Η μεγάλη σχολή της απάτης ή πώς από την “εθνική ταπείνωση Τσίπρα” έφτασε στα “συγχαρητήρια Β. Μακεδονία”!

Η νέα απάτη Μητσοτάκη απέναντι στους Έλληνες ολοκληρώθηκε χθες. Η Βόρεια Μακεδονία εντάχτηκε στο ΝΑΤΟ και η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση της γείτονος!

Πόσο καιρός πέρασε από τότε που ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για “εθνική ντροπή” σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών; Πόσος χρόνος πέρασε από τότε που έλεγε ότι ο Τσίπρας αντάλλαξε τη συμφωνία των Πρεσπών με την αύξηση των συντάξεων; Πόσος καιρός πέρασε από τότε που έλεγε ότι ως πρωθυπουργός θα ακυρώσει τη συμφωνία ή θα θέσει βέτο στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ;

Ας θυμηθούμε το πώς έστησε την πολιτική του απάτη:

ΔΕΘ 15 Σεπτεμβρίου 2018: Η συμφωνία με τα Σκόπια είναι ντροπιαστική για την Ελλάδα. Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα, έλεγε: Η ΝΔ όχι μόνο θα καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και θα την ακυρώσει όταν αυτή έρθει στην κυβέρνηση.

«Η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών παράγει αποτελέσματα που είναι πολύ δύσκολα αναστρέψιμα. Αυτό μόνο με εκλογές μπορεί να αποτραπεί» ανέφερε και πρόσθεσε «Δεν θα κυρώσω τη συμφωνία για το Σκοπιανό».

Ιανουάριος 2019, συζητείται και ψηφίζεται στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, την οποία καταγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης και δηλώνει ότι θα την ακυρώσει ως πρωθυπουργός, προβάλλοντας και βέτο στην ένταξη της χώρας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Μιλάει για εθνική ήττα και εθνική ντροπή. Αναφέρεται σε εθνική περιπέτεια διαρκείας.

Διατηρούμε το δικαίωμα βέτο
Περιγράφοντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας εφόσον γίνει κυβέρνηση έναντι των Σκοπίων, ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε:
«Εφόσον οι Έλληνες πολίτες με εμπιστευθούν ως πρωθυπουργό, αρνούμαι κατηγορηματικά να ερμηνεύσω τη συμφωνία με αυτόν τον τρόπο. Η διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ δεν σχετίζεται με τη συμφωνία των Πρεσπών. Η Ελλάδα θα διατηρήσει στο ακέραιο όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα του κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή, το δικαίωμα να διαπραγματεύεται και να ανοίγει ή να κλείνει κάθε επιμέρους κεφάλαιο της προενταξιακής διαδικασίας, ανάλογα με τα εθνικά και τα κοινοτικά συμφέροντα. Με απλά λόγια, η Ελλάδα μπορεί ανά πασά στιγμή να βάλει βέτο στη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή οικογένεια».

«Η συμφωνία των Πρεσπών βλάπτει το εθνικό συμφέρον και γεννά νέα προβλήματα στον τόπο…Αν, η συμφωνία των Πρεσπών κυρωθεί, τότε δεν θα μπορεί να ακυρωθεί, καθώς διαθέτει μεγαλύτερη ισχύ από κάθε νόμο. Το Διεθνές Δίκαιο καθιστά δυσμετάβλητη κάθε τροποποίησή της. Και τυχόν παραβίασή της μπορεί να σημάνει διεθνή απομόνωση και Διεθνές Δικαστήριο για τη χώρα μας. Και το βάρος που θα αναλάβει η επόμενη κυβέρνηση θα είναι τεράστιο. Γι’ αυτό ακριβώς και όλα κρίνονται σήμερα. Όχι αύριο. Η ώρα της ευθύνης είναι τώρα. Όχι αύριο. Οι υπεύθυνοι κρίνονται εδώ. Όχι αλλού.  Και γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία παίρνει θέση στην πλευρά της εθνικής αξιοπρέπειας: Καταψηφίζει τη συμφωνία των Πρεσπών! Καθαρές κουβέντες: Κάθε ψήφος στη Συμφωνία των Πρεσπών σημαίνει και κάτι ακόμα: Ψήφος στον κ. Τσίπρα για να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκλεισε καλώντας τους βουλευτές «στην ονομαστική ψηφοφορία που θα ακολουθήσει να πείτε το μεγάλο «Όχι». Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Να σταθούμε στο ύψος της Ιστορίας».

25 Ιανουαρίου 2019: Ψηφίζεται η συμφωνία των Πρεσπών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για μια στενάχωρη μέρα για την Ελλάδα, για εξαπάτηση Τσίπρα, καταστροφή και εθνική υποχώρηση. Το δικαίωμα της Ελλάδος για βέτο δεν θα το απεμπολήσω.”Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας είναι πριν το ξημέρωμα”, λέει με δραματικό τόνο!

Απρίλιος 2019: Ο Τσίπρας αντάλλαξε το Μακεδονικό με τις συντάξεις.

3 Δεκεμβρίου 2019, μετά το βέτο της Γαλλίας στην ένταξη Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας στην ΕΕ:

«Λάθος» που ελπίζει να αναθεωρηθεί το ερχόμενο έτος χαρακτηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απόφαση του Γάλλου προέδρου Μακρόν να μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις για ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην ΕΕ, σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δηλώνει ότι ανησυχεί για τη ρωσική επιρροή στα Δυτικά Βαλκάνια και για αυτό ελπίζει σε αλλαγή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του 2020.

Καλεί επίσης τον πρόεδρο Μακρόν να προσεγγίσει την προοπτική ένταξης την χωρών των δυτικών Βαλκανίων, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, ως γεωπολιτικό στόχο, όπως είχε κάνει η γαλλική κυβέρνηση με την ένταξη της Ελλάδας το 1979.

candiadoc.gr

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button