Ο Χαρδαλιάς δεν απαντά, μπλοκάρει!

Το τσαμπαμαγκίτικο υφάκι δεν χρησιμοποιείται μόνο στην τηλεόραση, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

  Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Oι διαχειριστές εκτελεστικής εξουσίας ας μη νομίζουν ότι οι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα προσφέρονται μόνο για τριτοκοσμικού τύπου φιγούρα. Προορίζονται για επικοινωνία με τους πολίτες. Μια μορφή επικοινωνίας είναι η παροχή απαντήσεων σε ερωτήματα που απασχολούν όσους καλούνται να πειθαρχήσουν σε πολιτικές αποφάσεις. Ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν απασχολεί την επικαιρότητα ως μπασκετμπολίστας των Λος Αντζελες Λέικερς ή ομηριστής.

Ασχολούνται μαζί του επειδή διορίστηκε από τον Μητσοτάκη υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, που αποφάσισε -μεταξύ άλλων- το κλείσιμο των ιερών ναών ακόμα και κατά τη διάρκεια της Μεγαλοβδομάδας και την απαγόρευση διανομής του Αγίου Φωτός. Το Μέγα Σάββατο του υπέβαλα στο twitter την ακόλουθη ερώτηση: «Τα ντελίβερι καφέδων και φαγητών δεν μεταδίδουν κορωνοϊό, αλλά η διανομή του Αγίου Φωτός στις ενορίες το μεταδίδει;» Αντί να απαντήσει, με μπλόκαρε!

Λες και μόνο εγώ είχα αυτή την ερώτηση να του υποβάλω και, απαλλασσόμενος από τον έλεγχο του ενός, θα μπορούσε να… μπλοκάρει και τις εύλογες απορίες των Ελλήνων και την αγανάκτηση πολλών για τον περιορισμό της άσκησης των λατρευτικών καθηκόντων τους. Η συμπεριφορά αυτή, μπλοκ αντί απαντήσεως, δεν φανερώνει κάτι άλλο παρά την αμηχανία και την αλαζονεία της εξουσίας, η οποία δεν αντέχει ειλικρινή διάλογο και «δύσκολα» ερωτήματα, αλλά μπορεί να επιβιώσει μόνο σ’ ένα απόλυτα ελεγχόμενο μιντιακό και εν γένει επικοινωνιακό περιβάλλον, το οποίο θα αναπέμπει ύμνους προς τη… μικρά μεγαλειότητα μιας εφήμερης εξουσίας.

Ας γνωρίζει και ο Χαρδαλιάς και άπαντες οι κυβερνητικοί ότι το να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα των Ελλήνων δεν επαφίεται στην καλή προαίρεσή τους και τη μεγαθυμία τους, αλλά είναι υποχρέωσή τους. Επίσης, η Ορθοδοξία δεν είναι «χόμπι πολυτελείας», που δικαιούται να σου κόψει κάθε μαθητευόμενος «μάγος» της εξουσίας, αλλά τρόπος ζωής, σάρκα από τη σάρκα του έθνους.  Αν δεν πιστεύουν τι είδους τσουνάμι αντιπάθειας και εναντίωσης προς τα πρόσωπά τους δημιούργησαν με το κλείσιμο των ιερών ναών και την απαγόρευση εκκλησιασμού, ας ρωτήσουν μερικούς από τους αστυνομικούς με πολιτικά που έστειλαν να παρακολουθήσουν τις «παράνομες» λειτουργίες για να τους μεταφέρουν όσα ειπώθηκαν από τους πιστούς.

newsbreak.gr

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close