Μέσα στον Σεπτέμβριο η Πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία εκτιμά ο Ι.Μάζης.

Η πολεμική σύ­γκρουση της Ελλάδας με την Τουρκία είναι μοιραίο να συμβεί λόγω της τουρκικής αχαλίνωτης προκλητικότητας, υποστηρίζει ο Δρ. Ιωάννης Μάζης σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΜΠΑΜ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.
 Συγκεκριμένα, όπως είπε: «Εμείς πρέπει να υπερα­σπίσουμε την πατρί­δα μας. Αν δεν φύγουν, πυροβολείς, δεν υπάρχει άλ­λη λύση. Οι Τούρ­κοι θα δοκιμάσουν να μας σπάσουν τα νεύρα και την πολιτική αυτοπεποίθη­σή μας για να πάμε στο τραπέζι με την πρόταση που έκανε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Αν δεν το καταφέρουν, θα φτάσουν μέχρι τα άκρα».
Ο κ. Μάζης ακόμα τονίζει: «Ο Ερντογάν δεν μπορεί να πάει πίσω, έχει υποσχεθεί πολλά και έχει δημιουργήσει τόσες φρούδες ελπίδες στους οπαδούς του. Αν κάνει πίσω θα καταστραφεί. Εί­ναι μοιραίο ότι θα συγκρουστούμε. Ποιος Έλληνας θέλει να συνθηκολογήσει; Αυτό συμβαίνει μόνο αν χάσεις πόλεμο. Πριν από πόλεμο δεν γίνεται να συνθηκολογήσεις».
Στην ερώτηση αν οι ελληνικές, στρατιωτικές δυνάμεις μπορούν να ανταπεξέλθουν την ισχύ της Τουρκίας, απάντη­σε: «Μία χαρά αντέχουμε. Οι ελληνικές δυνάμεις είναι υπέρ το δέον ικανές να μας προστατέ­ψουν»,ενώ για το αν η Ελλάδα αντέ­χει οικονομικά αυ­τήν τη σύγκρουση, απάντησε: «Υπάρ­χουν προτεραιότητες. Για να υπάρχει η ελληνική οικο­νομία, πρέπει να υπάρχει χώρα.Αλλιώς θα γίνουμε κομμάτι της νέας οθωμανικής επικράτειας».
Για το τι πρέ­πει να προσέξου­με, τόνισε: «Η επι­κίνδυνη περίοδος είναι ο Σεπτέμβριος. Ολοκληρώνε­ται η ανάθεση των βυθοτεμαχίων νοτίως της Κρήτης και ανά πάσα στιγμή η Τουρκία κατά την κρίση της και με τη συμφωνία με Λιβύη μπορεί να στείλει σκάφη για έρευνες. Από εκεί και πέ­ρα υπάρχει ένας τρόπος να απαντήσεις. Δεν μπορείς να κάνεις την πάπια, κατά το κοινώς λεγόμενο, θα πέσει η κυβέρ­νηση. Δεν θα οπισθοχωρήσουμε. Όσο και να διαφωνούμε, οι Έλληνες σε αυτό θα είμαστε μαζί».
Ενοπλος
Επιβεβαίωση και σε Ρ/Σ για σύγκρουση 24/09/20 .Τοποθέτηση Ι.Μαζη στον Alpha 9,89.

Το σχέδιο του Ταγίπ Ερντογάν για να σύρει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ανέλυσε ο Ιωάννης Μάζης εκτιμώντας παράλληλα πως μετά την 24η Σεπτεμβρίου αν οι Βρυξέλλες δεν στείλουν ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα θα έχουμε «θερμή έκρηξη» στο Μεσόγειο.

«Έχω την αίσθηση ότι ο κ. Ερντογάν αυτή τη στιγμή εξαντλεί το χρόνο μέχρι τις 24 του Σεπτεμβρίου ούτως ώστε με εναλλασσόμενες συμπεριφορές του τύπου ψυχρό – ζεστό να καταναλώσει αυτό το χρόνο να μη τεθούν σοβαρές κυρώσεις σε βάρος του στις 24 του μηνός, να δώσει το δικαίωμα στη Γερμανία να αναπνεύσει από την πίεση στην οποία την έχει υποβάλει και παρελθούσης της 24ης, από την 25η και πέρα προσανατολίζεται να δημιουργήσει τα τετελεσμένα τα οποία επιθυμεί να δημιουργήσει ασχέτως αν εγώ θεωρώ ότι δεν θα του βγουν», είπε αρχικά στον Alpha 9,89 o Ιωάννης Μάζης, Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο ΕΚΠΑ.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button