Η δικτατορική ατζέντα της απάτης του Κορωνοιού..Γιατί σχεδόν καμία χώρα δεν τα παρατάει;

Η κρυφή Αλήθεια ..Αν έχετε συνείδηση και λίγη τσίπα ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ το ΕΓΚΛΗΜΑ!!

Πριν το θέμα θα παραθέσουμε τον πρόλογο της Κ.Σουφλή που το δημοσίευσε στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ.

Αν και η καμπύλη θανάτου Covid-19 φλερτάρει από καιρό με τη μηδενική γραμμή σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να παρενοχλούν τους πληθυσμούς τους σε κατάσταση πανικού, να τους κλειδώνουν, να τους παρακολουθούν με σχεδόν Orwellian σχήμα, να καταστρέφουν εκατομμύρια βιοποριστικά μέσα, να σφραγίζονται.

Οι εγκέφαλοι πίσω από αυτό το ανείπωτο πλανητικό γεγονός, προκαλούν έναν παγκόσμιο μαζικό πανικό και δελεάζουν τις κυβερνήσεις των κορυφαίων βιομηχανικών εθνών να λάβουν υπερβολικά μέτρα που έχουν καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις.

Αφιερωμένο στην ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΥΛΩΝΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΝΟΣΗΡΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΩΝ ΤΗΣ, ΤΩΝ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ.

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1. Προκαλώ τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να το διαβάσει και να πράξει ότι του υπαγορεύει το τελευταίο ίχνος της συνείδησής του, για να σώσει τον Ελληνικό Λαό.

Υ.Γ.2. Η σοβαρότητα του ρεπορτάζ, καθιστά επιτακτική την ανάγκη διάδοσης της ανάρτησης αυτής.


Η απόλυτη αποκάλυψη της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ! Ενας αγορασμένος πλανήτης. Γιατί σχεδόν όλα τα κράτη ευνοούν μια ιατρική δικτατορία;

Ο οικονομικός εκβιασμός αναγκάζει πολλές χώρες να υποκύψουν σε μια δικτατορική ατζέντα που οδηγεί σε κοινωνική καταστροφή.

Παράξενο: Το ίδιο γελοίο είδος «προστασίας από μόλυνση» συμβαίνει σχεδόν παντού σε αυτόν τον πλανήτη. Από τη Χιλή στη Νιγηρία έως τη Μιανμάρ:

Η προστασία από ασθένειες το 2020 μοιάζει σχεδόν ίδια παντού. Γιατί τα περισσότερα κράτη, ακόμη και στη βαθύτερη Αφρική, ορίζουν, μετρά και αντιμετωπίζουν την επιδημία της κορώνας ακριβώς όπως το κρίνει απαραίτητο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας;

Γιατί σχεδόν καμία χώρα δεν τα παρατάει;

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα διαδραματίζουν βασικούς ρόλους στον παγκόσμιο εκβιασμό. Ο απλός πυρήνας του: “Παίξτε μαζί μας με την πλανδημία μας – αλλιώς δεν θα υπάρξουν τα χρήματα για εσάς.”

Οταν  ο βορράς έχει κρυολόγημα, ο νότος βρίσκεται στην εντατική φροντίδα: αυτός ο κανόνας εφαρμόζεται στην παγκόσμια οικονομία πριν από το 2020.

Η κρίση της κορώνας διευρύνει αυτό το κενό.

Είναι αλήθεια ότι οι πλούσιες χώρες του βόρειου ημισφαιρίου έχουν προκαλέσει ιστορικά άνευ προηγουμένου ζημίες στον εαυτό τους  χωρίς να χρειάζεται – με ποσοστά θανάτου στο εύρος των κυμάτων της γρίπης – που εν τω μεταξύ ακόμη και η Μεγάλη Ύφεση του 1929/30 φαίνεται νάνος μπροστά της.

Μόνο η οικονομία των ΗΠΑ συρρικνώθηκε κατά 32,9 %  το δεύτερο τρίμηνο – η υψηλότερη τιμή από το 1947 (1). Το κλείσιμο των εγκαταστάσεων, η διακοπή των αλυσίδων εφοδιασμού, η συντριβή του παγκόσμιου εμπορίου, η βλάβη του συστήματος μεταφορών, η δραματική μείωση της ζήτησης και της παραγωγής, η πλήρης κατάρρευση του τουρισμού μεγάλων αποστάσεων, ένα κύμα χρεοκοπίας έπληξε ακόμη και κράτη πλούτου όπως η Γερμανία. Αλλά τουλάχιστον εδώ τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης αποτρέπουν τα χειρότερα.

Κανείς δεν λιμοκτονεί μεταξύ Βερολίνου και Μπέλφαστ, Λισαβόνας και Βιέννης.

 Η αχαλίνωτη Κορονοπάράνοια, από την άλλη πλευρά, χτυπά φτωχές χώρες, οι οποίες βρίσκονται κυρίως στο νότιο ημισφαίριο, πολύ πιο σκληρά.

Κατά κανόνα, δεν υπάρχει επίδομα ανεργίας ή επίδομα βραχυχρόνιου χρόνου, καμία προστασία κατά της απόλυσης, καμία ασφάλιση υγείας και σύνταξης, καμία επιδότηση για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που ανακουφίζουν τη χειρότερη δυστυχία.

Από τα 3,3 δισεκατομμύρια εργατικό δυναμικό παγκοσμίως, δύο δισεκατομμύρια λειτουργούν σε μια «ανεπίσημη οικονομία» χωρίς νομικούς κανονισμούς (2).

Μπορούν μόνο να ονειρευτούν μια μόνιμη απασχόληση. Είναι εργάτες που ζουν χειρωνακρικά  χωρίς αποταμίευση ή κοινωνική ασφάλιση. στην καλύτερη περίπτωση μπορούν μόνο να ελπίζουν ότι τα παιδιά τους θα βοηθήσουν στη διατροφή τους. Δεν μπορούν να βασίζονται στηνκυβέρνησή τους. Χωρίς εισόδημα, χωρίς αποθεματικά, δεν έχουν χρήματα για φαγητό, ενοίκιο, μέσα μαζικής μεταφοράς και φάρμακα. Ζουν χωρίς χρήματα στις φτωχογειτονιές ή είναι άστεγοι.

Οι συνέπειες του μαζοχισμού του υποχρεωτικού εγκλεισμού, στον οποίο επιδίδεται ο πρώτος κόσμος, χτύπησαν συνεπώς τον δεύτερο και τον τρίτο με πλήρη δύναμη.

Μεγάλα μέρη του πληθυσμού βρίσκονται εκεί σε τρομερή φτώχεια, δεν μπορούν να ξεφύγουν από τη δυστυχία τους, είναι απελπισμένοι, λιμοκτονούν και αυτοκτονούν.

Από τις 22 Απριλίου 2020, οι New York Times ανέφεραν τον τίτλο «Αντί του Κοροναϊού, η πείνα θα μας σκοτώσει» εκτιμούν  ότι ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από πείνα θα αυξηθεί κατά 130 εκατομμύρια παγκοσμίως μέχρι το τέλος του έτους (3).

Μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης φτάνει τα 225 εκατομμύρια (4).

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), 1,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν να χάσουν τα προς το ζην λόγω της κορώνας (5).

Χώρες όπως η Ινδία και το Πακιστάν καταγράφουν στα ύψη τα ποσοστά αυτοκτονίας – αφού ο έλεγχος των λοιμώξεων κατέστρεψε μαζικά τα προς το ζην, πολλοί πάσχοντες δεν βλέπουν άλλη διέξοδο από το να αυτοκτονήσουν.

 Πώς μπορεί  σχεδόν όλες οι αναπτυσσόμενες χώρες, να μιμούνται τη στρατιωτική, αυτοκαταστροφική διαχείριση κρίσεων των πλουσίων – γνωρίζοντας καλά ότι επιδεινώνουν έτσι την κατάφωρη δυστυχία των ανθρώπων τους;

Για εκατοντάδες εκατομμύρια, η καραντίνα νότια του ισημερινού σημαίνει να ζείς  σε μια άθλια καλύβα με μισή ντουζίνα συγγενείς σε μερικά τετραγωνικά μέτρα – ή να μένεις στη λάσπη χωρίς στέγη πάνω από το κεφάλι τους.

Γιατί σχεδόν όλα τα κράτη ευνοούν μια ιατρική δικτατορία που εξαρτάται από τον έλεγχο, η οποία αναστέλλει αδικαιολόγητα τα βασικά δικαιώματα, σαν να πρόκειται για επέκταση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σε ολόκληρο τον κόσμο;

Γιατί μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τον τρόμο – για παράδειγμα μέσω στρατοπέδων συγκέντρωσης τα ονομάζουν “στρατοπέδων καραντίνας” , όπως στο Βιετνάμ και το Νεπάλ;

Γιατί το κάνουν, παρόλο που η “οργή” του φερόμενου μικροβίου είναι πιο αισθητή στις πρώτες σελίδες και στις τηλεοπτικές ειδήσεις παρά σε ιατρικά γραφεία, μονάδες εντατικής θεραπείας και νεκροταφεία;

Στην πραγματικότητα, η θνησιμότητα της κορώνας στις περισσότερες χώρες της Νότιας Αμερικής και της Αφρικής ήταν μέχρι στιγμής σημαντικά χαμηλότερη από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, πιθανώς λόγω του νεότερου πληθυσμού και χάρη στους κλιματολογικούς παράγοντες (6).

Γιατί υπάρχουν και πολιτικά υπεύθυνοι άνθρωποι που αναφέρουν στατιστικά στοιχεία που ακόμα και οι μαθητές μπορούν ήδη να δουν μέσω των μη επιστημονικών γνώσεων τους, ότι είναι λάθος;

Αν και η καμπύλη θανάτου Covid-19 φλερτάρει από καιρό με τη μηδενική γραμμή σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να παρενοχλούν τους πληθυσμούς τους σε κατάσταση πανικού, να τους κλειδώνουν, να τους παρακολουθούν με σχεδόν Orwellian σχήμα, να καταστρέφουν εκατομμύρια βιοποριστικά μέσα, να σφραγίζονται.

Από τις 8 Σεπτεμβρίου 2020, περισσότερες από 70 χώρες δεν επιτρέπουν καθόλου τους αλλοδαπούς στη χώρα ή κατ ‘εξαίρεση (7).

Γιατί το η μια μετά την άλλη χώρα,  συνεχίζει να διαδίδει κατάσταση έκτακτης ανάγκης αντίθετα με τα γεγονότα, να βασίζεται σε εξετάσεις PCR, να χρησιμοποιεί τα ίδια κριτήρια μόλυνσης, να υπολογίζει τα υποτιθέμενα «θύματα» με τον ίδιο τρόπο, να βασίζεται σε φάρμακα και εμβόλια από τη δυτική ιατρική, να αγνοεί επιστημονικά ευρήματα, να καταδικάζει τις διαφωνούμενες απόψεις σύμφωνα με τις οδηγίες του ΠΟΥ;

Γιατί μια καραντίνα κορώνας διαρκεί ακριβώς 14 ημέρες από τη Λίμα στο Ανόι, από το Κίεβο στο Χατμαντού, από το Σαντιάγο της Χιλής έως το Ισλαμαμπάντ, όπου οι “μολυσμένοι” παραμένουν μεταδοτικοίγια κατά μέσο όρο οκτώ έως εννέα ημέρες, αλλά σε μεμονωμένες περιπτώσεις έως και 20 (8) );

Γιατί οι κλώνοι Drosten, Wieler και Söder φαίνεται να αντιμετωπίζουν δυστυχίες σχεδόν παντού;

Μέρος της απάντησης είναι ότι ανήκουν στον ίδιο σύλλογο. Κάθε κράτος μέλος των Ηνωμένων Εθνών μπορεί να προσχωρήσει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Με εξαίρεση το Πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν, 193 κράτη του ΟΗΕ αποφάσισαν να το πράξουν (9). Αυτό τους επέτρεψε να δεσμευτούν για μια πολύ ρυθμισμένη διαχείριση κρίσεων. Οι αυτοματισμοί του ξεκινούν μόλις ο ΠΟΥ σημάνει έναν πανδημικό συναγερμό.

Αλλά γιατί σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις εξακολουθούν να υποκύπτουν σε αυτήν την υπαγόρευση, ανεξάρτητα από το κόστος;

Γιατί δεν ρίχνουν την κάρτα συμμετοχής τους  στα σκουπίδια αφού γίνει όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η ΠΟΥ παραμένει η ορχήστρα πανικού που διεξάγεται από υπερδυνάμεις βιομηχανιών και δισεκατομμυριούχους ψευδο-φιλάνθρωπους, όπως αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια του ψευδούς συναγερμού του 2009 για τη γρίπη των χοίρων.

Κανένα λογικό άτομο δεν αγοράζει το επόμενο αυτοκίνητό του από έναν έμπορο αυτοκινήτων που του είπε ψέματα  και τον εξαπάτησε χωρίς ντροπή.

Γιατί η παγκόσμια κοινότητα του ΠΟΥ αγοράζει για δεύτερη φορά χωρίς να εξετάσει ποια είναι ίσως η πιο σημαντική έκθεση κινδύνου που έχει κάνει ποτέ τους γύρους σε αυτόν τον πλανήτη;

Ύποπτα ήπια δώρα από την Ουάσιγκτον

Στην εποχή του ελέγχου των πραγματικών περιστατικών, το αίνιγμα της προφανής λύσης πρέπει να προηγηθεί από μερικές ειρωνικές διευκρινίσεις προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος λογοκρισίας:

Δεν υπάρχει διαφθορά.

Εάν υπάρχει, τουλάχιστον δεν έχει σε σχέση με την επιδημία της κορώνας.

Εάν υπάρχει, τότε τα περισσότερα άτομα θα ήταν ευάλωτα, αλλά όχι ολόκληρα κράτη.

Εάν υπάρχει, τουλάχιστον όχι για ποσά κάτω των 24 δισεκατομμυρίων.

Εάν υπάρχει, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και η Παγκόσμια Τράπεζα δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτό.

Το γεγονός ότι το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα συνεργάζονται στενά με τα Ηνωμένα Έθνη, υπό την αιγίδα του οποίου λειτουργεί ο ΠΟΥ, είναι άσχετο.

Θα ήταν επίσης άσχετο ότι ένας διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας καθόταν στο τραπέζι όταν εκπρόσωποι από την πολιτική, τις επιχειρήσεις και τα μέσα ενημέρωσης συναντήθηκαν για το «Event 201» τον Οκτώβριο του 2019 μετά από πρόσκληση του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates: η «προσομοίωση» μιας πανδημικής επιδημίας, που προέβλεψε γεγονότα το 2020 σχεδόν προφητικά, αλλά φυσικά καθαρά τυχαία, και εκπληκτικά με ακρίβεια (10).

 Είναι επομένως ξεκάθαρο ότι μόνο ένας  χαζός θεωρητικός συνωμοσίας μπορεί να βρει την τρελή ιδέα του περίεργου κοιτάγματος γύρω από την αρχική σελίδα του ΔΝΤ.

Εκεί θα παρατηρούσε:

Από την αρχή της πανδημίας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει παράσχει στα κράτη EIGHTZIG οικονομική βοήθεια συνολικού ύψους 87,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων – δηλωμένη ρητά ως COVID-19 Financial Assistance and Debt Service Relief” – εν μέρει ως δάνεια, εν μέρει με τη μορφή ελάφρυνσης του χρέους ( 11).

Σε καμία περίπτωση δεν διανεμήθηκαν τα «φιστίκια». Έντονα στα γιγαντιαία ποσά. Μόνο η Χιλή έλαβε 23,9 δισεκατομμύρια δολάριαΠερού 11 δισεκατομμύρια, Κολομβία 10,8, Αίγυπτος 8, Ουκρανία 5, Νότια Αφρική 4,3, Νιγηρία 3,4, Ιορδανία 1,7, Πακιστάν 1,4.

Το ΔΝΤ δικαιολογεί τα γενναιόδωρα δώρα του με τη μέγιστη προσοχή:

Οι φτωχές χώρες πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις τρομερές οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Μόνο οι θεωρητικοί συνωμοσίας ενοχλούνται από το γεγονός ότι το ΔΝΤ ξεχνά να αναφέρει:

Η οικονομική συνολική απώλεια δεν προκλήθηκε από την «οργή» μιας αποκαλυπτικής συμμορίας δολοφόνων, αλλά από μια υπερδραστήρια διαχείριση κρίσεων που δεν είναι κατάλληλη για τον πραγματικό κίνδυνο και που έχει ξεχάσει πότε πρέπει να σταματήσει.

Στην πραγματικότητα, τα κεφάλαια του ΔΝΤ σε καμία περίπτωση δεν ρέουν άνευ όρων, αποκλειστικά προσανατολισμένα στις ανάγκες εκείνων που πρέπει να γίνουν ευτυχείς. Το δώρο είναι δηλητηριασμένο, δηλαδή συνδέεται με μία προϋπόθεση: όποιος θέλει να το πάρει πρέπει να καταπολεμήσει την επιδημία όπως το ορίζει  ο ΠΟΥ.

Για το ΔΝΤ συγκαταλέγεται μεταξύ των «συνθηκών υποστήριξης» ότι «υπάρχει κατάλληλη πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης» (12). Τα χρήματα του ΔΝΤ είναι διαθέσιμα μόνο μετά από μια θετική «εκτίμηση της αιτιώδους επίδρασης των μέτρων περιορισμού στις λοιμώξεις».

“Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι χώρες που έχουν εισαγάγει αυστηρά μέτρα, όπως στη Γουχάν της Κίνας (…), έχουν μειώσει τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (μόλυνση και θάνατος) κατά περισσότερο από 90 τοις εκατό σε σύγκριση με χώρες που δεν ανέλαβαν δράση. Τα μέτρα περιορισμού είχαν μεγαλύτερο αντίκτυπο σε χώρες όπου τα μέτρα εφαρμόστηκαν πιο γρήγορα και οδήγησαν σε λιγότερη κινητικότητα – de facto πιο κοινωνική απόσταση. (…) Οι εσωτερικοί και διεθνείς περιορισμοί ταξιδιού ήταν οι πιο αποτελεσματικοί. (…)

 Η χαλάρωση των μέτρων περιορισμού οδηγεί σε αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων »(13).

Εν ολίγοις: εάν θέλετε τα χρήματα μας – προχωρήστε όπως το Πεκίνο.

Αυτό είναι απολύτως σύμφωνο με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥTedros Ghebreyesus. Το πρώην μέλος του Πολιτικού Γραφείου ενός μαρξιστικού «Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου» στην Αιθιοπία, ο οποίος οφείλει την εκτελεστική προεδρία της Γενεύης στην ισχυρή σύσταση της Κίνας, δεν χάνει σχεδόν την ευκαιρία να επαινέσει έντονα τον κινεζικό αποκλεισμό:

”πρέπει να «συγχαρώ» την κινεζική κυβέρνηση «για τα έκτακτα μέτρα που έχει αναλάβει δράση για τον περιορισμό της επιδημίας, παρά τον σοβαρό κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο στους ανθρώπους. (…) Με πολλούς τρόπους, η Κίνα θέτει πραγματικά ένα νέο πρότυπο για την αντιμετώπιση των επιδημιών. Αυτό δεν είναι υπερβολικό ”(14).

Η Ουκρανία, για παράδειγμα, πήρε το μήνυμα ιδιαίτερα καλά.

Σαν  να υποβάλετε αίτηση για είσοδο ως 23η επαρχία στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, η αναγκαστική εγκατάσταση μιας εφαρμογής παρακολούθησης, οι συγκρίσεις βιομετρικών δεδομένων, οι συνεχείς κλήσεις ελέγχου σε περίπτωση θετικής δοκιμής και οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από αξιωματούχους αποτελούν από καιρό μέρος της καθημερινής προστασίας της επιδημίας στην πρώην, χρόνια καταστροφική Σοβιετική δημοκρατία.

«Ως αποτέλεσμα του κοροναϊού», ο αρχηγός κράτους Zelensky είχε ήδη παραπονεθεί στις 9 Μαρτίου 2020, «η χώρα μας έχει φτάσει σε ένα σταυροδρόμι και δύο δρόμοι είναι ανοιχτοί σε αυτό. Το πρώτο είναι να (…) ψηφίσουμε νόμους (…) που θα μας έδιναν τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια δολάρια υποστήριξη από τους διεθνείς χρηματοοικονομικούς μας εταίρους. Αυτό είναι απαραίτητο για τη σταθεροποίηση της οικονομίας της χώρας και την αντιμετώπιση της κρίσης. Διαφορετικά (…) θα υπάρξει κατάρρευση της οικονομίας και ακόμη και κίνδυνος εθνικής χρεοκοπίας. “

Στις 18 Απριλίου, ο Ζελένσκι είδε τη χώρα του λίγο πριν το θάνατό της:

«Τώρα το χρειαζόμαστε (την υποστήριξη του ΔΝΤ) σαν αίμα για το ανθρώπινο σώμα» (15). Ποιος θα μπορούσε να πει όχι σε τόσο άσχημα στενά εάν ένα πιθανό σωσίβιο εξαρτάται μόνο από τη δωρεά αίματος του από καλούς οπαδούς της ΠΟΥ;

Ο χειρότερος τρόμος για την υγεία στην Ευρώπη αναδύεται από το λίκνο της δημοκρατίας

Η Ελλάδα έχει λάβει πολλούς διεθνείς επαίνους για την ιδιαίτερα «αποτελεσματική» ισοπέδωση των δυσοίωνων καμπυλών (16).

Στην πραγματικότητα, η Αθήνα κάνει το καλύτερο δυνατό για να μην αφήσει κανέναν να την νικήσει όταν πρόκειται για σκληρή διαχείριση κρίσεων.

Η άρνηση της πανδημίας της κορώνας, η διάδοση «θεωριών συνωμοσίας» και η έκκληση στους ανθρώπους να μην παραβιάζουν τους ιατρικούς κανόνες υγιεινής είναι πλέον ένα ποινικό αδίκημα εκεί.

Η εισαγγελία στην Αθήνα παρακολουθεί στενά τέτοια εγκλήματα από τις αρχές Αυγούστου.

Ένας λεγόμενος υπουργός προστασίας των πολιτών έχει εκδώσει μια αντίστοιχη διαταγή, με την οποία ο επίσημος τίτλος δείχνει μόνο ότι οι πολίτες πρέπει επειγόντως να προστατευθούν από αυτόν.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι το όνομά του.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του, μια μονάδα «εγκλήματος στον κυβερνοχώρο» της ελληνικής αστυνομίας που ονομάζεται ELAS παρακολουθεί ιστολόγια, περιοδικά διαδικτύου και κοινωνικά δίκτυα.

“Θα λάβουμε όλα τα νομικά μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι η δημόσια υγεία δεν απειλείται από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο”, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρυσοχοΐδης (17).

“Ο κορονοιός  δεν είναι κατάλληλος για σενάρια ανυπακοής ή συνωμοσίας.

Σε κάθε πράξη, σε κάθε πράξη μας, πρέπει να υπερισχύει η ευθύνη και η επίγνωση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Το κράτος δεν θα επιτρέψει την αναπαραγωγή για τη δημόσια υγεία μέσω κοινωνικά ανεύθυνης συμπεριφοράς. “

Όπως ανέφερε η ελληνική μονάδα εγκλήματος στον κυβερνοχώρο στις 21 Αυγούστου, η εισαγγελία παρακολουθεί ήδη 21 υποθέσεις «άρνησης κορώνας» στα κοινωνικά δίκτυα (18).

Αυτό επηρεάζει, μεταξύ άλλων, μια πρωτοβουλία γονέων που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην απαίτηση υποχρεωτικής μάσκας για τα παιδιά του σχολείου.

Οι συγγραφείς εννέα άρθρων στο Διαδίκτυο και ένα βίντεο για το ίδιο θέμα λέγεται ότι έχουν διαπράξει περαιτέρω εγκλήματα.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας στην Αθήνα εξετάζει δέκα αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια που «υποκινούν» αγνοώντας τα κυβερνητικά μέτρα για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας.

Ως ανταποκριτής της Ελλάδας για την υπηρεσία πληροφοριών heise.de, οι παραβιάσεις των κανόνων της κορώνας διώκονται και τιμωρούνται ιδιαίτερα σε εθνικό επίπεδο:

‘Η αστυνομία σταματά λεωφορεία, για παράδειγμα στην Αθήνα, και ελέγχει κάθε επιβάτη.

Οι άνθρωποι που πιάνονται χωρίς μάσκα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ.

Η ποινή πραγματοποιείται  επίσης εάν κάποιος εγκαταλείψει ένα σούπερ μάρκετ χωρίς μάσκα.

Δεν είναι δυνατό να ισχυριστεί κανείς ότι τη μάσκα την φορούσε στο κατάστημα.

Οι οδηγοί ταξί με μάσκα κάτω από τη μύτη τους πληρώνουν επίσης πρόστιμο, όπως και οι επιβάτες ταξί, εάν δεν φορούν μια. “

”Ακόμη και ιδιωτικές γιορτές απαγορεύονται σε μια επίσημη «περιοχή κινδύνου».

Δημόσιες ή ιδιωτικές συγκεντρώσεις περισσότερων από εννέα ατόμων “οδηγούν σε πρόστιμο 150 ευρώ ανά άτομο.

Εάν υπάρχουν περισσότερα από τέσσερα άσχετα άτομα σε ένα τραπέζι σε ένα εστιατόριο, οφείλονται επίσης 150 ευρώ ανά άτομο. “

Όποιος είχε «επαφή» με ένα άτομο «μολυσμένα» και δεν εκπληρώσει την υποχρέωσή του να «αυτο-απομονωθεί», εάν είναι απαραίτητο, θα μετακινηθεί αναγκαστικά σε καταλύματα καραντίνας έξω από το σπίτι του (19).

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της Κορώνας του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας, Σωτήρης Τσιόδρας, συνιστά ότι «ΟΛΟΙ (!) Πρέπει να συμπεριφέρονται προς το περιβάλλον τους σαν να έχουν ήδη μολυνθεί» (20).

Υπάρχουν άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη των οποίων η νοοτροπία είναι πιο χειρότερη από την ελληνική, να φοβούνται, να είναι υπερβολικά προσεκτικοί , να ζούνε σε  χρόνια ανησυχία;

Ο Michail G μου ανέφερε πρόσφατα πόσο η καταπιεστική  κρίση της κορώνας άλλαξε τη χώρα:

«Συνεργάζομαι συνήθως με την οικογένειά μου στην τουριστική μας επιχείρηση στην Κρήτη. Όμως, η πολιτική της Κορώνας έχει καταστρέψει τα πάντα, έχουμε 70% λιγότερο τουρισμό από ό, τι πέρυσι.

Δεν έχουμε κρατικές παροχές, όπως παροχές ανεργίας ή παροχές μικρής διάρκειας. Είμαστε εντελώς χωρίς φροντίδα όταν δεν έχουμε δουλειά.

Ήρθα στη Γερμανία στις αρχές Ιουλίου να δημιουργήσω αποθεματικά ώστε να μπορέσουμε να πληρώσουμε για τα πάντα στην Ελλάδα τον επόμενο χρόνο..

Δεν είχαμε ούτε μία υπόθεση κορώνας στην Κρήτη.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δέσμευσε ολόκληρο το νησί τους πρώτους μήνες και εξέδωσε αυστηρές απαγορεύσεις για έξοδο.

Τιμωρεί τις παραβιάσεις με πολύ υψηλά πρόστιμα.

Είμασταν υποχρεωτικά έγκλειστοι  για σχεδόν ενάμιση μήνα.

Μας επιτρεπόταν να φύγουμε από το σπίτι μόνο εάν προηγουμένως είχαμε ζητήσει άδεια μέσω SMS σε έναν αριθμό αρχής.

Η αστυνομία ελέγχει παντού.

Το χειρότερο είναι ότι δεν μπορείτε να μιλήσετε με κανέναν.

Ακόμη και η κοντινότερη οικογένειά μου στη Γερμανία είναι ενάντια στην κριτική μου για το σύστημα και με θεωρεί επικίνδυνο.

Δεν υπάρχει πλέον μια ζεστή αγκαλιά είναι απλά λυπηρό.”

Ποια είναι η τρομερή κατάσταση έκτακτης ανάγκης που υποτίθεται ότι δικαιολογεί την αντισυνταγματική προσέγγιση;

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, η Ελλάδα κατέγραψε 262 “θύματα κορώνας” από τότε που παρατηρήθηκε η πρώτη “λοίμωξη” του SARS-CoV-2 στις 26 Φεβρουαρίου 2020.

Με συνολικό πληθυσμό κάτω των έντεκα εκατομμυρίων, αυτό αντιστοιχεί σε θνησιμότητα 0,002 τοις εκατό – σοβαρά, ΜΗΔΕΝ, ΚΟΜΑ,ΜΗΔΕΝ, ΜΗΔΕΝ, ΔΥΟ.

“Η πλειοψηφία των 262 πέθανε με MΕ, αλλά όχι ΑΠΟ τον ιό (21). Σε όλο τον Αύγουστο, μετρήθηκαν 56 “θάνατοι από κορώνα” – κατά μέσο όρο δύο ανά ημέρα (21).

Τέτοιοι αριθμοί δικαιολογούν σοβαρά τη μετατροπή της χώρας σε φυλακή και σαμποτάρουν την ήδη κακοποιημένη οικονομία;

Είναι απόλυτη σύμπτωση ότι ο πιο ανελέητος τρομοκράτης της υγιεινής στην Ευρώπη είναι επίσης ο πιο αξιοθρήνητος φτωχός;

Κανένα άλλο μέλος της ΕΕ δεν πλησίασε ποτέ την εθνική πτώχευση.

Σε σχέση με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, η Ελλάδα είναι το πιο υπερχρεωμένο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Η ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απέτρεψαν τα χειρότερα (22) μόνο με μεγάλα δάνεια και την αγορά κρατικών ομολόγων στο εύρος τριψήφιο δισεκατομμύριο.

Τέτοιες εξαρτήσεις αφήνουν τους ανθρώπους ευάλωτους σε εκβιασμό και διαφθορά.

Μπορεί  ένας Covidiot να αναλάβει δωροδοκία και εξαναγκασμό;

Φυσικά, μόνο ένας Covidiot θα μιλούσε για «δωροδοκία» και θα δημιουργούσε την παράλογη κατηγορία του καταναγκασμού.

Και γι ‘αυτό ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Λουκασένκο κατηγορεί το ΔΝΤ για αυτό ακριβώς: μια απόπειρα διαφθοράς.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, θα μπορούσε να είχε λάβει «βοήθεια» 92 εκατομμυρίων δολαρίων από τον ΠΟΥ, εάν πραγματοποιούσε τα μέτρα κορώνας στη χώρα του σύμφωνα με το μοντέλο της Ιταλίας. Αρνήθηκε. Η Παγκόσμια Τράπεζα του είχε υποσχεθεί δέκα φορές αυτό το ποσό, 940 εκατομμύρια δολάρια, εάν επέβαλε αυστηρό «κλείδωμα» στη χώρα του. Επίσης, απέρριψε αυτή τη συμφωνία (23).

«Δεν υπάρχει τρόπος να το κάνουμε αυτό. Για την αντιμετώπιση του Covid-19, τα φυσιολογικά μέτρα υγείας που έχουν ληφθεί χωρίς απαγόρευση της κυκλοφορίας και χωρίς αυτοκτονικό αποκλεισμό της οικονομίας είναι επαρκή και καλά προχωρημένα »(24).

“Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από την ανεργία και την πείνα παρά από τον κοροναϊό” (25).

Αν πρόκειται για ήπια δώρα που είναι απόλυτα αναγκαία, θα ήταν λογικό να δώσει το ΔΝΤ γενναιόδωρα σε εκείνες τις χώρες στις οποίες επικρατεί η μεγαλύτερη ανάγκη. Κατά συνέπεια, έπρεπε να έχει μεταφέρει τα υψηλότερα ποσά στη μαύρη ήπειρο. Εκτός από τη Νιγηρία και τη Νότια Αφρική, οι επιχορηγήσεις για τις αφρικανικές χώρες κυμαίνονται από το ένα έως ττριψήφια εκατομμύρια. Φυσικά, θα ήταν απολύτως θετικό να υποψιαζόμαστε ότι οι πολιτικά υπεύθυνοι άνθρωποι στην Αφρική είναι πιο εύκολο να δωροδοκηθούν και να εκβιαστούν από ό, τι αλλού.

Μερικές άλλες χώρες ήταν επίσης εξοργισμένες για την δελεαστική προσφορά του ΔΝΤ – τουλάχιστον αρχικά.

Στις 8 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Μαδαγασκάρης, Andry Rajoelina, ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ένα βάμμα από την Artemisia annua,  είχε χρησιμοποιηθεί στην πρόληψη και τη θεραπεία των νόσων της κορώνας, όπως και στην καταπολέμηση της ελονοσίας. Τα βότανα έχουν αποδείξει την αξία τους – θεραπεύει Covid 19 ασθενείς εντός δέκα ημερών (26).

Αρκετές άλλες αφρικανικές χώρες – όπως η Τανζανία, η Γουινέα-Μπισσάου, η Ισημερινή Γουινέα, ο Νίγηρας, το Τσαντ, η Σενεγάλη, η Λιβερία, οι Κομόρες και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό – εισήγαγαν στη συνέχεια το βάμμα που ονομάζεται «Covid-Organics» και ορισμένες παραγγέλθηκαν ολόκληρα φορτία αεροσκαφών (27). Σύμφωνα με μια έκθεση στην εφημερίδα προοπτικής της Τανζανίας στις 14 Μαΐου 2020, η Rajoelina λέγεται ότι είπε ότι ο ΠΟΥ του είχε προσφέρει 20 εκατομμύρια δολάρια αν μπορούσε να αποσύρει τη σύστασή του από το «Covid-Organics» – λέγεται ότι το ονόμασε «δωροδοκία» (28).

Ο πρόεδρος της Μαδαγασκάρης κάλεσε όλα τα αφρικανικά έθνη να αποχωρήσουν από τον ΠΟΥ (29).

 Η εμπειρία της Μαδαγασκάρης με τον ΠΟΥ ταιριάζει με τη φήμη ότι το Ίδρυμα Γκέιτς έχει προσφέρει σε βουλευτές στη Νιγηρία δέκα εκατομμύρια δολάρια εάν το εξασφαλίσουν  ότι θα περάσει εκεί ένα πρόγραμμα υποχρεωτικού εμβολιασμού κορώνας (30). Ως εκ τούτου, ένας Ιταλός βουλευτής κάλεσε το κοινοβούλιο να συλλάβει τον Γκέιτς ως «εγκληματία εμβολίων» – αυτός ο φετιχιστής της φιλανθρωπικής σύριγγας πρέπει να παραπεμφθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (31).

Στις 6 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Τανζανίας, John Magafuli, προκάλεσε αίσθηση όταν ανακοίνωσε ότι οι παγκόσμιες δοκιμές PCR δεν είχαν αξιοπιστία: το εθνικό εργαστήριο είχε ακόμη δοκιμάσει κρυφά μια παπάγια, μια κατσίκα και ένα ορτύκι ως θετικές στην κορώνα . Στη συνέχεια, επίσης απέλασε τον ΠΟΥ από τη χώρα (32).

Στη συνέχεια, ωστόσο, ο αρχηγός του κράτους ήταν απρόθυμος να σχολιάσει τα μέτρα της κορώνας. Στις 10 Ιουνίου 2020, η Τανζανία επωφελήθηκε από την ελάφρυνση του χρέους των 14,3 εκατομμυρίων δολαρίων (33). Ο διευθυντής του ΔΝΤ, Τάο Ζανγκ εξήγησε τους λόγους:

”Οι (Τανζανικές) αρχές έχουν λάβει μέτρα περιορισμού (εναντίον του Covid-19) και απέφυγαν ένα οικονομικό κλείδωμα. Παραμένουν σε εγρήγορση σχετικά με τον κίνδυνο σπειροειδούς μόλυνσης και την αβεβαιότητα γύρω από την πανδημία »(34).

Δεν θα μπορούσε να είναι πιο περίεργο. Επειδή μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, ο Πρόεδρος Magufuli είχε κηρύξει ολόκληρη τη χώρα «απαλλαγμένη από κοροναϊό» – «χάρη στις προσευχές των πολιτών μας» (35). Το ΔΝΤ θα επιτρέψει πραγματικά την παρέμβαση του Θεού ως «μέτρο περιορισμού»;

Ούτε ο πρόεδρος της Μαδαγασκάρης δεν ήθελε να τα χαλάσει  εντελώς με το ΔΝΤ. Αφού το ταμείο είχε ήδη εγκρίνει μια «Ταχεία Πιστωτική Διευκόλυνση» ύψους 166 εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα του στις 3 Απριλίου, ένα άλλο ακολούθησε στα τέλη Ιουλίου στο ποσό των 171,9 εκατομμυρίων (36).

Πριν από αυτό, η Rajoelina είχε κάνει μια περίεργη στροφή. Με ένα πρώτο κλείδωμα στα τέλη Μαρτίου, είχε ήδη προκαλέσει έκπληξη. Λίγες εβδομάδες αργότερα επέβαλε ένα δεύτερο κλείδωμα στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα από τις 6 έως τις 26 Ιουλίου. Μόνο ένα άτομο ανά νοικοκυριό επετράπη να φύγει από το διαμέρισμα – και μόνο να πάρει φαγητό και φάρμακο (37).

Ποιο είναι το νόημα εάν το “Covid-Organics” θεραπεύει  πραγματικά τον κοροναϊό, όπως έχει επιβεβαιώσει το Ινστιτούτο Max Planck εκτός από τις προηγούμενες μελέτες (38);

Σε τελική ανάλυση, ο αρχηγός του κράτους βρισκόταν ακόμη στις φτωχογειτονιές της πρωτεύουσας Ανταναναρίβο στα μέσα Αυγούστου για να διανείμει το φυτικό βάμμα  Artemisia, μαζί με ρύζι, λάδι και ζάχαρη (39). Και οι καθημερινοί  «θάνατοι Covid-19» της Μαδαγασκάρης μπορούν ακόμα να μετρηθούν στα δάχτυλα ενός χεριού.Εως  τις 17 Ιουλίου, από τα μέσα Μαρτίου, όταν παρατηρήθηκε το πρώτο μολυσμένο άτομο SARS-CoV-2 στο νησί, δεν είχαν πεθάνει περισσότεροι από επτά Μαδαγασκάνοι . Ο συνολικός αριθμός είναι τώρα 206 (40) – όχι  πολύ μεγάλος, δεδομένου του πληθυσμού άνω των 26 εκατομμυρίων.

 Ήταν οι δύο εγκλεισμοί του Rajoelinas περιττοί, αλλά πολιτικά σκόπιμοι για το ΔΝΤ;

Σε τελική ανάλυση, η Μαδαγασκάρη εξακολουθεί να είναι μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου. κάθε δεύτερος κάτοικος κερδίζει λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα (41). Σίγουρα δεν έβλαψε τη δημοτικότητα του  Rajoelina όταν δέχτηκε 166 εκατομμύρια δολάρια από το ΔΝΤ τον Απρίλιο (42) και άλλα 172 εκατομμύρια στα τέλη Ιουλίου. Τον Αύγουστο, η Μαδαγασκάρη ζήτησε από το ΔΝΤ επιπλέον 122 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (44). Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ρέουν. σε τελική ανάλυση, η χώρα «πληροί τα κριτήρια προσόντων» για την επείγουσα βοήθεια κορώνας, όπως επαινεί το ΔΝΤ (45).

Χρήματα έναντι υπακοής – Πώς το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα έδεσαν τον πλανήτη με ένα λουρί

Χρήματα για υπακοή:

θα μπορούσε αυτός ο σύνδεσμος να ισχύει και σε άλλες περιπτώσεις που δεν αποτελούν επίσημα μέρος του προγράμματος βοήθειας του ΔΝΤ; Η Ισπανία, ηγετική στην τρέλα της κορώνας, μόλις έλαβε δάνειο από το ΔΝΤ ύψους 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Ιταλία έλαβε επίσης  γενναιόδωρη ‘’βοήθεια’’.

Επιπλέον, η αδελφή Παγκόσμια Τράπεζα του ΔΝΤ διανέμει χρήματα βοήθειας Covid-19 – αλλά δύσκολα σε αδέξια παρέκκλιση από τη γραμμή του ΠΟΥ, αλλά μόνο σε περίπτωση «αποτελεσματικής αντιμετώπισης κρίσεων» (46). Μέχρι τα μέσα Αυγούστου, η Παγκόσμια Τράπεζα είχε χρηματοδοτήσει 143 έργα Covid-19 «Προετοιμασία», «Ανταπόκριση» και «Εκπαίδευση» σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 42 στην Αφρική (47).

Μόνο τον Αύγουστο, έστειλε στο

Αφγανιστάν 155 εκατομμύρια δολάρια.

100 εκατομμύρια πήγαν στη Νιγηρία,

80 εκατομμύρια στη Γουινέα,

70 εκατομμύρια στη Μαυριτανία.

Τους προηγούμενους μήνες, η Παγκόσμια Τράπεζα μετέφερε τρία τέταρτα δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία, 550 εκατομμύρια στην Ινδονησία, μισό δισεκατομμύριο στις Φιλιππίνες400 εκατομμύρια στην Ουρουγουάη, 350 εκατομμύρια στην Ιορδανία300 εκατομμύρια στην Ουγκάντα, 250 εκατομμύρια στην Αιθιοπία, 100 εκατομμύρια στη Σερβία . Από την άλλη πλευρά, ένα δισεκατομμύριο δολάρια για τη Βραζιλία είναι ακόμη κολλημένα στον «αγωγό» της Παγκόσμιας Τράπεζας (48) – ο Μπολσονάρο πρέπει πρώτα να γίνει λίγο πιο διορατικός για την κρίση.

 Όπως και το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα προσφέρει σε όλα τα πεινασμένα έθνη στην κρίση της κορώνας την προοπτική ακύρωσης, μείωσης και αναβολής συσσωρευμένων χρεών. Για το σκοπό αυτό, μαζί με τους υπουργούς Οικονομικών των χωρών της G20, ξεκίνησε μια Πρωτοβουλία Αναστολής Υπηρεσιών Χρέους (DSSI) τον Απρίλιο (49). Όποιος θέλει να επωφεληθεί από το DSSI θα πρέπει να αποφύγει να αντιμετωπίσει την κρίση σύμφωνα με τη Σουηδία.

Πέρα  από τις πλούσιες βιομηχανοποιημένες χώρες, φαίνεται ότι δεν υπάρχει σχεδόν ούτε μια γωνιά του πλανήτη σε αυτόν τον πλανήτη που να έχει μολυνθεί με κορώνα και να μην πέφτει με πληθώρα δολαρίων από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα. Κάθε σχέδιο έχει την τιμή του.

Και ποια είναι τα Covid δάνεια συνολικού ύψους περίπου εκατό δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα περισσότερα από τα οποία πρέπει να διαγραφούν από την αρχή λόγω της έλλειψης φερεγγυότητας των δανειοληπτών, που υπολογίζονται σε σχέση με την προοπτική της χρήσης τους για την εξασφάλιση τρισεκατομμυρίων αγορών του μέλλοντος;

Για παράδειγμα, στο Νεπάλ, μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, δόθηκε 214 εκατομμύρια δολάρια από το ΔΝΤ στις 6 Μαΐου στο πλαίσιο του προγράμματος «Χρηματοδοτική βοήθεια και ανακούφιση από το χρέος COVID-19» (50).

Η Παγκόσμια Τράπεζα πραγματοποίησε επιπλέον 18,8 εκατομμύρια στις 20 Μαΐου (51). Επιπλέον, βοηθά το Νεπάλ εδώ και πολύ καιρό σε πολλά άλλα αναπτυξιακά έργα (52).

Αυτό σίγουρα δεν θα έκανε δύσκολο για την κυβέρνηση του Κατμαντού να δημιουργήσει στρατόπεδα συγκέντρωσης γνωστά ως «στρατόπεδα καραντίνας».

Σύμφωνα με ισχυρισμούς, «μολυσμένα» άτομα με ύποπτα κρούσματα είναι πακτωμένα μαζί υπό τις πιο θλιβερές συνθήκες – και απελευθερώνονται μόνο όταν συμμορφώνονται πλήρως με τις απαιτήσεις υγιεινής. (53).

Το Βιετνάμ δημιούργησε επίσης αυτά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης (54) – ακολουθούμενο από δάνειο εκατομμυρίων δολαρίων από την Παγκόσμια Τράπεζα στο πλαίσιο μιας «επιχείρησης έκτακτης ανάγκης».

Στις 30 Ιουλίου, και οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμβόλαιο στο Ανόι που “όχι μόνο υποστηρίζει την (βιετναμέζικη) κυβέρνηση στην ταχεία παρακολούθηση και ανταπόκριση στο Covid-19, αλλά επίσης βοηθά στη δημιουργία ενός ανθεκτικού συστήματος υγείας για μελλοντικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στην υγεία”,

Είναι ιδιαίτερα εύκολο να εκβιάζεις χώρες όπου η υποστήριξη της Corona αυξάνει ένα υπάρχον βουνό ευθύνης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΔΝΤ, η Ουκρανία, για παράδειγμα, συγκέντρωσε δάνεια ύψους 1,4 τρισεκατομμυρίων εθνικού νομίσματος το 2019 – το ισοδύναμο περίπου 42 δισεκατομμυρίων ευρώ (56). Δεν διστάζετε πολύ μόλις ο πιστωτής σας ασκήσει πίεση. Συμφωνείτε αμέσως, ειδικά επειδή ο τρόμος για την υγίεια ενισχύει επίσης τη δική σας θέση εξουσίας.

Μήπως οι λίγοι που παραιτήθηκαν εσκεμμένα την ευλογία χρημάτων από τις τράπεζες των Ηνωμένων Εθνών, παρόλο που το χρειάζονταν επίσης, δεν έκαναν καλά; Έχουν συσσωρευτεί σωροί θετικών ανθρώπων με κορώνα για μήνες;

Ένας βασιλιάς διασφαλίζει τη διαφάνεια

Όσοι προτιμούν την ηρεμία και τον καλό ύπνο από την ενοχλητική απογοήτευση πρέπει να αποφύγουν να συναντήσουν τον Peter König: έναν Ελβετό οικονομολόγο και γεωπολιτικό αναλυτή που εργάστηκε για την Παγκόσμια Τράπεζα για περίπου 30 χρόνια στη Νότια Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Από το 2004, μετά τη συνταξιοδότησή του, προσπάθησε ακούραστα να εκπαιδεύσει τον κόσμο για τους πραγματικούς στόχους, τις λειτουργίες και τις μηχανές του πρώην εργοδότη του.

Οι εμπειρίες του ρέουν στο μυθιστόρημά του Implosion – μια ιστορία επιχειρηματικού εγκλήματος σχετικά με τον πόλεμο, την καταστροφή του περιβάλλοντος και την εταιρική απληστία (2008).

Το γεγονός ότι η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια, η οποία διεισδύεται διαβόητα από τους λομπίστες, αγνοεί επίμονα τον Peter König, υποδηλώνει ότι αυτός ο άνθρωπος έχει πολύ εκρηκτικές γνώσεις.

Σκαρφαλωμένες στα ερείπια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, οι δύο αδελφές οργανώσεις, το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα, και οι δύο με έδρα την Ουάσιγκτον και στενά συνδεδεμένες με τα Ηνωμένα Έθνη, έπρεπε να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση ενός καλύτερου κόσμου. Με φθηνά μεγάλα δάνεια, θα πρέπει να βοηθήσουν τις φτωχές χώρες να καταπολεμήσουν την πείνα, τη μαζική ανεργία και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, να τις βοηθήσουν με δυσκολίες πληρωμής και να επιτρέψουν μακροπρόθεσμα κατασκευαστικά και αναπτυξιακά έργα.

Αλλά η ανθρωπιστική πρόσοψη έχει από καιρό καταρρεύσει. Τρία τέταρτα ενός αιώνα αργότερα, ενεργούν κυρίως ως βοηθοί σε έναν απελευθερωμένο αρπακτικό καπιταλισμό που είναι αποφασισμένος να εργαστεί προς μια νέα παγκόσμια τάξη. Ο Βασιλιάς δεν μασάει τα λόγια του:

«Η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ έχουν γίνει διεφθαρμένα εργαλεία για την οικονομική ελίτ. Είναι εργαλεία ολιγαρχών και χρησιμοποιούνται με συνέπεια για την εκμετάλλευση και τη δουλεία ολόκληρων ηπείρων »(57).

Μια πανδημία είναι τόσο ιδανική ώστε η επόμενη θα μπορούσε να προκληθεί σκόπιμα αργότερα. Ταιριάζει με την «άνοδο του καπιταλισμού καταστροφών», την οποία η Καναδή ακτιβίστρια Naomi Klein χαρακτήρισε στο μπεστ σέλερ The Shock Doctrine το 2007 (58).

Πρώτα ένα χειρότερο δυνατό σοκ από τον πόλεμο ή ένα καταστρεπτικό ατύχημα, στη συνέχεια η λεγόμενη ανοικοδόμηση: Αυτή η απαίσια, απάνθρωπη στρατηγική προσαρμογής της αγοράς, συγκέντρωσης και μεγιστοποίησης των κερδών λειτούργησε πάντα σύμφωνα με το ίδιο μοτίβο για δεκαετίες – και πάντα με θεαματική επιτυχία.

Εκεί που οι ψαράδες έζησαν πριν από το τσουνάμι είναι τώρα πολυτελή ξενοδοχειακά θέρετρα.

Στο Ιράκ, οι κρατικές εταιρείες και η πετρελαϊκή βιομηχανία ανακατανεμήθηκαν στις δυτικές εταιρείες μετά τον πόλεμο.

Οι υπάρξεις καταστρέφονται, υπάρχει ο άγριος δυτικός καπιταλισμός του πιο άγριου είδους.

Όταν η τοπική λαϊκή ιατρική επικράτησε πριν από την επιδημία, η Big Pharma έχει ελεύθερο έλεγχο μετά.

Όπου στο παρελθόν επικρατούσε ένα ανεξέλεγκτο χάος, τώρα η παγωμένη τεχνολογία παρακολούθησης εξασφαλίζει τάξη.

Η θριαμβευτική πρόοδος της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας τις τελευταίες δεκαετίες, κατηγορεί η Naomi Klein, βασίζεται σε ανεξέλεγκτη βία, καταστροφές και ακόμη και βασανιστήρια για την επιβολή της ανεξέλεγκτης οικονομίας της αγοράς σε όλο τον κόσμο, από τη Λατινική Αμερική έως την Ανατολική Ευρώπη έως τη βαθιά Αφρική και την Άπω Ανατολή .

Economic Hit Men“: Οι πληρωμένοι οικονομικοί δολοφόνοι βρίσκονται σε κίνηση σε όλο τον κόσμο

Πώς δένετε  τις χώρες σε όλο τον κόσμο με ένα κοντό λουρί;

Οι μυστικοί Economic Hit Men (EHM), όπως οι εσωτερικοί τους αποκαλούν στρατιωτικά, “δολοφόνοι οικονομικών συμβολαίων”, διαδραματίζουν βασικό ρόλο: επαγγελματίες χειραγωγοί υψηλής αμοιβής που εκπαιδεύονται ρητορικά και που υποτίθεται ότι ωθούν τις κυβερνώντες ελίτ ολόκληρων κρατών να λάβουν τεράστια δάνεια, σε επίπεδο που οι οικονομίες τους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Επιβαρυμένοι με ένα τεράστιο βουνό χρέους που δεν μπορούν ποτέ να ξεπληρώσουν, οι χώρες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να υποκύπτουν στις συνθήκες των δανειστών σε διάφορες περιπτώσεις – και να εξυπηρετούν την ατζέντα τους.

Ένας τέτοιος «οικονομικός δολοφόνος» ήταν ο John Perkins. Η δουλειά του ήταν να καταστρέψει τα κράτη του τρίτου κόσμου για να τα καταστήσει πολιτικά συμμορφωμένα. Πώς προχώρησε, το περιέγραψε το 2004 σε ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο (59), το οποίο μετατράπηκε σε ταινία τρία χρόνια αργότερα. Ήταν το # 1 στη λίστα με τα μπεστ σέλερ των New York Times για επτά εβδομάδες. “Πάνω απ ‘όλα, ήθελε να ξορκόσει την κακή συνείδηση ​​από την ψυχή του” (60). Εξηγεί ότι από δειλία περίμενε 25 χρόνια για να το κάνει.

Ως επικεφαλής οικονομολόγος μιας εταιρείας συμβούλων, ο Perkins αφιερώθηκε σε ένα έργο τρισεκατομμυρίων δολαρίων αφού πέρασε έναν έλεγχο ασφαλείας από την αμερικανική μυστική υπηρεσία NSA:

Εκ μέρους κυβερνήσεων, τραπεζών και εταιρειών, ήταν καθήκον του να πείσει τους πολιτικούς σε όλο τον κόσμο για μια τεράστια πιστωτική απαίτηση προτρέποντας τους να πραγματοποίησαν μεγάλες επενδύσεις. Ένα προσωπικό αρκετών δεκάδων κορυφαίων οικονομικών και οικονομικών εμπειρογνωμόνων τον υποστήριξε σε αυτό.

Με εξωραϊσμένες στατιστικές, προφανώς επιστημονικά βασισμένες μελέτες σκοπιμότητας και οικονομικές προβλέψεις, συνομίλησε με κυβερνήτες από το Καράκας έως τη Τζακάρτα για τεράστια έργα υποδομής – από σταθμούς παραγωγής ενέργειας σε λιμάνια και αυτοκινητόδρομους έως κανάλια.

Τελικά, οι «Hit Men» «διακινούν χρήματα από την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους οργανισμούς  « βοήθειας»  στα ταμεία μεγάλων εταιρειών και στις τσέπες ορισμένων πλούσιων οικογενειών. (…) Τα εργαλεία τους περιλαμβάνουν ψεύτικους ισολογισμούς, ψεύτικες εκλογές, προμήθειες, εκβιασμούς, σεξ και δολοφονίες. Παίζετε ένα παιχνίδι τόσο παλιό όσο ο ιμπεριαλισμός, αλλά το οποίο στην εποχή της παγκοσμιοποίησης έχει πάρει νέες και τρομερές διαστάσεις »(61).

«Φυσικά, οι προβλέψεις μας δεν πραγματοποιήθηκαν, έτσι ώστε οι χώρες που δανείζουν χρήματα σύντομα να πέσουν πίσω με την αποπληρωμή του ποσού του δανείου τους συν τους τόκους.

Είστε παγιδευμένοι στο χρέος. Τότε, όπως η μαφία, απαιτούμε το μερίδιό μας.

Πάνω απ ‘όλα, αυτό περιλαμβάνει: τον έλεγχο των ψήφων στα Ηνωμένα Έθνη, τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων ή την πρόσβαση σε σημαντικούς πόρους όπως το πετρέλαιο ή τον έλεγχο του καναλιού του Παναμά. Φυσικά, δεν ακυρώνουμε το χρέος του οφειλέτη για αυτό – και έτσι έχουμε υποτάξει ξανά μόνιμα μια χώρα.

Οι αρχηγοί κρατών που δεν ήθελαν να αναμιχθούν σε τέτοιες συμφωνίες απομακρύνθηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες, αποκαλύπτει ο Perkins.

Αναφέρει ρητά τους πρώην προέδρους του Παναμά και του Ισημερινού, τον Omar Torrijos και τον Jaime Roldós και οι δύο χάθηκαν σε μια μυστηριώδη συντριβή αεροπλάνου το 1981.

Σε αυτό το πλαίσιο, μόνο σε ένα θεωρητικό συνωμοσίας μπορεί να είναι περίεργο το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Μπουρούντι, Πιέρ Νκουρουνζίζα, σε ηλικία 55 ετών, μέχρι τότε με καλή υγεία, πέθανε ξαφνικά από καρδιακή προσβολή στις 8 Ιουνίου 2020 – λίγο μετά αφότου ε’ιχε αρνηθεί να αποδεχθεί την υπαγόρευση του κοροναϊού και είχε διώξει τον ΠΟΥ από τη χώρα της Ανατολικής Αφρικής. Έκτοτε, πολλοί Μπουρούντι έχουν εικασίες για δολοφονία (62). Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο διάδοχος του Nkurunziza επέβαλε υποχρεωτικό εγκλεισμό. Ως αποτέλεσμα, στις 20 Ιουλίου, το ΔΝΤ παραιτήθηκε από τις υποχρεώσεις αποπληρωμής ύψους 7,63 εκατομμυρίων δολαρίων για το επόμενο τρίμηνο και 25 εκατομμυρίων δολαρίων για τους επόμενους 21 μήνες (63).

Όπως ο Peter König, ο Perkins βλέπει την ευγενή «ελάφρυνση του χρέους» για τον Τρίτο Κόσμο ως δούρειο Ιππο.

Οι προτεινόμενες συνθήκες αναγκάζουν τις υποτιθέμενες ευτυχισμένες χώρες να πουλήσουν τελικά τα πιο προσοδοφόρα μέρη της υποδομής τους σε ιδιωτικές εταιρείες – από τον ενεργειακό εφοδιασμό έως την εξόρυξη πρώτων υλών, την επικοινωνία και τη μεταφορά στο σύστημα υγείας (64).

“Βασικά, τα περισσότερα χρήματα δεν φεύγουν ποτέ από τις ΗΠΑ”, λέει ο Perkins. “Απλώς εκτρέπονται από τις τράπεζες στην Ουάσινγκτον στα κεντρικά γραφεία στο Χιούστον, στη Νέα Υόρκη ή στο Σαν Φρανσίσκο” (65).

Σε αυτό το σύστημα, η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ απλώς ενεργούν ως «εργαλεία για τους  «Οικονομικούς Χτυπημένους », διευκρινίζει ο Πέρκινς. «Τους χρησιμοποιήσαμε για να μεταφέρουμε χρήματα στις εταιρείες.

Οι άνθρωποι που επωφελήθηκαν περισσότερο ήταν οι ιδιοκτήτες αυτών των εταιρειών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη και μερικές πλούσιες και διεφθαρμένες οικογένειες στον αναπτυσσόμενο κόσμο »(66).

Οι ισχυρισμοί του Perkins υπογράμμισαν τον James Garrison, ιδρυτή και πρόεδρο του Κράτους του Παγκόσμιου Φόρουμ, ένα παγκόσμιο δίκτυο ηγετών που «δεσμεύονται να βοηθήσουν τα παγκόσμια προβλήματα» (67):

«Όποιος ξέρει πώς λειτουργεί η Παγκόσμια Τράπεζα ή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί να επιβεβαιώσει ότι αυτό που περιγράφει ο John Perkins είναι ουσιαστικά αλήθεια.

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο η αναπτυξιακή μας βοήθεια και όλες οι προσπάθειες που καταβάλλει η Παγκόσμια Τράπεζα και το Νομισματικό Ταμείο κάνουν την κατάσταση χειρότερη, όχι καλύτερη:

Όλα έχουν σχεδιαστεί όχι για να βοηθήσουν τους φτωχότερους, αλλά απλά να χρησιμοποιήσουν αυτές τις χώρες για να εμπλουτίσουν περαιτέρω τις δυτικές εταιρείες. Έτσι λειτουργεί ο λαγός »(68).

Έτσι λειτουργεί ο λαγός της κορώνας

Ο λαγός της κορώνας δεν διαφέρει. Πρώτα απ ‘όλα, οι εγκέφαλοι πίσω από αυτό το ανείπωτο πλανητικό γεγονός, προκαλούν έναν παγκόσμιο μαζικό πανικό και δελεάζουν τις κυβερνήσεις των κορυφαίων βιομηχανικών εθνών να λάβουν υπερβολικά μέτρα που έχουν καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις.

Οι θέσεις εργασίας χάνονται και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καταστρέφονται σε ιστορικά άνευ προηγουμένου κλίμακα, στη χαρά των μεγάλων.

Ο δεύτερος και ο τρίτος κόσμος, όπου προηγουμένως υπήρχε ήδη φτώχεια, πείνα και μαζική ανεργία, πλήττονται περισσότερο.

Η ανάγκη τους για χρήματα αυξάνεται και το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα, τους συναντούν – υπό την προϋπόθεση ότι οι δανειολήπτες ακολουθούν τους κανόνες του παιχνιδιού του πλανήτη.

Όσοι συμμετέχουν ωφελούν μεγάλες δυτικές εταιρείες με πολλούς τρόπους. Δημιουργεί αγορές για αυτούς: για φάρμακα και εμβόλια, για διαδικασίες δοκιμών, απολυμαντικά και προστατευτικό εξοπλισμό, για κάθε είδους τεχνολογία επικοινωνίας και παρακολούθησης. Επιπλέον, απαλείφει τον ενοχλητικό ανταγωνισμό:

Γιατί να προσκολληθούμε σε ένα φυσικό και εμπειρικό φάρμακο που έχει δοκιμαστεί και δοκιμαστεί για αιώνες όταν υπάρχει δυτική ιατρική που είναι «τεκμηριωμένο» και είναι φαρμακευτικά σημαντικό;

Επιπλέον, ο συνεταιριστικός δανειολήπτης εξυπηρετεί μακροπρόθεσμους στόχους σε έναν ανταγωνιστικό χώρο που εκτείνεται πολύ πέρα ​​από το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης: Βοηθά στην εξουδετέρωση της αντίστασης σε αυτό το παγκόσμιο Great Reset (69), το οποίο συζητήθηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το Rockefeller Foundation, από καιρό και οικιοποιήθηκε από τον Μπιλ Γκέιτς.

Από τη Χιλή στη Νιγηρία έως τη Μιανμάρ, οι οφειλέτες του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας βρίσκονται στη διαδικασία αυστηρότερων κοινωνικών ελέγχων στο όνομα της επιδημικής προστασίας, διάδοσης μη φιλτραρισμένων μηνυμάτων προπαγάνδας, περιορισμού της ελευθερίας του Τύπου και της ελευθερίας της έκφρασης, σίγαση κριτικών και άρση μαζικών διαδηλώσεων.

Με αυτόν τον τρόπο, εισάγουν μηχανισμούς λογοκρισίας που μπορούν από τώρα και στο εξής να εξυπηρετούν τους μεγάλους παίκτες της παγκόσμιας οικονομίας σε κάθε άλλο επιχειρηματικό τομέα: είτε πρόκειται για τρόφιμα και γεωργία, για κινητές επικοινωνίες και γεωμηχανική, ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη, βιο- και νανοτεχνολογία, ευγονική και επεξεργασία γονιδίων.

πηγή

Der gekaufte Planet

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button