Μητροπολίτης Κέρκυρας: Ανάσταση στις 12.00 ..Οχι στις 21.00 που θέλουν οι Αντίχριστοι.

Δεν είναι σωστή η κατάλυση του Μ.Σαββατου.Μονο μετα τα μεσάνυχτα!!!

Η Ανάσταση γίνεται στις 12.00.Αυτό  ειναι το νόημα της δήλωσης απο τον αμβωνα του Ιερού Ναου του Αγίου Σπυρίδωνος χθες των Βαϊων ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Παξών  και Διαποντίων Νήσων.Δεν σωστό απο δογματικής άποψης να ανασταίνουμε τον Χριστο την ημέρα της Ταφής του. Παρακαλώ τους πιστούς να μην καταλύσουμε το μέγα Σάββατο παρά μόνο μετά το μεσονυχτικόν.

το μήνυμα αυτο κατεγράφη στο Video που ακολουθεί .Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας διαφώνησε με τις οδηγίες της ΚΥΑ περί της λειτουργίας της Αναστάσεως του Μέγα Σαββάτου στις 21:00 το βράδυ.Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την επίσημη σελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κέρκυρας

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:Ευτυχώς που εμείς στα Επτάνησα εορτάζουμε για τριήμερο την ταφή και την ανάσταση του κυρίου και η θεια λειτουργιά θα γίνει τις πρωινές ώρες όπως παλιότερα, το γλυκοχαραμα της Κυριακης, θα τελεστεί το μεσονυκτικον και ο ορθος της αναστάσεως.

Τούτα τα πράγματα που γίνονται την ημέρα του μεγάλου Σαββάτου, που είναι η μέρα της ταφής να ανασταίνουμε τον Κύριο δεν είναι σωστό ούτε από άποψης δογματικής είναι ορθό και αυτός που καταλύει το μέγα Σάββατο έχει μεγαλο επιτίμιον από τους ιερούς κανόνες της εκκλησίας.

Παρακαλώ τους πιστούς να μην καταλύσουμε το μέγα Σάββατο παρά μόνο μετά το μεσονυχτικόν και μετά την θεια κοινωνία της αναστάσιμου θειας λειτουργιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί Ιερεις στη Κέρκυρα και σε ολη την Ελλάδα θα τελέσουν την Ανάσταση στις 12.00 και οχι στις 21.00

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΓΚΑΔΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 12.00

Δείτε περισσότερα

Related Articles

One Comment

  1. Κύπρος: Νέα απόφαση για τις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα – Έως 50 πιστοί με πιστοποιητικό εμβολιασμού .
    .
    https://gr.euronews.com/2021/04/23/cyprus-nea-apofasi-gia-tis-ekklisies-ti-megali-ebdomada
    .
    Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρεται ότι «στο εσωτερικό των ναών, επιτρέπεται η παρουσία μέχρι 50 ατόμων, νοουμένου ότι θα προσκομίζουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους για την COVID-19, με το οποίο να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιασθεί τουλάχιστον με τη μια δόση, τουλάχιστον τρεις (3) εβδομάδες πριν και τηρουμένου του μέτρου αποστασιοποίησης, καθώς και του υγειονομικού πρωτοκόλλου του Υπουργείου Υγείας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button