερ-εθνικά Ουκρανικά γκρουπς για μαζικά δημοσια δρόμενα στο Οντάριο, στην Αλμπέρτα και την Μανιτόμπα. Με μεγαλύτερο αυτό του Τορόντο UCC Φεστιβάλ, το οποίο προωθούσε ακροδεξιές Ουκρανικές ομάδες, το οποίο έλαβε 667.000 δολάρια.

Πρωτοπαλίκαρα του Μπαντέρα όπως η Λίγκα των Ουκρανο- Καναδών (LUC), μέσω της Ουκρανικής έκδοσης “Ηχώ” και της γυναικείας ομάδας (LUCW) έλαβαν 144.000 δολάρια (2010-19) και o Ουκρανικός Σύνδεσμος Νεολαίας έλαβε 141.000 δολάρια (2015-19).

4.3 Ο Ναζισμός στην Ουκρανία προκαλεί φόβο στους σκεπτόμενους Δυτικότροπα

  • Η Γαλλική έκδοση Agora Vox εξέδωσε ένα άρθρο που δηλώνει ευθέως: “η Ουκρανία κινείται όλο και περισσότερο στο μονοπάτι του ανοιχτού νεο-Ναζιζμού, το οποίο επιβεβαιώνεται μόνο από πρόσφατα συμβάντα”. Εθνικοί ριζοσπάστες έχουν ανήγγειλε πραγματικό κυνήγι για ακτιβιστές που αντιπολιτεύονται σε αυτήν την χώρα. Επιθέσεις λαμβάνουν χώρα σε αρκετές περιοχές. Την ίδια στιγμή, το συμβούλιο του κυβερνόντος κόμματος καλεί ανοιχτά για στείρωση των ανέργων. H Γαλλική πολιτεία ανησυχεί πως στην πόλη Κέρσον, στην πρωτοβουλία των αρχών της πόλης, υπάρχει μία ωδή στην συνεργασία με τους Ναζί σε διαφημιστικές πινακίδες. “Ομάδες ριζοσπαστών εθνικιστικών καταπιεστών, όπως το Εθνικό Σώμα1, το οποίο απευθύνει ευθέως πρόσκληση για πολιτική τρομοκρατία και βιαιότητα, είναι στην πραγματικότητα “μικροί συνέταιροι…

…, ένα ζωντανό παράδειγμα είναι η ντροπιαστική τακτική των Ουκρανικών αρχών” Η εκπρόσωπος των Εργατικών στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, Κατερίνα Γουέστ απαίτησε ευθέως Το Κίεβο “να ερευνήσει αυτές τις επιθέσεις και να τιμωρήσει τους υπευθύνους”, όπως θυμάται ο πολιτικός επιστήμονας. Η Πολωνία συμφωνεί με τους Βρετανούς πολιτικούς. Εκεί, ένας από τους αρχηγούς του κόμματος Βέσνα, Μόνικα Φάλεϊ, κάλεσε το Κίεβο να “αρχίσει την καταπολέμηση του εθνικισμού πιό αποτελεσματικά.” Κατέδειξε θυμωμένα τις επιθέσεις προς τους υποστηρικτές του Κόμματος της Σαρίας, στις 17 Ιουνίου στο Κίεβο και στις 25 Ιουνίου στις περιοχές Ζίτομιρ και Χάρκοβο. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της “η Ουκρανία δεν χρειάζεται εξωτερικούς εχθρούς. Φόβος επιθετικότητα και βία μπορούν να καταστρέψουν την χώρα εκ των έσω.

5. Σε αντίθεση με τους Ουκρανούς σωβινιστές, ο Ρωσικός Στρατός επικεντρώνεται συγκεκριμένα, σε στρατιωτικές δομές που αντιστέκονται, προστατεύοντας τους απλούς πολίτες

5.1 Η προώθηση των Ρωσικών στρατευμάτων είναι ειρηνική, και έρχεται σε τέλεια αντίθεση με τις δράσεις των Οπλισμένων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντόνετσκ και στο Λουχάντσκ. Δεν υπάρχουν πραγματικές αναφορές για αρνητικές δράσεις των Οπλισμένων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο Ουκρανικός στρατός παραδίδεται ομαδικώς, μη ασπαζόμενοι τις Ναζιστικές φιλοδοξίες των αρχηγών τους.

– Ως προς την 24/02/2022, ώρα Μόσχας 23:00, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς και ατυχήματα μεταξύ των αμάχων. Λόγω της παρουσίας των Ρωσσικών δυνάμεων, δεν υπάρχουν λεηλασίες, κατά τις ειδικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Ουκρανίας.

– Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσσικής Ομοσπονδίας δήλωσε πως τίποτε δεν απειλεί τους πολίτες της της Ουκρανίας. Αναφέρθηκε επίσης, ότι ο Ρωσσικός στρατός δεν πραγματοποιεί πυραύλικά, αεροπορικά και πυροβολικά χτυπήματα στις Ουκρανικές πόλεις.

– Στρατιωτικοί των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων μαζικά πετούν τα όπλα τους και εθελοντικά επιλέγουν την Ρωσσική πλευρά.

– Η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας αναφέρει πως 42 Ουκρανοί συνοριοφύλακες πέρασαν τα Ρωσικά σύνορα στις περιοχές Μπριάνσκ και Κριμαία

– Σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Αμύνης, οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες δεν αντιστέκονται στις Ρωσικές μονάδες. Τα Ουκρανικά συστήματα αεράμυνας έχουν κατασταλεί, οι στρατιωτικές υποδομές της αεροπορίας έχουν απενεργοποιηθεί.

– To Kakhovskaya HPP (το φράγμα που συγκρατεί το νερό από τον Δνείπερο στο Βόρειο κανάλι της Κριμαίας) είναι υπό ρωσικό έλεγχο. Υπάρχει βίντεο που δείχνει ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα χωρίς διακριτικά, να διασχίζουν την γέφυρα. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή (Minskaya Pravda) η κινηματογράφηση επιτρέπεται.

– Ντόπιοι κάτοικοι υποδέχονται Ρωσσικό εξοπλισμό στο Βόλτσκανσκ, στην περιοχή Κάρκιβ. Θετική διάθεση (υπάρχει βίντεο με το πέρασμα ρωσσικής φάλαγγας και σχόλια από ντόπιους κατοίκους)

– 14 στρατιώτες των δυνάμεων στρατού της Ουκρανίας αφήνουν κάτων τα όπλα τους. Ήταν περικυκλωμένοι, κοντά στο χωριό Πετρόβσκι (υπάρχει βίντεο)

– Υπάρχουν αναφορές ότι το πυρηνικό εργοστάσιο στο Τσέρνομπιλ είναι υπό τον έλεγχο των Ρωσσικών δυνάμεων. (υπάρχει βίντεο που δείχνει τανκσ, αλλά όχι σημάδια μάχης)

5.2 Ελλείψη ομοφωνίας στην Ουκρανική κοινωνία σχετικά με τους δράστες της τρέχουσας κατάστασης

– Υπάρχει βίντεο με πρώην μέλος των εθνικιστών του σώματος Ρομάν Στέπκο. Φωνάζει σε όλους τους αδελφούς να αφήσουν κάτω τα όπλα τους, ώστε να μήν πεθάνει κάποιος για χάρη του Ζελένσκι

– Κάποιο Ουκρανοί πολιτικοί (για παράδειγμα o αναπληρωτής του Ανωτάτου Συμβουλίου της Ουκρανίας Ίλια Κίβα) καλούν σε παύση πυρών και στην διακοπή στήρηξης του Β. Ζελένσκι, προκειμένου να μην υπάρξουν θύματα πολίτες ή στρατιωτικοί.

– Επικεφαλείς του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της Ουκρανίας καλούν τον Ουκρανικό στρατό να παραδοθεί (φωτογραφία του καλέσματος στην Ουκρανία)

5.3. Ψέματα σχετικά με την δράση του ρωσικού στρατού η εσκεμμένη διασπορά τους στο διαδίκτυο.

– Είχε αναφερθεί πως ο Ρωσσικό στρατιωτικό άρμα πέρασε εσκεμμένα πάνω από το αυτοκίνητο απλού πολίτη, η μοίρα του οποίου παραμένει άγνωστη. Ακολούθησαν μηνύματα στο διαδίκτυο, πως ο εξοπλισμός ανήκε στον Ουκρανικό στρατό.

– Αναφέρθηκε πως ρωσικό αεροσκάφος ή πύραυλος κατέπεσε στο Κίεβο. Πηγές στο Ρωσσικό Υπουργείο Άμυνας αντέκρουσαν την πληροφορία. Ειπώθηκε πως η Ουκρανική αεράμυνα κατέστρεψε δικό της αεροσκάφος.

5.4. Η Ουκρανική Ελίτ εγκατέλειψε την χώρα

– Οι Ουκρανοί ολιγάρχες άρχισαν να εγκαταλείπουν την χώρα μαζικά, μετά από τις φήμες για ρωσική εισβολή. Πτήσεις τσάρτερ παραγγέλθηκαν από επιχειρηματίες ακόμη και από βουλευτές του Ανωτάτου Συμβουλίου της Ουκρανίας.

– Ο Β. Ζελένσκι ζήτησε από τους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς να επιστρέψουν.

Η λίστα με τους βουλευτές που εγκατέλειψαν την Ουκρανία:

  1. Kiva Ilya (OPZZ), 30 Ιανουαρίου πήγε στο Αλικάντε (Ισπανία)
  2. Korolevskaya Natalia (OPZZ), 9 Φεβρουαρίου, πήγε στην Ρίγα (Λετονία)
  3. Lovochkin Sergey (OPZZ), 10 Φεβρουαρίου πήγε στην Βενετία (Ιταλία)
  4. Levochkina Julia(OPZZ), 26 Ιανουαρίου πήγε στη Νίκαια (Γαλλία)
  5. Rabinovich Vadim(OPZZ), 3 Φεβρουαρίου πήγε στο Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
  6. Novinsky Vadim(non-factional) 10 Φεβρουαρίου πήγε στο Μόναχο (Γερμανία)
  7. Ustinova Asexandra (OPZZ), 6 Φεβρουαρίου πήγε στο Ντίσελντορφ (Γερμανία)
  8. Zheleznyak Yaroslav (“Golos”) 12 Φεβρουαρίου πήγε στην (Γαλλία)
  9. Zhelenzyak Igor (OPZZ), 12 Φεβρουαρίου πήγε στην Βαρσοβία (Πολωνία)
  10. Aliskeychuk Alexander (“Stuga Νorda”), 5 Φεβρουαρίου πήγε στην Ντόχα (Κατάρ)
  11. Allahverdieva Irena (“Sluga norda”), 4 Φεβρουαρίου πήγε στο Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)
  12. Plachkova Tayana (OPZZ), 13 Φεβρουαρίου πήγε στην Βιέννη (Αυστρία)
  13. Bort Vitaly (OPZZ), 3 Φεβρουαρίου πήγε στην Κωνσταντινούπολη (Τουρκία)

14. Puzanov Alexander (OPZZ), 13 Φεβρουαρίου πήγε στην Ντόχα (Κατάρ)

15. Ivanisov Roman (non-factional), 11 Φεβρουαρίου πήγε στο Παρίσι (Γαλλία)

16. Krivoshecv Igor (“Sluga naroda”) 4 Φεβρουαρίου πήγε στην Μαδρίτη (Ισπανία)

17. Nagornyak Sergey (“Sluga naroda”), 11 Φεβρουαρίου πήγε στην Ζυρίχη (Ελβετία)

18. Pivovarov Evgeny (“Sluga naroda”), 11 Φεβρουαρίου πήγε στο Σαργιά (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)

19. Solod Yuri (OPZZ), 9 Φεβρουαρίου πήγε στην Ρίγα (Λετονία)

20. Shpenov Dmitry (non-factional), 12 Φεβρουαρίου πήγε στην Γενεύη (Ελβετία)

21. Stolar Vadim (OPZZ), 12 Φεβρουαρίου πήγε στη Νίκαια (Γαλλία)

22. Yakovenko Evgeny (non-factional), 12 Φεβρουαρίου πήγε στην Κωνσταντινούπολη (Τουρκία)

23. Voloshin Oleg (OPZZ), 14 Φεβρουαρίου έφυγε από την Ουκρανία με αυτοκίνητο από τα σύνορα της Λευκορωσίας

6. Παράρτημα: Η ιστορία του Στέφαν Μπαντέρα και η επανεγκατάσταση του φασισμού στην Ουκρανία από τις αρχές, συμπεριλαμβανομένου του Βλάντιμιρ Ζελένσκι.

Ο Στεφάν Αντρίεβιτσ Μπαντέρα είναι ο αρχηγός και οργανωτής του Ουκρανικού εθνικιστικού κινήματος στην Δυτική Ουκρανία, ένας τρομοκράτης. Μέλος της Ουκρανικής στρατιωτικής οργάνωσης (από το 1928) και της Οργάνωσης Των Ουκρανών Εθνικιστών (OUN) (από το 1929), οργανωτής κύριων τρομοκρατικών δράσεων.

6.1 Ο Μπαντέρα καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση από τις Πολωνικές αρχές για τις δολοφονίες και δεν αναμορφώθηκε (θεωρούνταν ακόμη κακοποιός).

Ο Σ. Μπαντέρα και οι υποστηρικτές του αναζήτησαν την “ανεξαρτησία” μέσω βίας, επαναστάσεων και γενοκτονιών. Οι τρομοκρατικές δραστηριότητες του Μπαντέρα άρχισαν στην Πολωνία και οι πιο γνωστές υποθέσεις τρομοκρατίας ήταν οι δολοφονίες πολιτικών προσώπων:

  • Ο Σοβιετικός σύμβουλος Αντρέ Μαΐλοφ δολοφονήθηκε το 1933
  • Το 1934 συμμετείχε στην οργάνωση των δολοφονιών του Υπουργού Εσωτερικών Υποθέσεων της Πολωνίας, Μπρόλισλαβ Περάτσκι, και του διευθυντή του Ουκρανικού Ακαδημαϊκού γυμνασίου, Ιβάν Μπαμπίγ, οργάωνσε τον βομβαρδισμό του γραφείου σύνταξης της εφημερίδας Pratsya.

Το καλοκαίρι του 1934, ο Σ. Μπαντέρα κρατήθηκε από τις Πολωνικές αρχές. Και στις 13 Ιανουαρίου 1936, ο Μπαντέρα, μαζί με τους συνεργούς του, καταδικάστηκαν σε θάνατο για τον θάνατο του Πέρατσκι, αλλά η εκτέλεση μετατράπηκε σε ισόβια φυλάκιση. Κατά τα έτη 1936 – 1939 εξέτισε την ποινή του σε Πολωνικές φυλακές και μετά την Ναζιστική κατοχή της Πολωνίας το 1939, ο Μπαντέρα αποφυλακίστηκε.

6.2 Κατά την Γερμανική κατοχή, ο Μπαντέρα και οι υποστηρικτές του συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς Ναζί, τρομοκρατώντας τον πληθυσμό. Οι περισσότεροι Πολωνοί και Εβραίοι σκοτώθηκαν.

Αμέσως μετά την κατοχή της πόλης Λβόβ (ή Λβίβ), ο Μπαντέρα, μαζί με τα ναζιστικά στρατεύματα, οργάνωσε μαζικούς διωγμούς μέσα στην πόλη, με τους Εβραίους και Πολωνούς, οι οποίοι ήταν ο κύριος εχθρός των εθνικιστών, να επηρεάζονται ιδιαιτέρως.

Ο Μπαντέρα προώθησε τεράστια εκστρατεία για τον αφανισμό των Εβραίων, των Πολωνών και των Ρώσων (με βάση την εθνικότητα) χωρίς κατηγορίες ή άλλα κίνητρα. Σφαγιασμοί διενεργήθηκαν κατά την διάρκεια του πολέμου, με μεγαλύτερο από τα εγκλήματα πολέμου, αυτό της σφαγής της επαρχίας Βολίν, κατά την διάρκεια της οποίας ο Μπαντέρα αφάνισε εκατοντάδες Πολωνικά χωριά, σκοτώνοντας όποιον έβρισκε μπροστά του. Εκκαθαρίζοντας τα χωριά, με την μέθοδο των SS, τα κατέκαψαν μαζί με τους κατοίκους τους.

Παρεμπιπτόντως, η θύελλά που ξέσπασε στο “Σπίτι των Συνδικάτων” της Οδησσού, από τους αγωνιστές του Δεξιού Τομέα, θύμισε την Σφαγή του Βολίν. Άνθρωποι που εκλιπαρούσαν για βοήθεια, αρχικώς εγκλωβίστηκαν από εξωτερικά οδοφράγματα και στη συνέχεια πυρπολήθηκαν. Όσοι προσπάθησαν να διαφύγουν από τα παράθυρα, πυροβολήθηκαν.

Σήμερα, μία από τις πλέον αξιομνημόνευτες ημερομηνίες του “απελευθερωτικού κινήματος για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας” για την Ουκρανία ήταν η 30ή Ιουνίου 1941, όταν ο Μπαντέρα προκήρυξε την αποκατάσταση του Ουκρανικού κράτους στο Λβίβ.

Το “Ουκρανικό κράτος” επρόκειτο επισήμως να συνεργαστεί στενά με τη Ναζιστική Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ.

Υπήρχε η ακόλουθη παράγραφος στο “Έμπρακτη προκήρυξη του Ουκρανικού κράτους”:

  • “Το νεοσυσταθέν Ουκρανικό κράτος θα συνεργαστεί στενά με την Εθνική Σοσιαλιστική Μεγάλη Γερμανία, υπό την αρχηγεία του Αδόλφου Χίτλερ, ο οποίος δημιουργεί μία νέα τάξη στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο και βοηθάει τον Ουκρανικό λαό να ελευθερωθεί από την κατοχή της Μόσχας.”

Υπάρχει επίσης ένας αριθμός αναφορών, σχετικά με την “εθνική συνέλευση των Ουκρανών στην Δυτική Ουκρανία”, όπου ένα από τα συνθήματα ήταν:

  • “Χαιρετισμός στον δημιουργό και αρχηγό της μεγάλης Γερμανίας – Αδόλφο Χίτλερ!”
  • “Χαιρετισμός στον δοξασμένο και αήττητο Γερμανικό Στρατό”.

6.3 Μετά το τέλος του πολέμου ο Στέφαν Μπαντέρα έζησε στο Μόναχο, συνεργάστηκε με τις Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Το ανώτατο Δικαστήριο της Σοβιετικής Ενώσεως καταδίκασε τον Μπαντέρα ερήμην, σε θανατική ποινή το 1949. Το 1959 ο αξιωματούχος της Σοβιετικής Αντικατασκοπείας Μπόγκνταν Στασνίσκι, όντας για αρκετούς μήνες η σκιά του Μπαντέρα, τον εξόντωσε με φονική δόση κυανιούχου καλίου.

6.4 Για τους Πολωνούς, ο Μπαντέρα είναι ένα σύμβολο καταπίεσης και καταστροφής του λαού τους, αλλά αυτό δεν απέτρεψε την Δύση από το να κάνει τα στραβά μάτια στην συμπάθεια των Ουκρανικών αρχών προς το άτομό του.

Πολωνοί ιστορικοί, ακόμα και αυτοί που έβλεπαν θετικά την Ουκρανία, δεν έχουν αμφιβολία ότι ο Μπαντέρα ήταν τρομοκράτης.

Η Πολωνική Γερουσία πέρασε τον νόμο στο “Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης της Πολωνίας” το 2018, ο οποίος παρείχε την σύσταση της εγκληματικής ταυτότητας σε αυτούς που αρνούνταν, υποστήριζαν ή προωθούσαν τις εγκληματικές πράξεις των εθνικιστών κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Μετά από μία πορεία αφιερωμένη στην ημέρα γενεθλίων του Μπαντέρα, που έγινε από Ουκρανούς εθνικιστές το 2021, ο Πολωνός Πρέσβης στο Κϊεβο, Bartosz Cichocki αποκάλεσε τον Σ. Μπαντέρα ιδεολόγο μίσους και εγκλημάτων. Ως αποτέλεσμα οι Ουκρανοί εθνικιστές προέτρεψαν τον διπλωμάτη να εγκαταλείψει την Ουκρανία.

6.5. Οι αρχές της Ουκρανίας και ο Β. Ζελένσκι προσωπικά, δόξασαν τον Ναζί Μπαντέρα. Ανεγέρθηκαν μνημεία προς τιμήν του. Πορείες επετράπησαν προς τιμήν του, των οποίων οι συμμετέχοντες φώναζαν υπέρ των δολοφονιών Ρώσσων.

Το 2019 ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκάλεσε τον Σ. Μαντέρα ως αδιαμφισβήτητο ήρωα για μία μερίδα Ουκρανών και σημείωσε πως “Είμαι εντάξει με αυτό”.

  • 21/02/2022 Μνημείο στα θύματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου καταστράφηκε στο Κίεβο
  • 01/01/2022 Πορεία με πυρσούς πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο την ημέρα γενεθλίων του Μαντέρα
  • 01/01/2022 Εθνικιστές κρέμασαν πανό “Ευτυχισμένα γενέθλια” για τον Μπαντέρα στο Χάρκοβο
  • 28/12/2021 Γιγαντιαίο πανό του Μπαντέρα στο διοικητικό κτήριο στην Τερνόπολη
  • 28/04/2021 Ουκρανοί ριζοσπάστες παρέλασαν στο Κίεβο για να τιμήσουν την ημέρα δημιουργίας του τομέα των SS “Galicia”
  • 01/01/2021 Η “πορεία Μπαντέρα – 2021” πραγματοποιήθηκε , με Ουκρανούς εθνικιστές να φωνάζουν για την δολοφονία για την Ρωσική γλώσσα και κουλτούρα
  • 01/01/2020 Συλλαλητήριο για τον εορτασμό της ημέρας γενεθλίων του Στέφαν Μπαντέρα, στην Οδησσό
  • Μνημεία του Σ. Μπαντέρα που στήθηκαν στην Ουκρανία
  • 15/10/2017 Πομπή με πυρσούς από τους Banderonazis, για να τιμήσουν την 75η επέτειο συνεργασίας από το UPA
  • primenews.press

Δείτε περισσότερα

Related Articles

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button