Οι Τούρκοι “κράτησαν” 20 λεπτά στον αέρα το αεροσκάφος που μετέφερε τον Νίκο Δένδια

Απίστευτο “καψώνι” από τις τουρκικές αρχές στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ο οποίος επέστρεφε από το Ιράκ στην Ελλάδα. Αρνούνταν επί 20 λεπτά να δώσουν άδεια υπερπτήσης.

Ακόμα μια θρασύτατη Τουρκική πρόκληση, με τις αρχές της γειτονικής χώρας να αρνούνται να δώσουν άδεια υπερπτήσης επί 20 λεπτά στο αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών Νικο Δένδια ο οποίος επέστρεφε από το Ιράκ στην Ελλάδα.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες το ελληνικό κυβερνητικό αεροσκάφος μετά την επίσημη επίσκεψη του κ.Δένδια στο ΙΡΑΚ κατευθυνόταν προς την Αθήνα.

Οι Τούρκοι, προφανώς για “καψώνι”, οταν πλησίασε στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας, αρνούνταν να δώσουν άδεια υπερπτήσης και έδωσαν, μόνο όταν η ελληνική πλευρά εξήγησε ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τα καύσιμα.

Ήταν μια πολιτική πτήση και η ενέργεια αυτή δείχνει το πόσο η τουρκική πλευρά, έχει ξεφύγει πλέον όσον αφορά τις προκλήσεις, ενόψει μάλιστα και της Συνόδου Κορυφής  η οποία για αλλη μια φορά δεν θα πάρει απόφαση για κυρώσεις.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close