Η Ρωσία Kατασκευάζει Ένα Δίκτυο Επιτήρησης Ονόματι “Ασφαλής Πόλη”

Το Γραφείο του Δημάρχου της Μόσχας θα συλλέγει δεδομένα CCTV από όλη τη Ρωσία στο πλαίσιο της φιλικής του συνολικής επιτήρησης.

Μετάφραση: Απολλόδωρος 27 Οκτωβρίου 2022, Riley Waggaman – Διάβαστε το εδώ.

Έχετε τόσο ωραίο πρόσωπο. Θα σας πείραζε τρομερά αν ο Sergey Sobyanin, ο Techno-Khan της Μόσχας, το αποθήκευε στο κεντρικό του κέντρο δεδομένων, για πάντα;

Και δεν θα σας πείραζε αν αναγνώριζε το απαλό, εύπλαστο πρόσωπό σας, ακόμα κι αν ζείτε στο Τσέλιαμπινσκ και δεν έχετε πατήσει ποτέ το πόδι σας στη Μόσχα;

Ναι, φυσικά και είναι εντάξει. Σας κολακεύει που ο Sobyanin λαχταρά το πρόσωπό σας με τόσο παθιασμένο και έντονο τρόπο.

Η Kommersant έχει τις καυτές λεπτομέρειες:

Το Τμήμα Τεχνολογιών Πληροφορικής της Μόσχας σκοπεύει να οριστικοποιήσει ένα ενιαίο κέντρο αποθήκευσης δεδομένων, στις εγκαταστάσεις του οποίου λειτουργεί το σύστημα αναγνώρισης προσώπου της πρωτεύουσας, για να συγκεντρωθεί η συλλογή ροών βίντεο σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Από τεχνικής άποψης, αυτό είναι λογικό, παραδέχονται οι ειδικοί, αφού τώρα καμία περιοχή δεν μπορεί να διαθέσει πλήρη υπολογιστική ισχύ για την επεξεργασία ενός τέτοιου όγκου δεδομένων. Η συγκεντρωτική ανάλυση των πληροφοριών βίντεο καθίσταται σημαντική ενόψει της αυξημένης τρομοκρατικής απειλής και της αναζήτησης ατόμων που διαφεύγουν της κινητοποίησης, πιστεύουν οι συμμετέχοντες στην αγορά αναζήτησης στο Διαδίκτυο.

Ο πρώτος γύρος της μερικής κινητοποίησης έχει ουσιαστικά (επίσημα;) τελειώσει, αλλά είμαστε σίγουροι ότι ο Sobyanin μπορεί να αξιοποιήσει αυτή την “κεντρική ανάλυση των πληροφοριών βίντεο” για κάθε είδους κυνήγι προλετάριων και όχι μόνο για κυνήγι υπεξουσιαστών.

Υπάρχει προηγούμενο. Τον Φεβρουάριο του 2020, ο Sobyanin ανακοίνωσε ότι η συμμόρφωση με τα μέτρα καραντίνας COVID στη Μόσχα θα παρακολουθείται με τη χρήση του συστήματος αναγνώρισης προσώπου της πόλης.

Όπως καταγράψαμε τον Ιούλιο, οι πόλεις σε όλη τη Ρωσία γίνονται πολύ έξυπνες -και πολύ, πολύ ασφαλείς.

Και η εξυπνάδα και η ασφάλεια αυξάνονται εκθετικά με κάθε μέρα που περνάει:

Ακολουθήστε τους συνδέσμους για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τα “ασφαλή και αποτελεσματικά βιομετρικά συστήματα πληρωμών” της Μόσχας ή τα σχέδια του Sobyanin για “γενετικά διαβατήρια μέχρι το 2030“.


—-Δικτυογραφία:

Russia building “Safe City” surveillance grid – OffGuardian

Russia building “Safe City” surveillance grid

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button