Κίνηση απελευθέρωσης απο το σχέδιο “Κορωνοιός” .Μήνυση με ισχυρή βαση ..για αυτα που βιώνουμε..
Νικήστε το φόβο και το ραγιαδισμό...
Μέσα από τον ορυμαγδό του φόβου για τον κορωνοϊό, τα απαγορευτικά μέτρα, την αναστολή βασικών ατομικών και συλλογικών μας συνταγματικών δικαιωμάτων, χάριν του δημοσίου συμφέροντος, η λέξη που όλοι επικαλούνται είναι Η ΕΥΘΥΝΗ!
Μηνυτήρια λοιπόν αναφορά απέστειλε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Πρόεδρος της Δ.Ε. της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω και καθηγητής πανεπιστημίου Μακεδονίας κος Νικόλαος Βασιλειάδης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ τη νομική βάση της μηνυτήριας αναφοράς για αναζήτηση ΕΥΘΥΝΩΝ σε αυτούς που πραγματικά πρέπει και κρύβουν τις ευθύνες τους (ΣΣ: ο μόνος που ανέλαβε την ευθύνη του, στην μεταπολεμική πολιτική ιστορία του τόπου μας, γιατί είχε φιλότιμο, είναι ο Μαυρογιαλούρος!).
ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ! ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ! ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ! ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ
ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ.
ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κυρίου ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
Του Νικολάου Βασιλειάδη του Αναστασίου, Δικηγόρου – Επίκουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής και νομίμου εκπροσώπου του πολιτικού κόμματος ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ’’.
ΚΑΤΑ
Παντός Υπευθύνου, κατ’ άρθρα 45-49 ΠΚ.
Θεσσαλονίκη 03η Απριλίου 2020
Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ,
Εκθέτω στην κρίση Σας τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά και αιτούμαι τα κατά το νόμο.
Τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα μας βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Αναστολή βασικών ατομικών συνταγματικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, απαγόρευση άσκησης λειτουργιών της θρησκευτικής μας συνείδησης και λατρείας, οριζόντια μέτρα αναγκαστικού χαρακτήρα, πέραν των όποιων άλλων επαχθών μέτρων σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο.
Η ως άνω περιαγωγή σε μία τέτοια λίαν επώδυνη κατάσταση ασφαλώς και λαμβάνει χώρα χάριν του δημοσίου συμφέροντος, διό και τυγχάνει εφαρμογής η ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 5 του Συντάγματος, καθώς επιτρέπεται η λήψη μέτρων που επιβάλλονται για την προστασία της δημόσιας υγείας ή της υγείας ασθενών, όπως νόμος ορίζει.
Εκ πρώτης βεβαίως αναγνώσεως, με δεδομένη και τη παγκόσμια διάσταση του προβλήματος της επιδημίας (και όχι πανδημίας όπως αναφέρεται, καθώς, σύμφωνα με τον μέχρι πρόσφατο ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, για να συντρέχει περίπτωση πανδημίας θα πρέπει να νοσήσει το 10% του πληθυσμού, ήτοι 770.000.000!) του κορωνοϊού η υιοθέτηση αυτών της απάδουσας στη δημοκρατική τάξη πολιτικών αποφάσεων καθίστανται επιβεβλημένες, καθόσον χάνονται ανθρώπινες ζωές.
Προσέτι, όμως, ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας, εμφιλοχωρούν ζητήματα που αφορούν το νομικό μας πολιτισμό και θα ήθελα να σας ζητήσω, εκ των στην αρχή της παρούσας ιδιοτήτων ένεκα αλλά, ιδία, του Έλληνα το γένος πολίτη, τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών κατά παντός υπευθύνου.
ΣΤΟΙΧΕΙΟ 1Ο – ΕΡΩΤΗΣΗ : Ποιο είναι το κυρίαρχο στοιχείο , ο πυρήνας της λήψης αυτών των αυστηρών και ολοένα αυξανόμενων περιοριστικών μέτρων;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κατά κοινή παραδοχή, ο φόβος της διασποράς του ιού, που, αναπόδραστα, θα οδηγήσει στην ανάγκη περίθαλψης χιλιάδων νοσούντων στα νοσοκομεία.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το κεντρικό λοιπόν πρόβλημα είναι η αδυναμία του συστήματος να ανταπεξέλθει σε αυτήν την ‘’απρόβλεπτη’’ κατάσταση του ‘’αόρατου’’ (κατά τον πρωθυπουργό μας) ιού και η δεδομένη, σε περίπτωση μαζικής προσβολής, κατάρρευσης του συστήματος υγείας μας.
ΣΤΟΙΧΕΙΟ 2Ο – ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί υπάρχει αυτός ο φόβος της κατάρρευσης;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΝΟΜΙΚΗ – ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ: α)Ποιος ευθύνεται γι’ αυτήν την κατάσταση; Η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, απαραίτητης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, υλικών, υποδομών έχει ή δεν έχει προσωποποιημένες ποινικές ευθύνες;
β) Η διασπάθιση, τούτη την κρίσιμη στιγμή, πακτωλού εκατομμυρίων, αντί για τη θωράκιση του Συστήματος Υγείας της χώρας μας, όπως η διάθεση 11 εκατομμυρίων Ευρώ στα ΜΜΕ για διαφήμιση των μέτρων κατά του ιού, που θα μπορούσε να υπάρχει ρύθμιση για δωρεάν διαφήμιση χάριν του δημοσίου συμφέροντος (καθώς επίσης και η αναστολή τουλάχιστον έως το τέλος του έτους, της καταβολής της προβλεπόμενης δόσης 25 εκατομμυρίων ευρώ, από τα κανάλια που έλαβαν άδεια εκπομπής πανελλαδικής εμβέλειας), η διάθεση 13,5 εκατομμυρίων Ευρώ στα κόμματα, ανάμεσα στα άλλα και για ερευνητικούς σκοπούς (ωσάν να ανεύρουν αυτά το εμβόλιο κατά του ιού!), η διάθεση ποσού 11 εκατομμυρίων Ευρώ στην εταιρεία εκμετάλλευσης (διοδίων)της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Καλαμάτας έχει ή δεν έχει προσωποποιημένες ποινικές ευθύνες;
ΣΤΟΙΧΕΙΟ 3Ο –ΕΡΩΤΗΣΗ: α) Η αναστολή των βασικών συνταγματικών μας ελευθεριών και δικαιωμάτων , που συνιστά και μία οιονεί εκτροπή, και μάλιστα με απροσδιόριστη χρονική διάρκεια, έχει ισχύ μόνον για τους Έλληνες πολίτες; Διότι, προφανώς η απαγόρευση κυκλοφορίας, και μάλιστα δι’ εγγράφων ή sms δεν αφορά, πρόδηλα τους χιλιάδες αλλοδαπούς που βρίσκονται (στη συντριπτική πλειονότητα τους παράνομα, όπως έχει αποφανθεί με επάλληλες αποφάσεις του το ΣτΕ), καθόσον αυτοί έχουν τη δυνατότητα να εξέρχονται ανά 100 άτομα (!!!) ανά ώρα και όχι περισσότεροι από 10!!! (καθ’ ην στιγμή απαγορεύεται αντίστοιχο δικαίωμα στους Έλληνες), ως ορίζει ρητά η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου(ΦΕΚ 985, τεύχος Β’, 22.03.2020).
Η σαφής αυτή εξαίρεση, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία, έχει ή δεν έχει προσωποποιημένες ποινικές ευθύνες;
β) Η εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού σε ‘’πρόσφυγα’’ έγκυο, που συνεπεία του τοκετού, διαπιστώθηκε θετική στον ιό, ανέδειξε τη χαίνουσα πληγή για τη δημόσια υγεία. Η μεταφορά στην ενδοχώρα σε 28 δομές, που αποφασίστηκε ενώ μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας, έλαβε χώρα με τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας; Έχουν γίνει διαγνωστικοί έλεγχοι σε αυτές τις δομές; (σήμερα ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κος Κουμουτσάκος, σε συνέντευξή του στο MEGA, περιγράφοντας τα ‘’μέτρα’’ που έχουν ληφθεί, ουδόλως ανέφερε για έλεγχο, που είναι και εφικτό να πραγματοποιηθεί. Μήπως δεν υπάρχουν χρήματα προ τούτο, όπως και για θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εφόσον διατίθενται για το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ ΙΙ, όπου θα στεγαστούν χιλιάδες αλλοδαποί (αλήθεια Αξιότιμε Κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, θα ελεγχθεί ποτέ η διαδικασία χορήγησης ασύλου και ‘’ιθαγένειας’’!!! στις χιλιάδες παρανόμως εισελθόντων και μη εχόντων την ιδιότητα του πρόσφυγα;), τη στιγμή που χιλιάδες Έλληνες παραμένουν άστεγοι, τους επιβάλλεται δε (και σε άστεγο) πρόστιμο, όταν κάτι ανάλογο δεν επισυμβαίνει στους ‘’πρόσφυγες’’; Η κατάσταση αυτή έχει ή δεν έχει προσωποποιημένες ποινικές ευθύνες;
γ) Εάν, λόγω της έλλειψης των απαιτούμενων μέτρων, ως ανωτέρω εκτέθηκε, υπάρχει τεράστια διασπορά του ιού, οι ‘’μετανάστες –πρόσφυγες’’ αυτοί θα τύχουν της αναγκαίας νοσηλείας, καταρρέοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που δε θα δύναται να περιθάλψει και τους Έλληνες πολίτες; Μία τέτοια εξέλιξη έχει ή δεν έχει προσωποποιημένες ποινικές ευθύνες;
ΣΤΟΙΧΕΙΟ 4Ο – ΕΡΩΤΗΣΗ: Η απαγόρευση τέλεσης της θρησκευτικής ελευθερίας και θρησκευτικού καθήκοντος, ευθέως αντικρουόμενη και απάδουσα με τα άρθρα 3,13 και 25 του Συντάγματος, αφορά μόνον τους Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους; Διότι, πρόδηλα, η απαγόρευση αυτή, καθολική και απόλυτη, και μάλιστα εν μέσω της Αγίας Σαρακοστής και της μεγαλύτερης Εορτής της Ορθοδοξίας, της Αγίας Αναστάσεως και του Αγίου Πάσχα, δεν ισχύει για τους μουσουλμάνους; Προς επίρρωση, παραθέτω ένα άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου και Διευθυντή της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ κου Κοττάκη, ο οποίος προβαίνει σε συγκεκριμένες καταγγελίες που χρήζουν και ποινικής διερεύνησης (πρωτοσέλιδο εφημερίδας ΕΣΤΙΑ της 28-29.03.2020 με τίτλο: «Η καμπάνα πρόβλημα, ο μιναρές όχι»:
(Εικόνα)
ΣΤΟΙΧΕΙΟ 5Ο –ΕΡΩΤΗΣΗ: Καθ’ όλην τη διάρκεια της ενεσκηψάσης , ελέω κορωνοϊού, κρίσης, και καθημερινά διαπιστώνεται ένας ορυμαγδός προβολών, εκπομπών, συνεντεύξεων κλπ., στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία, αναμφίρρηστα, προκαλούν τρόμο, υπέρμετρο φόβο και ανησυχία στους πολίτες. Ενίοτε δε παρουσιάζεται και μία εικόνα που παραμορφώνει και διογκώνει την πραγματικότητα, εντείνοντας έτι περαιτέρω τα αισθήματα φοβίας του κόσμου, όπως π.χ. οι εικόνες και λήψεις από την παραλία της Θεσσαλονίκης, που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, και οδήγησαν στο κλείσιμο της (άλλο το ζήτημα της πολιτικής απόφασης, σίγουρα όμως η ψευδής εικόνα συνέτεινε στο απόλυτον της λήψης του μέτρου – πλην βεβαίως της γνωστής ‘’προνομιακής’’ ομάδας, που αναφέρεται παραπάνω. Ενδεικτικά του κλίματος που έχουν περιαγάγει τους πολίτες είναι και τα γεγονός ότι πάνω από 6.500 χιλιάδες συμπολίτες μας αναζήτησαν αρωγή σε γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης; Αντίθετα, δεν προβάλλονται ή αποσιωπώνται ψύχραιμες απόψεις εξαίρετων επιστημόνων, ως η άρτι κάτωθι παρατεθείσα:
«Τη δική του προσέγγιση ως προς την κρίση του κορωνοϊού κατέθεσε σε διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ο παγκοσμίου εμβέλειας Καθηγητής Παθολογίας και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, Γιάννης Ιωαννίδης. Ο κ. Ιωαννίδης σε άρθρο του, μεταξύ άλλων ερωτημάτων, κατέγραψε και το κατά πόσο αυτό που ζούμε είναι όντως μια πραγματική πανδημία ή «το φιάσκο του αιώνα». Καταγράφουμε τα όσα ενδιαφέροντα ανέφερε ο καθηγητής στα σχετικά τρία βίντεο που παρουσιάζονται.
Θα ήθελα να μην πανικοβληθούμε από αυτά τα δεδομένα. Υπάρχει πρόβλημα, αλλά τα δεδομένα που έχουμε δείχνουν ότι η πιθανότητα να έχεις σοβαρή εξέλιξη της λοίμωξης αυτής, πόσο μάλλον να πεθάνεις, είναι εξαιρετικά μικρή σε νέους ανθρώπους, είναι πρακτικά μηδενική όσο μπορεί να είναι μηδενικό σε παιδιά κάτω των 10 ετών και είναι πολύ μικρή σε ανθρώπους ενήλικες. Καταλαβαίνετε όμως ότι αν πάρουμε τον πληθυσμό της γης που είναι 7,8 δισεκατομμύρια, θα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι μέσης ηλικίας που θα έχουν σοβαρή παρουσίαση και φυσικά είναι λογικό ότι ένα σύστημα υγείας θα προσπαθήσει ίσως να υπερβάλλει, να έχει κάπως υπερβάλλοντα ζήλο γι’ αυτούς. Άρα λοιπόν τα δεδομένα που ακούτε από… να κάποια περιστατικά εδώ, να κάποια περιστατικά εκεί, δεν θα πρέπει να μας δημιουργούν πανικό. Ξέρουμε πολύ καλά την επιδημιολογική κατανομή, την ηλικιακή και των υποκείμενων νοσημάτων, οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας σε επίπεδο πληθυσμιακό έχουν πολύ μικρό κίνδυνο. Δεν το λέω αυτό για να αψηφήσουμε τον κίνδυνο. Το λέω όμως αυτό για να αποφύγουμε τον πανικό και να αποφύγουμε τη διαδικασία, που όπως βλέπετε σε όλα τα κανάλια, έχουμε συνεχώς αυτόν τον βομβαρδισμό,… άλλος ένας θάνατος, άλλος ένας άνθρωπος διασωληνωμένος. Είναι τραγωδία να έχουμε έναν άνθρωπο που πεθαίνει.
Δημοσιογράφος: Λάθος τακτική;
Ιωαννίδης: Θεωρώ ότι είναι λάθος τακτική επικοινωνιακά, δημιουργεί μία ψευδή πραγματικότητα, η οποία είναι κάτι σαν reality show, ένα reality show τρόμου, δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι βοηθάει τους πολίτες να συμμορφωθούν, ίσως από ένα σημείο και πέρα τους δημιουργεί μία αγανάκτηση, τους δημιουργεί φυσικά μεγάλο άγχος, και αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε σε αυτή τη φάση είναι το στρες και το άγχος. Θέλουμε οι άνθρωποι να είναι ήρεμοι, θέλουμε να σκέφτονται θετικά πράγματα. Θέλουμε να σκεφτόμαστε ότι ενωμένοι θα μπορέσουμε αυτό το πράγμα να το ξεπεράσουμε. Αν αρχίζαμε να δείχναμε τον κάθε θάνατο που συμβαίνει στον πλανήτη, αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να δείξουμε 60 εκατομμύρια θανάτους που συμβαίνουν τον χρόνο. Αυτή τη στιγμή έχουμε 13.000 θανάτους από SARS COV-2, το οποίο επισημαίνω είναι MERS SARS COV-2, όχι ότι αναγκαστικά ότι μόνο το SARS COV-2 τους σκότωσε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι ένα απειροελάχιστο ποσοστό σε σχέση με το σύνολο των θανάτων. Αν πάρουμε την Ελλάδα, στην Ελλάδα πεθαίνουν πάνω-κάτω 100.000 άνθρωποι το χρόνο, πάνω-κάτω 300 την ημέρα από διάφορα πράγματα. Από αυτούς τους 300, οι 70 περίπου πεθαίνουν από το κάπνισμα, και πεθαίνοντας χάνουν έναν μεγάλο αριθμό ζωής, ενώ από το SARS-2, όπως βλέπετε είναι ένας θάνατος, δύο θάνατοι, τρεις θάνατοι. Και ακόμα και αυτοί οι θάνατοι, οι περισσότεροι από αυτούς ανάγονται πίσω στο κάπνισμα. Είναι λοιπόν πολύ δύσκολο να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, αλλά πρέπει να το πετύχουμε, και παρακαλώ τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να μην ευοδώσουν την τρομολαγνεία. Να προσπαθήσουν να μεταδώσουν συντεταγμένα μηνύματα από σοβαρούς επιστήμονες, από ανθρώπους που ξέρουν και να κρατήσουν την ψυχραιμία και το ηθικό του πληθυσμού σε ένα υψηλό επίπεδο.
Η δημοσιογράφος του λέει ότι διάβαζε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του που έγραφε αν ζούμε όντως πραγματική πανδημία ή αυτό που ζούμε είναι το φιάσκο του αιώνα.
Ιωαννίδης: Ακριβώς. Το φιάσκο του αιώνα οφείλεται στο γεγονός ότι τα δεδομένα τα οποία διακινούνται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι εντελώς αναξιόπιστα. Για παράδειγμα, ο αριθμός των κρουσμάτων που χαρακτηρίζεται ώς 800.000 περίπου αυτή τη στιγμή, γνωρίζουμε πλέον πάρα πολύ καλά ότι είναι πάρα πολύ μεγαλύτερος. Πιθανότατα είναι 100 φορές μεγαλύτερος, δηλαδή μπορεί να μιλάμε για 80 εκατομμύρια, αλλά με αρκετή αβεβαιότητα. Αυτό σημαίνει επίσης ότι η πραγματική θνητότητα, δηλαδή η πιθανότητα να πεθάνει κάποιος σε περίπτωση που μολυνθεί είναι πολύ μικρότερη από τα νούμερα που κυκλοφορούν, 10-11% στην Ιταλία, 3 κόμμα κάτι στην Ελλάδα. Η θνητότητα η πραγματική είναι πολύ κοντά στην εποχική γρίπη. Τα δεδομένα που έχουμε τα τελευταία από χώρες που έχουν κάνει εντατικό έλεγχο δειγμάτων, όπως η Ισλανδία ή περιοχές όπως η πόλη Βο στην Ιταλία που έλεγξε όλο τον πληθυσμό ή ακόμα και οι μελέτες του Imperial College προχθές δείχνουν για παράδειγμα ότι στην Ιταλία έχει μολυνθεί ένα 10% του πληθυσμού. Το 10% αυτό του πληθυσμού αντιστοιχεί σε 6 εκατομμύρια Ιταλούς. Άρα ο παρονομαστής θα πρέπει να διορθωθεί κατά ένα πάρα πολύ μεγάλο αριθμό. Στην Κύπρο, όπου έχουμε καταγεγραμμένα 262 κρούσματα, ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Οι περισσότεροι που μολύνονται έχουν απλώς είτε κανένα σύμπτωμα είτε ελαφρά συμπτώματα τα οποία μοιάζουν πάρα πολύ με το απλό κρυολόγημα ή την απλή γρίπη, δεν πηγαίνουν να ελεγχθούν και καλά κάνουν. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να έχουμε πολλούς ανθρώπους που έρχονται στα εξωτερικά ιατρεία και στα νοσοκομεία και κατακλύζουν τα νοσοκομεία με κορωνοϊό. Είναι ακριβώς αυτό που έγινε στην Ιταλία. Ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που δέχθηκε αυτό το κύμα. Οι γιατροί είπαν, ας τους βάλουμε στο νοσοκομείο και πολύ γρήγορα τα νοσοκομεία τους γίνανε γεμάτα με κορωνοϊό, που απλώς μολύνανε μετά ή εποικίζανε άλλους ασθενείς που ερχόντουσαν για άλλους λόγους.
Δημοσιογράφος: Ποια θα ήταν η άλλη επιλογή, γιατί με οδηγείτε κάπου στη λογική της ανοσίας της αγέλης.
Ιωαννίδης: Κοιτάξτε να δείτε, γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή πάρα πολύ καλά, έχουμε να κάνουμε με κάτι το οποίο διαδίδεται πολύ γρήγορα, έχουμε να κάνουμε με κάτι το οποίο έχει πραγματική θνητότητα κοντά στην εποχική γρίπη, ίσως λίγο μεγαλύτερη, αλλά μπορεί και λίγο μικρότερη, έχουμε να κάνουμε κάτι το οποίο πρέπει να προστατεύσουμε ομάδες που έχουν υψηλό κίνδυνο θανάτου και επιπλοκών. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτές οι ομάδες είναι οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με χρόνια νοσήματα. Αυτούς πρέπει να τους διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού.
Δημοσιογράφος: Άρα μου λέτε ότι αυτοί έπρεπε να μείνουν στο σπίτι και η υπόλοιπη ζωή να συνεχιστεί κανονικά;
Ιωαννίδης: Θα πρέπει να κάνουμε επειγόντως ελέγχους τυχαίων δειγμάτων σε διαφορετικές χώρες και στην Ελλάδα και στην Κύπρο και στις Ηνωμένες Πολιτείες που αυτή τη στιγμή γίνονται διάφορες τέτοιες προσπάθειες, για να δούμε σε κάθε μέρος του κόσμου ποια είναι η ακριβής διάδοση του ιού. Αν είναι το 0,1% του πληθυσμού που έχει μολυνθεί ή αν είναι το 1% ή αν είναι το 10% ή αν είναι το 50%, γιατί μιλάμε για τέτοιες διαφορές που πρέπει να ισχύουν αυτή τη στιγμή σε διαφορετικές χώρες, τα μέτρα είναι πολύ διαφορετικά. Σε κάποιες περιοχές πρέπει να συνεχίσουμε αυτή την εντατική καραντίνα για όλους, σε πολλά άλλα μέρη όμως του κόσμου είναι πολύ πιθανό ότι η καλύτερη στρατηγική είναι επιθετική προστασία των ευάλωτων πληθυσμών, εντατική διαγνωστική προσπάθεια για να καταγράφουμε όσο γίνεται περισσότερα κρούσματα και οι άνθρωποι αυτοί να περνάνε σε μία μορφή απομόνωσης μέχρι να μην είναι πλέον μεταδοτικοί και επανεκκίνηση της κοινωνίας. Γιατί όπως καταλαβαίνετε, αν συνεχίσουμε στα τυφλά, για μήνες με όλα να έχουν καταρρεύσει, πλέον έχουμε τεράστιες πιθανότητες απώλειας ζωών από άλλα πράγματα, από αυτοκτονίες, από εμφράγματα, από χίλια δυο που συνοδεύουν την κοινωνική και οικονομική κατάρρευση που μπορεί να προκληθεί.
Δημοσιογράφος: Μάλιστα σε αυτό σας το άρθρο λέγατε το χαρακτηριστικό ότι είναι σαν να δέχεται επίθεση ένας ελέφαντας από μια γάτα και στον φόβο του τελικά αυτό πέφτει ο ελέφαντας στον γκρεμό.
Ιωαννίδης: Ακριβώς. Δεν θέλω να μειώσω το πρόβλημα της πανδημίας. Έχουμε ένα πρόβλημα και πρέπει να το λύσουμε. Ο αριθμός των θανάτων με την πορεία του επιδημικού κύματος και την καταγραφή των θανάτων που φαίνεται μάλλον να επιπεδώνεται αυτή τη στιγμή, μπορεί τελικά να οδηγήσει σε έναν συνολικό αριθμό θανάτων γύρω στις 100.000, μπορεί κάπως παραπάνω. Σκεφτείτε όμως ότι από γρίπη κάθε χρόνο παθαίνουν περίπου 500.000 με 700.000 στον κόσμο. Κάθε χρόνο παθαίνουν 10 εκατομμύρια από κάπνισμα και μάλιστα οι ασθενείς που πεθαίνουν από κορωνοϊό, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν καπνιστές ή είναι καπνιστές και ο λόγος που παθαίναν είναι ότι έχουν χρόνια νοσήματα, όπως χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ή στεφανιαία νόσο που τους κάνει ευάλωτους και οφείλονται στο κάπνισμα. Πρέπει λοιπόν ψύχραιμα να αντιδράσουμε, καλά κάνουμε και παίρνουμε σκληρά μέτρα, για να αναχαιτίσουμε την πορεία, αλλά πολύ γρήγορα πρέπει με τα κατάλληλα δεδομένα από τον διαγνωστικό έλεγχο να κινηθούμε χειρουργικά, με ακρίβεια, να μπορέσουμε να διασώσουμε την υπόλοιπη ζωή της κοινωνίας και να μη θρηνήσουμε πολύ περισσότερους θανάτους από πράγματα τα οποία είναι η συνέπεια των μέτρων και όχι του κορωνοϊού.
Πιστεύω ότι η κατάσταση είναι χειρότερη ως προς τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί, αλλά αυτό θα σημαίνει ότι είναι καλύτερη ως προς την πιθανότητα κάποιος που μολύνεται τελικά να έχει άσχημη έκβαση. Με το να ελέγχουμε μόνο λίγους από τους ασθενείς, κυρίως αυτούς που έχουν συμπτώματα, αυτούς που έρχονται στην προσοχή στο σύστημα υγείας, ζητάνε κάποια βοήθεια, είναι βέβαιο ότι έχουμε πολύ μεγάλή υποκαταγραφή του αριθμού των πραγματικών κρουσμάτων. Για παράδειγμα στην Ελλάδα που έχουμε 500 καταγεγραμμένα κρούσματα, είναι πιθανό ότι ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι από 1500 ίσως 50.000. Πιθανόν, γιατί ο αριθμός των δοκιμασιών που κάνουμε είναι πάρα πολύ περιορισμένος. Όσο περισσότερα, παραδόξως θα έλεγα τόσο καλύτερα, γιατί σημαίνει ότι η πιθανότητα κάποιος να πεθάνει είναι σαφώς μικρότερη από αυτήν που έχουμε υπολογίσει μέχρι τώρα.
Ο δημοσιογράφος ρωτά πότε θα καταλάβουμε αν θα γίνουμε σαν τη Νότια Κορέα ή τη γειτονική Ιταλία.
Ιωαννίδης: Για να μπορέσουμε να το καταλάβουμε αυτό, νομίζω, είναι απαραίτητο επειγόντως να γίνει κάποια ανάλυση ενός αντιπροσωπευτικού τυχαίου δείγματος από τον ελληνικό πληθυσμό. Ήδη έχει γίνει σε κάποια μέρη. Για παράδειγμα, στην Ιταλία, σε μία πόλη, στο Βο, ελέγχθηκε όλος ο πληθυσμός, περίπου 3.300 άνθρωποι και βρέθηκε ότι το 3% ήταν μολυσμένο, και αυτό μιλάμε την τρίτη βδομάδα του Φεβρουαρίου. Είναι πολύ πιθανό δηλαδή αυτή τη στιγμή ότι οι Ιταλοί να έχουν πολλά εκατομμύρια ανθρώπων που έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό. Η Ισλανδία επίσης αυτή τη στιγμή κάθε μέρα ελέγχει εθελοντικά περίπου 1000 ανθρώπους και είναι ένα μικρό κρατίδιο με έναν πληθυσμό περίπου 350.000 ανθρώπων. Με τον έλεγχο που έχει γίνει τώρα σε αυτό το σχεδόν τυχαίο δείγμα φαίνεται ότι το 1% του πληθυσμού έχει ήδη μολυνθεί. Μιλάμε ότι σε 350.000 αντιστοιχεί να είναι 3.500 ήδη μολυσμένοι. Πρέπει να αποκτήσουμε αυτή την πληροφορία στην Ελλάδα για να καταλάβουμε ποια είναι τα ενδεικνυόμενα μέτρα. Αν ο αριθμός είναι μικρός, τότε η εντατική προσπάθεια του να βρούμε το κάθε νέο κρούσμα και να βρούμε ποια είναι τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή είναι η ενδεικνυόμενη μέθοδος. Αν ο αριθμός είναι πάρα πολύ μεγάλος, είναι τελείως διαφορετική η κατάσταση. Το να κλείνουμε την κοινωνία, το να κλείνουμε την οικονομία, το να κλείνουμε τα πάντα, πέρα από το ζήτημα τη συμμόρφωσης, έχει, καταλαβαίνετε, και τεράστιο κόστος γενικότερα. Μπορεί να προκύψουν πολλές άλλες παρενέργειες σε πολλά επίπεδα. Δεν μπορούμε να το κρατήσουμε αυτό χωρίς να ξέρουμε πού βρισκόμαστε, απλώς στα τυφλά κλείνουμε την Ελλάδα για 18 μήνες, γιατί υπάρχουν κάποια μοντέλα που είναι μάλλον εξωπραγματικές οι προβλέψεις που λένε να περιμένετε 18 μήνες, αλλά αυτό είναι τελείως εξωπραγματικό. Σε αυτή την κατάσταση θέλουμε δεδομένα, θέλουμε ψυχραιμία, όχι πανικό. Η πιθανότητα να πεθάνει κάποιος είναι πολύ μικρότερη από ό, τι θεωρούσαμε αρχικά, όμως είναι ένα συχνότατο πρόβλημα μάλλον και χρειαζόμαστε δεδομένα για να το αντιμετωπίσουμε ορθολογικά και όχι απλώς με μέτρα τα οποία είναι τελείως στα τυφλά».
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Κατά τα ως άνω εκτεθέντα, ερωτάσθε Αξιότιμε Κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: Χρήζουν ποινικής διερεύνησης οι ως άνω συμπεριφορές, καθόσον, πρόδηλα, έχουν, κατά την ταπεινή μου νομική άποψη, ως και χιλιάδων συμπολιτών μας, τελεστεί, δια πράξεως ή παραλείψεως, τα κατωτέρω εγκλήματα του Ποινικού Κώδικα (και, ασφαλώς, όσα τυχόν άλλα θα διαγνώσετε), οι οποίες πράξεις ή παραλείψεις οδήγησαν και θα οδηγήσουν στο θάνατο ή σοβαρή ασθένεια χιλιάδων συμπολιτών μας ; Και τα οποία εγκλήματα, έχουν διαρκές περιεχόμενο, υπό την έννοια ότι οι συνέπειές τους επισυμβαίνουν σήμερα, οπότε ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΜΟΤΑΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 86 του Συντάγματος, το οποίο, ούτως ή άλλως, προσκρούει στο άρθρο 4 του Συντάγματος (στενός πυρήνας);
Άρθρο 306 Ποινικού Κώδικα: Έκθεση
1. Όποιος εκθέτει άλλον και έτσι τον καθιστά αβοήθητο, καθώς και όποιος αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που το έχει στην προστασία του ή που έχει υποχρέωση να το διατρέφει και να το περιθάλπει ή να το μεταφέρει, ή ένα πρόσωπο που ο ίδιος υπαίτια τραυμάτισε, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.
2. Αν η πράξη προκάλεσε στον παθόντα: α) βαριά σωματική βλάβη, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών, β) θάνατο, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη.
Σημειώσεις επί του νόμου
Ο νέος Ποινικός Κώδικας, όπως κωδικοποιήθηκε με τον Ν. 4619/2019, με ημερομηνία ισχύος την 1η Ιουλίου 2019.
Άρθρο 259 – Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) – Παράβαση καθήκοντος
Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη.
Σημειώσεις επί του νόμου
Ο νέος Ποινικός Κώδικας, όπως κωδικοποιήθηκε με τον Ν. 4619/2019, με ημερομηνία ισχύος την 1η Ιουλίου 2019.
Άρθρο 191 – Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) – Διασπορά ψευδών ειδήσεων
1. Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή.
2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος της πράξης της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας.
Σημειώσεις επί του νόμου
Ο νέος Ποινικός Κώδικας, όπως κωδικοποιήθηκε με τον Ν. 4619/2019, με ημερομηνία ισχύος την 1η Ιουλίου 2019.
Άρθρο 200 – Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) – Διατάραξη θρησκευτικών συναθροίσεων
1. Όποιος κακόβουλα προσπαθεί να εμποδίσει ή με πρόθεση διαταράσσει μια ανεκτή κατά το πολίτευμα θρησκευτική συνάθροιση για λατρεία ή τελετή, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη.
2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος μέσα σε εκκλησία ή σε τόπο ορισμένο για θρησκευτική συνάθροιση ανεκτή κατά το πολίτευμα ενεργεί υβριστικά ανάρμοστες πράξεις.
Σημειώσεις επί του νόμου
Ο νέος Ποινικός Κώδικας, όπως κωδικοποιήθηκε με τον Ν. 4619/2019, με ημερομηνία ισχύος την 1η Ιουλίου 2019.
Μετά τούτων, κατά τα άρτι διαλαμβανόμενα, παρακαλώ πολύ, την διερεύνηση από την πλευρά σας για να διαπιστώσετε αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες και βέβαια να αποδοθούν στους υπεύθυνους.
Επειδή για τον Έλληνα πολίτη ύστατο καταφύγιο τούτες τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, αποτελεί ο θεσμός της Δικαιοσύνης. Ένας θεσμός που βάλλεται πανταχόθεν, ιδία από αυτούς που έχουν συνηθίσει στην αυθαιρεσία και στο ανέλεγκτο αυτής.
Επειδή κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 24 παρ. 2 Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ. «(Η Εισαγγελία) Δρα ενιαία και αδιάκριτα και έχει ως αποστολή την τήρηση της νομιμότητας, την προστασία του πολίτη και τη διαφύλαξη των κανόνων της δημόσιας τάξης.». Ως κατέχουσα λοιπόν την ανώτερη θέση της εισαγγελικής ιεραρχίας της χώρας μας, είσθε πολλαπλώς ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να διασφαλίσετε την τήρηση της νομιμότητας, την προστασία του πολίτη και την διαφύλαξη των κανόνων της δημόσιας τάξης.
Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος: «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου». Επειδή η δικαιοσύνη αποτελεί σ’ αυτούς τους πραγματικά δύσκολους καιρούς την υπέρτατη προσδοκία και ελπίδα του πολίτη, προκειμένου να διασφαλισθεί το αρραγές των αρμών της κοινωνικής μας συνοχής.
Επειδή ο Ελληνικός λαός προσβλέπει σ’ Εσάς για την ευθυδικία, την τήρηση της νομιμότητας και την αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης και στην εν λόγω περίπτωση.
Επειδή οι νόμοι του κράτους μας υπάρχουν για να εφαρμόζονται και όχι να παραμένουν ανενεργοί, σαν «ακάλυπτες νομικές επιταγές».
Επειδή οι υπαίτιοι εγκληματικών πράξεων πρέπει να ανευρίσκονται και να τιμωρούνται αναλόγως.
Επειδή, αναμφίρρηστα, έχουν διαπραχθεί ιδιαιτέρως σοβαρά ποινικά αδικήματα, κατά τα άρτι ανωτέρω εκτεθέντα.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Παρακαλώ για τις δικές Σας ενέργειες προκειμένου να διερευνήσετε, αν συντρέχει περίπτωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων, καθώς επίσης και τα πρόσωπα, τα οποία τα τέλεσαν, αποκαθιστώντας, έτσι, τη νομιμότητα.
Ο αναφέρων