Νεο σκάνδαλο από Μητσοτάκη…ακόμη 21 εκ ευρώ χάρισμα τα κανάλια μετα τα 11 εκ.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου το νέο δώρο στα κανάλια.(Δείτε το έγγραφο)

Το ενα σκάνδαλο μετά το άλλο…Μετα τα 13,5 εκ ευρώ στα μαγαζάκια τους(κόμματα) μοιράζουν αβέρτα εκατομμύρια στα Μέσα Μαζικής εξαπάτησης…

Δεν φτάνει που έδωσαν στα χρεοκοπημένα Τηλεοπτικά κανάλια 11 εκατ. ευρώ ενώ θα έπρεπε τα διαφημιστικά σποτάκια «Μένουμε Σπίτι» να είναι όλα δωρεάν, τώρα τους χαρίζουν και 21 εκατ. ευρώ.

Τους απαλλλάσει από την υποχρέωση καταβολής της δόσης του 2020 για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στις 30/3, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας & Ενημέρωσης αποφάσισε να εξαιρέσει τους ιδιοκτήτες των καναλιών από την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας δόσης ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για τις άδειες. Με δεδομένο ότι υπάρχουν 6 κάτοχοι άδειας παρόχου περιεχομένου ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής, τότε το συνολικό ποσό που δεν θα εισπράξει το Δημόσιο ανέρχεται στα 21 εκατ. ευρώ. «Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ανακήρυξη του υπερθεματιστή σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 13 του ν. 4339/2015, καθεμία δε από τις επόμενες δόσεις καταβάλλεται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου κάθε ημερολογιακού έτους, εξαιρουμένου του ημερολογιακού έτους 2020, εντός του οποίου δεν καταβάλλεται οιαδήποτε δόση» προβλέπεται στην ΠΝΠ, ενώ άγνωστο είναι τι μέλλει γενέσθαι. «Το υπολειπόμενο, κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσας, ποσό τιμήματος κάθε άδειας καταβάλλεται από τον υπερθεματιστή σε ισόποσες δόσεις» προστίθεται στο ίδιο άρθρο χωρίς καμία διευκρίνιση για το αν οι καναλάρχες γλίτωσαν άπαξ δια παντός αυτό το ποσό.

Παράλληλα, η ΠΝΠ ορίζει ότι οι ιδιοκτήτες των έξι ιδιωτικών καναλιών «δεν πρόκειται να καταβάλουν οιαδήποτε δόση τιμήματος άδειας εντός του ημερολογιακού έτους 2020, το ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ για κάθε άδεια που δεν θα αποδοθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.), θα επιμερισθεί αναλογικά στις επόμενες ετήσιες δόσεις που θα καταβάλλει έκαστος υπερθεματιστής και θα προσαυξάνει αναλογικά το ετησίως αποδιδόμενο στο Ε.Σ.Ρ. ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ». Το ζήτημα εν προκειμένω δεν είναι μόνο ότι οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών γλιτώνουν επιπλέον 50.000 ευρώ έκαστος, αλλά ότι προβλέπεται ρητά η προσαύξηση του εν λόγω ποσού για τις δόσεις των επόμενων χρόνων, κάτι που δεν αποσαφηνίζεται για τα 21 εκατ. ευρώ που πρέπει συνολικά να εισπράξει το Δημόσιο για τις άδειες.

«Δίνουν 30 εκατ. ευρώ στις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για τα τεστ, διπλασιάζουν την τιμή των ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ ενώ αποδεσμεύουν 11 εκατ. ευρώ για ενημερωτικά μηνύματα και παράλληλα δεν εισπράτουν τα 21 εκατ. ευρώ από τα κανάλια για τις άδειες. Έτσι δημιουργούνται τα δημοσιονομικά κενά…» σχολιάζουν με νόημα πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button