Ο Π.Ο.Υ επιβεβαιώνει οτι ο Covid 19 δεν είναι πιο επικίνδυνος απο τη γρίπη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε επιτέλους αυτό που λένε οι συνομωσιολόγοι  (και πολλοί ειδικοί και μελέτες) εδώ και μήνες: ο κοροναϊός δεν είναι πιο θανατηφόρος ή επικίνδυνος από την εποχική γρίπη.

Η σύνοδος κορυφής του Π.Ο.Υ έκανε αυτήν την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια ειδικής συνόδου του 34μελούς διοικητικού συμβουλίου του Π.Ο.Υ τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, που κανείς δεν φάνηκε να καταλαβαίνει.

Στην πραγματικότητα, δεν κατάλαβαν την είπαν.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο Δρ. Ο Μάικλ Ράιαν, επικεφαλής έκτακτης ανάγκης του Π.Ο.Υ, πιστεύει ότι περίπου το 10% του κόσμου έχει μολυνθεί με το Sars-Cov-2. Αυτή είναι η «καλύτερη εκτίμησή τους» και μια τεράστια αύξηση από τον αριθμό των επίσημα αναγνωρισμένων περιπτώσεων (περίπου 35 εκατομμύρια).

Ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι περίπου 7,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι, εάν το 10% είναι μολυσμένο, δηλαδή έχουμε 780 εκατομμύρια περιπτώσεις. Ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων που οφείλεται σήμερα σε μολύνσεις Sars-Cov-2 είναι 1.061.539.

Αυτό είναι ένα ποσοστό θανάτου για λοιμώξεις περίπου 0,14%. Πλήρως σύμφωνα με την εποχιακή γρίπη και τις προβλέψεις πολλών ειδικών από όλο τον κόσμο.

0,14% είναι περισσότερο από 24 φορές χαμηλότερο από τον «προκαταρκτικό αριθμό» του Π.Ο.Υ του 3,4% τον Μάρτιο. Αυτός ο αριθμός χρησιμοποιήθηκε στα μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογήσουν τις καραντίνες και άλλα δρακόντεια μέτρα.

Δεδομένου της υπερβολικής επανάληψης για τους φερόμενους θανάτους από Covid, είναι πιθανώς ακόμη χαμηλότερο από 0,14% και θα μπορούσε να αποδείξει ότι ο Covid είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνος από τη γρίπη.

off-guardian

Μετάφραση

KORAKAS NEWS

Δείτε περισσότερα

Related Articles

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button