Μπουλντόζες στη Μύκονο κατεδαφίζουν αυθαίρετα σε παραλία.

Από νωρίς το πρωί έχει ξεκινήσει η κατεδάφιση αυθαίρετων τμημάτων σε κατασκευές του Nammos στην Ψαρρού στην Μύκονο.

Σύμφωνα με το Mykonos TV, από την απόφαση κατεδάφισης όπως ορίζει με έγγραφό του ΥΠΕΝ προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου εξαιρέθηκαν- τουλάχιστον προς το παρόν- τα δύο βασικά κτίρια 520 τ.μ και 39 τ.μ. του Nammos.

Υπενθυμίζεται δε, ότι οι αρμόδιοι επιθεωρητές είχαν εντοπίσει και εκεί παρανομίες καθώς δεν καλύπτονταν από τις δηλώσεις τακτοποίησης, δεδομένου ότι το περίγραμμα, οι διαστάσεις, η συνολική επιφάνεια, οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις και οι όψεις δεν συμφωνούσαν με τα δηλωθέντα.

Οι αυθαιρεσίες, που εντόπισε το κλιμάκιο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, στο Nammos είναι οι εξής:

1) Κατασκευή σε εξέλιξη διώροφου κτιρίου επιφάνειας 520 τ.μ εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας Ψαρρούς και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού με τμήματα του κτιρίου να βρίσκονται εντός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας.

2) Κατασκευή σε εξέλιξη κτιρίου με χρήση τουαλέτας (39 τμ) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού.

3) Τοποθέτηση κοντέινερ 23,5 τμ (χωρίς άδεια) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό

4) Τοποθέτηση τεσσάρων κυλινδρικών δεξαμενών ύψους 2,2 μέτρων και ακτίνας 0,5- 1,7 μέτρων εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.

Για τα δύο πρώτα κτίρια διευκρινίζεται ότι είχαν δηλωθεί ως κτίρια προς «τακτοποίηση» στο νόμο για τα αυθαίρετα.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button