Κι άλλο σκάνδαλο από τη Κυβέρνηση Κούλη..Απο ΕΟΤ ακόμη 32 εκ ευρώ για διαφήμιση!!!

42 και 32 μας κάνουν 74 εκ ευρώ μέχρι στιγμής για τα Μέσα εξαπάτησης και κολλητή Διαφημιστική με απ ευθείας ανάθεση!!

Μετά τα 42 εκατομμύρια ευρώ που ΧΑΡΙΣΕ η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να δίνουν ΤΡΟΜΟ και ΦΟΒΟ για τον Κορωνοιό και να μεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις για θύματα από τον ιό..Δίνουν μέσω του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) σε Διαφημιστική εταιρεία (MARKETING GREECE) ακόμη 32 εκατομμυρια να τα μοιράσει με ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ σε δικά τους Μέσα εξαπάτησης..Σύνολο 74 εκατομμυρια ευρώ χρήματα των Ελλήνων τα μοιράζουν σε δικά τους Μέσα ενημέρωσης!!!

Τα ψεύδη τα ομολόγησε και ο ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ από Φαρμακευτικές εταιρείες κ.Τσιόρδας..χωρίς να αντιδρούν οι Ελληνες που πολεμούν από τους καναπέδες τους και τα πληκτρολόγια…Και τώρα ήρθε νέο ΠΑΚΕΤΟ να ΦΑΝΕ και οι ΚΟΤΕΣ!!!!

Ακόμη δεν έχουν ανεβάσει τα ποσά που ΡΟΥΦΗΞΑΝ τα Μέσα Εξαπάτησης για το Μένουμε σπίτι – Μένουμε ασφαλείς δηλαδή μένετε ΑΦΡΑΓΚΟΙ και ΑΝΕΡΓΟΙ και τρώνε τα ΕΡΠΕΤΑ της Ενημέρωσης για να σας ταΐζουν το “φαγητό” τους ΑΜΑΣΗΤΟ!!! Πληρώθηκαν ΜΕΓΚΑ ΣΚΑΙ κ.α να μας κλείσουν στα σπίτια ..Έβαλαν το Μασόνι Τσιόρδα να μας τρομοκρατεί…Φέρνουν την ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ  για να πεθάνουν το κόσμο!!! Είναι τα ίδια Μέσα που μας έλεγαν βάλτε πλάτη για τα Μνημόνια..

Η Διαφημιστική Μarketing Greece έχει στην Διεύθυνση της συγγενικό πρόσωπο του Προέδρου του ΣΕΤΕ κ.Γιάννη Ρέτσου.Μιας εταιρείας Φιλικής με το Μαξίμου..

ΣΕΤΕ είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.. Εξασφάλισαν ? 32 εκατομμύρια ευρώ  την διαφήμιση των επιχειρήσεων τους με χρήματα των Ελλήνων!!!

Ολα ελέγχονται από Μαξίμου προς το Υπουργείο Τουρισμού και ΕΟΤ. Κατέστρεψαν την Οικονομία και τον Τουρισμό και θέλουν να ρίξουν 32 εκ ευρώ για να διαφημίσουν τις επιχειρήσεις των φίλων τους και τα δίνουν σε δικούς τους σταθμούς μέσω της Διαφημιστικής marketing Greece και ολη η Ελλάδα στη ΠΕΙΝΑ!!!

Οι υπάλληλοι του ΕΟΤ τραβάνε τα μαλλιά τους !!! Μάλιστα εξέδωσαν ανακοίνωση που τα Μέσα Εξαπάτησης την ΕΘΑΨΑΝ!!! Τώρα αν μετά τη δημοσιοποίηση σταματήσει η προσπάθεια θα το δούμε..Η εταιρεία MG για την κατασκευή του σποτ θα εισπράξει 99.000 ευρώ .Τα εκατομμύρια προορίζονται για ΜΜΕ .Για να δούμε αν καταφέρουν να τα ακουμπήσουν σε Φιλικά Μέσα μετά τις διαροές ..

Διαβάστε την Ανακοίνωση της διοίκησης των Υπαλλήλων του ΕΟΤ που ρωτάνε ….Ποια κριτήρια επέβαλαν την απευθείας ανάθεση στην ιδιωτική εταιρεία Marketing Greece A.E., συμβάσεων που αφορούν στην υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων προβολής της Χώρας μας?

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Στις 13/04/2020 εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στο άρθρο 69 της οποίας προβλέπεται, ότι για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει την 31η Αυγούστου 2020, το Υπουργείο Τουρισμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α΄ και β΄ βαθμού, συμπεριλαμβανομένων των αναπτυξιακών εταιρειών αυτών, δύνανται να συνάπτουν συμβάσεις προμηθειών και υπηρεσιών με την εταιρεία με την επωνυμία «MARKETING GREECE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» και τον διακριτικό τίτλο «Marketing Greece A.E.» με απευθείας ανάθεση, ανεξαρτήτως της αξίας της σύμβασης, κατά παρέκκλιση της κείμενης εθνικής νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων. Οι συμβάσεις θα αφορούν στην υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων προβολής, διαφήμισης, προώθησης, επικοινωνίας και δημόσιων σχέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δηλαδή θα αφορούν σε όλα όσα αποτελούν τις μοναδικές πλέον κύριες αρμοδιότητες του ΕΟΤ. Ουσιαστικά πρόκειται για δυνατότητα ανάθεσης στη Marketing Greece, δηλαδή στον Ιδιωτικό Τομέα, μέρους ή του συνόλου του έργου του ΕΟΤ και μάλιστα κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων.

Ταυτόχρονα πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο, ότι ο Γ.Γ.ΕΟΤ κ. Φραγκάκης εγκαινιάζει συνεργασία του ΕΟΤ με το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων σχετικά με τη στατιστική ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων της χώρα μας αλλά και των χωρών προέλευσης τους εισερχόμενου τουρισμού, τη σχετική κατάταξη της Χώρας και έρευνες ικανοποίησης των τουριστών. Στην περίπτωση αυτή έχουμε, σε πλήρη αντίθεση με την ΠΝΠ, συνεργασία με φορείς του Δημόσιου Τομέα, πράγμα που οδηγεί εκ των πραγμάτων σε μια αντίφαση.

Πάντως την περίπτωση της συνεργασίας με το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων γνωρίζουμε το αντικείμενο της συνεργασίας, ενώ στην περίπτωση της Marketing Greece A.E. δεν γνωρίζουμε τίποτε….Τί θα αναθέσει ο ΕΟΤ, που δεν μπορεί να υλοποιήσει ο ίδιος; Γιατί η εμπειρία των στελεχών του Οργανισμού παραγνωρίζεται τη στιγμή, που ο ΕΟΤ είναι ο μόνος φορέας της Χώρας, που έχει καταρτίσει και εφαρμόσει συστήματα διαχείρισης κρίσης στο παρελθόν;

Και το κυριότερο: τα τελευταία χρόνια αρχής γενομένης από την περίοδο υπουργίας της κας Ο. Κεφαλογιάννη και κατά τη διάρκεια της υπουργίας της κας Ε. Κουντουρά, ο ΕΟΤ έχασε τις περισσότερες αρμοδιότητές του και κινδυνεύει να μετατραπεί σε λογιστήριο, χωρίς άποψη, δράση και ουσιαστικό αντικείμενο εργασίας. Η δυνατότητα ανάθεσης της υλοποίησης δράσεων στην ιδιωτική εταιρεία Marketing Greece A.E., πέραν της δυσπιστίας για την απευθείας ανάθεση που γεννά, μας προκαλεί ακόμη περισσότερη ανησυχία.

Για τα παραπάνω αναφερόμενα σημαντικά ζητήματα για τον Οργανισμό, καλούμε την Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ να απαντήσουν αν γνώριζαν για την απευθείας αυτή ανάθεση στην εταιρεία Marketing Greece A.E της ανωτέρω μονοπωλιακής διάταξης και θεωρούμε δεδομένη τη στήριξή τους για την προστασία το κύρος και την αξιοπιστία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ) του μοναδικού Δημόσιου φορέα της παγκόσμιας τουριστικής προώθησης και προβολής της χώρας.

Τέλος καλούμε τον υπουργό Τουρισμού να απαντήσει: Ποια ανάγκη και ποια κριτήρια επέβαλαν την απευθείας ανάθεση στην ιδιωτική εταιρεία Marketing Greece A.E., συμβάσεων που αφορούν στην υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων προβολής, διαφήμισης, προώθησης, επικοινωνίας και δημόσιων σχέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και μάλιστα κατά παρέκκλιση της αυστηρότατης ισχύουσας νομοθεσίας περί Δημοσίων Συμβάσεων Προμηθειών και Υπηρεσιών που αποτελεί προσαρμογή της χώρας σε οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Γιατί αναφέρει στην απάντηση του προς την Εφημερίδα των Συντακτών της 16/04/2020 βαφτίζοντας την “Marketing Greece” Οργανισμό ενώ πρόκειται για ανώνυμη εταιρεία του Ιδιωτικού Τομέα?

Τί προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση με τον ΕΟΤ; Με ποιο τρόπο θα αξιοποιήσει τα στελέχη του και τη συσσωρευμένη εμπειρία του κατά τα 70 και πλέον χρόνια ζωής του;

Aυτή είναι η ανακοίνωση του ΔΣ των υπαλλήλων του ΕΟΤ και σύμφωνα με πληροφορίες τρία μέλη που δεν υπέγραψαν την απ ευθείας ανάθεση στην διαφημιστική εταιρεία προτίθενται να παραιτηθούν. Πρόκειται για την Χαρά Πασχαλίδου την Αγγελική Μητσολίδου και Β.Πολίτη.

Μητσοτάκης Θεοχάρης & Γκερέκου τι λένε για όλα αυτά?

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button